3/2/18

Τέλος οι προβοκάτσιες από "δημοσιογράφους" - Καμία παραστρατιωτική οργάνωση και κανένας σύλλογος στην περιφρούρηση του συλλαλητηρίου

Με αφορμή δημοσιεύματα ηλεκτρονικών ΜΜΕ, τα περισσότερα από τα οποία επιδίδονται συστηματικά στην παραπληροφόρηση και κατασυκοφάντηση των συλλαλητηρίων στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνας, για ανάθεση της περιφρούρησης σε "παραστρατιωτιές οργανώσεις" και άλλες ιστορίες με... δράκους, η Συντονιστική Επιτροπή του Συλλαλητηρίου εξέδωσε Δελτίο Τύπου με το οποίο διαψεύδει κατηγορηματικά τις πληροφορίες.
Σε επικοινωνία που είχαμε με την Επιτροπή, μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, ότι διάφοροι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, όμως σε κανέναν δεν ανατέθηκε η περιφρούρηση και ούτε πρόκειται να ανατεθεί.
Επίσης, η Επιτροπή μας ενημέρωσε ότι κανείς δημοσιογράφος δεν επικοινώνησε με τα αρμόδια μέλη της, για να επιβεβαιώσει την είδηση.
Βγάλτε τα συμπεράσματά σας για το ήθος και τους στόχους των εξ αντικειμένου προβοκατόρων του διαδικτύου και της ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών.
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα
Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2018
Δελτίο Τύπου
Η Συντονιστική Επιτροπή του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στην Αθήνα δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν δόθηκε καμία εξουσιοδότηση και αρμοδιότητα στον κύριο Οδυσσέα Τηλιγάδα και σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα ή σύλλογο να αναλάβει και να συμμετέχει στην περιφρούρηση της εξέδρας είτε σε οποιαδήποτε άλλη θέση για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα. 
Η περιφρούρηση θα γίνει αποκλειστικά από εθελοντές που δεν έχουν καμία σχέση με καμία οργάνωση, κανένα σύλλογο ή οποιοδήποτε άλλο μηχανισμό.

Μετά τιμής,

Νίνα Γκατζούλη,
Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου
Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του
Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στην Αθήνα

17 σχόλια:

  1. "Η περιφρούρηση θα γίνει αποκλειστικά από εθελοντές που δεν έχουν καμία σχέση με καμία οργάνωση, κανένα σύλλογο ή οποιοδήποτε άλλο μηχανισμό"

    Ισχύει. Και στη Θεσσαλονίκη το ίδιο έγινε. Αν κάποιοι από τους εθελοντές είναι και εκπαιδευμένα άτομα δεν μπορώ να καταλάβω που το κακό?

    Να κοιτάνε τους μηχανισμούς των κομμάτων τους που είναι βρώμικοι όσο δεν πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Και στη Θεσσαλονίκη το ίδιο έγινε. Αν κάποιοι από τους εθελοντές είναι και εκπαιδευμένα άτομα δεν μπορώ να καταλάβω που το κακό?"

      Διάβασα και ένα άλλο σας σχόλιο σχετικά με αυτό.
      Θα θέλατε να πείτε δυο κουβέντες;
      Τι θα πει 'κόβαμε ύποπτες φάτσες";
      Ποιος σας όρισε 'ασφάλεια συλλαλητηρίου;
      Με τι κριτήρια;
      Και αν εμένα δεν μου αρέσει η δική σας φάτσα;
      Τι;
      Που μας οδηγεί όλο αυτό;

