30/11/17

Γιατί η γερμανική Bosch δεν έφτιαξε στη Μαγούλα το καινούργιο εργοστάσιο



«Πρέπει να αποτρέψουμε το κοινωνικό και περιβαλλοντικό έγκλημα που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν με τη διαδικασία fast track. Με συντονισμένες ενέργειες του λαού της περιοχής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούμε να πετύχουμε τη ματαίωσή του». Αυτό ανέφερε η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ελευσίνας στις 26 Οκτωβρίου 2011, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο κόσμος της Ελευσίνας μπορεί να μην ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του νέου δημάρχου Ελευσίνας Γιώργου Τσουκαλά, αλλά ο στόχος επιτεύχθηκε. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, με 23 ψήφους υπέρ έναντι 3 κατά, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ελευσίνας έκανε δεκτή την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Μαγούλας. Η τροποποίηση αυτή ματαίωνε την ανέγερση εργοστασίου της Bosch Siemens Hausgerate (BSH) σε έκταση 150 στρεμμάτων, πίσω από το Θριάσιο Νοσοκομείο. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2011 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία της διοίκησης της BSH, η οποία επιμένει στην επένδυση μέσω εκσυγχρονισμού της υφιστάμενης υποδομής στον Πειραιά. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε ποτέ και τον περασμένο Σεπτέμβριο γνωστοποίησε την πρόθεσή της να βάλει λουκέτο στην παραγωγική της μονάδα.

Για τη συνέχεια Kathimerini


3 σχόλια:

  1. Αυτο μας ελειπε.
    Τα τιμημενα χωματα της Ελευσινας να γινουν θυσια στον βωμο της νεοφιλελευθερης Γερμανικης λαιλαπας.
    Καλιτερα πεινασμενος στο παγκακι παρα χορτασμενος απο ναζιστικα ευρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Dear mayor,
    Your respect for Eleusina is heart breaking. Please tell me how is it possible that not even one holy site has been spared and are now burried under past "development" projects? Bosch sounds like a blow of fresh air compared to the attrocities we see in Eleusina.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά συμβαίνουν όταν δίνεις χωροταξική εξουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η αναμόρφωση των χρήσεων γης και η κατάργηση των ΣΧΟΑΠ και οποιαδήποτε δικαιοδοσίας των δήμων πάνω στην χωροθέτηση, είναι προτεραιότητα αν θέλουμε ανάπτυξη σε αυτή την ρημάδα την χώρα. Κάποιοι νομίζουν πως ζουν ακόμη στο 1981 και στο 2001 που τρώγαν οι κομμουνιστές κηφήνες με δανεικά. Μόλις η ετήσια ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας γίνει το απόλυτο κριτήριο για την ετήσια κρατική επιδότηση των δήμων, θα δεις τι κωλοτούμπες θα κάνουν όλοι και για πότε γίνεται ο δήμαρχος κλητήρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.