16/10/17

Επενδυτής-έκπληξη στον πλωτό σταθμό της Αλεξανδρούπολης

Η Tellurian ενδιαφέρεται να μπει στην εταιρία Gastrade με 20%. Ο ιδρυτής της Charif Souki, ο καλύτερα αμοιβόμενος CEO στις ΗΠΑ το 2013. Και ο γνωστός Amos Hochstein της ενεργειακής διπλωματίας του Ομπάμα, στην εταιρία.
Η νεοσύστατη μεν εταιρία - τον Φεβρουάριο του 2016- στο Τέξας, η Tellurian, με τρανταχτά δε, ονόματα ιδρυτών και διοικητικών στελεχών φέρεται να είναι ο υποψήφιος επενδυτής για το εναπομείναν ποσοστό 20% στην εταιρία Gastradeπου διαχειρίζεται το έργο του πλωτού σταθμού LNG της Αλεξανδρούπολης.
Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του Euro2day.gr, στο φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο της κατασκευής του πλωτού σταθμού ανοικτά της ακριτικής πρωτεύουσας μετά τη ΔΕΠΑ, τον όμιλο Κοπελούζου, τη GasLog του εφοπλιστή Πίτερ Λιβανού και πιθανόν και την κρατική βουλγαρική εταιρεία BEH, μπαίνει η Tellurian (δραστηριοποιείται στο LNG) που προέκυψε μετά την αποχώρηση από τη μεγάλη επίσης αμερικανική εταιρία στο LNG Cheniere ενός εκ των ιδρυτών της του Charif Souki.
Ο γεννηθείς στην Αίγυπτο, ήταν το 2013 ο καλύτερα πληρωμένος CEO στις ΗΠΑ με 145 εκατ. δολάρια ετησίως. Ο κ. Souki φεύγοντας από τη Cheniere, μετά από διαφωνία με άλλο ιδρυτικό μέλος πήρε μαζί του άλλα τέσσερα διοικητικά στελέχη της εταιρίας που είχε ιδρύσει. Να σημειωθεί ότι η Cheniere έγινε γνωστή στην Ελλάδα όταν πριν από περίπου ενάμισι χρόνο είχε φανερώσει το ενδιαφέρον της για συμμετοχή στον πλωτό σταθμό της Αλεξανδρούπολης.

Για τη συνέχεια EuroDay

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.