2/10/17

Η Τουρκία δεύτερη μετά τις ΗΠΑ στην εξαγωγή…τηλεοπτικών σειρών

Μετάφραση: Παναγιώτης Μπαλακτάρης
Στην Τουρκία, οι άνθρωποι περνούν εννέα ώρες μπροστά σε μια οθόνη, όπως τα smart phones, tablet ή υπολογιστές, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ωρών που βλέπουν τηλεόραση, σύμφωνα με μελέτη της Interpress Media Services. Τα πιο παρακολουθούμενα προγράμματα στην τουρκική τηλεόραση είναι τα δράματα, σύμφωνα με το πόρισμα της μελέτης.
Η μελέτη αποκαλύπτει, επίσης, ότι σχεδόν 100 χώρες παρακολουθούν τα τουρκικά τηλεοπτικά δράματα και η Τουρκία κατατάσσεται μετά τις Η.Π.Α. ως δεύτερη στον κόσμο στην εξαγωγή δράματος με έσοδα 350 εκατομμυρίων δολαρίων.
Τα τελευταία χρόνια, οι χώρες της Λατινικής Αμερικής παρακολουθούν ειδικά τις τουρκικές σαπουνόπερες, οι οποίες συγκαταλέγονται στα 15 κορυφαία προγράμματα στις χώρες αυτές.

Ξεπερνώντας τη θέση των χωρών όπως η Βραζιλία και το Μεξικό, των οποίων οι σαπουνόπερες ήταν πολύ δημοφιλείς στο παρελθόν, η Τουρκία εξάγει τώρα τηλεοπτικές δράσεις στις χώρες αυτές.
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι χώρες της Μέσης Ανατολής παρακολουθούν κυρίως τουρκικές σαπουνόπερες που απεικονίζουν πλούσια και σύγχρονη ζωή, ενώ οι λατινοαμερικανοί θεατές προτιμούν να παρακολουθούν δράματα εποχής. Οι ευρωπαϊκές χώρες ενδιαφέρονται για θεματικά δράματα.
Οι νέοι στόχοι της Τουρκίας στην αγορά των τηλεοπτικών δράσεων είναι η Κίνα, η Ιαπωνία και η Ινδία, σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία αναφέρει ότι 10.672 ειδησεογραφικά άρθρα δημοσιεύθηκαν στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τα τουρκικά δράματα.
Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποίησε η N'oluyo TV σχετικά με τα πιο παρακολουθούμενα τουρκικά τηλεοπτικά δράματα στον κόσμο, πρώτο είναι το "Muhteşem Yüzyıl" (Ο θαυμάσιος αιώνας), το οποίο επικεντρώνεται στη ζωή του οθωμανού σουλτάνου Süleyman του μεγαλοπρεπή του 16ου αιώνα και είναι στην κορυφή.
Ένα άλλο δημοφιλές δράμα "Fatmagül'ün Suçu Ne" κατατάσσεται στη δεύτερη θέση και το "Binbir Gece" (Χίλιες και μία νύχτες) κατέχει την τρίτη θέση.
Αυτά τα δράματα ακολουθούνται από το "Aşk-ı Memnu", το "Sıla", το "Öyle Bir Geçer Zaman Ki", το "Gümüş", το "Adını Feriha Koydum" ), "Aşk ve Ceza" (Αγάπη και τιμωρία) και "Ezel".

http://www.hurriyetdailynews.com/turkey-ranks-second-in-tv-drama-export-120144

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.