      Διαγραφή
    2. Ντροπή και αίσχος γιά τους «υπερπατριώτες» που, μιλώντας γιά παραστρατιωτική οργάνωση κ.λ.π. φληναφήματα, άλλη μία φορά προσπάθησαν να υποσκάψουν την άδολη εσωτερική παρόρμηση των ομάδων των εθελοντών που έθεσαν εαυτούς στην υπηρεσία του εθνικού τους καθήκοντος. Η θέση της κυρίας Νίνας Γκατζούλη, είναι σαφής: «Η περιφρούρηση θα γίνει αποκλειστικά από εθελοντές που δεν έχουν καμία σχέση με καμία οργάνωση, κανένα σύλλογο ή οποιοδήποτε άλλο μηχανισμό.» Σας λυπούμεθα «κύριοι πατριώτες» αλλά εμείς θα είμαστε παρόντες.
      Οδυσσέας Τηλιγάδας

      Διαγραφή
    3. Αυτό σημαίνει περιφρούρηση @Theodoros. Οι προβοκάτορες του καθεστώτος δεν έρχονται με ταμπέλα που γράφει "είμαι προβοκάτορας"
      Παρεισφρύουν στα μουλωχτά και χτυπάνε στα ξαφνικά.
      Φυσικά πρέπει να κόβεις φάτσες και να προσέχεις.
      Τι ζητάς εσύ; Να είναι ελεύθερο το παρακράτος να χτυπήσει και να αιματοκυλίσει μία ειρηνική διαμαρτυρία;

      Διαγραφή
    4. Theodoros@,
      Θέλεις να μας πεις κάτι, αλλά ντρέπεσαι;

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  2. @Ιων Δραγούμης
    Καμία αντίρρηση στην περιφρούρηση υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα γίνει με εντολή των οργανωτών.
    Η ένσταση μου έχει να κάνει με αυτόκλητους "αστυνόμους" που κόβουν φάτσες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Theodoros

    Κανένας δεν ήταν αυτόκλητος “αστυνόμος” αγαπητέ. Θα σου λύσω τις απορίες για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Στην Αθήνα δεν θα είμαι εθελοντής. Θα πάω όμως να συμμετέχω όπως χιλιάδες κόσμου. Δανείστηκα χρήματα για να πάω και θα ξεπληρώσω όταν πάρω τον μισθό.

    1) Προφανώς δεν εννοούσα περιφρούρηση με κριτήρια ακροαριστερώναναρχικών που αν δουν κάποιον με μπλούζα "Μολών Λαβέ" τον δέρνουν επιτόπου(ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ 20 ΕΝΑΝΤΙΟΝ 1) όπως έγινε στην Καμάρα με έναν τυχαίο πολίτη που περνούσε ο άνθρωπος και έκανε το "έγκλημα" να φοράει αυτή τη μπλούζα.

    2) Ούτε εννοούσα περιφρούρηση με κριτήρια των νεοναζί της Χρυσής Αυγής που επίσης δέρνουν όποιον δεν τους αρέσει και είναι πχ σκουρόχρωμος στο δέρμα.

    3) Ούτε εννοούσα περιφρούρηση που όποιος μας φανεί ύποπτη φάτσα(για οποιοδήποτε λόγο) τον δέρνουμε. Υπάρχουν αθόρυβοι και νόμιμοι τρόποι να εξακριβωθεί η ταυτότητα ενός υποπτου. Ειδοποιείς απευθείας την υπόλοιπη περιφρούρηση της εξέδρας να το πει στην αστυνομία και να τον προλάβουν για εξακρίβωση στοιχείων. Αλλά κι αν δεν προλαβαίνεις και φαίνεται πλέον ξεκάθαρα τι είναι (πχ κρατάει τσεκούρι, βαριοπούλα ή μολότωφ) τουλάχιστον ειδοποιείς τους υπόλοιπους της περιφρούρησης (και τρέχεις να ενισχύσεις την άμυνα, δεν μένεις μόνος ή σε ζεύγος, είσαι εύκολος στόχος έτσι). Αν δεν τα καταφέρει η αστυνομία και επιτεθούν στην εξέδρα τότε αναγκαστικά ολόκληρη η περιφρούρηση (αλλά κι ο κόσμος) θα αμυνθεί. Που το παράνομο να βρίσκεσαι σε νόμιμη άμυνα? Δεν μπορώ να καταλάβω.

