17/12/17

Σαμαράς προς Βούτση: Δεν μας έριξαν οι ξένοι, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΧΑ και ο Κουβέλης

Ομιλία στο συνέδριο
«Τι μας λέει ο πρόεδρος της Βουλής;  Ότι έπαιξαν το παιχνίδι των ξένων, Ότι ήταν γερμανοτσολιάδες ή ήταν οι χρήσιμοι ηλίθιοι;» αναρωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός 

«Ήρθε ο Βούτσης και μας είπε ότι μας έριξαν οι ξένοι. Δεν τα θυμάται καλά. Από μέσα, από την Ελλάδα μας έριξαν. Οι απέξω μπορεί να βοήθησαν. Οι ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χ.Α. και ο Κουβέλης μας έριξε» είπε πριν από λίγο από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.


Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Βούτση ο οποίος απευθυνόμενος στη ΝΔ σχολίασε: «δεν έχετε το θάρρος να παραδεχθείτε ότι οι θεσμοί σήμερα για δικούς τους λόγους, για αδυναμίες και προτεραιότητες δικές τους, για αδιέξοδα δικά τους -πείτε τα όπως θέλετε- σε μια διεθνή και ευρωπαϊκή κατάσταση που αλλάζει άρδην και άκρως αντιφατικά, υποστηρίζουν τον οδικό χάρτη που εδράζεται στην πολιτική και γεωστρατηγική σταθερότητα της χώρας, στις οικονομικές επιτεύξεις και την υλοποίηση όλων των αναγκαίων βημάτων, ώστε να υπάρξει βιώσιμη έξοδος που θα προοιωνίζεται και την έξοδο από κρίση» ο κ. Σαμαράς επισήμανε: «Τι μας λέει ο πρόεδρος της Βουλής;  Ότι έπαιξαν το παιχνίδι των ξένων, Ότι ήταν γερμανοτσολιάδες ή ήταν οι χρήσιμοι ηλίθιοι;».
Είμαστε σήμερα εδώ, πιο αισιόδοξοι από ποτέ, πιο ενωμένοι από ποτέ, πιο έτοιμοι από ποτέ, συσπειρωμένοι γύρω από τον πρόεδρό μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στην ομιλία του τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς τη σκληρης γραμμής στο Μεταναστευτικό, ζητώντας να φυλάσσονται τα σύνορα. 
«Είμαστε υπέρ της ανοικτής κοινωνίας και της ανοικτής οικονομίας. Αλλά δεν είμαστε "ξέφραγο αμπέλι". Έχουμε σύνορα και πρέπει να τα φυλάμε», τόνισε ο κ. Σαμαράς. “Όπως κάνουν όλοι οι εταίροι μας. Κι όπως αποδείξαμε στα δυόμιση χρόνια της διακυβέρνησής μας, μπορούμε να φρουρήσουμε τα σύνορά μας. Που είναι και σύνορα της Ευρώπης...».
«Μόλις τώρα, βέβαια, η υπόλοιπη Ευρώπη το κατάλαβε αυτό:Γιατί όταν ο Τσίπρας άνοιξε τα σύνορα - που είχαμε σφραγίσει εμείς - η Ευρώπη σαρώθηκε από το τσουνάμι των λαθρομεταναστών...”, υπογράμμισε υπό τα χειροκροτήματα των συνέδρων.
Δίνοντας το κατ΄ αυτόν ιδεολογικό στίγμα, ο κ. Σαμαράς τόνισε: “Είμαστε Φιλελεύθεροι και Συντηρητικοί ταυτόχρονα. Κι είμαστε υπερήφανοι και για τα δύο. Είμαστε Φιλελεύθεροι και είμαστε υπερήφανοι, γιατί το μέλλον του κόσμου ανήκει στα φιλελεύθερα ιδανικά. Ο κομμουνισμός πέθανε. Και ο κάθε είδους κρατισμός αργοπεθαίνει. Αλλά είμαστε και Συντηρητικοί - κι είμαστε υπερήφανοι και γι' αυτό.
Και στο ίδιο πνεύμα, συνέχισε: “Συντηρητισμός δεν είναι η άρνηση της αλλαγής. Είναι η άρνηση στην ισοπέδωση που φέρνουν οι αριστερές ιδεοληψίες. Κάποιοι θέλουν να σβήσουν την εθνική ταυτότητα αυτού του λαού. Δεν θα τους αφήσουμε. Κάποιοι θέλουν να σβήσουν και την Ορθοδοξία – που δεν είναι απλή "θρησκευτική επιλογή". Είναι η ταυτότητά μας. Δεν θα τους αφήσουμε”.
