29/3/18

Ερντογάν: Δεν υποχωρούμε από τις διεκδικήσεις μας σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ

«Η Ελλάδα δεν τηρεί τους κανόνες καλής γειτονίας»

«Δεν θα υποχωρήσει από τις διεκδικήσεις» σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ είναι το μήνυμα που στέλνει ο Ερντογάν σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρωπαϊκή Ένωση, δύο μόλις ημέρες μετά τη Σύνοδο ΕΕ - Τουρκίας στη Βάρνα.
Αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο οποίο συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις τόσο μετά την εισβολή και την κατάληψη του Αφρίν όσο και τα ελληνοτουρκικά, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι δεν θα υποχωρήσει από τα δικαιώματά της σε Αιγαίο Πέλαγος και Κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.
Κατά τη διάρκεια της τετράωρης συνεδρίασης συζητήθηκαν τα θέματα της κυπριακής ΑΟΖ και του Αιγαίου, με την Τουρκία να εμφανίζεται ενοχλημένη με την Ελλάδα και τις «συμπεριφορές της, που δεν αρμόζουν σε σχέσεις καλής γειτονίας».


Όσον αφορά στις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, το Συμβούλιο προειδοποίησε πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες στον κουρδικό θύλακα της Μανμπίτζ, εάν οι κουρδικές δυνάμεις δεν αποχωρήσουν από την περιοχή.

Σε αντίθεση με το Αφρίν, στη Μανμπίτζ βρίσκονται και αμερικανικές ειδικές δυνάμεις οι οποίες υποστηρίζουν τους Κούρδους στις μάχες εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.