19/3/18

Εθνικός ξεπεσμός - Εθνομηδενιστές και εγκάθετοι σκοτεινών ανθελληνικών κέντρων απειλούν και ασκούν τρομοκρατία στην Ακαδημία Αθηνών!

Ο ακαδημαϊκός Νικόλαος Κονομής καταγγέλλει
Είμαι Κύπριος, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 1990, ο γηραιότερος  ακαδημαϊκός και ο τρίτος κατ’ αρχαιότητα εκλογής. Εκφράζω πάντοτε ευθαρσώς  την γνώμη μου και σιχαίνομαι την υποκρισία  που βασιλεύει στο Σώμα. Μπορεί να μην άρεσε  η θαρραλέα  έκφραση  ων απόψεων μου στους συναδέλφους, αλλά επί 20 και πλέον χρόνια δεν δέχτηκε απειλές. Τα τελευταία  χρόνια, με την εκλογή  του κ. Β. Πετράκου ως γενικού γραμματέα, δέχτηκα  τρείς απαράδεκτες απειλές.
Η πρώτη προήλθε από τον ίδιο τον γενικό γραμματέα, όταν εκδόθηκε  το διαβόητο Χρηστικό λεξικό της Ακαδημίας Αθηνών. Είμαι ο μόνος ακαδημαϊκός που ανακοίνωσα την εντύπωσή μου, γι αυτό και υπέδειξατα, κατά την γνώμη μου, μειονεκτήματα  του λεξικού αυτού. Η άποψή μου δεν άρεσε προφανώς  στον γενικό, ο οποίος εμφάνιζε  την έκδοση  του Λεξικού ως δικό του κατόρθωμα.


Στην πανηγυρική συνεδρία της Ακαδημίας στις 19 Δεκεμβρίου 2014, ο κ. Πετράκος από το βήμα της Ακαδημίας είπε ότι όσοι έχουν ασκήσει κριτική στο Λεξικό είναι «άδικοι, άκριτοι, μίζεροι και θα τους φάει το μαύρο σκοτάδι». Η απειλή αυτή  απευθύνεται σε μένα, γιατί ουδείς ακαδημαϊκός τόλμησε  να αναφερθεί στο Λεξικό. Όταν πληροφορήθηκα την απειλή, σχολίασα το γεγονός στην Ολομέλεια  και συνεχάρην μάλιστα την Ακαδημία για τον γραμματέα της, ο οποίος απειλεί με φυσική εξόντωση ένα μέλος  της, επειδή εξέφρασε τη γνώμη του για επιστημονικό θέμα  της ειδικότητας του. Το σχόλιο μου, ως συνήθως, συνάντησε πλήρη απάθεια  από μέρους της Ολομέλειας.
Η δεύτερη απειλή προήλθε από συνάδελφο νομικό, τον οποίο είχα βοηθήσει  για να εκλεγεί στο Σώμα. Με την εκλογή του κ. Πετράκου  έχει αναπτύξει στενές σχέσεις  μαζί του  και όταν ζήτησα  επανειλημμένως,  να συζητηθούν  στην Ολομέλεια κάποιες αλλόκοτες απόψεις του γενικού για την Ακαδημία, συνάντησα  παντελή απροθυμία  για συζήτηση. Επειδή, δε, είπα  ότι αν δεν συζητηθούν, θα ανακοινώσω τις απόψεις μου στον Τύπο, εν απουσία μου ο συνάδελφος αυτός με απείλησε, γράφοντας  στα  πρακτικά ότι αν δημοσιοποιούσα  τα «μυστικά» της  Ακαδημίας θα με παρέπεμπε στο Πειθαρχικό.
Η τρίτη απειλή, προήλθε  και πάλι από νομικό. Δόξα τω Θεώ, σε μία τάξη 15 μελών, με μόνο 12 μέλη, μονίμως έχουμε έξι νομικούς, οι τέσσερις  μάλιστα από δύο ειδικότητες. Πρόσφατα η Ακαδημία, εν απουσία μου απεφάσισε την βράβευση  της οργάνωσης ΕΛΙΑΜΕΠ για το έργο της. Στην επόμενη Ολομέλεια, όπου παρευρέθηκα, ζήτησα τον λόγο και αποκάλυψα  ποια πραγματικά, κατά την γνώμη μου, είναι η δράση  της οργάνωσης  αυτής  και ότι έχει διασυνδέσεις με ξένα κέντρα, απ’ όπου  και συνήθως χρηματοδοτείται.
Συγκεκριμένα παρουσίασα ένα έγγραφο της οργάνωσης σχετικά με την Κύπρο, στο οποίο η οργάνωση ενδιαφερόταν για το ΝΑΤΟ και προπαντός  για την προώθηση της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση. Στο έγγραφο η Κύπρος  χαρακτηριζόταν  ως «εμπόδιο» για τον μείζονα στόχο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αλλά το ότι επί 35 και πλέον χρόνια  διαπραττόταν βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από μέρους της Τουρκίας στην Κύπρο, δεν ενδιέφερε την οργάνωση να το σημειώσει.
Για να δείξω  πόσο επιζήμια  ήταν η οργάνωση αυτή σε εθνικά θέματα Ελλάδος και Κύπρου, αναφέρθηκα στο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, στην ένταξη τα Κύπρου στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και το Σχέδιο Ανάν, όπου η οργάνωση  έλαβε εχθρική στάση  έναντι της Ελλάδος και της Κύπρου. Ειδικά για το τελευταίο, θεώρησα ότι η οργάνωση εξευτελίστηκε, ύστερα από την απόρριψη του Σχεδίου, την δημοσίευση του βιβλίου  του λόρδου Χάνεϊ, ο οποίος ομολογεί κυνικά, ότι οι εντολές  που έλαβε  ήταν περίπου: Τα πάντα για τους Τουρκοκυπρίους, τίποτα για τους Ελληνοκυπρίους. Και προπαντός ύστερα από την δημόσια δήλωση του ανωτέρου αμερικανού  αξιωματούχου  του State Department Daniel  Fried, ο οποίος τόνισε, ότι δια του Σχεδίου Ανάν, η υπερδύναμη προσέφερε στην Τουρκία την Κύπρο. Ο συνάδελφος αυτός, που ήταν από τους εισηγητές της βράβευσης και πιθανώς συνεργάτης του ΕΛΙΑΜΕΠ, όταν μετά την Ολομέλεια με συνάντησε, μου είπε χαιρέκακα: «Απορρίψατε το Σχέδιο Ανάν; Θα δείτε!»
Εξ όνυχος τον λέοντα. Αυτή είναι η Ακαδημία Αθηνών.