“Είμαστε Φιλελεύθεροι γιατί πιστεύουμε στη δύναμη του Έλληνα επιχειρηματία, μικρού και μεγάλου. Κι είμαστε Συντηρητικοί γιατί πασχίζουμε να συντηρήσουμε τη Δημοκρατία στον τόπο που τη γέννησε και να κρατήσουμε όρθια τη Μεσαία Τάξη, που οι Αριστεροί τη συνθλίβουν. Και κάτι ακόμα: Είμαστε Φιλελεύθεροι και Συντηρητικοί, κι έχουμε την υποχρέωση να εξαλείψουμε το "κόκκινο παρακράτος" της ανομίας, τα τάγματα εφόδου, τους "Ρουβίκωνες", την τρομοκρατία και τη βία μέσα στα Πανεπιστήμια και τα "άβατα" - στα Εξάρχεια και παντού. Η Αριστερά μισεί το Συντηρητισμό, όπως μισεί και το Φιλελευθερισμό. Τους Συντηρητικούς τους αποκαλεί, τάχα, "οπισθοδρομικούς". Τους Φιλελεύθερους τους αποκαλεί, δήθεν “ανάλγητους νεοφιλελεύθερους”. Όταν προβάλλουμε το πατριωτικό μας πρόσωπο, μας αποκαλεί «ακροδεξιούς».
Όταν προβάλλουμε το φιλελεύθερο μας πρόσωπο, μας αποκαλεί «νεοφιλελεύθερους». Δεν χρειάζεται να «απολογούμαστε» σε αυτές της ανοησίες. Στα δυόμιση χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε πως αυτοί είναι οι οπισθοδρομικοί! Αυτοί που προσπαθούν να διασώσουν το παλιό. Αυτοί που στήνουν το πελατειακό κράτος και τον κρατισμό. Αυτοί είναι και οι ανάλγητοι. Αυτοί που έβαλαν αχρείαστους νέους φόρους.και επέβαλαν αχρείαστες νέες περικοπές, παντού. Αυτό τους απαντάμε: Εσείς είστε οι οπισθοδρομικοί και οι ανάλγητοι.Δεν χρειάζεται να απολογούμαστε. Είναι λάθος να απολογούμαστε.Είναι εκείνοι που πρέπει να απολογούνται.Για τα λάθη τους, για τα ψέματά τους, για τα εγκλήματά τους.
Ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε να μιλάει για την έννοια του Πατριωτισμού, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι “ο Σύγχρονος Πατριωτισμός, στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, διευρύνει την απήχησή μας και τα κομματικά μας όρια. Αυτός, μπορεί να φέρει νέες κοινωνικές δυνάμεις κοντά μας. Είναι ο Σύγχρονος πατριωτισμός των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, της ανταγωνιστικότητας, της μείωσης των φόρων, που απελευθερώνει το δυναμισμό και τη δημιουργικότητα του Έλληνα”.
Απευθυνόμενος, τέλος, στους συνέδρους της ΝΔ κατέληξε λέγοντας: “Σας ζητώ να οπλιστείτε με τη δύναμη που μας δίνουν οι ιδέες μας. Να θωρακιστείτε με την Ενότητα που μας επιβάλλουν οι κρίσιμες ώρες για την Πατρίδα, και να δώσετε τη μάχη για την Ελλάδα και τα παιδιά της. Μη κάνετε πίσω ούτε ένα βήμα. Μόνο μπροστά. Από τα βάθη της Ιστορίας μας, γνωρίζετε,ότι ο λαός μας υπήρξε πάντα αγωνιστής της Δημοκρατίας. Σε σας θα ανήκει και η ευθύνη και ο έπαινος. Δείτε τι κάνουν εκείνοι: Θέλουν το Κόμμα τους να υποτάξει το κράτος. Και η δημαγωγία τους να αποδυναμώσει το δικό μας φρόνημα. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Ένας-ένας και όλοι μαζί, θα δώσουμε τη μάχη για την πραγματική Ελπίδα. Ελπίδα για Ανάπτυξη. Για Δικαιοσύνη. Για Αξιοπρέπεια. Για μιαν Ελλάδα υπερήφανη, όπως της αξίζει. Αυτές είναι οι υποθήκες και οι αξίες της Παράταξής μας. Με αυτές θα νικήσουμε. Με αυτές θα τελειώσουμε οριστικά την κρίση. Με αυτές θα εξαλείψουμε την απογοήτευση, την κατήφεια, τη μιζέρια”.


