14/10/17

Σε ποια χώρα του κόσμου η ανομία αποτελεί πολιτική της κυβέρνησης; Γιατί το κράτος δεν επιβάλλει το νόμο και την τάξη στα Εξάρχεια

Κάτοικοι Εξαρχείων: Δεν έχουμε προστασία από το κράτος, να μειωθούν τα δημοτικά τέλη - «Πλήρης η απουσία του κράτους», καταγγέλλουν
Νέα επεισόδια την νύχτα της Παρασκευής με μολότοφ και φωτιές σε κάδους επί ώρες - Η αστυνομία δεν επεμβαίνει καν και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το φαινόμενο έχει ενταθεί, υποστηρίζουν
Οι κάτοικοι των Εξαρχείων ζητούν τη μείωση των δημοτικών τελών λόγω της «πλήρους απουσίας του κράτους» από την περιοχή, που «είναι σαν να μην υπάγεται στην ελληνική επικράτεια», καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων Γιώργος Αποστολόπουλος.
Όπως είπε ο κ. Αποστολόπουλος, μιλώντας στον Σκάι, είναι πολιτική επιλογή αρκετών ετών να μην παρεμβαίνει η αστυνομία στην περιοχή. «Αυτό συνέβαινε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το φαινόμενο έχει ενταθεί», πρόσθεσε.

Η αστυνομία δεν πλησιάζει καν την πλατεία, υπηρεσίες και τράπεζες φεύγουν από την περιοχή ενώ έχουν απειληθεί ακόμα και εργαζόμενοι στην καθαριότητα που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος.
Εν τω μεταξύ το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή σημειώθηκαν νέα επεισόδια, με σειρά επιθέσεων νεαρών με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ έως τα ξημερώματα.

Οι νεαροί επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις στις οδούς Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας, Τοσίτσα και Χαριλάου Τρικούπη, ρίχνοντας βόμβες μολότοφ, ενώ παράλληλα έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Στα επεισόδια αυτά δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ η αστυνομία δεν έκανε καμία προσαγωγή.
Πρώτο Θέμα

15 σχόλια:

  1. Στην Ελλάδα υπάρχουν, δυστυχώς, άβατα. Ένα απ' αυτά είναι και κάποιοι καταυλισμοί Τσιγγάνων. Και αυτά δεν συμβαίνουν μόνον επί των ημερών τής σημερινής κυβερνήσεως, αλλά πολλά χρόνια τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά εμφανώς η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τα δυο τελευταία χρόνια σύμφωνα με μαρτυρία γνωστής μου πολύ αριστερής μάλιστα η οποία λέει ότι πλέον δεν πάει για καφέ στα Εξάρχεια γιατί είναι χάλια και γεμάτο εγκληματίες εγώ προσωπικά λυπάμαι απλώς τους μόνιμους κατοίκους των Εξαρχείων οι οποίοι δε χρωστάνε τίποτα να είναι έρμαια των έμμισθων των πρεσβειών

      Διαγραφή
    2. Αλέξανδρε, έχεις καταντήσει γραφικός. Είναι επιχείρημα η μαρτυρία τής γνωστής σου;

      Εδώ και χρόνια, κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει εκεί, ποιοι ζουν, τι ακριβώς ζητούν και πόσο επικίνδυνοι είναι. Το είδαμε πριν εννέα χρόνια (Χριστούγεννα τού 2008), που μ' ένα σύνθημα έκαψαν και καταλήστευσαν την Αθήνα. Τότε είδαμε για πρώτη φορά ότι οι κουκουλοφόροι δεν είναι μόνον Έλληνες. Γιατί πας να το στρέψεις πάλι εναντίον τής σημερινής κυβερνήσεως; Μα καλά, τι εμπάθεια είναι αυτή, βρε αδελφέ; Ίσως έχεις προσωπικούς λόγους (αυτό υποψιάζομαι, διότι δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς), αλλά πάντως ξεχωρίζεις εδώ μέσα. Ό,τι κι αν είναι αυτό, φρόντισε να το ξεπεράσεις και να γίνεις ο νηφάλιος συνομιλητής, που ήσουν κάποτε.

