31/3/18

ΗΠΑ: Ο Τραμπ πάγωσε χρηματοδότηση 200 εκατ. δολαριών για ανασυγκρότηση της Συρίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πάγωσε χρηματοδότηση τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων δολαρίων που προοριζόταν για προσπάθειες ανασυγκρότησης της Συρίας, καθώς η Ουάσιγκτον επαναπροσδιορίζει το ρόλο της στον πολυετή πόλεμο που μαίνεται στη χώρα της Μέσης Ανατολής, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη αξιωματούχους.
Ο Τραμπ ζήτησε να μην διατεθεί το συγκεκριμένο ποσό, έπειτα από δημοσίευμα που διάβασε, το οποίο τόνιζε ότι η Ουάσιγκτον πρόσφατα δεσμεύτηκε να χορηγήσει επιπλέον 200 εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη πρώτων προσπαθειών για την ανασυγκρότηση της Συρίας, σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Η απόφαση ευθυγραμμίζεται με τη δήλωση της Πέμπτης του Αμερικανού προέδρου ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν «πολύ σύντομα» από τη Συρία και θα αφήσουν άλλες χώρες να αναλάβουν δράση στην περιοχή.

«Θα φύγουμε από τη Συρία πολύ σύντομα, ας αφήσουμε άλλους να το φροντίσουν» είπε σε μια ομιλία που εκφώνησε στο Οχάιο.

Το επιπλέον ποσό βοήθειας 200 εκατομμυρίων δολαρίων είχε δεσμευτεί ότι θα χορηγήσουν οι ΗΠΑ ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον τον Φεβρουάριο στο Κουβέιτ σε μια συνάντηση του διεθνούς συνασπισμού δυνάμεων που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS, Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.