«Βόμβα» Βούτση: Οι θεσμοί ανέτρεψαν την κυβέρνηση Σαμαρά [βίντεο]

Αποκαλύψεις που θα συζητηθούν έκανε ο πρόεδρος της Νίκος Βούτσης. Μίλησε για «κυοφορία αντιΣΥΡΙΖΑϊκου μετώπου» που συγκροτείται «με την συνδρομή συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων» επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι Θεσμοί που ανέτρεψαν την κυβέρνηση Σαμαρά, «σήμερα για τους δικούς τους λόγους στηρίζουν τον οδικό χάρτη που εδράζεται στην σταθερότητα της χώρας»
«Δεν αντιλαμβάνεστε το ιστορικό σας λάθος. Ότι το success story του 2014 αποδομήθηκε και ανατράπηκε από τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς σας θεσμικούς εταίρους. Πιστεύετε ότι η πορεία ανατράπηκε το 2014 από κάποιους που κορόιδεψαν τον λαό» είπε ο πρόεδρος της Βουλής για να συμπληρώσει σε άλλο σημείο: «Οι Θεσμοί σήμερα για δικούς τους λόγους υποστηρίζουν τον οδικό χάρτη που εδράζεται στην σταθερότητα της χώρας».
Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στην τροπολογία για τις απεργίες λέγοντας ότι «το μέτρο δεν είναι δικής μας έμπνευσης. Δεν θα θέλαμε να επιβληθεί αλλά δεν συνιστά κατάργηση των απεργιών. Δεν είναι θετικό μέτρο. Είναι αυτό όμως» έσπευσε όμως να επισημάνει ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας έχουν ενταθεί και η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει περιοριστεί.
Ο κ. Βούτσης ανέφερε τις θετικές δράσεις της κυβέρνησης, ωστόσο, επιφύλαξε αιχμές για τις πρωτοβουλίες που αφορούν την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

