20/1/18

Είκοσι πόλεις διεκδικούν τη δεύτερη έδρα της Amazon


Η Amazon τελικά ανακοίνωσε τη λίστα των 20 πόλεων (19 αμερικανικών και μιας καναδικής), οι οποίες είναι υποψήφιες για την κατασκευή των γραφείων της δεύτερης έδρας της στη Βόρειο Αμερική. Μεταξύ των πόλεων αυτών περιλαμβάνονται η Νέα Υόρκη, το Σικάγο, η Βοστώνη, το Μαϊάμι, αλλά και το Τορόντο, ενώ συνολικά ο κολοσσός υψηλής τεχνολογίας, που ίδρυσε ο Τζεφ Μπέζος, έλαβε αιτήσεις από 238 περιοχές. Σε αυτές, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Bloomberg, συμπεριλαμβάνονται μικρές αγορές στις ΗΠΑ, όπως το Μέμφις στο Τενεσί και η Τάλσα στην Οκλαχόμα.
Η τελική απόφαση θα ληφθεί εντός της τρέχουσας χρονιάς, όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της Amazon, η οποία σήμερα έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Σιάτλ στην πολιτεία Ουάσιγκτον. Οι συζητήσεις μεταξύ της διοίκησης της Amazon και των Αρχών των είκοσι πόλεων θα συνεχιστούν. Πάντως, όπως αναφέρουν αναλυτές, η επιλογή του Τορόντο θα θεωρηθεί πολιτικά αμφιλεγόμενη από την κυβέρνηση Τραμπ, που θέτει «πρώτα την Αμερική». Ως εκ τούτου, ενδεχομένως να προκληθεί ένταση εάν η Amazon απορρίψει τις προτάσεις όλων των αμερικανικών πόλεων και προτιμήσει τον Καναδά για ένα έργο μεγάλο, με επενδύσεις άνω των 5 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία 50.000 θέσεων εργασίας μέσα σε ορίζοντα δέκα έως και δεκαπέντε ετών.

Για τη συνέχεια Kathimerini

ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ...


Mια εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας υποβάλλει, στην Περιφέρεια Αττικής, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για να μεταφέρει τις εγκαταστάσεις της 50 μέτρα πιο κει από την περιοχή που βρίσκονται τώρα. Τι είναι η εταιρεία; Καπιταλιστική. Άρα, εχθρός του λαού. Πολύ θα ήθελε η Δούρου να μην της το επιτρέψει. Δεν μπορεί όμως, διότι η εταιρεία είναι νόμιμη 100% και η μελέτη σύννομη 100%. Δεν υπάρχουν και τοπικές "συλλογικότητες" να ξεσηκωθούν. Οπότε, τι να κάνει, με βαρειά καρδιά την εγκρίνει τη μελέτη. Αλλά θέλει να της κάνει τη ζωή δύσκολη. Και βάζει προϋποθέσεις. Είναι οι παρακάτω. Για να καταλάβετε πώς το Δημόσιο σκοτώνει την επιχειρηματικότητα. Δεν σου λέει όχι. Σου λέει όμως ότι για να σου πει το τελικό "ναι" πρέπει να επιληφθεί του θέματος η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.
- Μα θέλω 50 μέτρα πιο κει να πάω!
- Δεν έχει σημασία, μπορεί στα 50 μέτρα να υπάρχει ένα αρχαίο ναυάγιο!
- Και γιατί δεν το ψάχνατε τόσον καιρό, που ήταν ελεύθερο το πεδίο;
- Για να σε υποχρεώσουμε να μας πληρώσεις εσύ!
Το κόλπο ειναι το εξής: σου λέει η Εφορεία (οποιωνδήποτε) Αρχαιοτήτων "ξέρετε δεν έχουμε προσωπικό για να κάνουμε τις έρευνες. Μπορεί να έρθουμε και μετά από δύο χρόνια. Αν βιάζεστε, πληρώστε εσείς να προσλάβουμε προσωπικό και ερχόμαστε αύριο!"
Πιστεύει κανένας ότι φτιάχνεται αυτό το κράτος; 

Δημιουργία, ΞΑΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.