29/11/12

Γλίτωσε το default -προς το παρόν- η Αργεντινή

Αναβλήθηκε η επιβολή της πρωτόδικης απόφασης, μέχρι να εκδικαστεί η έφεση Γλίτωσε το default -προς το παρόν- η ΑργεντινήΑπέφυγε τον κίνδυνο μίας νέας αθέτησης χρέους η Αργεντινή, καθώς το αμερικανικό εφετείο αποφάσισε να αναβάλει την επιβολή της πρωτόδικης απόφασης, μέχρι να εκδικαστεί και η έφεση, με τη σχετική απόφαση να αναμένεται πλέον προς το τέλος του 2013.  
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο δικαστής Τόμας Γκριέζα στις ΗΠΑ διέταξε τη χώρα και όλα τα εμπλεκόμενα στην εξυπηρέτηση του χρέους της μέρη, να καταβάλει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 1,33 δισ. δολ. στους ομολογιούχους που δεν συμμετείχαν στην αναδιάρθρωση του χρέους της.  


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Οδηγούν την Αργεντινή σε νέο default

Η κυβέρνηση της Κριστίνα Φερνάντες - Κίρχνερ επέκρινε την αμερικανική δικαιοσύνη, έκανε λόγο για funds αρπακτικών και δεσμεύθηκε να μην τους πληρώσει ποτέ, τονίζοντας άλλωστε, ότι εάν κατέβαλλε αυτά τα χρήματα, θα κινδύνευε να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ως προς τους ομολογιούχους που συμμετείχαν στην αναδιάρθρωση. 


Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.