19/11/17

Νέα πρόκληση! Ο Ράμα έβαλε εισιτήριο για την είσοδο σε ορθόδοξες εκκλησίες!

Συνεχίζει... ακάθεκτος την πολεμική του απέναντι στην ελληνική μειονότητα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα, χτυπώντας, μετά το περιουσιακό, το ευαίσθητο για την ύπαρξή της θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων.
Αλλωστε, οι επιθέσεις εναντίον των Ελλήνων μειονοτικών άρχισαν με την κατεδάφιση του προσκυνήματος του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες στις αρχές του 2016 και συνεχίζονται με τον προσδιορισμό ιστορικών ιερών ναών ως... αρχαιολογικών χώρων, για τους οποίους απαιτείται εισιτήριο εισόδου προκειμένου να τους επισκεφθούν οι πιστοί.

Την περίοδο που οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Κοτζιάς και Μπουσάτι επιχειρούσαν «προσέγγιση» στην Κρήτη, στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Πολιτιστικών Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού δημοσιοποιήθηκε ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αυλώνας που ενημέρωνε τους ενδιαφερομένους ότι θεσπίζονται «εισιτήρια επίσκεψης μνημείων και αρχαιολογικών χώρων» (!) στην περιοχή δικαιοδοσίας της. Πρόκειται για νέα ευθεία προκλητική επίθεση του καθεστώτος Ράμα στην αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, καθώς η πρωτοβουλία συνιστά πράξη δήμευσης -και χρήσης από τρίτους- ξένης ιδιοκτησίας, αφού οι βυζαντινοί ιεροί ναοί ανήκουν στην Εκκλησία.

Με την ενέργεια αυτή το υπουργείο Πολιτισμού παρακρατεί όσους ορθόδοξους ναούς μπορεί, με πρόσχημα την οικονομική αξιοποίησή τους.
Ετσι, η Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου στον Μεσοπόταμο και η Ι.Μ. των Αγίων Σαράντα στα υψώματα πάνω από την πόλη χρειάζονται πλέον εισιτήριο επίσκεψης. Κατά την πονηρή αλβανική μέθοδο, οι ιεροί τόποι για τους Ελληνες εντάχθηκαν σε γενικότερες λίστες αρχαιολογικών χώρων, προκειμένου να καλυφθεί η άνομη ενέργεια. Επίσης, ο Ναός της Παναγίας Βλαχέρνας στο Μπεράτι είναι επισκέψιμος με εισιτήριο και το πρόσχημα εδώ είναι ότι λειτουργεί ως εικονογραφικό μουσείο.

Αλλά το πραγματικό σχέδιο είναι άλλο... Ο Ράμα γνωρίζει ότι, για να «καταστρέψει» την ελληνική μειονότητα, πρέπει να την αποκόψει από τη γη της και τη θρησκεία της, καθώς ούτε ένα ισλαμικό τέμενος ή καθολικός ναός (έστω παρελθούσης εποχής) δεν έχει ενταχθεί σε λίστες για εισπρακτική εκμετάλλευση από κρατικό φορέα. Το σχέδιο σε πρώτη φάση είναι να μετατρέψει τους ιερούς τόπους των χριστιανών σε «νεκρά μνημεία», αντί να έρθει σε συνεννόηση με την ηγεσία της Εκκλησίας, προκειμένου οι ναοί να αποκτήσουν εκ νέου τη λατρευτική ταυτότητά τους.

Νωρίτερα το καθεστώς φρόντισε να απογυμνώσει τους ναούς από ιερά σκεύη και σπάνιας τέχνης εικόνες, τα οποία μετέφερε σε μουσεία για να τα εκθέσει...

Η τελευταία φάση του «σόου» άρχισε στην αλβανική Βουλή όταν ο βουλευτής Αρκέτ Χουσενάι σε στημένη ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού αξίωνε να μάθει πληροφορίες για την τουριστική αξιοποίηση των ιερών προσκυνημάτων.

