19/10/17

Ρητορική κατευνασμού του Τσίπρα για την Τουρκία

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επί τη ευκαιρία της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, μίλησε στο υπεραιωνόβιο “The Brookings Institution” για την οικονομία, τις μεταρρυθμίσεις, τις επενδύσεις, αλλά και την Τουρκία. Για την γείτονα χώρα είπε, ότι είναι απρόβλεπτη και φαίνεται επιθετική. 
Διαβεβαίωσε, όμως, τη βούληση της κυβέρνησής του να συνεχίζει να υποστηρίζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντας “μεγάλο λάθος” να αφεθεί η Τουρκία να απομακρυνθεί από την Ευρώπη.Δήλωσε συγχρόνως, ότι εξέφρασε στην συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο τις ανησυχίες της ελληνικής πλευράς για τη στάση που τηρεί η Τουρκία.
Αναφέρθηκε, επίσης, στις παραβάσεις και παραβιάσεις της Τουρκίας, τονίζοντας πως πρέπει να σεβόμαστε το Διεθνές Δίκαιο, στο οποίο πρέπει να κατατείνουν και οι νουθεσίες των ΗΠΑ προς τη φίλη και σύμμαχο χώρα.
Ο Πρωθυπουργός δεν χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για να περιγράψει τη συμπεριφορά της Τουρκίας, αλλά αντιθέτως επέμεινε στην ρητορική κατευνασμού.
http://maurokouti.gr/2017/10/19/ritoriki-katevnasmou-tou-tsipra-gia-tin/

7 σχόλια:

  1. η πολιτικη απεναντι στην τουρκια,απο το 1999 κιεντευθεν, ειναι αχαρακτηριστη...
    Να σημειωσουμε οτι εγκαινιασθηκε απο τον σημιτο-GAP κατοπιν παρενεσεως του Κλιντον και ακολουθηθηκε απαρεγκλιτα ΑΠΟΛΟΥΣ.
    Αυτη η πολιτικη δε,κατα ενα περιεργο τροπο,συμπιπτει με την εναρξη ανελιξης της τουρκιας σε επιπεδα αδιανοητα μεχρι τοτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Imagine an American official;
      From one hand we give them reports of Turkey's airspace violation and agressiveness. On the orher, full support to enter a community where they do not belong. These Greeks are crazy...

      Διαγραφή
    2. @ elias cavadas

      Πριν το 1999, δηλαδή, ήταν ... χαρακτηρίσιμη; Η επίθεση φιλίας προς την Άγκυρα εγκαινιάσθηκε από τον Ελ. Βενιζέλο το 1928 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, παρά το ότι έχει αποδειχθεί όχι μόνον ατελέσφορη, αλλά και επιβλαβής, διότι η συνεχής υποχωριτικότητά μας έχει αποθρασύνει την Τουρκία.

      Διαγραφή
    3. ο.κ. εχεις δικιο...ειναι σχιζο...απο το ΄28 κιεντευθεν...
      ωρε σιγουρα δεν φταινε οι μασωνοι;

      Διαγραφή
    4. elias cavadas.
      Α με τον όρο μασώνοι εννοείς το ΝΑΤΟ τότε έχεις απόλυτα δίκαιο ακόμη και στο διάστημα που δεν υπήρχε ΝΑΤΟ γιατί τότε οι μεγάλες δυτικές δυνάμεις λειτουργούσαν σαν ΝΑΤΟ

      Διαγραφή
    5. Έχω πλειστάκις παρακαλέσει να μην βάζετε συνδέσμους, χωρίς εξήγηση περί τίνος πρόκειται. Με "ανάγκασες" ν' ανοίξω έναν σύδεσμο, θέλοντας να πεις τι;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.