27/11/17

Κ. Μητσοτάκης: Εσείς κ. Τσίπρα στηρίζετε τον κ. Καμμένο; Ναι ή όχι; - Τσίπρας: Ούτε κρύβομαι, ούτε εκβιάζομαι και δεν έχω να φοβηθώ τίποτα

Κρίσιμη «μάχη» στη Βουλή για τα όπλα της Σαουδικής Αραβίας - Υπεκφυγές και άλλα λόγια από τον Π. Καμμένο - Τι ανέφεραν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ανέπτυξαν την ερώτηση προς τον υπουργό Αμυνας

Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή για την υπόθεση πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. Βουλευτές της ΝΔ «σφυροκοπούν» τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο για τον χειρισμό της υπόθεσης και τον κατηγορούν για παραπλάνηση των βουλευτών κάνοντας λόγο για συμφωνία αίσχους. Για παραμύθι λασπολογίας κάνει λόγο ο Π.Καμμένος. Σε θέση μάχης οι πολιτικοί αρχηγοί οι οποίοι ετοιμάζονται για τις τοποθετήσεις τους.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος προς τον κ. Καμμένο αναρωτήθηκε «αν μας παραπλανήσατε κατά λάθος ή επειδή πήγατε να τα αρπάξατε». Ο επερωτών βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τασούλας έκανε λόγο για συμφωνία αίσχους ενώ ο Γιώργος Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι έχει ευθύνες και ο πρωθυπουργός. «Να τις αναλάβει όχι λεκτικά αλλά με πράξεις. Το τίμημα είναι μεγάλο και το πληρώνουν τα εθνικά συμφέροντα», είπε.

Για παραμύθι λασπολογίας μίλησε ο υπουργός Άμυνας υποστηρίζοντας ότι όσο πιο πολύ χτυπούν την κυβέρνηση τόσο πιο σκληρή θα είναι η συνοχή της.

Τασούλας: Συμφωνία αίσχους

«Οι συμφωνίες εκποίησης στρατιωτικού υλικού δεν βασίζονται σε διακρατική συμφωνία όπως ψευδώς διαβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος την επιτροπή αλλά για συμφωνία που υπεγράφη με μεσάζοντα κάτι το οποίο απαγορεύεται από τον νόμο», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο επερωτών βουλευτής της Ν.Δ Κωνσταντίνος Τασούλας για την υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.
«Πως μάθαμε ότι ο Καμμένος εξαπάτησε τη Βουλή και δεν υπέγραψε διακρατική συμφωνία; Το μάθαμε διότι προσέβαλε στις 30 Αυγούστου ανώτατο αξιωματικό του στρατού διατάσσοντας την κράτηση του επειδή δεν υπάκουσε στις επιθυμίες του να συγκαλύψει την ιδιωτική συμφωνία», είπε.

Έκανε λόγο για συμφωνία αίσχους για την Ελλάδα και τον κ. Καμμένο και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ενεργήσει αναλόγως με πράξεις.

Γεωργιάδης: Να δούμε αν πήγε να τα αρπάξει

Από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ ΆΔωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ.Παναγούλη ο οποίος όπως είπε μίλησε για καραμπινάτη υπόθεση μίζας. «Εδώ είμαστε για να δούμε αν ο συνάδελφος σας έχει δίκιο. Να δούμε αν πήγε να τα αρπάξει». 
Ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον κ. Καμμένο αναρωτήθηκε «αν μας παραπλανήσατε κατά λάθος ή επειδή πήγατε να τα αρπάξατε».

Κουμουτσάκος: Εικόνα παρακμής και διασυρμού της χώρας

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε λόγο για εικόνα παρακμής και διασυρμού της χώρας. «Για να κερδίσει ένας λαθρέμπορος εξαπατάται η Βουλή των Ελλήνων, χάνοντας 66 εκ. ευρώ για τη χώρα. Πλεονάζον υλικό που θα μπορούσε να πουληθεί παραμένει στις αποθήκες», είπε ενώ στη συνέχεια μίλησε για ξεκάθαρη υπόθεση διαφθοράς.

Πρόσθεσε λέγοντας ότι έχει ευθύνες ο πρωθυπουργός. «Να τις αναλάβει όχι λεκτικά αλλά με πράξεις. Το τίμημα είναι μεγάλο και το πληρώνουν τα εθνικά συμφέροντα». 


Βορίδης: Ο κ. Καμμένος συνεχίζει την απόπειρα εξαπάτησης της Βουλής



«Δεν έμεινε παραμικρή αμφιβολία ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θέλησε να καταρτιστεί η σύμβαση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία με τον Παπαδόπουλο κι όχι απευθείας και ανέλαβε εργολαβικά να τον βάλει στη δουλειά». Αυτό ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, στη συζήτηση της ερώτησης της ΝΔ για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Καθώς, δε, οι βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης αντέδρασαν, ο κ. Βορίδης απευθύνθηκε προς τα βουλευτικά έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ λέγοντας: «Ο ποινικός χαρακτηρισμός θα αποδοθεί. Θα έπρεπε να τον αποδώσετε εσείς, αλλά κάνετε άσχημα γιατί χρεώνεστε βαριά επιλήψιμες συμπεριφορές που ευθέως παραβιάζουν τον νόμο για τις συμβάσεις». «Είναι προφανές ότι ο κ. Καμμένος, που αρέσκεται να χασκογελάει, να λέει εξυπνάδες και να εκτοξεύει ύβρεις, θα βρεθεί σε ακροατήρια που δεν ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές. Η επόμενη Βουλή θα είναι εδώ και θα αποφασίσει» πρόσθεσε.