    4) Να σε ενημερώσω επίσης πως κοντά στο Βασιλικό θέατρο (κι απ' ότι έμαθα απ' άλλους "αυτόκλητους αστυνόμους” και σε άλλους τομείς), και το κοντινό πάρκο του "Ξαρχάκου", εντοπίσαμε φέιγβολάν ακροαριστερών αναρχικών και ακροδεξιών.
    Αυτά δεν βρέθηκαν εκεί μόνα τους αλλά κάποιοι τα έριξαν έτσι? Κάποιους να το πούμε απλά "αν τους έπαιρνε" θα κάνανε επίθεση ή θα έρχονταν στο συλλαλητήριο με τον δικό τους κομματικό τρόπο. Μέχρι και σε δημόσιες τουαλέτες μπήκαμε να δούμε μην είχαν κρύψει μολότωφ. “Οργώσαμε” κάποιοι. Ο καθένας με τον ρόλο του στην περιφρούρηση.
    Για πολλούς λόγους πήγαν όλα καλά ευτυχώς. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα "καμπανάκια" δεν χτυπούσαν σε τρελό ρυθμό για να εντοπιστεί οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση εγκαίρως και να μην γίνει το κακό.

    5) Να σου θυμίσω επίσης πως δεν ήταν οι εθελοντές-”αστυνόμοι” της περιφρούρησης αυτοί που επιτέθηκαν στις δύο 15χρονες κοπέλες που κρατούσαν Ελληνικές σημαίες και πηγαίνανε στο συλλαλητήριο. Ήταν τα άτομα που ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ κάνουν επίθεση σε εύκολους στόχους όπως πχ επιτέθηκαν στους τρεις πρωτοετείς "ψάρια" Ευέλπιδες στο Μοναστηράκι. Για να μην ξεχνιόμαστε.

    6) Όσον αφορά τις "ύποπτες φάτσες" που ρώτησες εννοώ αναρχικούς ή ακροδεξιούς που με τη συμπεριφορά τους μπορούν να "τινάξουν στον αέρα" ένα συλλαλητήριο. Και φαίνονται. Κάνουν "μπαμ" που λένε. Ντύσιμο, κούρεμα, σωματότυπος, γλώσσα σώματος. Ο χώρος και τα άτομα "μιλάνε" πάντα. Ακόμα κι αν τον ρωτήσεις ευγενικά "Συγνώμη φίλε έχεις ώρα?" ή "Φίλε να σου κάνα τράκα ένα τσιγάρο?" κ.α. από τον τρόπο, το βλέμμα, την στάση του αντιλαμβάνεσαι τι άνθρωπος είναι. Ο παλιός συμμαθητής-φίλος μου που ήξερε ότι θα κατέβω στο συλλαλητήριο παρέα με συναθλητές-φίλους μου με ρώτησε( την προηγούμενη μέρα) αν ήθελα να ρίξω μερικές "αόρατες περιπολίες"(σε συγκεκριμένο τομέα) παρέα με έναν συναθλητή μου(Κνίτη κιόλας) που ξέρει από πορείες και να διαισθάνεται τον κίνδυνο σε συγκεντρώσεις και δέχθηκα με μεγάλη χαρά όπως δέχθηκε με μεγάλη χαρά και ο συναθλητής Κνίτης.
    Εργάστηκα από πρωτοετής φοιτητής 18 χρονών κοντά στην οδό Εθνικής Αμύνης. Όλη εκείνη την