      Αλβανοί διακινητές ναρκωτικών και «μισθωμένοι» ποινικοί ελέγχουν τα Εξάρχεια

      Έτσι δρούσε η μαφία των ναρκωτικών στα Εξάρχεια

      Μπορείς κι εσύ και όποιος άλλος θέλει και μάλιστα το συνιστώ, να ψάξει να βρει τι και ποιος κρύβεται πίσω από τούς μπαχαλάκηδες.

      Το άβατο των Εξαρχείων δεν καθάπτεται μόνο τής τάξεως, αλλά και τής εθνικής ασφαλείας τής χώρας!

      Διαγραφή
    3. >Ναι αλλά εμφανώς η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τα δυο τελευταία χρόνια<

      Και να σού το δώσω αλλιώς, μήπως καταλάβεις το λάθος σου. Αντιθέτως, η κατάσταση έχει "βελτιωθεί" τα δύο τελευταία χρόνια, αφού κυβερνούν αυτοί που τούς κάλυπταν.

      Διαγραφή
  2. Μα...το κράτος ως σκοπό ύπαρξης του στην Ελλάδα δεν έχει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ξένων δια της εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής; Με τα Εξάρχεια και τα κάθε είδους Εξάρχεια θα ασχολείται βρε αδερφέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα Εξάρχεια γίνετε εμπόριο ναρκωτικών και τσιγάρων με νταβατζήδες, διακινητές τους αυτοαποκαλούμενους αναρχικούς και πολιτική προστασία από το κυβερνών κόμμα. Δημοσίως 'καταληψίες' διεκδικούν περιοχές ελέγχου. Προφανώς όλοι οι εμπλεκόμενοι με το αζημίωτο. Τα 'άβατα' αυτό το νόημα έχουν είτε είναι γύφτων είτε αναρχοκομμουνιστών.Μακάρι οι κάτοικοι της περιοχής να διεκδικήσουν την νομιμότητα, ασφάλεια για την περιοχή τους όσο ακόμα προλαβαίνουν. Όταν πλουτίσουν οι συμμορίτες θα είναι αργά. Η πλάκα είναι ότι τα μπαράκια τους είναι γεμάτα από πλουσιόπαιδα βορείων και νοτίων, "ψαγμένα", για πελατεία στους πρεζέμπορους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Christos Dromeas (14/1017 6.20 μμ)
      Στα Εξάρχεια γίνονταν ανέκαθεν και γίνεται εμπόριο ναρκωτικών. Δεν γνωρίζω ποιοι είναι οι διακινητές , όμως διάβασα στους τοίχους συνθήματα αναρχικών που γράφουν. Οι μπάτσοι πουλάνε ηρωίνη.
      Πριν από μερικούς μήνες η Αστυνομία εξάρθρωσε και συνέλαβε μεγάλο δίκτυο εμπόρων - διακινητών ναρκωτικών στα Εξάρχεια στο οποίο συμμετείχαν και Αλβανοί.Τότε η Αστυνομία απέσπασε τα συγχαρητήρια από διάφορους.Από όσα έχω ακούσει και διαβάσει οι αναρχικοί των Εξαρχείων και γενικά οι κάτοικοι αντιδρούν με την διακίνηση των ναρκωτικών.
      Ένα άλλο σχετικό που άκουσα αφορά την φημολογούμενη εμπορία ναρκωτικών από μεγαλοκεφαλαιούχο, που φυσικά δεν μπορώ να διαβεβαιώσω.

