20/1/18

Για να μήν έχετε κενά...

Τορπίλη Νίμιτς: «Η πρόταση μου ενισχύει την Ταυτότητα και το Εθνος» της ΠΓΔΜ


Διαβεβαιώσεις στην ΠΓΔΜ ότι με την προταση του για το θεμα της ονομασίας ,διασφαλίζεται και ενισχύεται η «ταυτότητα και το έθνος» της δινει ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς σε συνέντευξη που εδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων Citel TV.
Η ΠΓΔΜ και η νυν κυβέρνηση εχουν θέσει ως «κόκκινη γραμμή» στην διαπραγμάτευση την διασφάλιση της «μακεδονικής ταυτότητας», κάτι όμως που αποτελεί ακριβως την βάση και τον πυρήνα της ίδιας της διαφοράς για το όνομα ,καθως η σύνδεση του ονόματος της χώρας με «έθνος» αποτελεί την ουσία του Αλυτρωτισμού .
Στην συνέντευξή του ο κ. Νίμιτς αναφέρει ότι έθιξε τα μεγαλύτερα εκ των σημαντικών θεμάτων και διαμόρφωσε την προταση του με τρόπο ώστε να είναι «αποδεκτή και από τις δυο πλευρές», θέλοντας με την αναφορα αυτή να εξηγήσει ότι το πακέτο προτάσεων εχει θετικά αλλά και αρνητικά για την κάθε πλευρά.
«Η άποψη μου είναι ότι η προταση δεν παρεμβαίνει στην ταυτότητα αλλα αντιθέτως ενισχύει την δύναμη της ταυτότητας της χωράς και του λαού. Απο τις επαφές μου με τον λαό της χώρας σας ,πιστεύω ότι εχει μια πολύ ισχυρή ταυτότητα που διήρκεσε πολλα χρόνια. Εχετε την Ανεξαρτησία σας για 25 χρονια, αλλα είχατε την ταυτότητα σας όταν ήσασταν μέρος της Γιουγκοσλαβίας, είχατε την ταυτότητα σας όταν ήσασταν μέρος του Βασιλείου της Σερβίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» ειπε ο κ. Νίμιτς σε μία ιστορική αναδρομή των περιόδων που σηματοδότησαν την εμφάνιση του Μακεδονισμου και της «Μακεδονικής ταυτότητας».

Για τη συνέχεια Liberal

9 σχόλια:

  1. And we have it for thousands of years and it will Take many more than you and your likes Nimits to take it away from us.
    We should ask NATO to choose who they value as ally (proven record)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
    ΝΙΜΙΤΣ: «....η προταση δεν παρεμβαίνει στην ταυτότητα αλλα αντιθέτως ενισχύει την δύναμη της ταυτότητας της χωράς και του λαού. Απο τις επαφές μου με τον λαό της χώρας σας ,πιστεύω ότι εχει μια πολύ ισχυρή ταυτότητα που διήρκεσε πολλα χρόνια. Εχετε την Ανεξαρτησία σας για 25 χρονια, αλλα είχατε την ταυτότητα σας όταν ήσασταν μέρος της Γιουγκοσλαβίας, είχατε την ταυτότητα σας όταν ήσασταν μέρος του Βασιλείου της Σερβίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» ειπε ο κ. Νίμιτς σε μία ιστορική αναδρομή των περιόδων που σηματοδότησαν την εμφάνιση του Μακεδονισμου και της «Μακεδονικής ταυτότητας»!!!