Σημείωση: Το άρθρο του ακαδημαϊκού Νικολάου Κονομή,
                   Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Το Παρόν»





9 σχόλια:

  1. χωρίς να εχω ποοσωπική άποψη σας πιστεύω απόλυτα και σας πιστεύω διότι όλοι αυτοί οι ψευτοκουλτούρα είναι η καταστροφή !!! Αυτοί όλοι τους με τις ηλίθιες ιδέες τους θα καταστρέψουν την χώρα σε 4 χρόνια !! αν ξαναδούν κυβέρνηση οι σκώληκες .... γι αυτό όταν έρχονται οι άλλοι στα πράματα τους εξοντώνουν , γιατί τους μισή ο λαός !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνώριζα την Ακαδημία Αθηνών σαν κλειστή λέσχη ηλικιωμένων μασσωνων, και παροπλισμένων αξιωματούχων με ελάχιστο ουσιαστικό πνευματικό έργο. Είναι συνιστώσα της ευρύτερης ακαδημαϊκής παρακμής με πρωταγωνιστής σαν τον περιβόητο Νίκο Αλιβιζάτο, CIA Αναγνωστόπουλου, Ρεπούση κλπ. Τώρα αντιλαμβάνομαι ότι αναιβηκε πίστα και εγινε μια μάσκα τεμένη Αντιφα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα τόσο ισχυρός είναι αυτός ο Πετράκος, που απειλεί έναν ακαδημαϊκό με περγαμηνές και εχει διατελέσει και πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, του Μεγάλου αυτού Πνευματικού Ιδρύματος τη χώρας; Ντροπή! Δεν μπορείτε να τον αντικαταστήσετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πόση αντεθνική δυσοσμία αναδίδεται απο την Ακ, Αθηνών..Έπρεπε στα εθνικά θεματα η Ακαδημία να ήταν παρούσα με στεντόρεια παρουσία και φωνή ,π.χ Μακεδονία Κύπρος ,κλπ,αλλά με αναιμική και γεροντική ψελίζουσα παρουσία λουφάζει...Τον κ. Κονομή τον είχα δάσκαλο και ανέκαθεν ήταν ακέραιος,πολέμιος της αδικίας, και πάνω από όλα ΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Good move to come out and say what is going on in The Academy. Now is time to evaluate its work and contributioms to promoting the Greek interests. If they have nothing to show, well maybe it is time for a drastic change

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αλλος ένας απο την μεγάλη παρέα
    http://www.protothema.gr/greece/article/531759/tzihadistes-oi-makedonomahoi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο νυν Προεδρος της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ειναι αγαπητοι μου ο νεκροθαφτης της Ελλαδος ΠΑΠΑΔΗΜΙΟΣ (sic). Καταλαβαταε τι ειναι ολος αυτος ο θλιβερος συρφετος απο τα πνευματικα αυτα ζομπι σαν τους ζωντανους - νεκρους στο γιοφυρι της Λοντρας που θαλεγε και ο Ελιοτ. DIES IRAE!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπάρχει η μαύρη βίβλος στην οποία καταγράφονται όλοι οι προδότες. Χρειάζεται όπως ο καθένας μας διαβάζει προσεχτικά και όταν εντοπίζει τέτοιες συμπεριφορές να τις καταγράφει. Διαβάζοντας το άρθρο βλέπουμε ότι το ΕΛΙΑΜΕΠ είναι ένας άλλος Δούρειος Ίππος, τον οποίο πληρώνει ο Ελληνικός Λαός για να τον προδίδει. Αν ο μελετητής αναλύσει τις διαχρονικές βραβεύσεις της Ακαδημίας τότε θα ανακαλύψει και όλους εχθρούς της Πατρίδος. Αυτή τη στιγμή δημιουργείται η ΑΣΠΙΔΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ, πέραν και πάνω από κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το θλιβερο ειναι οτι μες το εθνος μας μπορεί να εχουν αναδειχθει ηρωες, αξιοι να μνημονευονται στους αιωνες, δυστυχως ομως και απο προδοτες δεν υστερουμε. Πιστευω τις κατηγοριες, γιατι θυμουμαστε την δραση πολιτικων " διανοουμενων" και πολιτων με την στηριξη που εδωσαν στο αθλιο σχεδιο Αναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.