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. την ευρύτερη περιοχή, κάθε δρόμο, κάθε στενό τα ξέρω πάρα πολύ καλά. Έμαθα να ξεχωρίζω αναρχικούς, ακροδεξιούς, μπάτσους, απόστρατους στρατιωτικούς(και μετά από δύο λεπτά κουβεντούλα να τους ξεχωρίζω και τι κλάδο υπηρέτησαν και τι όπλο/σώμα), "φτιαγμένους" από ναρκωτικά κάθε ηλικίας (και σε πληροφορώ να τους ξεχωρίζω αν έχουν πάρει τσιγαριλίκι, ηρωϊνη ή κοκαϊνη ), τοκογλύφους, 15-16χρονα που βιάζονταν να μεγαλώσουν, φοιτητές,φοιτήτριες(και να ξεχωρίζω και τι σχολή πάνε πριν πιάσω συζήτηση, να βάζω στοίχημα με συνάδελφο και μετά να με κερνάει την μπύρα όταν βγαίναμεστο ρεπό για να μάθει που με πήγαινε κόντρα και δεν τόλμησε ξανά :) ) ομοφυλόφιλους, 40αρες τεκνατζούδες, ύποπτους Πακιστανούς με κρυμμένους σουγιάδες(όπως αποδείχθηκε μετά από έλεγχο της αστυνομίας) και γενικά λόγω του τότε επαγγέλματος μου(όχι δεν ήμουν μπράβος της νύχτας) να διαισθάνομαι τον κίνδυνο. Δεν ήμουν αυτόκλητος "αστυνόμος". Ο παλιός μου συμμαθητής ήξερε ότι ήμουν το κατάλληλο άτομο για "περίπολο-πληροφορίες" και έδενα πολύ ως δίδυμο με τον “σύντροφο” συναθλητή που ξέρει πάρα πολύ καλά από πορείες. Και ο κομμουνιστής για την πατρίδα ήρθε στο συλλαλητήριο για να κάθεσαι εσύ να το παίζεις...κριτής.

    7) Όσον αφορά τους εθελοντές απ' όσο γνωρίζω από τον παλιό μου συμμαθητή και φίλο συνεννοήθηκαν με τους ανθρώπους που είχαν στήσει την εξέδρα. Ο φίλος έφερε τον φίλο(αναλύθηκε) και στήθηκε ένα εθελοντικό πλέγμα ασφαλείας ανάλογα με τα ιδιαίτερα ταλέντα του καθενός. Για παράδειγμα ο παλιός συμμαθητής-φίλος μου(αρκετά ψηλός και "ανεβοκατεβαίνει" στα 80-90 κιλά) ήταν συνέχεια κοντά στην εξέδρα. Εγώ που είμαι μέσου αναστήματος και "ανεβοκατεβαίνω στα 65-72 κιλά ακούω ή πιάνω κουβέντα ήμουν στην επιτήρηση-πληροφορίες . Τώρα αν κάποιοι από τους εθελοντές έχουν υπηρετήσει στις καταδρομές, αν κάποιοι έτυχε να έχουν δουλέψει σε εμπορικό πλοίο ως ομάδα ασφαλείας κι αν κάποιοι γνωρίζουν πολεμικές τέχνες που είναι το κακό? Ήταν κάποιοι από τους εθελοντές,, όχι όλοι και έτυχε. Ήταν συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και χρειάζονταν εθελοντές (με την καλή έννοια, όχι του μπράβου που δέρνει όποιου δεν του αρέσει το παρουσιαστικό του). Εθελοντές σε πολλούς ρόλους...άλλος για το στήσιμο εξέδρας, άλλος περιμετρική φύλαξη εξέδρας, άλλος περίπολο. Όλοι για τον κοινό σκοπό.

