18/12/17

Τουρκικό γεωτρύπανο εν πλω προς την Μεσόγειο - Τουρκικός αποκλεισμός στην Κυπριακή ΑΟΖ

Του Νίκου Μελέτη
Συνθήκες κρίσης επιχειρεί να δημιουργήσει η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς ενώ συνεχίζει την έκδοση NAVTEX για παράνομη δέσμευση μεγάλων περιοχών της κυπριακής ΑΟΖ, έγινε γνωστό ότι επισπεύδεται η μετακίνηση στην Μεσόγειο του νέου αποκτήματος της Τουρκίας του υπερσύγχρονου πλωτού γεωτρύπανου Deepsea Metro 2, ενώ αναμένεται τις ίδιες ημέρες και η άφιξη του γεωτρύπανου SAIPEM 12000 που θα ξεκινήσει γεωτρήσεις για λογαριασμό της Κύπρου.
Η κρίσιμη στιγμή που όλοι ανέμεναν από όταν ξεκίνησε αυτή η αντιπαράθεση με την ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία ,φαίνεται να φθάνει, καθώς η Τουρκία για πρώτη φορά θα αποκτήσει δυνατότητες επιβολής νέων τετελεσμένων επιχειρώντας παράνομες γεωτρήσεις εντός των θαλασσίων ζωνών της Κυπριακής Δημοκρατίας και εν ευθέτω χρόνω και της Ελλάδας.
Καθώς το γεωτρύπανο SAIPEM 12000 που έχει μισθώσει η ΕΝΙ και πρόκειται να ξεκινήσει γεωτρήσεις στο Οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται εν πλω προς την Κύπρο και πλέει ανοικτά της Αλγερίας το, νεοαποκτηθέν τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο έχει αποπλεύσει από το νορβηγικό λιμάνι Hoylandsbygda και διαπλέει την Μάγχη καθώς αναμένεται να φθάσει στην Τουρκία στις 31 Δεκεμβρίου.

Για τη συνέχεια Liberal

8 σχόλια:

  1. I can sum up our actions to spare readers free time; we will do nothing

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Issue a casus belli. Turkey will not stop and then we exercise our right to 12 mile air and sea space.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. We will get instructions and or directions from our partners.
    We are always willing to satisfy them.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Greece has been ruled by a bunch of people who have no guts to stand up to the sultan. They have led Greece to financial ruin and misery. They still rule Greece. For them, as yusufakia, Cyprus is still too far away. They never learn anything. To stay in power, they will give everything to the sultan and his friends. Xypna Lae.
    Dr.Athanas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τωρα για πεστε μου εσεις οι στρατηγιστες: τι μας αποτρεπει απο το να του ριξουμε(του γεωτρυπανου) κανα-δυο τορπιλλιτσες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.