20/11/17

Εμείς ενημερώνουμε τον λαό τώρα και όχι κατόπιν εορτής για το τι θα σημαίνει η επανεκλογή Αναστασιάδη

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Της Ελένης Θεοχάρους
Η επιμονή του Μουσταφά Ακιντζί και των Τούρκων αφεντικών του στην Άγκυρα για ενδιάμεση στρατηγική συμφωνία στο Κυπριακό, προκειμένου να αρχίσουν εκ νέου συνομιλίες δεν είναι τυχαία. Καλλιεργεί το έδαφος για τα επόμενα βήματα και προσφέρει την κάλυψη που χρειάζεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, -εάν επανεκλεγεί- για να πετάξει την φουστανέλα και να γίνει και πάλι ο «νότιος συγκαταβατικός ηγέτης» της λύσης- που μαζί με τον «βόρειο» ομόλογο του θα αποτελειώσουν ότι έμεινε ημιτελές στο Κρανς Μοντανά.
Πού άραγε θα στηριχθεί αυτή η νέα ενδιάμεση στρατηγική συμφωνία, η οποία θα είναι το εφαλτήριο για την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας; Προφανώς, σε αυτό που έχει κάνει παντιέρα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υπεύθυνος της Προεκλογικής Εκστρατείας του Προέδρου, Αβέρωφ Νεοφύτου: Στο γεγονός ότι οι υποχωρήσεις Αναστασιάδη που διαλαμβάνονται στο έγγραφο Γκουτέρες είναι πλέον κεκτημένο των συνομιλιών. Η εκ περιτροπής Προεδρία και η παραχώρηση στους Τούρκους πολίτες καθεστώς Ευρωπαίων πολιτών αλλά και οι λοιπές υποχωρήσεις Αναστασιάδη είναι πια κατοχυρωμένα και κεκτημένα δικαιώματα της Τουρκίας.

Με αυτά τα κεκτημένα οι Τούρκοι θα διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και θα την μετατρέψουν σε τουρκικό προτεκτοράτο. Θα προχωρήσουν στον εκτουρκισμό του νησιού. Αλλά αυτό το «κεκτημένο» των συνομιλιών βρίσκεται σε πλήρη αντίφαση με εκείνο της ΕΕ. Για να εναρμονιστούν τα δύο κεκτημένα, θα πρέπει η λύση να συνιστά πρωτογενές δίκαιο! Και η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να διαλυθεί και να αντικατασταθεί από δυο ισότιμου καθεστώτος συνιστώντα κράτη με χωροφύλακα την Τουρκία. Άλλωστε, είναι πολύ ευέλικτος ο Πρόεδρος στο θέμα των εγγυήσεων. Είναι έτοιμος να συζητήσει χρονοδιαγράμματα αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων. Αλλά αν δεν αποχωρήσουν; Τι θα κάνουμε, πόλεμο; Τις προάλλες με τους πανηγυρισμούς των τούρκων για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους η τουρκική αεροπορία έκανε επιδείξεις πάνω από το Προεδρικό. Πως αντέδρασε η Κυπριακή Δημοκρατία; Με επιστολές στον ΓΓ του ΟΗΕ;

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει καμιά άλλη στρατηγική ούτε μπορεί να πείσει κανένα πατριώτη, έστω και αν χορεύει τσάμικο στο Χάνι της Γραβιάς. Τετέλεσται. Έπαιξε και έχασε. Απλώς θα συνεχίσει από εκεί που έμεινε, στηριζόμενη στον εσμό του βαθέως ανανικού κράτους. Όλα τ άλλα είναι φαιδρότητες, ανευθυνότητες, προεκλογικά πυροτεχνήματα. Στο εξωτερικό κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά, απεναντίας η Κύπρος χλευάζεται και οι Τούρκοι προετοιμάζουν το έδαφος για το επόμενο δείπνο της «λογικής και της σωφροσύνης».

Επιπλέον, η ασφάλεια του κράτους και των πολιτών είναι ανύπαρκτη και αν ο πρόεδρος διαλύσει εντελώς την ΕΦ και δεχθεί την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, τότε είναι που δεν θα ξέρουμε τι θα ξημερώσει. «Η νύχτα που θα έλθουμε ζυγώνει» μας λένε οι Γκρίζοι Λύκοι.

Μα τότε δεν θα υπάρχει κράτος αλλά τα δύο συνιστώντα κρατίδια που θα τελούν υπό την διαρκή επιτήρηση της Τουρκίας; Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τη φωτιά. Ο Πρόεδρος έπαιξε, κάηκε και έχασε. Η πολιτική του κατέρρευσε, εξέπνευσε στο Κρανς Μοντανά. Ο Μουσταφά Εφέντης δίνει το φιλί της ζωής στην πολιτική της υποταγής με στόχευση την επανεκλογή Αναστασιάδη και μάλιστα εν όψει της επανεκλογής Αναστασιάδη, προετοιμάζει και όλα τα άλλοθι. Αλλά όσες μαλάξεις και αν της κάνει δεν πρόκειται να ανανήψει εκτός και αν η Κύπρος παραδοθεί στην Τουρκία. Τότε είναι που θα καταλάβουν όλοι πού μας οδήγησε η πολιτική του εξευμενισμού, της συγκατάβασης, της υποταγής, του εκμαυλισμού. ¨όταν με την υπογραφή της λύσης που οραματίζονται οι δύο ηγέτες, οι και κοινόν όραμα έχοντες, θα αντιληφθούν ότι το όραμα μετατρέπεται σε εφιάλτη. Και για τους Έλληνες και για τους Τούρκους και για τους Μαρωνίτες.

Εμείς ενημερώνουμε τον λαό τώρα (και όχι κατόπιν εορτής) για το τι θα σημαίνει η επανεκλογή Αναστασιάδη. Εμείς έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της Αλλαγής, στην Νέα Στρατηγική, στην νέα βάση του Κυπριακού, στην μαχητική διεκδίκηση των δικαίων μας. Εμείς θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά, με κατοχυρωμένα τα δικαιώματα μας σε ένα φυσιολογικό κράτος και όχι σε ένα βιλαέτι της Τουρκίας.

*Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη

1 σχόλιο:

  1. Ευριπίδης Μπίλλης
    ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ “ΆΠΟΡΡΙΠΤΙΚΩΝ” ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ Η ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΜΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΥΕΡΟ ΓΥΡΟ. ΕΥΟΙΩΝΕΣ ΟΙ ΔΗΛΏΣΕΙΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΌΛΩΝ. ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥ ΛΙΛΗΚΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΣΑ ΟΡΘΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Η ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΥΡΙΑ ΘΕΧΑΡΟΥΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΤΥΧΕΙ ΠΑΛΙΝ Ο ΑΝΑΝ-ΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.