15/12/17

Βροχή οι επιτυχίες από την επίσκεψη Ερντογάν - Ο Γαβρόγλου ανοίγει θέμα εκλογής μουφτή στη Θράκη

  • (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
Στον απόηχο της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε Αθήνα και Θράκη, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνέντευξη του στο Κανάλι της Βουλής ζήτησε να ανοίξει ο τρόπος ανάδειξης του μουφτή, και αντί να διορίζεται από το ελληνικό κράτος να εκλέγεται.
Η συνέντευξη του Κώστα Γαβρόγλου θα μεταδοθεί απόψε στις 21:00.
«Θα πρέπει να ξεκινήσει μια πολύ σοβαρή συζήτηση με την ίδια τη μειονότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων», είπε ο Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος τόνισε ότι τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα αλλά τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.
Και συμπλήρωσε ότι πάντα στην εκλογή θρησκευτικών ηγετών υπάρχει ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα, και το ίδιο θα πρέπει να προσδιοριστεί και σε αυτή την περίπτωση. «Το σοβαρό ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί, και νομίζω πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις, είναι ο προσδιορισμός του εκλεκτορικού σώματος», εξήγησε.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα είχε πει ότι ο διορισμός του αρχιμουφτή στη δυτική Θράκη «είναι σοβαρή πληγή». Ωστόσο, είχε σπεύσει να συμπληρώσει ότι είναι ένα θέμα που αφορά την ελληνική κυβέρνηση.
Αποτιμώντας την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα, ο Έλληνας υπουργός είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει σε Ευρωπαίους εταίρους. «Είναι καλό να σπάνε οι πάγοι», είπε απαντώντας στο εάν υπήρξε όφελος για τη χώρα μας.

12 σχόλια:

  1. Ὄνειρα θερινῆς νυκτός πιστεύουν , ὅσοι νομίζουν, ὅτι συνέπεια τῆς ἐκλογῆς τοῦ μουσουλμάνου μουφτῆ ἀπό τούς Τούρκους ὄχι πράγματι ἀπό τούς μουσουλμάνους τῆς Δυτικῆς Θράκης, ἀλλά βεβαίως , εἶναι προφανές, ἀπό τούς Τούρκους τῆς Τουρκίας,
    θά ξαναπᾶνε Ἕλληνες στήν Κωνστανινούπολη, πατρίδα τοῦ κ Γαβρόγλου.
    Παραμυθια τῆς Χαλιμᾶς! - Φύκια ιγά μεταξωτές κορδέλλες πούλησε ὁ Ἐρντογκαν στόν ὀνειροπόλο κ. Γαβρόγλου.
    Ὁ μουφτῆς δέν μπορεῖ νά ἐκέγεται στήν Δυτική Θράκη ἀπό τούς μουσουλμάνους, ἁπλούστατα διότι ἡ Τουρκία ἔχει ἐπιθετικες βλέψεις καί κάνει ἐχθρικές ἐνέργειες κατά τῆς Ἑλλάδος καί τῆς Κύπρου.
    Ἐκτὀς καί ἄν δεῖ ὁ κ. Γαβρόγλου τό θέμα, ἀλλάζοντας γυαλιά, καί ἐξαιρέσει τούς τούρκους μουσουλμάνους ἀπό τό δικαίωμα ψήφου γιά ἐκλογή μουφτῆ, γιά τόν παραπάνω ἐθνικό λόγο.
    Ἁλλά τότε, δέν θά ἐπιτύχῃ το ἀνθελληνικό σχέδιο πού ζήτησε ὁ Ἐρντογκάν νά ἐκτελέσῃ γιά λογαριασμό τῆς Τουρκίας, αὐτή ἡ Κυβέρνηση τῆς Ἑλλάδος (προτοῦ ἀλλάξει, ὅπως προφανῶς σχεδιάζετται - εξ οὗ καί πίεσε πολύ ὁ Ἐρντογκάν, γιά νά ἔλθῃ τώρα).
    Πάντως, ἄν δέν εἶναι ἀφελής ὁ κ.Γαβρόγλου, τότε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που "κολλάει" η σύγκριση με το πατριαρχείο -την οποία επιχειρεί ο γαβρόγλου- το οποίο βασικά επ΄ουδενί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βάρος της κυριαρχίας της Τουρκίας, και μάλιστα το αντίθετο θα λέγαμε ότι το πατριαρχείο ένεκα της ηγετικής θέσης του αυτό είναι που μπορεί να επηρεάσει τα εσωτερικά ελληνικά πράγματα.

