11/5/18

Αυτό το διάγραμμα να το θυμάστε!

Πριν από λίγες μέρες η Αργεντινή ανακοίνωσε ότι καταφεύγει στο ΔΝΤ για τη σύναψη νέου δανείου. Προσέξτε όμως κάτι, το χρέος της Αργεντινής ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι κάτω από 60%!!! Από τα καλύτερα παγκοσμίως! Πως είναι δυνατόν με τέτοια στοιχεία να αδυνατεί να δανειστεί η χώρα;
Είναι απλό. Το χρέος της Αργεντινής "κουρεύτηκε" όταν ανέλαβε τα οικονομικά της χώρας το ΔΝΤ. Όμως οι αγορές δεν ξεχνάν και δε συγχωρούν. Ο λόγος που πλέον δεν δανείζουν είναι ότι η χώρα σταδιακά άρχισε να αυξάνει το έλλειμμα, δηλαδή να δημιουργεί νέο χρέος.
Αυτός είναι και ο στόχος όχι μόνο των Ελλήνων πολιτικών αλλά κυρίως των πολιτών. Θα μας κουρέψουν το χρέος και αμέσως μετά θα αρχίσουμε τις παροχές, τους διορισμούς, τις πρόωρες συντάξεις.
Η Αργεντινή μας δείχνει το δρόμο. Η Ελλάδα έχοντας χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας θα κρατηθεί ζωντανή μόνο αν έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό για δεκαετίες.
Τι σημαίνει αυτό σε απλά Ελληνικά; Ότι η υποχρέωση ισοσκελισμένου προϋπολογισμού πρέπει να περάσει στο Σύνταγμα της χώρας για να προστατευθεί από τους λαϊκιστές πολιτικούς και τους κατσαπλιάδες πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.