«Τακτοποίηση» του τοπίου στα media

«Τακτοποίηση ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Κάποια στιγμή θα γίνει. Θα γίνει εναντίον όσων βάζουν τρικλοποδιές» είπε αρχικά για να προσθέσει «Θα μου πείτε: «και τι έγινε; Θα αλλάξει το τοπίο και θα φύγουν τα συμφέροντα;». Καλύτερα να μη μιλήσω. Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου».
Πιο αναλυτικά, ο κ. Βούτσης ξεκινώντας την τοποθέτησή του κάλεσε την αντιπολίτευση να εγκαταλείψει τον «πολιτικό επαρχιωτισμό» και να μελετήσουν «το μεγάλο κάδρο» όπως διαμορφώνεται με τις διεθνείς εξελίξεις. Μεταξύ αυτών των εξελίξεων δε, ενέταξε και τις πρόσφατες δηλώσεις για το προσφυγικό του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τούσκ, τον οποίο αποκάλεσε Τασκ.
«Αντί αμηχανίας που προκαλεί η έλλειψη στρατηγικής βλέπουμε από την αντιπολίτευση να επιστρατεύει κρεσέντο καταστροφολογίας. Κυοφορείται ένα αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο πάνω σε σαθρά υλικά. Οι εμπνευστές του θα διαψευστούν. Οι δυνάμεις εργασίας, οι πνευματικές, κοινωνικές δυνάμεις αντιλαμβάνονται τις σκοπιμότητες» είπε ο πρόεδρος της Βουλής για να συνεχίσει: «Οι δυνάμεις αυτές θα θα συμβάλουν για την διαμόρφωση στην μεταμνημονιακή εποχή εθνικών ηγεμονικών δυνάμεων».
Σε άλλο σημείο ο κ. Βούτσης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο. «Πιστεύω ότι με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, από την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης μπαίνουμε σε μια φάση προοδευτική διεξόδου» είπε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος αναφέροντας «δειγματοληπτικά» όπως είπε τα αντίμετρα της κυβέρνησης σημείωσε μεταξύ άλλων και την μείωση της ανεργίας για να παραδεχθεί «βεβαίως είναι πρόβλημα οι μορφές εργασίας αλλά είναι πρόβλημα στο πλαίσιο της ανάπτυξης».
Τέλος, υποστήριξε ότι «Δεν συμφωνώ με αυτό που λεει η πλειοψηφία. Ότι είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός. Είναι το σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης».

Λοβέρδος: Αν ο κ. Βούτσης θέλει, να μας στέλνει τις ομιλίες μας

Η τοποθέτηση του προέδρου της Βουλής προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΣΥ Ανδρέα Λοβέρδου που είπε ότι «για λόγους ευγενείας και σωφροσύνης θα έπρεπε να αποφύγει στην εισαγωγή ότι έχει ύποπτα κίνητρα η αντιπολίτευση. Εχει δικαίωμα να εκφράζει απόψεις αλλά όχι να καθορίζει το κίνητρο της αντιπολίτευσης. Είναι νομοτέλεια του πολιτεύματος να υπάρχει αντιπολίτευση. Αν θέλει να κάνει διάκριση μεταξύ ορθής και μη ορθής αντιπολίτευσης τότε να μας στέλνει τις ομιλίες μας».
«Δεν είπα ότι είναι ύποπτη για οτιδήποτε, είπα ότι στήνεται αντισυριζα μέτωπο με την συνδρομή πολιτικών κομμάτων» απάντησε ο κ. Βούτσης.
Από την πλευρά της ΝΔ ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι « δεν άκουσα κανένα ψήγμα αυτοκριτικής για την ανευθυνότητα που αντιπολιτεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε για τις αυταπάτες που μας κόστισαν. Δεν άκουσα για σεισάχθεια και κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο. Για τους 27 φόρους, 21 περικοπές συντάξεων κλπ. Ξέρουμε το 2014 ποιος προκάλεσε τις εκλογές».
Πηγές: Πρώτο Θέμα, Ελεύθερος Τύπος

14 σχόλια:

  1. Ο Σαμαράς σε ποιους απευθύνεται; Για ποια επιχειρηματικότητα μιλάει;;; Στους κρατικοδίαιτους ;;; Όταν έχουν διαλύσει το σύμπαν;;;; Και για ποιο πατριωτισμό; Αυτός που απολογηται στο Αμερικανικό Εβραϊκό Λόμπυ, και είναι ενεργούμενο τους; Αυτος που φυλάκισε τους Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής; Αυτός που γελοιοποίησε την δικαιοσύνη με επίορκους και άνευ συνειδήσεως δικαστές; Το ηχητικό του και ο Γενικός Γραμματέας της καρικατουρας κυβέρνησης του μιλάνε από μόνα τους...και τώρα είναι γύρο από τον λοβοτομημένο Κούλη που «ξέχασε»να πληρώσει τα τιμολόγια με τις λεμόνοστυφτες του Χριστοφοράκου της Siemens;; Ντροπή μας έχουν περάσει για βοιδια, και θέλουν να συνεχίσουν την κοροϊδία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      Καλά ο Σαμαράς δήθεν δεν κατάλαβε ότι ο ίδιος, ο Βούτσης, οι ΤσιπροΚαμμένοι και οι λοιποί Κυριάκος και Σια, ότι είναι όλοι μαριονέττες;

      Και θέλει με τις δηλώσεις του να μας πει ότι έχουμε κατοχική "δημοκρατία";;

      Διαγραφή
  2. Ο Αντωνάκης δε έπεσε ούτε από μέσα ούτε απ΄ έξω.

    Πόνταρε στην μεγαλοφυή εκτίμηση της "αριστερής παρένθεσης" και έβαλε υποψήφιο Πρόεδρο τον Δήμα αντί να βάλει κάποιο υποψήφιο γενικής αποδοχής, έχοντας την βεβαιότητα ότι δεν επρόκειτο να εκλεγεί, όπως και έγινε.

    Το σχεδιασμός δεν του βγήκε, οι κραυγές φύγετε προκαλούν γέλιο, και πάμε για εξάντληση της τετραετίας.

    Μετά την τετραετία ότι βγάλει η κάλπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά τετραετία.
      Με τόσους κολαούζους και βαστάζους ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βεντουζάρει.
      Όπως οι βδέλλες.

      Διαγραφή
    2. Έλα οι πραγματικοί γερμανοτσολιάδες να αποκαλύπτονται.
      Τώρα που τους κατέβασε το φερετζέ ο Βούτσης.

      Διαγραφή
    3. Το σήμα Γερμανοτσολιάς είναι register των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κ. Καλεντερίδη.

      Υπάρχουν και πνευματικά δικαιώματα, μην τα θίγετε.

      Διαγραφή
  3. Αντωνάκη πες μας πρώτα για το κοληταρι σου τον Παπασταύρου και τα εκατομμύρια πού κουβαλούσε στις offshore; Προφανώς ήταν όλα δικά του και βγαλμένα με ιδρώτα και αίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχεις ιδεα απο οικονομικα και οφσορ , μην ασχολεισαι λοιπον με θεματα που δεν τα κατεχεις.

      Διαγραφή
  4. Τελικά μάλλον οι πραγματικοί γερμανοτσολιάδες, δούλοι των δανειστών, ήταν άλλοι.
    Απλά έχουν φερετζέ που τους τον αποκάλυψε ο Βούτσης.
    Εύγε κ. Βούτση, έκανες τουλάχιστον μια εθνική προσφορά.
    Αποκάλυψες τους πραγματικούς γερμανοτσολιάδες, υποστηρικτές της κυβέρνησής σας...
    Γερμανοτσολιάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαββα
      Δεν υπαρχουν " αλλοι "..Εγω εχω καταλαβει εως εδω οτι η σωστη λεξη ειναι .ΟΛΟΙ...

      Διαγραφή
  5. Μάλλον ξέχασε ο Σαμαράς ότι στις εκλογές τον έριξε ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του, και θυμάται μόνο ότι υποχρεώθηκε να παραιτηθεί γιατί η βουλή δεν μπόρεσε να βγάλει πρόεδρο της Δημοκρατίας.
    Όμως όπως πήγαινε η κυβέρνηση του αν γινόταν εκλογές στο τέλος της τετραετίας θα είχε πολύ μεγαλύτερες απώλειες ψήφων.
    Κανονικά θα έπρεπε να ευχαριστεί αυτούς που τον οδήγησαν σε πρόωρες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.