    Ἄξιος ἐκπρόσωπος τῶν Σκοπίων στίς διαπραγματεύσεις ὁ κ. Νίμιτς!
    Ἐπειδή ὅμως τυγχάνει νά ἔχῃ διαφορετικά καθήκοντα, αὐτά τοῦ διαμεσολαβητή καί ἐκπροσώπου τοῦ Ο.Η.Ε., ἐπί 25 χρόνια ἤδη, πρέπει νά ἀνακληθῆ ἀπό τόν ΟΗΕ:
    Ἕνας διαμεσολαβητής τοῦ ΟΗΕ γιά ἕνα τέτοιο ζήτημα, πρέπει καί ψεύδη νά μήν δέχεται ὅπως ὅτι εἶχαν οἱ Σκοπιανοί μακεδονική ἐθνική ταυτότητα ὁποτεδήποτε (πῶς εἶναι δυνατόν νά ἀγνοεῖ ὅτι ἄρχισαν νά ὀνομάζονται ἔτσι, ὡς ἀνεξάρτηο τάχα ἔθνος, μόνο από τό 1944, ἐπί Τίτο;) καί νά εἶναι ἰδίως, ὡς πραγματικός διαμεσολαβητής, σέ θέση νά πῆ στούς Ἔλληνες Μακεδόνες, ὅτι :
    « ...η προτασή μου δεν παρεμβαίνει στην ταυτότητα τῆς Μακεδονίας αλλα αντιθέτως ενισχύει την δύναμη της ταυτότητας της Ἑλληνικότητας τῆς Μακεδονίας και του Ἐλληνικοῦ λαού τῆς Μακεδονίας. Απο τις επαφές μου με τον λαό της χώρας σας, ἀλλά καί ἀπό τήν διεθνή ἐπιστημονική κοινότητα τῶν ἀντικειμενικῶν ἱστορικῶν , ὄχι πιστεύω ἁπλῶς ἀλλά προκύτπει ἀβίαστα, ότι ὁ Ἑλληνιμσός τῆς Μακεδονίας εχει μια πολύ ισχυρή ταυτότητα που διήρκεσε ἐπί 3.000 χρόνια τουλάχιστον».
    Επειδή ὅμως ἔνεργεῖ ὡς ἐκπρόσωπος τῶν Σκοπίων καί ὄχι ὡς διαμεσολαβητής τοῦ ΟΗΕ, καί στήν σημερινή κρίσμη συγκυρία ὁμολογεῖ ἀνευθρίαστα, πόσο μονόπλευρα ἀντιλήφθηκε τόν ρόλο του, ὀφείλει νά ἐπιστρέψη τίς ἀμοιβές του που ἔχει λάβει,
    καί νά ἐπιτρέψῃ τόν ἔλεγχο τῶν τραπεζικῶν λογαριαμσῶν του γιά ὅσα ἐπί πλέον προφανῶς ἔχει λάβει..., ὥστε νά λέῃ τά ἀνωτἐρω ἀνήκουστα.
    Κάπως πρέπει νά ἐφαρμόζῃ σοβαρές κυρώσεις ὁ ΟΗΕ σέ ὅσους παραβαίνουν προδήλως τά καθήκοντα πού τούς ἀναθέτει ὁ ἴδιος ὁ ΟΗΕ.
    Διότι αὐτά πού λέει ἀνωτέρω ὁ κ.Νίμιτς ἐμπίπτουν στόν Ἑλληνικό ποινικό νόμο, καί δέν ἐμπίπτουν σέ διπλωματικά καθήκοντα ἐκπροσώπου-διαμεσολαβητοῦ τοῦ ΟΗΕ, ὥστε νά καλύπτεται ἀπό διπλωματική ἀσυλία. Ξεπέρασε καί τά στοιχειώδη ὅρια διαμεσολαβητοῦ καί ἀνοίχτηκε σέ δηλώσεις που ούσιαστικά προωθοῦν πόλεμο τά Βαλκάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας τα εχει πρηξει ο εσχατογερος,ας βαλει την τορπιλη εκει που ξερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὅταν βρίζουμε ἤ ἐκτρεπόμαστε, χαίρονται αὐτοί. Ἄλλα τούς πονᾶνε.

      Διαγραφή
    2. @ SOCRATES ALEXANDRINOS.
      Εχετε δικιο αλλα τα καθαρματα καταλαβαινουν μονον την δικη τους γλωσσα και ιδιως την 'ομιλουμενη' με τα χερια,η ευγενεια ισοδυναμει με αδυναμια.
      Σας θετω το ερωτημα : Αν απο την πρωτη στιγμη η Ελλαδα τους ξεκαθαριζε οτι αν συνεχισετε με 'μακεδονικα' ,εισβαλλουμε και τα ξεχνατε ολα για παντα.
      Πεστε μου αν σημερα θα υπηρχε προβλημα ;.

      Διαγραφή
    3. Ναισς
      Οχι δεν θα υπηρχε... ουτε κρατος..ουτε τιποτε..θαχαμε λιγοτερα εξοδα κι απ τα σουρτα φερτα ετων...και απωλειες λιγοτερες απο ενα θερινο Σαββατοκυριακο στην Ε.οδο....

      Διαγραφή
  6. Οι 300.000 Ελληνες (δεν συνπεριλαμβανοντε οι γενιτσαροι του παιδομαζωματος) που ζουν εκει θα σε υποδεχοντουσαν εν χωρω και τυμπανοις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.