6/5/18

Αύριο η δίκη μελών ξένων ΜΚΟ για μεταφορά μεταναστών στην Ελλάδα

Κατηγορούμενοι για μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα μεταναστών δικάζονται αύριο Δευτέρα στο μονομελές εφετείο κακουργημάτων βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη τρεις Ισπανοί πυροσβέστες - διασώστες μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης PROEM-AID. Μαζί τους δικάζονται και δύο Δανοί αραβικής καταγωγής, μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Team Humanity».
Και οι πέντε δικάζονται για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μεταναστών στην Ελλάδα τα ξημερώματα της 14ης Ιανουαρίου 2016. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχαν συλληφθεί από άνδρες του Λιμενικού Σώματος επιβαίνοντες σε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος στη συνοριογραμμή Ελλάδας και Τουρκίας, επιχειρώντας να ρυμουλκήσουν βάρκες με πρόσφυγες χωρίς αυτές ή οι επιβαίνοντες σε αυτές να κινδυνεύουν.
Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι τέσσερις από τους κατηγορουμένους αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 5.000 ευρώ ο καθένας. Στον πέμπτο από τους κατηγορουμένους, το έναν από τους δυο Δανούς Αραβικής καταγωγής, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης του σκάφους με το οποίο οι πέντε επιχειρούσαν, απαγορεύθηκε η έξοδος από την Ελλάδα, ενώ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ.
Η δίκη έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον ιδιαίτερα στην Ισπανία μετά από κινητοποίηση της μη κυβερνητικής οργάνωσης PROEM-AID που πραγματοποιεί ενημερωτική εκστρατεία κατά της «ποινικοποίησης του εθελοντισμού και της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας».
Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου οι τρεις Ισπανοί πυροσβέστες - διασώστες σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν πριν ένα μήνα μετά από συνάντηση τους με τον υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας υποστήριξαν ότι ο Ισπανός υπουργός τους διαβεβαίωσε πως έχουν τη στήριξη του ενώ θα έχουν την υποστήριξη και της ισπανικής πρεσβείας στην Αθήνα στη διάρκεια της δίκης.
Ναυτεμπορική

5 σχόλια:

  1. Ξυπνήστε !!!! Αυτοί οι ΜΟΤΟ είναι οι καταστροφή της χώρας !!! Όλοι έξω ούτε ΜΟΤΟ ούτε τίποτε. Περνούν χρήματα και παίζουν παιχνίδια σε βάρος του λαού μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ταϋγέτη.

    Ὁ βοηθούμενος ἀπὸ ἐθελοντὲς παράνομος ἐποικισμὸς μιᾶς χώρας εἶναι παροχὴ ἀνθρωπιστικῆς βοήθειας σὲ ποιὸν,στὸ παράνομο ἔποικο ἤ στὸν γηγενῆ;
    Ἤ εἶναι ὑπονόμευσις τῆς ἐθνικῆς συνοχῆς τῆς χώρας τοῦ γηγενοῦς;
    Ἄν ἔχουν τόση ἀνθρωπιά ἄς τοὺς μεταφέρουν στὴ Ἱσπανία ἤ στὴν Δανία,διότι ἐδῶ εἶναι σφόδρα ἀνεπιθύμητοι καὶ θὰ κακοπεράσουν στὸ μέλλον.

