30/11/17

Εκτοξεύεται ο αριθμός των μουσουλμάνων στην Ευρώπη έως το 2050

  • (Φωτ. : EPA / Farooq Khan)
Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο θα είναι τα επόμενα χρόνια το μεταναστευτικό κύμα των μουσουλμάνων προς την Ευρώπη, έως το 2050, εκτιμάται πως ο αριθμός τους στη Γηραιά Ήπειρο θα αυξηθεί σημαντικά.
Έρευνα του αμερικανικού Ινστιτούτου Pew δείχνει πως το ποσοστό των μουσουλμάνων στην Ευρώπη, έως το 2050, μπορεί να φτάσει από το 7,4% έως το 14% έναντι 4,9% που ήταν το 2016!
Το Ινστιτούτο έκανε εκτιμήσεις για 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων της Βρετανίας, της Νορβηγίας και της Ελβετίας, λαμβάνοντας υπόψη τρία σενάρια για τη μεταναστευτική ροή: μηδενική, μεσαία και ισχυρή.

Τα πιθανά σενάρια 
Στο πρώτο (μηδενική μετανάστευση), που υποθέτει μια άμεση και μόνιμη διακοπή της μετανάστευσης, ακόμη και της τακτικής, προς τις χώρες αυτές, προβλέπεται πως ο μουσουλμανικός πληθυσμός θα αυξηθεί από το 4,9% στα μέσα του 2016 στο 7,4% των κατοίκων των χωρών αυτών το 2050. Το Pew εξηγεί αυτή την εξέλιξη από το γεγονός πως «οι μουσουλμάνοι είναι πιο νέοι (13 ετών κατά μέσο όρο) και έχουν υψηλότερο δείκτη γεννητικότητας (περίπου ένα παιδί παραπάνω ανά γυναίκα) σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους».
Tο δεύτερο σενάριο (μεσαία μετανάστευση) βασίζεται στη συνέχιση της νόμιμης μετανάστευσης που καταγράφεται στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια αλλά προϋποθέτει ότι θα σταματήσει η άφιξη μεταναστών που ζητούν άσυλο στην Ευρώπη. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι μουσουλμάνοι θα αποτελούν το 11,2% του ευρωπαϊκού πληθυσμού το 2050.
Το τρίτο σενάριο (ισχυρή μετανάστευση) προβλέπει πως η πολύ σημαντική αύξηση των εκτοπισμένων που παρατηρήθηκε το 2014-2016 συνεχίζεται με αυτό τον ρυθμό έως το 2050, με αποτέλεσμα το ποσοστό των μουσουλμάνων πολιτών να φθάσει το 14% του ευρωπαϊκού πληθυσμού.
Ένα ποσοστό που είναι σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο από το σημερινό, αλλά «σημαντικά μικρότερο» εκείνο των χριστιανών και των «άθρησκων» μαζί, σημειώνει το Ινστιτούτο.
Οι μουσουλμάνοι της Γαλλίας, που εκτιμώνται από το Pew σε 5,7 εκατομμύρια το 2016 (8,8% του πληθυσμού), θα συνεχίσουν να αποτελούν την πρώτη μουσουλμανική κοινότητα της Ευρώπης με την υπόθεση της «μηδενικής μετανάστευσης» (8,6 εκατομμύρια, 12,7%). Θα είναι 12,6 εκατομμύρια (17,4%) με το μεσαίο σενάριο και 13,2 εκατομμύρια (18%) με το σενάριο της ισχυρής μετανάστευσης.
Μόνο με αυτό τον τρόπο ο πληθυσμός των 30 χωρών (520,8 εκατομμύρια κάτοικοι το 2016) δεν θα μειωνόταν, σύμφωνα με το Pew: θα έφθανε τα 538,6 εκατομμύρια κατοίκους έναντι 516,9 εκατομμυρίων στην υπόθεση των μεσαίων ροών και 481,7 εκατομμυρίων στην υπόθεση της «μηδενικής μετανάστευσης».

7 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΑ.Δεν έρχονται τυχαία οι ΛΑΘΡΟ.
      Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ
      Πολωνέζα βάζει στην θέση της την δημοσιογράφο για το Ισλάμ
      https://www.youtube.com/watch?v=QDuOMo49T2c

      Διαγραφή
  2. Το σχεδιο GOUDENHOVE-KALLERGI απεθνοποιησεως της Ευρωπης(Υπ.Εξωτερικων της Αυστριας 1927). Ειναι δυνατον να μη παρακολουθηται στενα απο τους πλεον ειδικους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρωτο βιβλιο του COUDENHOVE-KALERGI Pan-Europa εξεδοθη το 1923. Ο Κομης Coudenhove-Kalergi πεθανε στην Αυστρια το 1972. Δυσκολο να περπατας χειμωνα καλοκαιρι με τσιμπλες στα ματια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι Ευρωπαίοι, οι καλοί και φιλεύσπλαχνοι κοιμούνται, και το τρομοκρατικό Ισλάμ, εκείνο το κομμάτι του σκοτώνει που 'εργάζεται' υλοποιώντας το παλιό σχέδιό του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδια ..αν ο Καλεργης...η η κυρα Κατινα ειπε η σχεδιασε κατι. αυτο δεν θα πει οτι θα καθησει το σχεδιο...διοτι σν ηταν ετσι...τοτε τελος ολα στην φυση...Αυτος που σχεδιασε και βγηκαν ολα...δεν ειναι σνθρωπος...ειναι Θεος...το μαγαζι θα εκλεινε...τοπε...τοκανε...τελος.Αλλα ο καθε Καλεργης...δεν διαφερει απ την κυρα Κατινα...που κοιτα το φλιτζανι...Απλα προσπαθει...επι ματαιω...Περασαν πολλες φλιτζανουδες..απ την Γη....και πνιγηκαν στα ...κατακαθια του καφε...Μην δινετε αξια στους μαλακ@ς...αφηστε τους να προσπαθουν...σα τον Σισυφο....η μαλακ@ια..δεν σταματα ποτε...ονομα αλλαζει μονο...Σιγα τον...Καλεργη...δεν εγινε ...αθανατος απ οτι ξερω...αυτη την στιγμη μαλλον ειναι μπιφτεκι στα καρβουνα...και δεν τοχε...προβλεψει ουτε αυτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.