19/10/17

Σκηνικό έντασης στη Χειμάρρα στήνει ο Ράμα, υπό το βάρος μεγάλου πολιτικού σκανδάλου

  • (Φωτ.: EPA / Armando Babani)
Μπορεί τα ρεπορτάζ να έλεγαν ότι τα σχέδια ανάπλασης της Χειμάρρας –χάρη και στις αμερικανικές πιέσεις προς τα Τίρανα–, «παγώνουν» έως το τέλος του έτους, η πολιτική επικαιρότητα, όμως, στην Αλβανία αναγκάζει τον Έντι Ράμα να… επιστρατεύσει επειγόντως ένα θέμα που θα αλλάξει την ατζέντα. Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας βρίσκεται κυριολεκτικά στη γωνία καθώς η έρευνα των ιταλικών Αρχών για διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών φτάνει και μέχρι το δεξί του χέρι, τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι.

Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ένα σκάνδαλο μεγατόνων, ενώ η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση του Έντι Ράμα τον οποίο χαρακτηρίζει ως «αρχινονό της αλβανικής μαφίας».
Υπό το βάρος των αποκαλύψεων, ο Αλβανός πρωθυπουργός παίζει και πάλι το χαρτί της Χειμάρρας: Ήδη 19 ελληνικές οικογένειες που μένουν στο κέντρο της πόλης έλαβαν ειδοποιητήρια έξωσης, στο πλαίσιο του αμφισβητούμενου σχεδίου της αλβανικής κυβέρνησης για την περιοχή. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα syri.net, το τελεσίγραφο των πέντε ημερών που θυροκολλήθηκε στις πόρτες των σπιτιών προέρχεται από την Επιθεώρηση Προστασίας Χωροταξίας.
Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις, και μετρά αντίστροφα για τη λήξη του τελεσιγράφου, ενώ πολλά αλβανικά μέσα ερμηνεύουν την κίνηση αυτή ως «κίνηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και του διεθνούς παράγοντα».

10 σχόλια:

  1. πίσω !!! στο καταφύγιο των ηλιθίων...τον εθνικισμό! Πουλάμε πατριωτιλίκι στα αλβανικά ντουγάνια και τσουπ νάτο το επιχείρημα ...."ξένες δυνάμεις εποφθαλμιούν και καταδιώκουν, τον Ράμα -τον χασισέμπορα , τον κοντραμπατζή-»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από πού κι ως πού είναι ο εθνικισμός καταφύγιο των ηλιθίων; Εγώ είμαι εθνικιστής, αλλά δεν νομίζω ότι είμαι ηλίθιος, παρά το ότι διαβάζω πολλές ηλιθιότητες (κι) εδώ μέσα.

      Διαγραφή
    2. Βλεπεις κοινα με καποιους αλβανοτσαμηδοφασιστες ?
      Εχεις κατι να σε συνδεει με αλβανους που πιστευουν στην ανωτεροτητα της αλβανικης φυλης και της μεγαλης αλβανιας?

      Εαν οχι εισαι σε καλο δρομο!

      Διαγραφή
  2. Και το ερώτημα που τίθεται είναι,που είναι η Ελληνική Κυβέρνηση να υπερασπιστεί τα δίκαια των ομογενών μας Χειμαρριωτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφου δεν του περναμε την ξιφολογχη στον κ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντα η μειονότητα θα την πληρώνει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, για τον έναν ή τον άλλο λόγο, αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται για την προστασία της.

    Η ελληνική μειονότητα ξανά στο στόχαστρο: Το κτύπημα του Ράμα με τις πρακτικές του Ενβέρ Χότζα

    Έγραψε κάποιος σ' ένα σχετικά πρόσφατο σχόλιο, ότι, αν είχαμε σωστή εξωτερική πολιτική, θα μπορούσαμε να είχαμε συμμάχους τούς Αλβανούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του συμφώνου μη επίθεσης. Εμείς φταίμε που η Βόρεια Ήπειρος είναι ακόμη σε αλβανικά χέρια. Σε εμπόλεμο είμαστε, είχαμε ευκαιρίες και έχουμε την δυνατότητα ακόμη και να αλλάξουμε τα φώτα στους αλβανούς, ποικιλοτρόπως.
    Δεν έχει γίνει κατανοητό πως η συρρίκνωση της Ελλάδας αρχίζει από τις μειονότητες της και μετά έρχεται και η στιγμή του διαμελισμού, αφού δεν μάχεσαι για να υπερασπίσεις την χώρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει σύμφωνο μη επίθεσης Ελλάδος-Αλβανίας; Δεν το ξέρω.

      Ασφαλέστατα φταίμε εμείς, που η Β. Ήπειρος ευρίσκεται από το 1914 υπό αλβανική κατοχή. Γιατί δεν ζητούμε την εφαρμογή τού Πρωτοκόλλου τής Κερκύρας 1914, τώρα μάλιστα που βλέπομε την απίστευτη πολιτισμική γενοκτονία, που λαμβάνει στην Β. Ήπειρο εισ βάρος τού ελληνικού στοιχείου; Είμαστε κατάπτυστοι!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.