    Τι να κάνουμε...εθελοντές σε αυτά συνήθως πάνε άνθρωποι που ασχέτως διαφωνιών σε θέματα παιδείας,υγείας κτλ έχουν έναν κοινό παρονομαστή:
    Αγαπάνε την Ελληνική σημαία, την έννοια της πατρίδας, της Ορθόδοξης πίστης, την ιστορία.
    Μας χαρακτήρισαν φασίστες,εθνικιστές κτλ. Με το ζόρι νεοναζί ή δεν ξέρω τι άλλο. Εγώ προσωπικά δεν είμαι καν δεξιός. Είμαι δεξιά πτέρυγα κεντροαριστεράς.Απλώς δεν υπάρχει κόμμα που αυτή τη στιγμή να αντιπροσωπεύει αυτά που πιστεύω.
    Ο πρώην συμμαθητής μου ανέκαθεν Δαπίτης-Νεοδημοκράτης από φοιτητής.
    Ο συναθλητής μου ανέκαθεν οικογενειακώς όλοι τους ΚΚΕ και γραμμένος στη ΚΝΕ από μικρός. Έχει πάει με πατέρα του σε πορείες κατά του ΝΑΤΟ.
    Το σόι το δικό μου ήταν ανέκαθεν Βενιζελικοί, μετά ένωση κεντρώων, μετά πατριωτικό Πασοκ. Με τον Σημίτη από Πασοκ κόψαμε.

    Όλα αυτά έτσι ως απάντηση σε αυτούς που μας χαρακτηρίζουν “φασίστες”όσους τρέχουμε με το Μακεδονικό.

    Προτιμώ “φασίστας”και “αυτόκλητος αστυνόμος” παρά τα πούπουλα του Μπουτάρη και προσκύνημα του προξενείου και της πρεσβείας. Φτύνω τις μασονικές στοές(δύο φορές αρνήθηκα να γίνω τέκτονας, η μία από πρώην συμμαθητή στο ξενόγλωσσο ιδιωτικό, όχι τον κομμάντο), φτύνω τα ωραία λόγια του προξενείου και της πρεσβείας, φτύνω τον πράσινο θεό τους και πάνω απ' όλα φτύνω ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης. Κάποτε ήμουν στα ανώτερα στρώματα της μεσαίας τάξης και μεγάλωσα με γαλλικά, πιάνο, θέατρο, πολεμικές τέχνες, ιππασία, ράφτινγκ, ορειβασία, σκοποβολή και το ποδόσφαιρο και ξύλο στις αλάνες της Τούμπας(τελευταία γενιά αυτή του 1990-2000 παίξαμε ελεύθερα έξω) . Τώρα, νεόφτωχος ιδιωτικός υπάλληλος από την πολιτική τους ναι, πουλημένος όχι!Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
    Τα πούπουλα να πάνε στις παρελάσεις του Μπουτάρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Έμαθα να ξεχωρίζω αναρχικούς, ακροδεξιούς, μπάτσους, απόστρατους στρατιωτικούς(και μετά από δύο λεπτά κουβεντούλα να τους ξεχωρίζω και τι κλάδο υπηρέτησαν και τι όπλο/σώμα), "φτιαγμένους" από ναρκωτικά κάθε ηλικίας (και σε πληροφορώ να τους ξεχωρίζω αν έχουν πάρει τσιγαριλίκι, ηρωϊνη ή κοκαϊνη ), τοκογλύφους, 15-16χρονα που βιάζονταν να μεγαλώσουν, φοιτητές,φοιτήτριες(και να ξεχωρίζω και τι σχολή πάνε πριν πιάσω συζήτηση, να βάζω στοίχημα με συνάδελφο και μετά να με κερνάει την μπύρα όταν βγαίναμεστο ρεπό για να μάθει που με πήγαινε κόντρα και δεν τόλμησε ξανά :) ) ομοφυλόφιλους, 40αρες τεκνατζούδες, ύποπτους Πακιστανούς με κρυμμένους σουγιάδες(όπως αποδείχθηκε μετά από έλεγχο της αστυνομίας) και γενικά λόγω του τότε επαγγέλματος μου(όχι δεν ήμουν μπράβος της νύχτας) να διαισθάνομαι τον κίνδυνο."

      Τα λες στα σοβαρά τώρα όλα αυτά ρε φίλε; Γιατί αν δεν τα λες για πλάκα είσαι επικίνδυνος.