Ν. Σταυρουλάκης

21 σχόλια:

  1. Βρε εσείς ..... αυτός καλά κάνει ... αλβανος είναι !!!!! Εμείς με τα κωθώνια που έχουμε τι σκατά τρώμε !!!! Έφτασα στο ζενίθ με τα νεύρα μου ... με τα γουρούνια μας , με τα δικά μας τα ζώα !!!!! ξυπνήστε βόδια ( στους πολίτικους αναφέρομαι )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλβανός μπορεί να φέρεται αλλά είναι Έλληνας στο γένος .είναι δηλαδή γενίτσαρος.

      Διαγραφή
  2. Μπ
    Μλ
    Πο
    Μπορούμε άραγε να ξεπεράσουμε σε αθλιότητα τον Εντι?
    Μπορούμε να απαντάμε με ισχυροτερες δόσεις βάλεις?
    Θα ήταν ο γέλιο για μας και την μειωνοτητα?
    Ο Εντι είναι ο ίδιος βλακας που μαζί με τον επίσης πανί κακά αδερφό του δήλωσαν ντροπή στο Βελιγράδι?
    Τέλος μήπως έχει παρουσιάσει η αντιπολιτευση τίποτα χαρτιά ότι ο Εντι μπαινοβγαινει στα ψυχίατρος ως τρόφιμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχήν, οι Ορθόδοξοι στην Αλβανία δεν είναι και Έλληνες. Η πλειοψηφία των ορθοδόξων της Αλβανίας είναι ΑΛΒΑΝΟΙ!
    Οι εκάστοτε αρθρογράφοι τείνουν να το ξεχνάνε αυτό (ηθελημένα) για τους δικούς τους σκοπούς.

    Τι σχέση έχει η μειονότητα με το Μπερατι και άλλες περιοχές? Εκεί μένουν Αλβανοί.

    Και γενικά τι σχέση έχει η μειονότητα με όλο αυτό το θέμα? Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αυτό αφορά την Αυτοκεφαλη Εκκλησία της Αλβανίας και η μειονότητα δεν έχει κανένα λόγο καθώς δεν έχει την αποκλειστικοτητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.

    Επίσης κάποιες από αυτές τις εκκλησίες είναι πολύ αρχαίες και έχουν κριθεί ακατάλληλες προς χρήση καθώς είναι έτοιμα προς κατάρρευση. Έχει αρκετές εκκλησίες στην Αλβανία και κανείς δεν έχει βάλει είσοδο. Αυτά που λέει ο αρθρογράφος είναι πάρα πολύ παλιές εκκλησίες και γενικά μετρημένες στο ένα χέρι. Εάν πρέπει να δοθούν προς χρήση είναι ένα θέμα που θα λυθεί μεταξύ της Εκκλησίας και του κράτους. Η μειονότητα δεν έχει κανένα λόγο καθώς κανείς δεν έχει κλείσει τις εκκλησίες στις μειονοτικες περιοχές. Μια χαρά λειτουργούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μας απαρατας! Μέχρι οι πέτρες ξέρουν που οι πλειοψηφία των ορθοδόξων είναι βορειοηπειρώτες Έλληνες.εισαι τι είσαι Τουρκαλβανος η χριστιανός;

      Διαγραφή
    2. "Η πλειοψηφία των ορθοδόξων είναι Αλβανοί"

      Είσαι σίγουρος γι'αυτό που λες;;; Μπορείς να δώσεις ποσοτικά στοιχεία;;
      Γιατί οι αριθμοί δεν πολυβγαίνουν.
      Νομίζω πάντως πως οι Έλληνες της βορείου Ηπείρου αποτελούν και την πλειονότητα των ορθοδόξων στην Αλβανία.

      Υγ. Ας μην ξεχνάμε πως στην Αλβανία υπάρχουν και καθολικοί και πάρα πολύ μουσουλμάνοι. Ειδικά, στη βόρεια Αλβανία το μουσουλμανικό στοιχείο είναι αυτό που πλειοψηφεί.