    Επίσης που κολλάει η σύγκριση με το πατριαρχείο αφού αυτό εντός της Τουρκίας στην πραγματικότητα δεν έχει κανένα ακροατήριο ή είναι έστω μηδαμινό σε αντίθεση με την μουφτεία που όλοι γνωρίζουν ότι έχει και εν δυνάμει ακροατήριο αλλά και την εκπεφρασμένη θέληση της τουρκίας να το χρησιμοποιήσει.

    Με αυτά και άλλα όταν ο κατ΄εξοχήν προϊστάμενος της ελληνικής παιδείας δεν έχει την στοιχειώδη ικανότητα και παιδεία να συγκρίνει βάζοντας στο ίδιο καλάθι εντελώς ανόμοια πράγματα αυτό είναι που δυστυχώς φαντάζει σαν το πιο δυσοίωνο όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι ρωμαίικη η ελληνική κοινότητα ! Μα ειναι δυνατόν ? τις γελοιότητες που λε΄νε οι Τούρκοι τις λέτε και εσείς ? ΚΑι εν πάσει περιπτώση ο Πατριαρχής Κωνσταντινοπόλεως είναι Οικομενικός και όχι των Ελλήνων μόνο ! Ο μουφτής είναι των Ελληνών μόνο ! Τι συγκρίνεται και πέφτετε στις παγίδες του Ερντογάν ? Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκπροσωπεί παγκοσμίως μία θρησκεία ! Ο μουφτής εκπορσωπεί τοπικώς μία θρησκεία σε επίπεδο μερικών χωριών.Εξισούται ο παπάς του χωριού κι ο Πάπας ? Και να το προχωρήσουμε και περισσότερο.Στην Τουρκία πως ορίζεται ο μουφτής ? Να ακολουθήσουμε τον τουρκικό τρόπο.Γελοιότητες κύριε Γαβρόγλου.Αν δεν μπορείτε τουλάχιστον παραιτηθείτε.Αν ήμουν Καμμένος ή Τσίπρας θα ζητούσα την παραίτηση του.Κυρίως διότι δείχνουν βλακεία αυτά που λέει.Και κατόπιν επειδή διαφωνώ τρομερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως θα πρέπει να θυμηθεί ο κύριος Γιαβρόγλου πως εκλέγεται ο Πατριάρχης; Μήπως στέλνεται κατάλογος με τους υποψήφιους πατριάρχες και οι κυβερνώντες σβήνουν ονόματα; Μήπως οι Ρωμιοί της Πόλης έπεσαν θύματα προγραμματισμένης και κατευθυνόμενης εθνοκάθαρσης; Ακριβώς αυτό που συμβαίνει και στη Δυτική Θράκη. Από την άλλη πλευρά έχουμε τον Εντογάν να θέτει ζήτημα αναθεώρησης της συνθήκης Λωζάνης!!! Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Pou einai Kolokotroni na deis ta yusufakia tou sultanu;
    Dr. Athanasopulos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Ἐκτὀς καί ἄν δεῖ ὁ κ. Γαβρόγλου τό θέμα, ἀλλάζοντας γυαλιά, καί ἐξαιρέσει τούς τούρκους μουσουλμάνους ἀπό τό δικαίωμα ψήφου γιά ἐκλογή μουφτῆ, γιά τόν παραπάνω ἐθνικό λόγο. "