Ανατρέχοντας στην ομιλία του κ. Καμμένου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τον κατηγόρησε για συνέχιση της απόπειρας εξαπάτησης της Βουλής, εντός του Σώματος.

Όπως είπε, συνομολογήθηκε τελικά εδώ αυτό που ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ως δήθεν ανύπαρκτο και σημείωσε «Ανύπαρκτο, λέει, το έγγραφο γιατί δεν έχει κατατεθεί. Αλλά συνομολογήθηκε το περιστατικό που είναι το μείζον. Δηλαδή, όχι αν κατατέθηκε το έγγραφο, αλλά αν πήγε να συλλάβει τον ταξίαρχο. Αυτό συνομολογήθηκε».
Επίσης, ο κ. Βορίδης καταλόγισε στον κ. Καμμένο ότι θυμήθηκε «από το 1991 κάποιες σχέσεις, κάποια δουλειά» και συνέκρινε 67 εκατ. δραχμές με 66 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με το θέμα του πληρεξούσιου και ότι αυτό είναι «αυθεντικό» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι αν αυτό δεν είναι δεσμευτικό. «Είναι αυθεντικό και απευθύνεται από την αεροπορία προς το ελληνικό κράτος. Δεσμεύει, δηλαδή, το ελληνικό Δημόσιο η υπογραφή ενός ανθυπολοχαγού; Που το βρήκαμε αυτό;» είπε.

Ο κ. Βορίδης κατηγόρησε, εξάλλου, τον κ. Καμμένο ότι είπε ψέματα στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, ενώ δεν ενημέρωσε ότι πληρεξούσιος θα είναι μία ελληνική ανώνυμη εταιρεία από την Αξιούπολη Κιλκίς. «Αυτή η εταιρεία είναι και πληρεξιούσιος -κατά σύμπτωση- και της Ιορδανίας και του Κατάρ. Ο νόμος λέει ότι απαγορεύεται στους οικονομικούς φορείς (βλ. Σαουδική Αραβία) που συμμετέχουν σε διαδικασίες σύναψης (δηλαδή όλη τη διαπραγμάτευση) και εκτέλεσης έργων-προμηθειών στον τομέα της άμυνας, να διαθέτουν και να χρησιμοποιούν οποιονδήποτε ενδιάμεσο, μεσάζοντα ή πράκτορα κατά τη διαδικασία σύναψης και εκτέλεσης της σύναψης» επισήμανε.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Καμμένο, ο κ. Βορίδης ρώτησε: «Όταν μία εταιρεία που εμφανίζεται ως πληρεξούσιος και της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ και της Ιορδανίας, χτύπησε κανένα καμπανάκι; Μήπως και δεν είναι πληρεξούσιος και κάνει αυτήν τη δουλειά επαγγελματικά ή το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους; Γιατί το νόημα της διατάξεως αυτής είναι να μη βγαίνουν προμήθειες. Αλλά ακούσαμε και το άλλο το ωραίο εδώ, ότι δεν είναι πώληση. Στην πώληση δεν υπάρχει διαφθορά; Δεν βγαίνουν λεφτά από την πώληση;».

Εξάλλου, υποστήριξε ότι ο πρέσβης της χώρας μας στο Ριάντ λέει πως «τον κ. Βασίλη (Παπαδόπουλο) τον φίλο του κ. Πάνου (Καμμένου) δεν τον ξέρει η Σαουδική Αραβία» και ανέγνωσε ηλεκτρονικό μήνυμα που αναφέρει ότι «Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ υπογράμμισε πως υπάρχει έγγραφο που έφυγε στις 12 Ιουνίου από τη διεύθυνση του στρατού εδώ και ρωτάει ποιος έχει οριστεί αρμόδιος για να υπογράψει, το οποίο δεν απαντήθηκε, ενώ στις 13 Ιουνίου «έφυγαν τα αεροπλάνα να φορτώσουν τους δικούς μας να υπογράψουν με τον Παπαδόπουλο».

Καμμένος: Παραμύθι λασπολογίας

Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι «ακούστηκαν απίστευτα πράγματα στη Βουλή. Το παραμύθι τελειώνει εδώ, ένα παραμύθι λασπολογίας. Παρουσιάζεται μία διακρατική συμφωνία ως διαφθορά. Κανείς μεσάζοντας δεν υπήρχε». 

Η υπόθεση, πρόσθεσε, είναι απλή. «Έγινε μία πρόσφορα για απαξιωμένα πυρομαχικά και την αποδεχθήκαμε. Επέλεξα να φέρω 66 εκ.στα ταμεία του υπουργείου Άμυνας».

Για τον κ. Παπαδόπουλο είπε ότι το μόνο που ξέραμε ότι εκπροσωπούσε τη Σαουδική Αραβία και ελέγχθηκε πολλαπλώς για το ποινικό του μητρώο και τις προβλεπόμενες άδειες. Κατέθεσε στη Βουλή τον εθνικό κανονισμό της βιομηχανικής ασφάλειας και την εξουσιοδότηση που έχει ο ίδιος και η εταιρεία του, την άδεια οπλοφορίας και το ποινικό μητρώο του Παπαδόπουλου.