      Διαγραφή
    2. Τι ακριβώς κάνουν δηλαδή οι αναρχικοί στα Εξάρχεια εναντίον των ναρκωτικων. Πέρυσι το καλοκαίρι που ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκα Ελλάδα το τελευταίο διάστημα είδα για πρώτη φορά στη ζωή μου να πουλιέται μέρα μεσημέρι πρέζα φορά πατρίδα και χωρίς καμία προσπάθεια να κρυφτούν από αστυνομία από την πλατεία Καραϊσκάκη μέχρι και το Πανεπιστήμιο και φυσικά πάνω στην πλατεία των Εξαρχείων. Αυτοί δηλαδή που στήνουν οδοφράγματα και καίνε την Αθήνα κατά το δοκούν δεν θέλουν τα ναρκωτικά αλλά δεν έχουν τα μέσα να τα εμποδίσουν στα Εξάρχεια....

      Διαγραφή
    3. Για αυτό τώρα και η κυβέρνηση κάνει το κράτος έμπορο ναρκωτικών για να μην έχουν τα παιδιά κανένα πρόβλημα και να μην εμποδίζονται οι δουλειές τους και να μπαίνει και χρήμα στα ταμεία του κόμματος απευθείας

      Διαγραφή
    4. Πέραν από αυτά που έγραψα στις 14/10 8.53μμ θυμάμαι ότι διάβασα για ένα γνωστό έμπορο ναρκωτικών στα Εξάρχεια Αλβανικής καταγωγής που βρέθηκε νεκρός και οι αναρχικοί δήλωσαν ότι αυτοί τον σκότωσαν.