    Πολύ σωστή η παρατήρησή σου...
    Γιατί όμως προκαταλαμβάνεις ότι η Χώρα δεν θα πάρει τα μέτρα της. Πχ η πολύ σωστή παρατήρησή σου.
    Έλεος πια... ας αφήσουμε κάποιους να κυβερνήσουν μια τετραετία.
    Εμείς δεν τους βγάζουμε; Εμείς δεν επιλέξαμε τους άθεους αντί του Σαμαρά-Βενιζέλου το 2015 δύο φορές...
    Έλεγε τον Νοέμβριο 2014 ο Αθανασίου (υπουργός δικαιοσύνης) για το σύμφωνο συμβίωσης: όσο είμαστε κυβέρνηση τέτοια πράγματα δεν θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα. Και δεν εφαρμόστηκαν.
    Κατάληξη: Δύο φορές κέρδισε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ...
    Αφού ο λαός δεν θέλει να συνδέεται με τις θεμελιώδεις συνθήκες υπάρξεώς του γιατί τα βάζουμε με τους άρχοντες;
    Τώρα αυτοί αλλάξαν οικονομική πολιτική και πήγαν για εκλογές τίμια και τις κέρδισαν!!!
    Μην το ξεχνάμε Αυτό
    Εθνική πολιτική όμως δεν αλλάξαν.
    Μια χαρά την εφαρμόζουν και ας μην ξεχνιόμαστε διάλεξαν έναν ακέραιο ΠτΔ (Παυλόπουλος).
    Αφού δεν προδίδουν τη Χώρα ας τους αφήσουμε να κυβερνήσουν και να μην σκεφτόμαστε πάντα την προδοσία.
    Εδώ είμαστε, θα κρίνουμε τα αποτελέσματα των επιλογών τους και όχι τις φαντασίες των φοβικών συνδρόμων μας.
    Άλλωστε, μας ρώτησαν, δεν μας ρώτησαν ισχύει πλέον η εξής γεωπολιτική εξίσωση
    (πού αυτή η κυβέρνηση την εφαρμόζει):
    ΕΕ+Ευρωζώνη+ΝΑΤΟ=Εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια και ειρήνη & εδαφική ακεραιότητα.
    Οκ... πληρώσαμε για να παραμείνουμε στην ευρωζώνη.
    Την εξαργύρωση της φτωχοποίησής μας όμως πρέπει να την αναζητήσουμε στην γεωπολιτική επιστήμη και όχι στην οικονομική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Τώρα αυτοί αλλάξαν οικονομική πολιτική και πήγαν για εκλογές τίμια και τις κέρδισαν!!!" ....
      Νά ὑπογραμμίσουμε τό ὅτι "ἄλλαξαν οικονομική πολιτική";
      Ἤ τό ὅτι "κέρδισαν τίμια τίς ἐκλογές καί τίς κέρδισαν"; (ξεχνώντας κι αὐτοί καί ὁ Πρόεδρος τῆς Δηνοκρατίας, ὅτι τό Σύνταγμα ὁρίζει ἐκλογές ἀνά τετραετία, ἐκτός καί ἄν δέν μπορεῖ νά σχηματισθῆ κυβέρνηση ἀπό τήν ἐκλεγεῖσα γιά 4 χρόνια Βουλή ἤ γιά σπουδαίους ἐθνικούς λόγους στό τέλος τῆς τετραςετίας).
      Περιττεύει κάθε ἀπάντηση ἀπέναντι σέ μιά ξύλινη γλῶσσα.
      Ἀντίσταση χρειάζεται.

      Ὅσο γιά τόν κ. Γαβρόγλου, ἀλλά καί τόν κ. Τσίπρα:
      Μέ δειλία (ἤ ὅπερ κατά βάθος τό αὐτό, μέ ἄθεη αὐτοπεποίθηση), δέν ἀσκεῖται οὔτε ἐθνική, οὔτε κάν ὑπεύθυνη, πολιτική.