«Και επειδή με ρωτάτε αν τον γνωρίζω. Ναι τον ξέρω. Από τον κ. Μητσοτάκη. Ο κ.Μητσοτάκης δεν είναι εδώ. Πριν λίγο έλαβα από το υπουργείο Εξωτερικών την πληροφορία ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1988 είχε αποφασίσει ότι θα έδινε η εθνική τράπεζα δάνειο προς τη Ρωσία που θα αποζημιώνουν Έλληνες εξαγωγείς και το 91 πήγε αποστολή στη Ρωσία μαζί με τον διοικητή της τράπεζας». Μέσα στην αποστολή, πρόσθεσε, ήταν ο Ηλίας Παπαδόπουλος με τον γιο του και εισέπραξαν εκατομμύρια. «Ο δικηγόρος του Παπαδόπουλου είναι βουλευτής της ΝΔ.Να σηκώσει το χέρι του».

«Όσο πιο πολύ χτυπάτε την κυβέρνηση τόσο πιο σκληρή θα είναι η συνοχή της» πρόσθεσε.


Κ. Μητσοτάκης: Κ. Τσίπρα στηρίζετε τον κ. Καμμένο; Ναι ή όχι;



«Ο κ. Τσίπρας είναι εδώ γιατί οφείλει να υπερασπιστεί πρωτίστως τον εαυτό του. Είναι ο ίδιος εξάλλου, που ως πρόεδρος του ΚΥΣΕΑ, υπέγραψε την σκανδαλώδη όπως φαίνεται, σύμβαση πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία» είπε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να υπερασπιστεί τον κ, Καμμένο. Δύο φορές ο κ. Τσίπρας τον επέλεξε για να συγκυβερνήσουν μαζί» είπε και πρόσθεσε: «Τον διάλεξε γιατί απλούστατα ταιριάζουν. Με απλά λόγια το "ήθος" του ενός ταίριαξε με το ύφος του άλλου. Και κατέληξαν όμηροι ο ένας του άλλου. Και όπως ήρθαν μαζί, ξέρουν και ότι μαζί θα φύγουν».

«Την επόμενη φορά που θα γυρίσετε ανάλογο βιντεάκι πείτε τουλάχιστον στον σκηνοθέτη να βγάλει από το τηλεοπτικό κάδρο τις θήκες με τα πούρα από το γραφείο σας» είπε.

«Που θα φανταζόσασταν στα νιάτα σας, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, όταν κάνατε αριστερά όνειρα, ότι θα ερχόταν η ώρα να υπερασπιστείτε τον κ. Καμμένο. Όχι μόνο για τα καζίνο, όχι μόνο για τις συνομιλίες του με ισοβίτες, αλλά τώρα και για σκανδαλώδεις υποθέσεις πώλησης στρατιωτικού υλικού;»

«Οι μόνες σειρήνες που σας σαγηνεύουν είναι αυτές της εξουσίας».

Είστε η πρώτη κυβέρνηση που θα ελεγχθείτε γιατί επιχειρήσατε να ξεπουλήσετε στο σκοτάδι στρατιωτικό υλικό. Επιστρατεύοντας σκοτεινά πρόσωπα. Παρακάμπτοντας νόμιμες διαδικασίες. Και αντιστρέφοντας την πατέντα Τσοχατζόπουλου.

Ο κ.Τσοχατζόπουλος ήταν ο ισχυρός της κυβέρνησης ΠαΣοΚ, σήμερα είναι στη φυλακή. Το 2011 απαγορεύτηκε οποιοσδήποτε μεσάζοντας στις αγοραπωλησίες του υπ. Αμυνας. Εσίς τους ξαναφέρατε. Ο Τσοχατζόπουλος αγόραζε όπλα εσείς πουλάτε.

Ο κυβερνητικός εταίρος όταν δεν υβρίζει χυδαία, αποδεικνύεται ότι πουλάει οβίδες και βόμβες στις αραβικές χώρες με μεσάζοντες.

Ο άνθρωπος που επιλέξατε ως συναρχηγό σας, όταν δεν υβρίζει χυδαία τους πολιτικούς του αντιπάλους ή δεν εκτονώνεται με μετρητά στα καζίνο του Λονδίνου, αποδεικνύεται πλέον ότι «ντιλάρει» οβίδες και βόμβες στις Αραβικές χώρες με τη βοήθεια μεσαζόντων.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε έξι ερωτήματα στον κ. Τσίπρα

Ερώτημα 1o: Γιατί ενώ η Βουλή είχε εγκρίνει μια συμφωνία πώλησης κυβέρνησης με κυβέρνηση για πώληση αμυντικού υλικού στην Σαουδική Αραβία, εμπλέξατε έναν μεσάζοντα; Για ποιο λόγο χρειάζονταν μεσάζοντες όταν απαγορεύονται ρητά από το νομοθετικό πλαίσιο του 2011;

