14/10/17

Ηχηρή παρέμβαση της ομογένειας στον Ντόναλντ Τραμπ για Σούδα και ΑΟΖ

Μια από τις πιο ηχηρές και εύστοχες παρεμβάσεις της ελληνικής ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, πραγματοποίηση η οργάνωση American Hellenic Institute (AHI), λίγες ημέρες προ της άφιξης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
Οι ομογενείς κάνουν ευθεία αναφορά στην ανάγκη να υποστηριχτεί από την αμερικανική κυβέρνηση η ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) από την πλευρά της Ελλάδας και ζητούν την υποστήριξη της Ελλάδας στην προσπάθεια που κάνει για να εξέλθει από τη σφοδρή κρίση.
Επίσης, αναφέρονται παραθέτοντας σημαντικά στοιχεία στην εκτόξευση της στρατηγικής αξίας της ναυτικής βάσης της Σούδας στην Κρήτη για το αμερικανικό εθνικό συμφέρον και μάλιστα με δυσανάλογα χαμηλό οικονομικό κόστος.
Μόνο για το 2016, στις εγκαταστάσεις της Σούδας φιλοξενήθηκαν 122 πλοία του αμερικανικού Ναυτικού. 7.041 αμερικανικά αεροσκάφη, καθώς επίσης και 21.802 άτομα – στελεχιακό δυναμικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.
Τον δε περασμένο Φεβρουάριο, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush επιδιορθώθηκε στη Σούδα και απέφυγε να επιστρέψει στο Νόρφολκ (Βιρτζίνια), με αποτέλεσμα να γλιτώσει ο Αμερικανός φορολογούμενος τεράστια ποσά που θα είχε διαφορετικά δαπανήσει.
Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί ότι παρά την οικονομική κρίση, οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας ανέρχονται στο 2,38% ως ποσοστό επί του ΑΕΠ τηρώντας και με το παραπάνω τη δέσμευση του 2% απέναντι στο ΝΑΤΟ κι ενώ η αμερικανική κυβέρνηση αγωνίζεται να πείσει τους συμμάχους των ΗΠΑ για έναν στόχο που η κυβέρνηση Τραμπ θεωρεί απόλυτα μετριοπαθή και ανεπαρκή!
Γενικά είναι μια σημαντική παρέμβαση της ελληνοαμερικανικής κοινότητας για την οποία ευχόμαστε να φέρει αποτέλεσμα και οι γραφειοκράτες του Λευκού Οίκου και σε άλλες δομές του αμερικανικού κράτους που θα τη διαβάσουν, τουλάχιστον να αντιληφθούν ότι όσα αναφέρονται μέσα παραείναι λογικά και μετριοπαθή για να αγνοηθούν…

11 σχόλια:

  1. Συγγνώμη συνανάγνωστες,αλλά δεν περιμένω πολλά από τους Ελληνοαμερικανούς.υπαρουν πατριώτες εκεί αλλά συνολικά είναι βουτηγμένοι στο american way και american exceptionaliam.τη αβρακωτος,william baail,karamesinis,kyriakou,reince prybus,Αμερικανός
    ναύαρχος stavridis ,cia george tenet κτλ.

    Αδύναμοι και ανίδεοι από την καλύτερη άποψη και μισελληνες και καταστροφείς των Ελλαδιτών από την χειρότερη.και να ξέρετε που υπάρχουν ιστότοποι που πανηγυρίζουν νομίζοντας που αυτή η κλίκα είναι σαν το εβραϊκό λοββη. Σφάλμα,το εβραϊκό λοββη πάντα κάνει το καλό για το Ισραήλ.παντα.το ελληνοαμερικανικο μέχρι τώρα είναι όντα των αμερικανικών συμφερόντων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικώς έχεις δίκιο, αλλά υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδος. Το πρώτο κυβερνάται από πατριώτες, η δευτέρα από αλήτες.

      Στην Αμερική και όχι μόνον υπάρχουν ισχυρές ομογενειακές οργανώσεις, όπως η "ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" και ο "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ", όμως το έργο τους, όχι μόνο δεν βοηθείται από την Αθήνα, αλλά σαμποτάρεται κιόλας.

      Διαγραφή
    2. @ Truthteller 14-10-17 ωρ.11:54 Πανηγυρίζουν μόνον οι αδαείς και οι έχοντες ατζέντα να προωθήσουν, κανείς δεν περιμένει τίποτα όσον αφορά τα ενεργειακά από τους Αμερικανούς υπέρ των ελληνικών συμφερόντων, το σανό που μοιράζεται τελευταία και ειδικά από την πλευρά της συμπολίτευσης δεν έχει προηγούμενο αγαπητέ.

      Διαγραφή
    3. Το διάβασα nikolaos. Τι να σου που.... χάλια.και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχουμε καθόλου κύρος στον εντυπωσιακο χώρο των ξένων.γραικυλοι! Έχουμε τον καταλήψια που δεν περίμενε να μπει εξουσία η τους παλαιοτζακηδες με τα επίθετα γνωστά που είναι ?γλυφτες των δυτικών νατοϊκών "συμμάχων".καλά ,θα βγάλουμε κανεναν άξιο να μας αντιπροσωπεύει;

      Διαγραφή
  2. Η διαπιστωση οτι η ελλαδιστανη κυβερναται απο αλητες,δεν αποτελει αλλοθι για την απεριγραπτη συμπεριφορα των υπολοιπων...
    Ο πρωτος αναμαρτητος τον λιθον βαλετω...
    Ελεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιων "υπολοίπων"; Λέξη δεν καταλαβαίνω. Εσύ;

      Διαγραφή
    2. θα το επαναλάβω με τόνους:
      Η διαπίστωση ότι η ελλαδιστάνη κυβερνιέται από αλήτες,δεν αποτελεί άλλοθι γιά την απερίγραπτη συμεριφορά των υπολοίπων της ελλαδιστάνης...
      Ο πρώτος αναμάρτητος,εκ των προβατοειδών της ελλαδιστάνης, τον λίθον βαλλέτω...
      υ.γ. Αν δεν το κατάλαβες αρχηγέ πάλι,να πας κανά φροντιστήριο...
      Ελεος!!!

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι το θέμα οι ... τόνοι, αλλά το νόημα. Και ναι, όντως δεν το κατάλαβα και το φροντιστήριο το χρειάζεσαι μάλλον εσύ. Εγώ ρώτησα συγκεκριμένα ποιών "υπολοίπων" κι εσύ απαντάς με τόνους!!

      Διαγραφή
  3. και επι του θεματος: το αλλο με τον τοτο το ξερετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.