6/12/17

Μπορεί ο Κυριάκος;


Στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 η Δύση περνούσε φάση παρακμής. Ο πληθωρισμός κάλπαζε και η φορολογία ήταν δυσβάστακτη και αποθαρρυντική. Οι οικονομίες της Δύσης κυριαρχούνταν από κρατικά μονοπώλια με φθίνουσα αποδοτικότητα.
Πολλοί πίστευαν πως η παρακμή δεν θα μπορούσε να αναστραφεί και πως ήταν θέμα χρόνου η επικράτηση της ΕΣΣΔ και του σοβιετικού μοντέλου στην Ευρώπη και ολόκληρη την υφήλιο.
Λίγα χρόνια αργότερα στη δεκαετία του ‘80 ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες διανοητές του προηγούμενου αιώνα, ο Κορνήλιος Καστοριάδης, είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο του με τίτλο "Μπροστά στον πόλεμο” όπου προέβλεπε πως ήταν θέμα χρόνου η Δυτική Ευρώπη να καταληφθεί από την ΕΣΣΔ.
Το Σεπτέμβριο του 1974 τέσσερα πρόσωπα συναντήθηκαν για να ανταλλάξουν απόψεις σε ένα εστιατόριο της Ουάσιγκτον. Ήταν ο οικονομολόγος Αρτ Λάφερ, ο δημοσιογράφος Τ. Βανίσκι και οι πολιτικοί Ντικ Τσένι και Ντον Ράμσφελντ που ήταν στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Για τη συνέχεια Capital

3 σχόλια:

  1. Λίγο μπερδεμένο τον βλέπω τον Στούπα.

    Το παραμύθι για την οικονομική κατάρρευση ήταν το προηγούμενο εξάμηνο.

    Τώρα έχουμε τα βλήματα και τις χιλιάδες πλειστηριασμούς καθημερινώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδη λοιπον δεν ειναι ουτε βλακες ουτε αγραμματοι,μηπως η γενικευμενη φτωχοποιηση ειναι ο αποκλειστικα μοναδικος τους στοχος;.
    Αλλωστε λαος που συνωστιζεται στην ουρα για συσσιτιο δεν δημιουργει προβληματα αφου η μοναδικη του εννοια ειναι να μην του μπει κανεις μπροστα και του παρει την σειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε μπερδεμένος είναι ούτε λέει κάτι που δεν έχει αποδειχθεί. Ο δρόμος είναι ένας. Μείωση φορολογίας για να επιτευχθεί εκκίνηση της μηχανής.
    Πονάνε τα βλήματα και οι πλειστηριασμοί ωρέ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.