Ερώτημα 2ο: Ερώτημα 2o: Γιατί υπεγράφη η συμφωνία με τον συγκεκριμένο μεσάζοντα που από το 2014 ενέχεται σε σοβαρές παραβάσεις & του έχει επιβληθεί πρόστιμο από τις ελληνικές αρχές, τη στιγμή που η πρεσβεία μας στο Ριάντ είχε ενημερώσει ότι ο συγκεκριμένος δεν εκπροσωπεί την Σαουδική Αραβία;

Ερώτημα 3o: Υπάρχει ή δεν υπάρχει συμφωνία; Αν υπάρχει γιατί δεν έχουν πιστωθεί στα ταμεία 66 εκατομμύρια ευρώ. Αν δεν υπάρχει ποιος έχει την ευθύνη που χάθηκαν 66 εκατομμύρια ευρώ;

Ερώτημα 4o: Γιατί δεν ενημερώσατε τη Βουλή για την ύπαρξη μεσάζοντα, του διαβόητου Βασίλη Παπαδόπουλου;

Ερώτημα 5o: Η Βουλή έχει συμφωνήσει να πωληθούν 300.000 βλήματα και οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονται μόνο για 100.000. Που θα πήγαιναν τα υπόλοιπα 200.000 βλήματα; Σε ποιες τσέπες θα πήγαιναν τα λεφτά από την πώληση αυτών των βλημάτων;

Ερώτημα 6ο. Έχει επιχειρήσει και άλλες δουλειές με το ελληνικό Δημόσιο επί ημερών σας ο κ. Παπαδόπουλος; Τον γνωρίζετε τελικά ή δεν τον γνωρίζετε;

Τα γνωρίζατε όλα αυτά κ. Τσίπρα; Είχαν όλα αυτά την έγκρισή σας; Μετά απ' όλα αυτά συνεχίζετε να στηρίζετε τον κ. Καμμένο; Ναι ή όχι; Καθαρές κουβέντες.

Σήμερα ρωτάμε εμείς και απαντάτε εσείς. Μην μας πείτε για τα συμφέροντα... Μια χαρά τα έχετε με τα συμφέροντα.

Αντί να πετάξετε την μπάλα στην εξέδρα, απαντήστε μας για τις μπίζνες του κ. Καμμένου στο υπ. Αμυνας. Και επειδή δεν θα το κάνετε αφήστε τη Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της.

Η Ελλάδα δεν είναι το τσιφλίκι σας. Το δήθεν ηθικό σας πλεονέκτημα κατέρρευσε. Μιλάτε για πλεόνασμα. Πλεόνασμα θράσους έχετε. Ακόμη και αυτό δεν θα σας σώσει.

Μετά το καταστροφικό α' εξάμηνο του 2015 ζητήσατε συγχώρεση επικαλούμενος τις αυταπάτες σας. Πριν από λίγο καιρό παραδεχτήκατε ότι είστε ψεύτες και όχι κλέφτες...

Οι πολίτες θα σας στείλουν στη θέση που σας αξίζει...


Τσίπρας: Δεν εκβιάζομαι, δεν φοβάμαι τίποτα



Είναι επιλογή μου να βρίσκομαι εδώ. Δεν πρόκειται να ανεχτώ καμία συκοφαντία η γραφικότητα. Εχετε ξεπεράσει τα όρια του γραφικού με αυτά που κάνετε. Την προηγούμενη βδομάδα φτάσατε στο σημείο να ισχυριστείτε ότι το ταξίδι στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες ήταν ταξίδι δικαιολογία για να μην παρίσταμε στις μεγάλες αποκαλύψεις που πρόκειται να κάνετε. Από τι να ξεφύγω; Να δραπετεύσω από την αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη; Ούτε εσείς που τα λέτε ούτε αυτοί που τα γράφουν τα πιστεύουν.

Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα κ. Μητσοτάκη. Οταν έρχονται συνεργεία τηλεοπτικά στο γραφείο μου δεν κρύβω τίποτα. Εσείς να δω που θα κρύψετε όλα όσα πρέπει να κρύψετε... Εγώ δεν ξεσκονίζω το γραφείο μου όταν έρχονται τηλεοπτικά συνεργεία. Εσεις να δω τις ξεσκόνισμα θα κάνετε για την Siemens και τον Κήρυκα Χανίων. Και τα Ε9 που δεν έχετε καταθέσει ακόμα. Μετακόμιση θα κάνετε αν έρθει τηλεοπτικό συνεργείο. Εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτα.

Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Γι' αυτό και δεν φοβάμαι τίποτα. Οχι να απολογηθώ, αλλά να αποκαλύψω το παιχνίδι σας. Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει ποιος είναι ο στόχος σας και ο σχεδιασμός σας.

Εδώ και 15 ημέρες ενα συντονισμένο κρεσέντο ΜΜΕ σας καθοδηγεί...

Δεν είναι τυχαίο ότι στοχοποιούν τον Καμμένο. Δεν θελετε να χτυπήστε τον Καμμένο. Θέλετε να χτυπήσετε την κυβέρνηση.

Βλέπετε ότι η κυβέρνηση πετυχαίνει εκεί που εσείς αποτύχατε. Δεν θα φτάσουμε μόνο στο τέλος της θητείας μας αλλά θα κερδίσουμε και τις επόμενες εκλογές. Βλέπετε κ. Μητσοτάκη ότι το κλίμα αλλάζει. Τον Σεπτέμρβη του 2019 θα γίνουν εκλογές. Κρατηθείτε μέχρι τότε.