      Διαγραφή
    3. Προς τον Truthteller. Συγγνώμη που θα σου σκάσω την φούσκα αλλά οι Έλληνες Ορθόδοξοι δεν αποτελούν πάρα ένα πολύ μικρό κομμάτι των Ορθοδόξων της Αλβανίας. Οι Ορθόδοξοι της Αλβανίας δεν περιοριζόνται μόνο στις μειονοτικες περιοχές αλλά σε όλη την Αλβανία ανεξαιρέτως. Εγώ ας πούμε είμαι Ορθόδοξος αλλά δεν είμαι Έλληνας. Οι Ορθόδοξοι αποτελούν μπορεί και το 25% του πληθυσμού της Αλβανίας. Νομίζεις ότι όλοι αυτοί είναι Έλληνες? ΌΧΙ βέβαια. Στην Αυλώνα, στο Μπερατι, στο Φιερι, στο Τεπελενι, στην Κορυτσά μέχρι και το Ελβασαν και την Λεζα που είναι στον Βορά υπάρχουν Ορθόδοξοι και υπάρχουν και εκκλησίες. Γκεγκε? Οι Έλληνες δεν έχουν την αποκλειστικοτητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και αυτό βέβαια είναι και η πάγια τακτική της Ελλάδας. Να ταυτίσει τους Ορθόδοξους της Αλβανίας ως Έλληνες.

      Διαγραφή
    4. Αυτά να τα πεις άλλου φίλε. Τέτοια έλεγε ο ο Ντίνο και κάτι άλλοι νέο- Αλβανοί που κατά σύμπτωση όλοι τους με έγιναν όντα των γερμαναραδων και Ιταλών στο παρελθόν.ολοι τους ήσαν προδότες και κορόιδα στο τέλος των Τουρκαλβανων και Τούρκων.

      Έχεις και θράσος να μου πεις και κάτι νεορεβιζιονιστικες ηλιθιότητες.

      Οι Αλβανοί γνήσιοι πήγαν στην Ιταλία η Ελλάδα ως Αρβανίτες.οι τουρκεψαν.οι ορθόδοξοι της Αλβανία είναι όπως είπα .οι καθολικοί και αυτοί λίγοι .

      Αλβανοί ορθόδοξοι που λένε πως δεν είναι Έλληνες με θυμίζουν τους εξαρχους των Βουλγάρων που μας έγιναν μετά Σκοπιανοί!και κάτι ορθόδοξοι Τούρκοι που φανέρωσε ο Κεμάλ της Τουρκίας που έλεγε που δεν είναι Έλληνες και ήθελε να τους κάνει ανεξάρτητη εκκλησίας όπως θέλετε και εσείς.

      Έχω πολλά στοιχεία αλλά δεν έχω χρόνο.

      Διαγραφή
    5. Βρε κ.Μπεγκο
      Κατι στραβο δεν ειδες ποτε στην Αλβανια..Τι διαβολο γινεται εκει ?? Η χωρα οπου ολα βαινουν καλως...δεν ειναιχωρα...ειναι ο πλανητης που τετραγωνισε το ..τριγωνο..
      Αν ειναι ετσι...αυτο ειναι που λενε...το τελος της ιστοριας.Πως δισβολο δεν βρηκες ψεγαδι ποτε εκει ??Εμεις εδω βρηκαμε τοσα σε μας.Εσεις ..τιποτε ?? Αυτη η σλβανια ειναι η γη των ..μακαρων.Η γη της επαγγελιας.Αλλα τοτε τι στο καλο κανεις εκτος Αλβανιας εσυ ?? Θυμιατιζεις απ εξω..για να παει το θυμιαμα μεσα ??

      Διαγραφή
    6. Νταξει είσαι βαθιά νυχτωμένος. Βέβαια δεν θέλω να σου σκάσω εγώ την φούσκα. Απλά θα σου πρότεινα να πας Αλβανία και να δεις από μόνος σου. Ξέρω ότι δεν θα το κάνεις.