      Αὐτοί, εἶναι φανερό ἀπό ὅσα ἤδη λέει καί πάει νά κάνῃ (ἐνοποίηση καί τουρκοποίηση ὅλων τῶν μουσουλμάνων, μέ ἐκλογή μουφτῆ) ὁ κ. Γαβρόγλου στήν Δυτική θράκη
      (και παρά τούς λεκτικούς παληκαρισμούς, ἐκ τοῦ πολιτικῶς ἀσφαλοῦς τοῦ κ. Τσίπρα, δηλαδή ἀφοῦ καί τό Στέητ Ντηπάρτμεντ εἶχε ὑποστηρίξει τήν ἰσχύ τῆς συνθήκης τῆς Λωζάνης),
      φοβοῦνται γιά τά καλά τόν Ἐρντογκάν!
      Ἔ, ἡ δειλία τους αὐτή,
      ἀλλά καί οἱ λεκτικοί παληκαρισμοί κατόπιν ἑορτῆς καί μόνον ἐκ τοῦ ἀσφαλοῦς (καί γιά τό προσωπικό πολιτικό ἴματζ),
      εἶναι ἄκρως ἐπικίνδυνα πράγματα γιά τά ἐθνικά συμφέροντα.

      Ἀπό αὐτῆς τῆς ἀπόψεως, οἱ ἀποκαλυφθεῖσες προθέσεις τοῦ κ. Γαβρόγλου, νά συμμορφωθῆ, μέ δειλία,
      πρός αὐτό πού ζήτησε ὁ Ἐρντογκάν, εἶναι πολύ χρήσιμες.
      Ξέρουμε ὅλοι τώρα, γιά τό ποῦ πάει τήν Δυτική Θράκη, ἀφοῦ μέ ὅσα εἶπε, ἀποδεικνύει ὅτι ἔχει γράψει στά παλαιά του ὑποδήματα τήν Ἔνωση Κωνσταντινουπολιτῶν, πού ἤδη ἀπάντησε στόν Ἐρντογκάν, μέ θάρρος καί φιλαλήθεια.
      _Γιατί δέν κινεῖται στό ἴδιο μῆκος κύματος;
      _Γιατί ἐξισώνει τα ἄνισα ἐρντογκανικά, καί ἐξομοιώνει τά ἀνόμοια τουρκικά;

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  7. Γιατί κάθε φορά όλα μα όλα τα γεγονότα να τα αντιμετωπιζουμε με πάθος και συναίσθημα, χωρίς σταλα λογικής.
    Τα συμβαλομενα μέρη μιας συνθήκης εφόσον την επικαλουνται θα πρέπει και τυπικά και κατ ουσία να την τηρούν.
    Εάν - λέω εάν - έστω και κατ'επιφαση κατηγορηθω ότι σε ένα σκέλος, η κατ' ερμηνεία δεν είμαι συνεπής οφείλω να διορθώσω. Και εφόσον καταστω σωστός τότε μπορώ με την δύναμη που μου διδει η νομιμότητα μου να καταγγειλω τον έτερο συμβαλομενο,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλιστα εμείς διδουμε συνεχώς .Τι παίρνουμε όμως απο την άλλη πλευρά ? Ποια υποχώρηση απο τις θέσεις της κανει η Τουρκία ? Συνήθως οι κινήσεις καλής Θελήσεως γίνονται ταυτοχρόνως .Ειδατε κάποια τετοια κίνηση απο την πλευρά της Άγκυρας ?

      Διαγραφή
  8. Κι όπως έλεγαν και οι Αρχαίοι Αμερκάνοι: "Now you're talking!"

    «Η Μηλιά», Εμμανουήλ Ροΐδης (1836 – 1904)

    Απόσπασμα (τελευταία παράγραφος)...

    «Μη έχοντας πρόχειρον καμίαν άλλην, έδωκεν εις τον γέρον την θέσιν του μακαρίτη, και από τότες εγεννήθη και σώζεται ακόμη εις πολλά μέρη η συνήθεια να δίδεται εις τον πλέον αγράμματον το υπουργείο παιδείας».

    ΠΗΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O ERDOGAN TA KANEI AFTA YIATI EXOUME POLLOUS XAZOUS STHN ELLADA MAS.
    Dr.Athanasopulos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.