Οταν θα πρέπει να αναμετρηθούμε εσείς θα έχετε μόνο επιχείρημα την καταστροφολογία. Εμείς τότε θα έχουμε πετύχει και θα έχουμε όραμα για την επόμενη ημέρα. Αυτό φοβάστε.

Τι ακριβώς νομίζετε; Ετσι πέφτουν οι κυβερνήσεις. Από τους βαρόνους της παραδικαστικής εξουσίας;

Προσπαθείτε να τα καλύψετε όλα στο σκοτάδι, αλλά εμείς θέλουμε το φως. 15 ημέρες το μόνο που ακούει ο ελληνικός λαός είναι άναρθρες κραυγές και σκόρπιες λέξεις. Κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί και ποιον κατηγορείτε;

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μεσάζοντα αλλά με έναν εξουσιοδοτημένο από την Σ. Αραβία. Ο πρέσβης μας στο Ριάντ επεδίωξε να δείξει ότι δεν είναι ο εκλεκτός της πρεσβείας αλλά εκλεκτός του κ.Καμμένου.

Το βασικό σας επιχείρημα κ. Μητσοτάκη είναι ότι η πρεσβεία στο Ριάντ μας προειδοποίησε να μην προβούμε σε αυτή τη διαδικασία. Ομως κ. Μητσοτάκη ο θεός αγαπά τον κλέφτη, αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη.

Να καλέσουμε το κ. Λοβέρδο να μας φέρει τα πρακτικά του ΚΥΣΕΑ από τότε που οι μίζες περναγαν και σφυριζαν σαν χαλάζι.

Ο κ. Παπαδόπουλος, ήρθε τον Μαϊο του 2016 και παρουσίασε την εξουσιοδότηση που είχε από τον διευθυντή εξοπλισμών του υπ. Αμυνας της Σ. Αραβίας. Κάναμε τις διαδικασίες για να διαπιστώσουμε΄την αυθεντικότητα αυτής της εξουσιοδότησης. Τον Σεπτέμβριο του 2016 υπάρχει έγγραφο για την επικύρωση της εγκυρότητας της εξουσιοδότησης. Υπήρξε απάντηση από τη Σ. Αραβία. Στις 17 Νοεμβρίου του 2016 υπήρξε επισημο πιστοποιητικό προς χρήση από τον διευθυντή επιτροπής των εξοπλισμών. Η πρεσβεία μας στο Ριάντ στις 17 Νοεμβρίου γνωρίζει ότι έχουμε να κάνουμε με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της Σ. Αραβίας.

Δεν θα το έκανα ποτέ αυτό αλλά είμαι υποχρεωμένος να το κάνω. Η αλληλογραφία του ΥΠΕΞ γίνεται με άκρως απόρρητα ειδικού χειρισμού τηλεγραφήματα.

Εσείς στηρίζετε την παραφιλολογία σας στην άποψη του πρέσβη μας στο Ριάντ. Ανέτρεξα στα τηλεγραφήματα αυτά. Δεν τα καταθέτω στα πρακτικά αλλά θα σας δώσω τη δυνατότητα στον κ. Μητσοτάκη να έρθει στο ΥΠΕΞ και να τα διαβάσει.

Προσέθεσε ότι τέσσερις μέρες μετά την επικύρωση της πιστοποίησης, ο πρέσβης έστειλε τηλεγράφημα στον ΥΠΕΞ που έλεγε ότι υπάρχει μια αξιόπιστη πηγή κοντά στον υπουργό Άμυνας Σαουδικής Αραβίας που λέει πως πρέπει να έρθει στην Αθήνα για άμεση διαβούλευση, το όνομα αυτού κ. Ζορζ Σφακιανάκης, προσέθεσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως ούτε αυτός είναι η Σαουδική πλευρά, είναι ενδιάμεσος και αυτός, και προσέθεσε:

Να ζητήσετε συγνώμη κ. Μητσοτάκη από τον υπουργό Άμυνας, τον υπουργό Εξωτερικών και το διπλωματικό σώμα, δεν κάνετε κακό στην κυβέρνηση αλλά στη χώρα κ. Μητσοτάκη.

Όπως είδατε απάντησα επί της ουσίας, αλλά δεν θα αποφύγετε τη συζήτηση για τη φοροδιαφυγή, θα καταθέσω αίτημα για προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή για τη φοροδιαφυγή, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.


Φώφη Γεννηματά:Σταματήστε να συγκαλύπτετε τις υποθέσεις


Η Φώφη Γεννηματά αντέδρασε στις αιχμές που άφησε εις βάρος της ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος περί συναλλαγών με συγκεκριμένη εταιρεία όταν ήταν αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον χαρακτήρισε συκοφάντη, ψεύτη και λασπολόγο.

Απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι καμία συνεργασία δεν έγινε και τόνισε: «Κύριε Τσίπρα, να τον χαίρεστε τον συγκυβερνήτη σας. Καμία αγοραπωλησία δεν έγινε επί ημερών μου και ως αναπληρώτρια υπουργός δεν είχα καμία αρμοδιότητα και εμπλοκή στα εξοπλιστικά». «Ελπίζω να χαίρεστε για το επίπεδο και το δηλητήριο που σπέρνετε στην πολιτική ζωή, κ. Τσίπρα», συμπλήρωσε.

