19/11/17

Τουρκικός στρατός μεταφέρθηκε τη νύχτα στην Ιντλίμπ της Συρίας

Άρχισε η αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας, που αναφέρεται ως ζώνη μειωμένης έντασης. Σκοπός του τουρκικού στρατού, όπως σημειώνει το δημοσίευμα είναι η δημιουργία σημείων παρατήρησης.
Η αυτοκινητοπομπή που αποτελούνταν από οχήματα του τουρκικού στρατού άρχισε χθες αργά το βράδυ και πέρασε στο χωριό Κάχ, απέναντι από την περιοχή της Ρεϊχανλί του Χατάι.
Η δυτική επαρχία του Χαλεπίου Ιντλίμπ έχει καθοριστεί ως ζώνη μειωμένης έντασης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας μεγάλος αριθμός τεθωρακισμένων οχημάτων θα τοποθετηθεί στη γραμμή Ιντλίμπ- Αφρίν όπου και θα παραμείνει.

Κατά το πρώτο στάδιο θα αναπτυχθεί ο τουρκικός στρατός κοντά στην περιοχή της Αφρίν όπου υπάρχει η τρομοκρατική οργάνωση του PKK/PYD, στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, σημειώνει το δημοσίευμα που προσθέτει ότι:

«Οι αποστολές του τουρκικού στρατού γίνονται στο πλαίσιο της Συμφωνίας της Αστάνα που επετεύχθησαν με τη Ρωσία και το Ιράν, εγγυητών της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία και θα συνεχισθούν στη γραμμή Ιντλίμπ – Αφρίν».

Θα αναπτυχθούν 12 παρατηρητήρια παρακολούθησης της κατάπαυσης του πυρός στη ζώνη μειωμένης έντασης και αυτά θα έχουν κατεύθυνση από βορρά προς νότο της Ιντλίμπ.

Δύο από τα σημεία δημιουργήθηκαν κοντά στο χωριό Σάλβε στα βόρεια του Ιντλίμπ και κοντά στο κάστρο Σαμαάν, στα δυτικά του Χαλεπίου.

(Στοιχεία από milliyet.com.tr)
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.