      Διαγραφή
    2. "Τα λες στα σοβαρά τώρα όλα αυτά ρε φίλε; Γιατί αν δεν τα λες για πλάκα είσαι επικίνδυνος"

      Πρώτον, να σου δηλώσω ότι είμαι και πολύ χαρούμενος με αυτό που έζησα χθές στην Αθήνα και φώναζα σαν τρελός παρέα με χιλιάδες άλλους τρελούς κρατώντας δύο σημαίες στα χέρια μου όπως κι άλλοι...την Ελληνική και της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

      Δεύτερον, είμαι επικίνδυνος.Δεν είσαι ο πρώτος που το λέει. Το έχω ξανακούσει. Δεν ξέρω τι είμαι. Ξέρω τι δεν είμαι. Πουλημένος ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ.

      Τρίτον, με έχουν χαρακτηρίσει επίσης και τρελό, φασίστα, καυλόστρατο, αναρχοκομμουνιστή, στρατηγό, επιλοχία, ριψοκίνδυνο, ευγενέστατο, ντροπαλό, πολύ ήρεμο, αρκετά οξυδερκή, μαλάκα.
      Διάλεξε από το μενού ότι θες.

      Η ίδια μου η μάνα με χαρακτηρίζει από μικρό ήρεμο αλλά ριψοκίνδυνο. H αλήθεια βέβαια είναι ότι φοβάμαι, τρέμω. Μεγαλύτερος φοβητσιάρης από μένα δεν υπάρχει:

      Μικρός φοβόμουν το σκοτάδι, τα μπουμπουνητά, να σηκώσω χέρι να πω το μάθημα, είχα μερικά χρόνια (μέχρι να το ξεπεράσω) μεγάλο φόβο με τα μαθηματικά(τελικά πήγα θετική), να βλέπω σε ταινίες άτομα με μαύρες κουκούλες, να μιλήσω σε κοριτσάκι που με κοιτούσε, να αντιδράσω όταν ένας χοντρός συμμαθητής παιδάκια στο δημοτικό μου έκανε μπούλινγκ(και έγινε αφορμή να μάθω πολ. τέχνες). Στον Έβρο φαντάρος πάλι φοβήθηκα αρκετά όταν ένα στρατιωτικό τζιπ δεν μας είδε, δεν μας άκουσε, δεν σταμάτησε(αρχικά) και όπλισα το G3 ουρλιάζοντας “ΑΛΤ είπα σε γαζώνω!” φοβόμουν πολύ. Είχα πάρει θέση κάλυψης πίσω από τη μία μπροστινή ρόδα με κάλυψη την θωράκιση του χάμερ και τον κινητήρα του. Σημάδευα και περίμενα τι θα κάνει το όχημα που συνέχιζε να έρχεται. Αν θα έβλεπα να βγαίνει όπλο ή να επιταχύνει με ξεκάθαρη επιθετική πρόθεση, να ρίξω πρώτος το άσφαιρο και να είμαι έτοιμος για κανονική ανταλλαγή πυρών (τα άλλα δυο άσφαιρα τα έβγαζα πάντα βραδινή ώρα σκοπός/περίπολο, και τα είχα στην τσέπη μέχρι το τέλος της υπηρεσίας, τέτοια ηλίθια διαταγή εγώ δεν εκτελούσα...αν γίνει κάτι, μέχρι να ρίξεις τρία άσφαιρα με το G3...σε γάζωσαν), να προλάβω το κακό, να ειδοποιήσουμε άλλους να να να. Για λίγα δευτερόλεπτα τα “καμπανάκια” χτυπούσαν σε τρελό ρυθμό. Τελικά ήταν ένας βλάκας ΕΠ.ΟΠ που βαριόταν που ζούσε και φρέναρε απότομα όταν τελικά μας είδε. Που ξέραμε εμείς ότι δεν ήταν κάποιος που δεν μπήκε κρυφά και έκλεψε όχημα του στρατοπέδου βραδιάτικα όπως είχε γίνει σε στρατόπεδο πεζοναυτών (κάπου στο 2003 αν θυμάμαι καλά, γυμνάσιο πήγαινα τότε). Πήγαινε ο βλάκας ο ΕΠ.ΟΠ βραδιάτικα με το τζιπ να υπογράψει στα βιβλία εφόδου λες και ήταν βόλτα στην εξοχή για πικνικ.