Σημεία από την ομιλία της

Σταματήστε να συγκαλύπτετε τις υποθέσεις, κάλεσε την κυβέρνηση η Φ. Γεννηματά.

Εμείς κάναμε τους οικονομικούς εισαγγελείς. Εμείς καταργήσαμε τα αντισταθμιστικά, τους μεσάζοντες από τις διαδικασίες για να είναι διαφανείς.

Περιμένουμε από την Αριστερά να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη... Η Βουλή θα ενημερωθεί... Τις απειλές δεν τις φοβόμαστε. Εχουμε Δημοκρατία. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η αλήθεια. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να καλύψουμε.

Ολα αυτά μαζί με την οικονομικη-κοινωνική πολιτική προδίδουν την ιστορία της Αριστεράς.... Ο κ. Καμμένος επιχείρησε να εξαπατήσει τη Βουλή

Με την ανοχή του κ. Καμμένου ο μεσάζων απαιτούσε συγκεκριμένες διατυπώσεις στη σύμβαση, η οποία υπεγράφη άρον άρον στη Θεσσαλονίκη. Επίσης υπήρχε συζήτηση για 100.000 οβίδες και όχι για 300.000. Που θα πήγαιναν οι υπόλοιπες ; Και με ποια ανταλλάγματα για τους μεσολαβητές;

Παρέμβαση Βούτση



Σε σχέση με τα απόρρητα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα: Πρόκειται για κρατικά απόρρητα του συμβουλίου και του ΚΥΣΕΑ. Μόνο με ειδική άδεια, μπορεί να τα δώσει.Η διαφύλαξη του απορρήτου αποτελεί υποχρέωση.


Φίλης: Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στην τεράστια ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη



Την θέση ότι η συζήτηση για τους εξοπλισμούς στη Σαουδική Αραβία πρέπει να υπακούσει στα ψηφίσματα του ευρωκοινοβουλίου και να μην κλείνει τα μάτια στην τεράστια ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη, εξέφρασε με παρέμβασή του, στην Ολομέλεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Έχω διατυπώσει την άποψη ότι η συζήτηση για τους εξοπλισμούς στη Σαουδική Αραβία πρέπει να υπακούσει στα ψηφίσματα του ευρωκοινοβουλίου, το τελευταίο είναι τον Ιούνιο και αυτή την εβδομάδα έχουμε και νέα συζήτηση στην ευρωβουλή», είπε ο Νίκος Φίλος και υπογράμμισε ότι «η ευρωβουλή αποφαίνεται ότι είμαστε σε μια ανθρωπιστική κρίση και ότι η εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας είναι άμεση και εις βάρος αμάχων». 

«Δολοφονούνται άμαχοι. Πιστεύω ότι είναι δυστυχώς ανάξια μια συζήτηση που περιορίζει αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση με χιλιάδες νεκρά παιδιά στην Υεμένη, την περιορίζει σε μια μικροπολιτική συζήτηση», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει: «Θέλω να διευκρινίσω στο Σώμα ότι εγώ δεν ήμουν μέλος της υποεπιτροπής εξοπλισμών στις 12 Ιανουαρίου 2017. Μετά από δύο μήνες πήγα στην επιτροπή αυτή. Αν ήμουν πιθανόν να ψήφιζα. Είμαι ειλικρινής. Ακολουθώντας την εισήγηση της κυβέρνησης. Αλλά τώρα γνωρίζουμε, υπάρχουν αποφάσεις της ευρωβουλής, όχι απλώς δημοσιεύματα στις εφημερίδες, που ζητούν έλεγχο των εξοπλισμών στη Σαουδική Αραβία για τα εγκλήματα που διαπράττει στην Υεμένη. Μην κλείνουμε τα μάτια».

Πριν τη συζήτηση


Μια συζήτηση την οποία, επί της ουσίας, προκάλεσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας την ολιγοήμερη αναβολή της, προκειμένου να είναι παρών ο ίδιος και να πάρει προσωπικά το λόγο.

Μοιραία λοιπόν η σημερινή κοινοβουλευτική διαδικασία θα έχει χαρακτηριστικά προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης των πολιτικών αρχηγών.

Γεγονός είναι ότι η δυσαρέσκεια για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ εντείνεται ενδοκυβερνητικά και εσωκομματικά, ωστόσο η εξομάλυνση και η διατήρηση της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι μονόδρομος και συνθήκη εκ των ων ουκ άνευ προκειμένου τα δύο κόμματα να παραμείνουν στην εξουσία. 

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επαναφέρει στο προσκήνιο το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. 
ΒΗΜΑ

16 σχόλια:

  1. Εκτος του οτι τους βαζουν ξωβεργα κ αυτο τσιμπανε εχω να παρατηρησω κ κατι αλλο.
    Προκειται για μια αντιπολιτευση,νδ κ πασοκ εννοω,προδοτικη και υπονομευτικη για τη χωρα.
    Ηταν αστειοι αλλα ειναι και επικινδυνοι και προδοτικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πιστεύω να υπάρχει άλλο κράτος στον κόσμο με κυβέρνηση και αντιπολίτευση προδοτικη και υπονομευτικη για τη χωρα.

