22/11/17

Έφυγε η Shell και έρχεται η UFG για «Αφροδίτη»

Ομάδα υψηλόβαθμων στελεχών της Union Fenosa Gas (UFG) φτάνει σήμερα στην Κύπρο, για να έχει την Πέμπτη συναντήσεις με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακοτρύπη, την υπηρεσία Υδρογονανθράκων του υπουργείου και ομάδα ειδικών της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου. Αντικείμενο των επαφών θα είναι το πλαίσιο για εξαγωγές φυσικού αερίου από το κοίτασμα «Αφροδίτη» προς το τερματικό υγροποίησης στην Νταμιέττα της Αιγύπτου που διαχειρίζεται η UFG.
Επίσης, η ενημέρωση για τις θέσεις του διαχειριστή του τερματικού υγροποίησης ως προς τις εμπορικές πτυχές των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται επί τάπητος με τους αναδόχους του κοιτάσματος, δηλαδή τις Nobel Energy, Shell και Delek. 

Κυριότερο ζήτημα στις επαφές της Πέμπτης θα είναι αυτό των υποδομών και κυρίως του αγωγού που θα συνδέει το κοίτασμα με το τερματικό υγροποίησης. Την τελευταία διετία, επαφές προς αυτή την κατεύθυνση έγιναν και σε σχέση με ισραηλινά κοιτάσματα.
Την ίδια μέρα, δηλαδή αύριο Πέμπτη, φτάνει στην Κύπρο και ο διευθυντής εκμετάλλευσης της ιταλικής ΕΝΙ. Λούκα Μπερτέλλι, με σκοπό να ενημερώσει τον Γιώργο Λακκοτρύπη για τις λεπτομέρειες του σχεδιασμού της ΕΝΙ για τις επόμενες τουλάχιστον δύο γεωτρήσεις, με πρώτη, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αυτή στον στόχο «Καλυψώ» στο τεμάχιο 6.
Πέραν της ενημέρωσης για την έναρξη της σειράς γεωτρήσεων της ΕΝΙ, ο υπουργός Ενέργειας θα αξιοποιήσει την παρουσία του υψηλόβαθμου στελέχους του ιταλικού κολοσσού, για να στείλει μηνύματα στην ηγεσία της ΕΝΙ, ανάλογα και με την πορεία των επαφών με την UFG την ίδια μέρα. Η ΕΝΙ κατέχει σημαντικό μερίδιο μετοχών μέσω συμμετοχών της στην UFG.
  Πέτρος Θεοχαρίδης  
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.