8/4/18

Αντιπρόεδρος τουρκικής κυβέρνησης: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν είναι αντικείμενο ανταλλαγής

Στο σενάριο ανταλλαγής με τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς είχε αναφερθεί εμμέσως δύο φορές ο Ερντογάν

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης δεν είναι αντικείμενο ανταλλαγής δήλωσε την Κυριακή του Πάσχα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που Τούρκος αξιωματούχος αναφέρεται ξεκάθαρα - και διαψεύδει - στο σενάριο που θέλει τον ανθυπολογαχό Μητρετώδη και τον λοχία Κούκλατζη να ανταλάσσονται με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα μια ημέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αναφερθεί δύο φορές εμμέσως στο σενάριο αυτό, στις 28 Μαρτίου και την 1η Απριλίου, βάζοντας στο ίδιο «καλάθι» τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς.

«Η Τουρκία δεν εποφθαλμιά τα εδάφη κανενός»

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του ant1, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, σχολίασε, επίσης τις δηλώσεις των Ελλήνων υπουργών για την Τουρκία και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «πετώντας κουβέντες εχθρικές στην Ελλάδα για την Τουρκία, προσπαθούν να πάρουν πριμ», ενώ επανέλαβε ότι «η Τουρκία δεν εποφθαλμιά τα εδάφη κανενός».

«Η Τουρκία ούτε στην ξηρά, ούτε στη θάλασσα δεν εποφθαλμιά τα εδάφη κανενός. Αλλά ούτε επιτρέπει και σε κανέναν να εποφθαλμιά τον εναέριο χώρο μας, τη θάλασσά μας και την ξηρά μας. Αυτό το έχουμε αποδείξει στη διάρκεια της ιστορίας.

Στην Ελλάδα βρίσκονται κάποιοι πραξικοπηματίες. Διέφυγαν εκεί. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας σε προσωπικές συζητήσεις είπε "θα τους επιτρέψουμε".

Αλλά τώρα δεν το κάνουν, λέγοντας ότι "εμείς έχουμε Δικαιοσύνη". Αν είχαμε κι εμείς στα χέρια μας Έλληνες πραξικοπηματίες και δεν τους δίναμε, στις ελληνικές αρχές και στον ελληνικό λαό θα τους άρεσε; Αυτή που καταπατάει το δίκαιο ουσιαστικά είναι η Ελλάδα.

Θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτών δεν τίθεται, το έχουμε πει πολλές φορές. Το ένα θέμα είναι διαφορετικό από το άλλο. Η Τουρκία είναι ένα ανεξάρτητο κράτος, η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Η δίκη των Ελλήνων στρατιωτών συνεχίζεται στο πλαίσιο των κανόνων του δικαίου», επισημαίνει ο Μπεκίρ Μποζντάγ.
Πρώτο Θέμα

1 σχόλιο:

  1. «Η Τουρκία ούτε στην ξηρά, ούτε στη θάλασσα δεν εποφθαλμιά τα εδάφη κανενός. Αλλά ούτε επιτρέπει και σε κανέναν να εποφθαλμιά τον εναέριο χώρο μας, τη θάλασσά μας και την ξηρά μας. Αυτό το έχουμε αποδείξει στη διάρκεια της ιστορίας.

    Να ναι καλα που μας κανει και γελαμε....
    Προφανως δεν εχει ακουσει ποσες φορες την ημερα παραβιαζουν τον εναεριο χωρο μας. Ουτε εχει ακουσει οτι εχουν εισβαλλει στην Κυπρο απο το 1974. Ουτε εχει ακουσει οτι εχουν εισβαλλει στην Συρια και κανουν γενοκτονια.
    Ποτε θα τους παρουν με τις ντοματες και τα αυγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.