      Διαγραφή
    2. Αρνητη καλα λες .. αλλα ο μισος εγκεφαλος σου δουλεψε...ο αλλος μισος χαλασε ??

      Διαγραφή
  2. Ενα είναι σίγουρο , ότι ο Κούλης αντέχει στις φάπες.(και στις μίζες)
    Είναι μεγάλη ντροπή για την παράταξη της Ν.Δ. να έχει για ηγέτη έναν με τόσο χαμηλό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι δεν συζητήθηκε στην Βουλή : 1) Η χώρα παρήγαγε πυρομαχικά πρίν απο τον Β΄ΠΠ (Μποδοσάκης ΠΥΡΚΑΛ). 2) Τα βλήματα προς πώληση στην Σ.Αραβία είναι Ελληνικής παραγωγής. 3) Σήμερα τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα παραπαίουν, δεν ξέρω άν μπορούν να εξασφαλίσουν φορολογική ενημερότητα. 4) Οι ΕΔ έχουν χιλιάδες τόνους αποσυρόμενων ή άχρηστων πυρομαχικών, για τα οποία κανένα σχέδιο διαθεσής τους ή καταστροφής τους δεν υπάρχει, το κόστος δε καταστροφής ξεπερνάει τα 10 δισ. 5) Οι ΕΔ δεν προνόησαν για την δημιουργία υποδομών καταστροφής τους ώστε τα εκμεταλευθούν τα παράγωγα (μέταλα, εκρηκτική ύλη απο την οποία μπορεί να παραχθεί μέχρι και ενέργεια, κλπ...). 6) Στην περιοχή της Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν απο ΄΄επιχειρηματία΄΄ καταστροφές βλημάτων 40 mm με παράτυπη σχέση με την υπηρεσία και χωρίς καμία ανταπόδοση προς την υπηρεσία. 7) Η χώρα δεν αξιοποιεί πλήρως τις διεθνείς διαδικτυακές πλατφόρμες για την προώθηση των πλεοναζόντων υλικών των ΕΔ. 8) Ακόμα και τώρα μεσούσης της κρίσης η έννοια της στρατιωτικής οικονομίας είναι άγνωστη, οι περιστολές των δαπανών είναι μόνο κάθετες, χωρίς την δυνατότητα παραγωγής οικονομίας. 9) Η έλλειψη βιομηχανικής συνείδησης υποθάλπτει την οικονομική στρατιωτική συνείδηση. 10 ) Η έλλειψη συνεργασίας των κλάδων κοστίζει την υπηρεσία, χώρες όπως το Ισραήλ, η Κορέα, κλπ.. έχουν προ πολλού προχωρήσει σε ενοποιημένες διαδικασίες της υποστήριξης των ΕΔ και την αλληλομεταβίβαση των εμπειριών τους.11) Δεν ξέρω εάν απαιτήθηκε η έγκριση των ΗΠΑ για την πώληση των πυρομαχικών στην Σ. Αραβία. Αυτά τα λίγα πρόχειρα και βιαστικά γραμμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ποιόν τής σημερινής Βουλής είναι για κλάματα. Γιατί δεν συζητήθηκαν όλα αυτά; Δεν τούς ενδιαφέρουν, ή δεν τα ξέρουν;

      Διαγραφή
  4. Τι κατάλαβα εγώ από τη συζήτηση στη βουλή; Υπάρχει νόμος που απαγορεύει να γίνονται εμπορικές πράξεις του δημοσίου με μεσάζοντες άλλων κρατών. Ο περί ου ο λόγος Παπαδόπουλος ήταν μεσάζοντας της Σ.Αραβίας και όχι μόνο. Η συμφωνία ήταν για 100.000 βλήματα. Οι Καμένος - Τσίπρας αγνόησαν το νόμο (παρανόμησαν δηλαδή), και υπέγραψαν με τον μεσάζοντα για 300.000 βλήματα. Αυτό και μόνο λέει πολλά. Επίσης μου προξένησε θλίψη η κατάντια του Προέδρου της βουλής, που δεν απαντούσε στο ερώτημα αν διαπράχθηκε παρανομία με τη σύμβαση αυτή αλλά επικεντρώθηκε στο ότι διαβαθμισμένα έγγραφα διέρευσαν. Με λίγα και απλά λόγια "τί κάνει νιάου νιάου στα μεραμύδια;" Αυτό θα πει "ήθος" της νεοαριστερής κυβέρνησης συριζανέλ.
    Ο Καμένος θα καθίσει οπωσδήποτε στο σκαμνί όταν αλλάξει η κυβέρνηση. Δεν μπορούν να εξαπατούν συνέχεια τον ελληνικό λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχουν έξτρα 200k.Για 300k είναι η συμφωνία. Αυτά είναι αρλούμπες του άδωνη. Διάβασε την κατάθεση του ταξίαρχου. Ο δεύτερος σαουδάραβας αξιωματικός (al eniazi) -του πρέσβη και του σφακιανάκη- που ήλθε για να "επιθεωρήσει" το υλικό (χωρίς να έχει εξουσιοδότηση) ζήτησε τα 300 να γίνουν 100, και του αρνήθηκαν διότι δεν μπορεί να αλλάξει η συμφωνία. Του υπέδειξαν να κάνει νέο αίτημα υπηρεσιακά. Φέρεται μάλιστα να ζήτησε να γίνει αυτό στα πλαίσια της υπογεγραμμένης διακρατικής συμφωνίας (που είχε υπογράψει .... ο παπαδόπουλος) την οποία κατά τα άλλα "δεν γνώριζε" http://www.liberal.gr/arthro/175482/epikairotita/2017/i-anafora-tou-taxiarchou-gia-to-agrio-epeisodio-sto-upourgeio-amunas.html

