21/3/18

Επεκτείνει την επιρροή του Ερντογάν - Φιλοκυβερνητικός όμιλος εξαγόρασε Hürriyet και CNN Türk

Ο φιλοκυβερνητικός όμιλος Demirören Media Group αποκτά τη Hürriyet, το CNN Türk την Posta και το Kanal D που ανήκαν στον Όμιλο Doğan

Πωλήθηκε η εφημερίδα Hürriyet, μία από τις λιγοστές αντιπολιτευτικές φωνές στις κινήσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μαζί με τη Hurriyet, πωλήθηκαν επίσης το CNN Türk, η Posta και το Kanal D που ανήκαν στον Όμιλο Doğan και περιέρχονται στη Demirören Media Group έναντι 1.250.000.000 τουρκικών λιρών. 
Η Demirören Media Group είναι ο μεγαλύτερος δημοσιογραφικός, και φιλοκυβερνητικός όμιλος της Τουρκίας (έχει τις εφημερίδες Milliyet και Vatan).
Ο ιδιοκτήτης της Demirören  Media Group,  Ερντογάν Ντεμίρορεν, είναι στενός φίλος του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, και κατέχει την ενεργειακή εταιρεία Milangaz και το εμπορικό κέντρο Demirören İstiklal στην Κωνσταντινούπολη.
Τον Μάιο του 2011 είχε αγοράσει από τον όμιλο Doğan τις εφημερίδες  Milliyet και Vatan.
H Hürriyet είναι καθημερινή, λαϊκή εφημερίδα της Τουρκίας. Ιδρύθηκε από τον Sedat Simavi την 1η Μαΐου 1948 και είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς εφημερίδες στην Τουρκία. H Hürriyet εκδιδόταν από την Doğan Group, στην οποία ανήκουν επίσης η εφημερίδα Radikal,
τα κανάλια Kanal D και CNN Türk και το πρακτορείο Doğan News Agency.
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.