19/11/17

Η “ντουντούκα” του Ερντογάν “φωνάζει” πως “το ΝΑΤΟ θα επιτεθεί στην Τουρκία το 2018”!

Π. Καρβουνόπουλος
Η εφημερίδα Yeni Şafak, κανονική “ντουντούκα” του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , έγραψε στο πρωτοσέλιδό της ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να επιτεθεί στην Τουρκία το 2018! Θα μπορούσε να ΄ναι και ευθυμογράφημα.
Η Yeni Safak “πιάνεται” από το περιστατικό με την νατοϊκή άσκηση στη Νορβηγία ,όπου η Τουρκία παρουσιαζόταν ως “εχθρός” και φτιάχνει το σενάριο.

«Το σενάριο που στοχεύει την Τουρκία δεν μπορεί να αξιολογηθεί ως« προσωπικό λάθος»,γράφει η τουρκική εφημερίδα και προσθέτει:

“Το κίνημα του Γκιουλέν και ο αμερικανικός στρατός έχουν σενάριο επίθεσης στην Τουρκία στην πράξη…Το πραγματικό σενάριο είναι να δείξουν την Τουρκία ως εχθρό του ΝΑΤΟ με τη διάδοση κατασκευασμένων ειδήσεων για τον Πρόεδρο Erdoğan. Να καταστεί ο Ερντογάν στόχος , δείχνοντας ότι η Τουρκία είναι ενάντια στο ΝΑΤΟ. Θα διεξάγουν μια επιχείρηση όπως αυτή της 15ης Ιουλίου [απόπειρα πραξικοπήματος] στην Τουρκία, το 2018 “.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν την αγορά των αεροσκαφών F-35 για να εμποδίσουν την Τουρκία να αγοράσει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400. Εάν τα αεροσκάφη F35 δεν παραδοθούν εγκαίρως στην Τουρκία, η Άγκυρα θα απομακρύνει το ραντάρ AN-TPY 2 από την επαρχία Malatya το 2012 που λειτουργεί ως “κρίκος” ενός συστήματος της πυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ.

Η εθνικιστική εφημερίδα Aydınlık ζητά το κλείσιμο των βάσεων του ΝΑΤΟ στην Τουρκία.

Militaire

1 σχόλιο:

  1. Το 2018 αποκλειεται γιατι θα βγαινουμε εμεις στις αγορες,το 2019 επισης αποκλειεται λογω εκλογων,το 2020 ξαναβαζει υποψηφιοτητα ο Πουτιν,οποτε παμε για πιο περα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.