      Διαγραφή
    2. >Ο Καμένος θα καθίσει οπωσδήποτε στο σκαμνί όταν αλλάξει η κυβέρνηση<

      Μην είσαι καθόλου σίγουρος. Πολλές φορές τ' ακούσαμε αυτά για διαφόρους, οι οποίοι εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι κι ωραίοι. Ακόμη κι έκατσαν για το θεαθήναι στο σκαμνί, πήραν μία υποτυπώδη ποινή με αναστολή.

      >Δεν μπορούν να εξαπατούν συνέχεια τον ελληνικό λαό<

      Το μόνο που μπορούν είναι αυτό και το κάνουν αδιαλείπτως και αναισχύντως, διότι τούς το επιτρέπει ο ίδιος ο λαός.

      Διαγραφή
  5. Τελικά ήταν όντως η ¨μητέρα όλων των μαχών".

    Πλήν όμως αφορούσε τον διετή ανελέητο πόλεμο της διαπλοκής εναντίον της Κυβέρνησης για τον απώλεια του παραδείσου της ανομίας, της λεηλασίας της χώρας και της κλοπής της Δημόσιας Περιουσίας.

    Τα στρατεύματα επιπέδου Λοβέρδου, Γεωργιάδη, Γεννηματά κλπ παρετάχθησαν και δι΄ αλαλαγμών επανέλαβαν σεντορεία τη φωνή τα συνθήματα που τα "φιλικά ΜΜΕ" είχαν φροντίσει επί δεκαπενθήμερον να βομβαρδίσουν την κοινή γνώμη. Απόρρητα έγραφα έγιναν φέιγ βολάν για να "αποδείξουν" την αλήθεια.

    Η μάχη τελείωσε, τα πτώματα των σολδιέρων κείνται επί του πεδίου της μάχης, αλλά στο στρατηγείο της διαπλοκής σήμερα επικρατεί πανικός.

    Βλέπετε δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες με ότι αυτό σημαίνει για το ταμείο στις οφσόρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και αυτό που κάθε φορά εισπράττει ο απλός πολίτης τι είναι; Τι να πρωτοθυμηθείς, από τις κατηγορίες του ενός και του άλλου; Οχι πείτε μου σας παρακαλώ, ένα νέο παιδί είκοσι ετών τι μπορεί να ελπίζει απ'όλη αυτήν την σαβούρα που έχει μαζευτεί; Πόσο φταίμε τελικά όλοι μας; Αλλά αν σκεφτείς τι επιλογές έχουμε, δεν μας έχει μείνει και τίποτα. Απλά την έχουμε βάψει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο νέε μου Τάκη Τόλια. Το πιο εμπεριστατωμένο σχόλιο που έζω διαβάσει είναι το δικό σου. Να προσθέσω κι εγώ "Αλίμονο στους νέους".

      Διαγραφή
    2. Κ τολια.
      πρεπει να φτιαξετε νεο χρωμα...η νομιζες θα το βρεις ετοιμο για βαψιμο απο αλλους ? Δεν βαφονται σπιτια απ την καφετερια ξερεις...Βαφονται ??

      Διαγραφή
  7. Παιδια
    γενικο συμπερασμα απ ολους και ολα...
    Της ....το καγκελο στα παντα.
    Αλλα αυτο δεν ειναι κρατος.Ειναι μπουρντ@@λο.Σε καθε τι.Αδικα κουραζεστε Ολοι.Το σπιτι ειναι παλιο.Θελει κατεδαφιση ολο.Η εμεις θα το κανουμε...η ο Θεος.Διαλλεξτε...Μια αποφαση ειναι.Ολοι ειναι μπαζα.Ολοι.Η παιρνουμε το σπαθι και μπαμ ολο...η περιμενουμε τον θεο....με σπαθι.Ο κομπος αυτο θελει.Οι τυποι ειναι ερασιτεχνες στα παντα..και βλαχοι.Ολοι...μα ολοι.Το πολυ το κυρ ελεησον δεν οδηγει πουθενα.Η συνασπιζομαστε ολοι ..δεξιοι..μεσοι...αριστεροι...και μπαμ...η κρατηστε ολοι την ιδεοληψια σας πανω απ την πατριδα...σαν απατριδες...Αλλα αν επιλεγει το δευτερο...μην πει κανεις τι θα κανει ο θεος...θα μας παρει ολους και θα μας σηκωσει....αδιακριτως δεξιας..αριστερας ..κεντρου...Στην θεση του το ιδιο θα καναμε ολοι....αι σιχτιρ θα λεγαμε ολοι...και θαταν το πιο δικιο απ ολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για επιστημονικη μελετη
    Ακρα του ταφου σιωπη.... οταν η χρεια μας κουρταλει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.