      Διαγραφή
  4. Όσο υπεύθυνες είναι οι εκάστοτε κυβερνήσεις, άλλο τόσο και περισσότερο είναι οι έμμισθοι κονδυλοφόροι ρουφιάνοι, λέγονται ενίοτε και δημοσιογράφοι, που υποθάλπτουν στην αφιονισμένη κοινή γνώμη αυτούς τους τραμπούκους και τους αποκαλούν «νεαρούς»....Για να ξεβρωμίσει ο τόπος χρειάζεται να τιμωρηθούν χαρακτηριστικά έμμισθοι πράκτορες που κρατούν στύλο και μικρόφωνα...Τα περί ελευθερίας τύπου τα ακούω βερεσέ. Είναι προφάσεις για να διεισδύουν πράκτορες και προδότες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και που θα 'εκπαιδευονται' οι Μ.Ε.Δ. αν σταματησουν απο τα Εξαρχεια ;.
    Εξ αλλου πως θα βρισκουν ευκαιρια οι αυτοκλητοι υπερασπιστες των παιδιων να αναμασουν την καραμελλα οτι οι 'Εξαρχειωτες' εχουν εξοντωσει τους εμπορους ναρκωτικων.
    Ενας καινουργιος παραδεισος γεννιεται στην πολυπαθη γειτονια της Αθηνας.
    Προβλεπω οι τιμες των ακινητων να πιασουν ταβανι,ας τρεξουμε να προλαβουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάπου πήγα, κάποιον είδα, κάτι μου είπε να σας πώ:
    Ο άλλος άκουσε ότι οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη.
    Τι δεν άκουσε και τι δεν είδε...
    Δεν είδε τους μαύρους να πουλάνε πρέζες διαφόρων ειδών.
    Δεν είδε τι γίνεται στο Ζεφύρι...
    Δεν είδε τι γίνεται στις Αχαρνές (Μενίδι)...
    Δεν βλέπει τι γίνεται κάθε βράδυ στο Πεδίον του ΄Αρεως...
    Δεν βλέπει τι γίνεται καθημερινά στην πλατεία Βάθη...
    Επίσης όλοι σας δεν είδατε τις συναντήσεις του υπουργού προστασίας του πολίτη με τις συλλογικότητες του εξαρχιστάν και τα αποτελέσματα των συναντήσεων αυτών...
    Κατά τα άλλα οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη και καθώς πηγαίνουν τα παιδιά να την αγοράσουν πετάνε και μερικές μολότωφ στους μπάτσους για το θεαθήναι και "καθαρίσαμε"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρης 15/10 6.54 μμ.
      Εκτιμώ από το γραπτό σου αυτό ότι είσαι αναμφίβολα κατάλληλος για εκπρόσωπος
      τύπου της ΓΑΔΑ.
      Εγώ και εκατομμύρια πολιτών άκουσαν και διάβασαν στους τοίχους ότι οι μπάτσοι πουλάνε ηρωίνη.
      Εγώ δεν επιβεβαιώνω την ορθότητα αυτής της καταγγελίας.
      Εσύ με ποια στοιχεία την αμφισβητείς και ειρωνεύεσαι τους άλλους;
      Λίγες φορές πιάστηκαν από την Αστυνομία επίορκοι αστυνομικοί για ναρκεμπόριο;
      Λίγες φορές καταδικάστηκαν αστυνομικοί από τους δικαστές;
      Ποιός σου είπε ότι δεν άκουσα για διακινητές μαύρους, άσπρους,ρωμά κλπ ;
      Δεν κατάλαβες ότι η συζήτηση γίνονταν για την διακίνηση των ναρκωτικών στα EΕξάρχεια των αναρχικών;
      Kαι αν ακόμη είσαι αστυνομικός καλό είναι να αντιμετωπίζεις τα πράγματα με την λογική των συνδικαλιστικών οργάνων των αστυνομικών υπαλλήλων για να μην βρίσκεσαι τόσο μα τόσο μακρυά από την πραγματικότητα.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Χρήστο,
      Αν χρειαστώ την κρίση σου για τα γραπτά μου, θα σου πώ ποιά θα είναι αυτή. Πάμε παρακάτω.
      Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία σου να σταθείς με επιχειρήματα στα θέματα που αναπτύσσονται στον Ινφογνώμονα.
      Σε "ενόχλησε" η ειρωνεία...Για να δούμε γιατί:
      Δέχεσαι ασμένως την κάθε μαλακία που γράφεται στους τοίχους και την μεταφέρεις και εδώ μέσα. Και μάλιστα χωρίς στοιχεία.
      Δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι Ιατροί, Εφοριακοί, Τραπεζικοί, Ιερείς, Δάσκαλοι, Καθηγητές και δεν ξέρω και εγώ πόσοι άλλοι;;;
      Ποιά η διαφορά; Η διαφορά αγαπητέ είναι ότι για όλους αυτούς τους διεφθαρμένους αρμόδια για την αποκάλυψή τους είναι η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας, την οποία αντιμετωπίζεις όχι σαν Θεσμό του Κράτους, αλλά σαν το μακρύ χέρι της Κολομβιανής μαφίας (που δεν είναι).
      Επίσης, επειδή ενημερώνεσαι και από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών, καλό θα είναι να αναζητήσεις στα ιστολόγιά τους πόσους νεκρούς έχουν από το 1985 που έγινε η ενοποίηση των σωμάτων ασφαλείας και μετά. ΄Εχε όμως υπόψη σου ότι το νούμερο είναι τριψήφιο!!!
      Τέλος, καλόν θα είναι να έριχνες και μια προσεκτική ματιά, στους δείκτες εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους Θεσμούς του Ελληνικού Κράτους, θα εκπλαγείς...
      Κλείνοντας σε προτρέπω να κοιτάξεις και τούτο το οποίο δεν το βρήκα γραμμένο στους τοίχους σύντροφε:
      https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjz3vjzivXWAhUBJpoKHXZ8A5gQFghGMAI&url=http%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fgreece%2Farticle%2F703088%2Fhasisofuteia-mamouth-sto-panepistimio-rethumnou%2F&usg=AOvVaw2W0KUFmwG4CVSJedZlYqMI
      Αυτό κατά την άποψή σου σημαίνει ότι όλοι οι Πανεπιστημιακοί της Κρήτης, είναι χασισέμποροι;;;
      Με πατρικές ευχές...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.