19/3/18

Ξυπνάτε, αυτή είναι η Τουρκία, αυτοί είναι οι Τούρκοι - Όποιος κ@ριόλης, πολιτικός ή όχι, ξαναπεί ότι δεν έγινε γενοκτονία, θα τον στείλουμε εκεί, να μάθει από πρώτο χέρι

Εάλω το Αφρίν - Πλιάτσικο Τούρκων-τζιχαντιστών (VIDΕΟ-PHOTΟ)

Υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού και των μισθοφόρων της Τουρκίας, του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, βρίσκεται από την Κυριακή το πρωί η πόλη του Αφρίν, μετά από δυο μήνες ασφυκτικής πολιορκίας. Η κόκκινη σημαία με το μισοφέγγαρο κυματίζει πλέον στο κέντρο της μαρτυρικής πόλης, της οποίας ο πληθυσμός έχει αποχωρήσει.


Today, civilians in Afrin fled in fear for their lives as Turkey and allied jihadi groups prepared to enter the city.

Μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης του διεθνούς συνασπισμού να συγκροτήσει συνοριακή δύναμη αποτελούμενη από 30.000 μαχητές στο βόρειο τμήμα της Συρίας, αρχές Ιανουαρίου, η Τουρκία πέρασε στην αντεπίθεση και κατέστησε σαφές ότι δεν θα ανεχτεί την κουρδική αυτονομία στα σύνορά, ξεκινώντας την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», με στόχο την εκκαθάριση του Αφρίν και των γύρω περιοχών από το YPG (Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας) που συνδέεται με το PKK
Αλλάζουν τακτική οι Κούρδοι
Παρά την ήττα, οι Κούρδοι της Συρίας ανακοίνωσαν αναπροσαρμογή της τακτικής τους και εξέφρασαν τη βούλησή τους να πολεμήσουν για την απελευθέρωση ολόκληρης της περιοχής του Αφρίν. Συγκεκριμένα, η τοπική κουρδική διοίκηση της περιοχής του Αφρίν υποσχέθηκε ότι οι Κούρδοι μαχητές θα γίνουν «διαρκής εφιάλτης» για τον τουρκικό στρατό και τους Σύρους αντάρτες στον θύλακα.
Ο Τουρκικός Στρατός και οι σύμμαχοί του συνεχίζουν πλέον τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις, με κατεύθυνση τα νότια και νοτιοανατολικά του καντονίου της Ροζάβα.

Στάση ΗΠΑ-Ρωσίας
Με την επιχείρηση στο Αφρίν, η σχέση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ βασίστηκαν στους Κούρδους μαχητές του YPG ως ένα κρίσιμο μέρος ομπρέλας προστασίας της Συρίας, τους οποίους η Ουάσιγκτον εκπαίδευσε για να ανακτήσει την περιοχή από το Daesh (ISIS). Στη συνέχεια, οι ΗΠΑ φαίνεται να εγκατέλειψαν τους Κούρδους στο έλεος των τουρκικών δυνάμεων, την ώρα που η Μόσχα έδωσε στον Ερντογάν τη συγκατάθεσή της για την εισβολή, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αποδυναμώσει την επιρροή του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Αιματηρές απώλειες
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περισσότεροι από 1.500 Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν από την έναρξη της επίθεση εναντίον του Αφρίν, καθώς και 400 Σύροι αντάρτες σύμμαχοι της Τουρκίας.
Ο τουρκικός στρατός, από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι στις τάξεις του έχουν σκοτωθεί 46 στρατιώτες και 225 έχουν τραυματισθεί.
Από χθες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου φωτογραφίες και βίντεο από τους βανδαλισμούς και το πλιάτσικο στην πόλη των Τούρκων και των συμμάχων τους, του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», στον οποίον έχουν προσχωρήσει διάφορες σουνιτικές ισλαμιστικές ομάδες.











