20/9/17

Δεν λέμε για πλάκα ότι οι Τούρκοι παραμένουν βάρβαροι - Λιθοβόλησαν αρμενική εκκλησία και Αρμενίους στην Κωνσταντινούπολη

Σαν να μην πέρασε μια μέρα
Αρμένιοι εγκατέλειψαν εκκλησία τους στην Κωνσταντινούπολη, λιθοβολούμενοι και απειλούμενοι με θάνατο 
Οι Αρμένιοι που έφευγαν από την εκκλησία Narlı Kapı στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή, λιθοβολίστηκαν από μια ομάδα παιδιών που φώναζαν "Θάνατος σε σας", ανέφερε τη Δευτέρα η ειδησεογραφική ιστοσελίδα του artigerçek.

Μια υπερεθνικιστική ομάδα επιτέθηκε πρόσφατα στην κηδεία της μητέρας του αναπληρωτή Δημοκρατικού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) Aysel Tuğluk στην Άγκυρα, λέγοντας ότι δεν θα άφηνε να «ταφούν οι Κούρδοι, οι Αλεβίτες ή οι Αρμένιοι στο νεκροταφείο». Το σώμα της μητέρας του Tuğluk απομακρύνθηκε από τον τάφο μετά την επίθεση,  για να ταφεί στην επαρχία Tunceli.
Οι θρησκευτικές και εθνοτικές μειονότητες αποτελούν ολοένα και περισσότερο στόχο ομιλιών μίσους και ρατσιστικών επιθέσεων στην Τουρκία.
Ένα ρατσιστικό γκράφιτι που έγραφε "Είθε να ζήσει η τουρκική φυλή" γράφτηκε στο τείχος αυλής μιας αρμενικής σχολής στην Πόλη τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Περισσότερα αντι-Αρμενικά γκράφιτι που έγραφαν «Οι Αρμένιοι να υποφέρουν» ζωγραφίστηκαν στον τοίχο του ίδιου σχολείου, κατά την ένατη επέτειο από τη δολοφονία του Τούρκου Αρμενίου δημοσιογράφου Χαντ Ντινκ.
Ένα ολόιδιο μήνυμα γράφτηκε επίσης στον τοίχο του γυμνασίου Surp Haç Ermeni στη συνοικία Bağlarbaşı της Πόλης. «Οι Αρμένιοι να υποφέρουν», έγραφε το μήνυμα.
 Μετάφραση: Στέργιος Σεβαστιάν 

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.