      Ξέρεις όμως είναι μοναδικό συναίσθημα να νικάς τον φόβο σου.

      Τι περιμένεις τώρα ρε φίλε?
      Να θυμώσω ή να παρεξηγηθώ με το δικό σου "επικίνδυνος"?

      Σε κάποια επαγγέλματα(νόμιμα επαγγέλματα το τονίζω, μην παρεξηγηθώ) έρχεσαι σε επαφή με πολύ κόσμο και μαθαίνεις να "κόβεις φάτσες" θες δεν θες. Δεν τα ξέρεις όταν ξεκινάς "ψάρι", τα μαθαίνεις στην πορεία.

      Όταν για παράδειγμα 23 χρονών φοιτητής τότε, πήγα να ψωνίσω κάτι για το μαγαζί και είπα στην υπάλληλο (στην οικογενειακή επιχείρηση που είχαμε) να κλειδώσει και να με περιμένει να κλειδώσουμε μαζί το κατάστημα για να φύγει (9 το βράδυ) και γυρνώντας είδα από απόσταση 3 Πακιστανούς να κοιτάνε προς το μαγαζί και να βλέπουν (την ξανθιά μας που ήταν στο ταμείο και με περίμενε όπως της είπα) το πρώτο που έκανα ήταν να καλέσω τηλεφωνικά ενισχύσεις 4 συναθλητές μου να έρθουν από Τούμπα και το δεύτερο που έκανα ήταν επίσης τηλεφωνικά να καλέσω αστυνομία για ύποπτα άτομα έξω από το μαγαζί. Μετά τηλεφώνησα σπίτι μου να

      Διαγραφή
    3. ...να ενημερώσω το άτομο που έπρεπε, όχι όλους για να μην φοβηθούν. Η κοπέλα μέσα έτρεμε. Μου έλεγε στο κινητό: "Με το που έφυγες ήρθαν, έχουν μισή ώρα απ'έξω και όλο κοιτάνε μέσα" και να προσπαθώ να την ηρεμήσω: "Δέσποινα, τηλεφώνησα, μείνε μέσα κοντά στον συναγερμό και μην βγεις έξω ότι κι αν γίνει. Όλα θα πάνε καλά".

      Ήρθε η αστυνομία και σε έναν από αυτούς βρήκε δύο σουγιάδες και μύριζαν αλκοόλ.
      Πες μου εσύ ποιος ήταν πιο επικίνδυνος?

      Προτιμώ που μαζευτήκαμε έξω από το μαγαζί πέντε 21-34αρηδες μαυροζωνάδες 1+4+4+2+3= 14 νταν, με ένα αυτοκίνητο και με μία μηχανή(ακροβολισμένοι και από τις δυο μεριές του δρόμου σε σχετική απόσταση από τους Πακιστανούς, κόβαμε κίνηση ...χωρίς να τους πλησιάσουμε(περιμέναμε ήρεμα την αστυνομία να εκτελέσει το καθήκον της) και 4 αστυφύλακες σε μηχανές παρά να είχα πιθανή ληστεία (ή και τίποτα ακόμα χειρότερο).

      Επικίνδυνος λες. Εγώ απαντώ: Δεν μπορούσε να αρέσουμε παντού.