Φιλελεύθερος

13 σχόλια:

  1. Αυτοί ήσαν πάντα οι Τούρκοι, ποτέ δεν θα αλλάξουν, ας δούμε καλά τις φωτογραφίες με τους Κούρδους που είχαν την ατυχία να πέσουν αιχμάλωτοι στα χέρια τους και στα χέρια των κατσαπλιάδων παραστρατιωτικών, συμμάχων των Τούρκων, πάντα οι ίδιοι δεν αλλάζουν με τίποτα. Ας τις δουν όμως πρωτίστως αυτή την φορά οι δυτικοί που στην παρούσα φάση ήσαν αυτοί που υπόσχονταν πράγματα στους Κούρδους...και φυσικά τους πούλησαν, εννοείται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φωτογραφία που ειναι στο μπαλκόνι μου θυμίζει την Σμύρνη στο βίντεο. Τουρκοχοιροι μπήκατε και να μην ξανα βγείτε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρίμα πραγματικά. Κρίμα που αφήνουν την βρωμερή τουρκική φυλή της αρπαγής και της καταστροφής να συνεχίζει να κατακτά εδάφη. Εμείς οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ξύπνιοι, ειδικά εμείς στην Κύπρο που είμαστε το άδυναμο σημείο του ελληνισμού αμυντικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγά μην είσαστε ξύπνιοι, εσείς έχετε αδέρφια τους τουρκοκύπριους και δεν έχετε ανάγκη απ την Ελλάδα, άμα γίνει τίποτα πάτε Λονδίνο, όσους Κύπριους ξέρω έτσι μου είπαν

      Διαγραφή
    2. Κάνεις κακές παρέες Τάκη. Να τις αλλάξεις!

      Διαγραφή
  4. Παντα ζωα ηταν οι Τουρκοι...και ζωα θα μεινουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ήθελαν την προστασία της Ρωσίας και την υψηλή επικυριαρχία της Συρίας του Ασαντ... Δεν ήθελαν την σίγουρη ειρήνη. Και τώρα χάσανε την σπίτια τους και είναι πρόσφυγες στην Συρία. Δεκάδες χιλιάδες απώλειες... Για ποιό λόγο; Θα λογοδοτήσει κανείς από αυτούς; Και όταν ήρθε η ώρα οι πρετωριανοί του καθεστώτος να πολεμήσουν και πολύ πιθανόν να σκοτωθούν, τα μάζεψαν και έφυγαν... Αφού πριν εξολοθρεύθηκαν ποιός ξέρει πόσες χιλιάδες νέοι χωρίς λόγο. Η ίδια ιστορία ξανά και ξανά... Τόσα νεαρά παιδιά χάθηκαν τζάμπα. Και οι μεγαλόσχημοι μιλάν για αντίσταση και πράσινα άλογα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα πράγματα είναι όπως τα λένε οι προφητείες: θα ιδρυθεί το Κουρδισταν αλλά θα διαλυθούν οι κουρδικες πόλεις γιατί οι Κούρδοι συμμετείχαν στις γενοκτονιες των Τούρκων και δεν το μετάνιωσαν.
    Οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωναρι απο τις πολλές αδικίες που κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Emeis prepei na eimaste etoimoi na kanoume tetia kai hirotera stus Turkus. Tote mono tha katalavoun.
    The Greek Lion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Όποιος κ@ριόλης, πολιτικός ή όχι, ξαναπεί ότι δεν έγινε γενοκτονία, θα τον στείλουμε εκεί, να μάθει από πρώτο χέρι"

    Και όποιος πει ότι δεν χρειάζονται εξοπλισμοί και σοβαρή εκπαίδευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τί; Δέν θα μας βοηθήσουν οι φίλοι μας οι Γερμανοί, Αγγλοι, Γάλλοι Πορτογάλλοι;; πού έχομε και δικό τους ΝΟΜΙΣΜΑ τό Εβρό;;;
    Τί λές να μας πουλήσουνε οι φίλοι μας, μέσα στην Εβρο-πέη_κη οικογένεια;;
    Καί ποιόν θά έχουμε ΝΤΑΒΑΤΖΉ;;
    Καί τί Εταίρες θά είμαστε;;................ μόνες μας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.