    Οἱ ΜΚΟ εἰναι καταστροφὴ γιὰ τὴν χώρα καὶ πρέπει νὰ διαλυθοῦν πάραυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από προσωπική μαρτυρία αστυνομικού (όπως μου το εκμυστηρεύτηκε) που υπηρετεί στην Μυτιλήνη έχει γίνει από ξένους πολύ της μόδας η δημιουργία ΜΚΟ. Τον συνάντησε τυχαία με ποδηλατική περιβολή Ολλανδός επίσης ποδηλάτης και του πρότεινε να συγκεντρώσει ντόπιους να δημιουργήσουν ΜΚΟ.Πρίν χρόνια λοιπόν οι ΜΚΟ στην Ελλάδα είχαν ξεσαλώσει! Ως δημιουργός ενός σωματείου αθλητικού προσπάθησαν να εμπλέξουν εμένα και το σωματείο κάνοντας μια προσπάθεια να μαζέψουν όλα τα σωματεία σε μια ΜΚΟ. Μυρίστηκα πως κάτι δεν πάει καλά και πως πίσω κρυβόταν πολύ χρήμα. Τότε ανακάλυψα πως μέλη υψηλά ιστάμενα φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης είχαν αναθέσει και υπογράψει σύμβαση με εταιρεία ώστε να διεκπεραιώνει όλα όσα χρειάζονταν για να φτιάχνονται εις 5πλουν φάκελλοι για τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Το έγγραφο που έφτασε στα χέρια μου κι ακόμα κατέχω ήταν διαβαθμισμένο ΑΠΟΡΡΗΤΟ. Κρυφά κρατούσαν και τα προγράμματα και δεν άφηναν να διαρρεύσουν για να έχουν κάτω από την " σκέπη" τους όλα τα γνήσια σωματεία αλλά και να μην φτιαχτούν ούτε νέα έστω κερδοσκοπικά και τους χαλάνε την δουλειά! Με την εταιρεία διεκπεραίωσης είχαν όρους για να μην διαρρεύσουν τα γενόμενα κι αν αυτό συνέβαινε η εταιρεία θα πλήρωνε χρήματα. Κλείνοντας θα πω πως έκαναν εκδηλώσεις με την Ελληνική Αστυνομία με την Πυροσβεστική τον ΕΕΣ Σχολεία, Σωματεία κλπ. Και παρουσίαζαν τις εθελοντικές εκδηλώσεις δικές τους χωρίς να το ξέρουν οι πιό πάνω συμμετέχοντες. Με τον τρόπο αυτό έπαιρναν ανάλογα την δράση από 10.000 εως και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ νόμιμα. Έκοβαν εικονικά τιμολόγια και δεν μπορούσε να πει κανένας τίποτα. Τέλος πάντων όταν το πήρα χαμπάρι τα πράγματα εκτροχιάστηκαν και εγώ τα πήρα στο κρανίο. Να μην μακρυγορώ το "σύστημα" έφτασε σε απειλές και μαφιόζικες μεθόδους! Τότε έφτασα μέχρι τον Εισαγγελέα έχοντας τα πάρει άσχημα. Λοιπόν ο Εισαγγελέας ήταν ενημερωμένος! Δεν θα πιστέψετε τι μου ζήτησε! Μου είπε να του δώσω στοιχεία!Του εξήγησα πως όλα είναι νομιμοφανή.Μου είπε το ήξερε γιατί είχε αρκετές καταγγελίες και πληροφορίες...Το 2013 όλα αυτά με τις Ελληνικές ΜΚΟ σταμάτησαν. Μαζί τους και η μάσα! Έκτοτε οι χιλιάδες " εθελιντών" εξαφανίστηκαν! Σήμερα παραμένουμε να αγωνιζόμαστε λιγότεροι από πρίν για την πατρίδα εθελοντικά! Όλα τα λαμόγια χάθηκαν! Αυτά τα λίγα για τις ΜΚΟ. Μου έχουν μείνει τα διαβαθμισμένα απόρρητα έγγραφα των φορέων με την εταιρεία να κοιτάζουμε ο "ένας" τον "άλλον" να θυμόμαστε αυτή την " όμορφη" εμπειρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Πούτιν δείχνει τον δρόμο ως προς τις ΜΚΟ.
    ΜΚΟ, "Ανεξάρτητες Αρχές", "εταιρική διακυβέρνηση", "παρατηρητήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων": Ο μεταμοντέρνος τρόπος παρακάμψεως της υποτυπώδους κυνοβολευτικής "δημοκρατίας" μέσω μηδέποτε εκλεγέντων, αγνωστο εις ποίους απολογουμένων, παχυλά αμοιβομένων πρακτόρων.
    Γιατί δηλαδή επρεπε το Εθνικό αγαθό του Η/Μ φάσματος να το διαχειρίζεται η "Ανεξάρτητη ΕΕΤΤ" και οχι το Ελληνικό Κράτος δια του ΥΜΕ ;
    Γιατί ιδιώτες, Ισπανοί, Δανοί η οτι αλλο κινούνται σε Εθνικά θαλάσσια σύνορα και προβαίνουν σε "διασώσεις" ;
    Μάζεμα, κλείσιμο, απέλαση, κατάσχεση κονδυλίων και μέσων, απαγόρευση εις κάθε "μή εχοντα εργασία" σε Εθνικώς ευαίσθητες περιοχές. Και στ'@.....@ μας τι θα πεί το Ελσίνκι, το Human Right Watch και λοιπά παρακτορομάγαζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βοταν σωστος....κι ενα σκατοξυλο πριν την απελαση...μαυρα ματια....Ειναι φυσικος νομος καθε δραση να συνοδευεται απο μια ιση δυναμη αντιδρασης...Εδρασαν...το ηξεραν...αρα παρε κι ενα σκατοξυλο αντιροπο....Το Ελσινκι...στα ...αυτα μας...οι νομοι της φυσης ειναι ανωτεροι απο καθε μπαρουφα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.