      Διαγραφή
    4. Τι να πω!!!
      Όταν την είχες δει ντετέκτιβ και προσπαθούσες να λύσεις τα μυστήρια με τα καπάκια των υπονόμων έλεγα ότι είσαι πιτσιρικάς και ότι με τον χρόνο θα έρθεις στα ίσα σου.
      Αλλά εσύ έχεις κάνει άλματα... έχεις γίνει 007.
      Ο Σκαλ θα έχει εντυπωσιαστεί με τις ικανότητες σου.

      Διαγραφή
    5. 1) Όχι ρε φίλε δεν ήρθα "στα ίσα" μου. Είμαι αδιόρθωτος και απαράδεκτος.
      Συνήθισε το. 21/1 ήμουν περιφρούρηση Θεσσαλονίκη και 4/2 στην Αθήνα κρατούσα Βυζαντινή σημαία και τραγουδούσα το "φασιστικό" τραγούδι "Μακεδονία Ξακουστή" και το "Ορθοδοξοταλιμπανικό" ύμνο "Τη Υπερμάχω Στρατηγώ" μαζί με άλλους 1.000.000 τρελούς "φασίστες". Στο Διδυμότειχο στα ΣΠΕΝ με είχαν βάλει και ομαδάρχη στην ομάδα μου στο πυρ και κίνηση και φώναζα εγώ το "Έφοδος-Αέρα". Έχω πολλές κακές συνήθειες τι να κάνουμε δηλαδή.

      2) Δεν θα ανακατεύεις ονόματα άλλων στην κουβέντα ειδικά αυτών που δεν είσαι ούτε οσχεότριχα τους.

      3) Εδώ φτάσανε τα ποντίκια όλα να χαρακτηρίσουν τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη. Πέσανε τόνοι λάσπης για τους ομιλητές, για την περιφρούρηση, για τον κόσμο που αυθόρμητα πήρε μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ σημαία και ήρθε.
      Για τους χαρακτηρισμούς, έχει απαντήσει άλλος για μένα και τα λόγια του με καλύπτουν πλήρως.

      Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης:

      «Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω
      κι εγώ, πασά μου, ρώτησα τον πούτζον μου τον ίδιον
      κι αυτός μου αποκρίθηκε να μην σε προσκυνήσω
      κι αν έρθεις κατ' επάνω μου, ευθύς να πολεμήσω»

      https://www.youtube.com/watch?v=Etym0wQFgqo

      4) Σε παραδίδω Ratus interneticus

      Τέλος όβερ.

      Διαγραφή
    6. Άρες, μάρες, κουκουνάρες.
      Σπατάλη οξυγόνου είσαι.

      Διαγραφή
  5. Ποια παραστρατιωτική οργάνωση που λένε κάποιοι παπαγάλοι στο διαδίκτυο?
    Που οι “αυτόκλητοι αστυνόμοι” που λες εσύ?
    Θα τρελαθούμε τελείως σε αυτή τη χώρα?!
    Το μόνο όπλο ο χαρακτηρισμός.

    ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.
    ΑΥΡΙΟ 4/2/2018 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
    ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
    ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ !!!


    https://www.youtube.com/watch?v=_BXREL2Do6g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ντροπή και αίσχος γιά τους «υπερπατριώτες» που, μιλώντας γιά παραστρατιωτική οργάνωση κ.λ.π. φληναφήματα, άλλη μία φορά προσπάθησαν να υποσκάψουν την άδολη εσωτερική παρόρμηση των ομάδων των εθελοντών που έθεσαν εαυτούς στην υπηρεσία του εθνικού τους καθήκοντος. Η θέση της κυρίας Νίνας Γκατζούλη, είναι σαφής: «Η περιφρούρηση θα γίνει αποκλειστικά από εθελοντές που δεν έχουν καμία σχέση με καμία οργάνωση, κανένα σύλλογο ή οποιοδήποτε άλλο μηχανισμό.» Σας λυπούμεθα «κύριοι πατριώτες» αλλά εμείς θα είμαστε παρόντες.
    Οδυσσέας Τηλιγάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.