      Με την δικιά σου διαστρεβλωμενη λογική ο Αλβανός είναι είτε καθολικός είτε μουσουλμάνος αλλά ποτέ Ορθόδοξος. Νάσαι καλά με έκανες και γέλασα 🤣

      Διαγραφή
    7. Προς τον Δημήτρη Κ.

      Ειναι συνήθης τακτική όταν δεν έχεις επιχειρήματα να καταλήγεις σε τέτοιες ολοκληρωτικες ερωτήσεις.

      Η Αλβανία δεν είναι ούτε η τέλεια χώρα με μηδέν προβλήματα. Αλλά δεν είναι ούτε αυτό που προσπαθούν να δείξουν διάφοροι πως εκεί διώκονται οι Έλληνες, διώκεται η Εκκλησία και τέτοιες Βλακειες.

      Ειναι το ίδιο πράγμα με την Ελλάδα. Γιατί ας πούμε έχουν φύγει 400 χιλιάδες Έλληνες? Επειδή είναι άνεργοι. Επειδή δεν έχουν ευκαιρίες. Γιαυτό και πολλοί σαν κι εμένα έκαναν το ίδιο.

      Διαγραφή
    8. Πες μας λοιπον για τα στραβα της Αλβανιας κι ασε σε μας να πουμε για τα δικα μας.( μην περιοριστεις ομως μονο στην υλικη πλευρα..ανεργια...μεροκαματο...και τελος.Αυτο ειναι κλασμα της εικονας.) Σε ακουμε....

      Διαγραφή
  4. Τι νευριαζετε ?? Εδω μας εχουν πεισει οτι δεν θα κανουμε ποτε τιποτε....μεχρι να αρχισουμε ..να παραγουμε. !! Δηλ.το 3000 μΧ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε πολλά κράτη ο αποδειφμενος τρελός δεν επιτρέπεται να είναι στην εξουσία. Η Αλβανία γιατί τον έχει ακόμα.

    Τι περιμένεις όμως όταν είχαμε τον Ρέιγκαν, Γέλτσιν και Μπους; Οι πλανηταρχες θέλουν να έχουμε τέτοιους αφρονους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aris,
    Είσαι Χριστιανός μπαίνοντας ή βγαίνοντας από την Εκκλησία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όταν μπαίνω και όταν βγαίνω. Εσύ? Να υποθέσω Έλλην "Ορθόδοξος" που ζόρι να πας κάθε Πάσχα για μισή ώρα για την Ανάσταση σωστά?

      Διαγραφή
  7. Ταϋγέτη.

    Φαντασθῆτε περὶ τίνος πρόκειται·καὶ σχιζοφρενής καὶ πρωθυπουργὸς καὶ γενίτσαρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Close the Albanian border, declare Albanians "Unwanted" nationality in Greece and Deport every Albanian from Greek soil. That will solve the problem.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά τα λες αλλά όταν μπορούσατε ,ο καθε Ελληνακος μου το έπαιζε τσιφλικάς γιατί είχε τον Αλβανό να δουλεύει γι'αυτόν !


    Τώρα ας χωφα η Ελλάδα.
    Να πως αυτοι που προωθούν την Ρωμιοσύνη τρώνε το κεφαλάκι τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Religion will mean the end of Albania and mostly Islam. If Aris is Orthodox and non Greek is not necessarily a bad thing. I wish it were true. Unfortunately, a lot of money is spent to make the neighboring country and Islamic state and money talks.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όχι δεν είναι σίγουρα κακό.το μόνο που φοβάμαι είναι μια τάση των "Αλβανοφωνων" να έχουν μια καινούρια ιδέα περί αυτόχθονων και έτσι γίνονται πεμτοφαλλαγητες των σαλαφιστων Αλβανών οι τουρκαλαδων. Έτσι προωθούν την μεγάλη Αλβανια.κατι τέτοια τερτιπια είχαν και οι βουλγαροφωνοι και με έγιναν Σκοπιανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.