3/9/17

Εκεί που κάποτε οι καπεταναίοι κρεμούσαν τ' άρματα, τώρα κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια


Το πιο τραγικό και επικίνδυνο όλων, μέχρι και φρικιαστικό, γιατί δείχνει ότι η ομάδα αυτή είναι θρασύτατη, δεν ορρωδεί προ ουδενός, είναι ότι αυτό το αγράμματο άτομο, συγκρίνει τον εαυτό του με τον Ανδρέα, ο οποίος ήταν αν μη τι άλλο μορφωμένος.
Δείτε και βγάλτε συμπεράσματα:



21 σχόλια:

  1. Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο πιο πολύ φαίνεται ο κώλος της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Δυό γαϊδαροι μαλώνανε σε ξένο αχερώνα".
    Ο ένας ήταν από καλύτερο σταύλο με περιποιημένα πέταλα και χάμουρα.
    Ο άλλος ξεπετάλωτος και μήτε σαμάρι μήτε χάμουρα, σκέτος "όνος ρεμπεσκές".
    Πλην και οι δυό μπήκαν ουσιαστικά αυτόκλητοι αλλά απλά με παραμυθιάσματα στον αχερώνα και απλά τον ρήμαξαν.
    Και όταν λέμε τον ρήμαξαν (και τον ρημάζουν) και λίγο λέμε.
    Τα γαϊδούρια παραμένουν γαϊδούρια (πεταλωμένα ή απετάλωτα) και ο αχερώνας ξένος γι' αυτούς, αλλά να που βρήκαν τρόπο να μαλώνουνε 'κει μέσα και μείς ασχολούμαστε μαζί τους.
    Γαϊδούρια φίλε μου . Γαϊδούρια .....
    (και ζητώ συγγνώμην από τα τετράποδα, αλλά , να η παροιμία αυτήν την διατύπωση/δομή έχει για να αποδώσει το νόημα που όλοι καταλαβαίνουμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είχε καν τη στοιχειώδη ευφυϊα και αυτοσεβασμό να πει ένα απλό -με συγχωρείτε, δεν κατάλαβα την ερώτηση, μπορείτε να την επανάλαβετε και να μου εξηγήσετε τι εννοείτε;
    Όχι πως και πάλι θα καταλάβαινε αλλά θα φαινόταν τουλάχιστον τίμιος και ειλικρινής και όχι γελοίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμετική η προσπάθεια του Αλέξη να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Ανδρεα Παπανδρέου.Αλεξη ο Ανδρεας μνημόνιο δεν θα υπέγραφε ,ουτε τα ίδια πιστεύεις με τον Ανδρεα (ο οποίος δεν ειναι αλάθητος ... !) ! Με το Γιωργακη μονο μπορείς να συγκρίνεις τον εαυτό σου.Ισως τον ξεπερνάς ! Μην κουράζεσαι.Καλους ηλεκτρονικούς πληστειριασμους ευχόμεθα στην κυβερνηση της αριστεράς οπως βγαίνουμε...Και καλον ΕΝΦΙΑ.Ειστε τυχεροί που εχετε την χειρότερη αντιπολίτευση όλων των εποχών μεθοδολογικά και ιδεολογικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειστε γελοιοι, ο Τσιπρας σας φταιει για το καταντημα της χωρας ε? Ναι τα αγγλικα του δεν ειναι καλα οπως κ αλλων πρωθυπουργων που περασαν!! Αλλα το Πασοκ το ευλογημενο κ ο αγιος Ανδρεας δεν κανει να το πιανουμε ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω αν ο αρθογράφος διάβασε με προσοχή το άρθρο του Τσίπρα, αλλά φοβούμαι ότι δεν το έκανε.

    Ο Τσίπρας δεν λέει ότι έχει κάποια σχέση με τον Παπανδρέου. Πολύ απλά λέει ότι το κόμμα του έχει σχέση με την πολιτική πλατφόρμα του Α. Παπανδρέου της 3ης Σεπτεβρίου του 1974, την οποία και αποδέχεται πλήρως.

    Βεβαίως σημειώνει στην συνέχεια ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως το ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής, επίσης δεν έχουν καμμία σχέση με το νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, και βεβαίως με τα ευτράπελα κυβερνητικά του Βενιζέλου που παρέδωσε το κόμμα στην συντηρητική παράταξη και τα ποσοστά τον πάτο.

    Στην τελευταία πρόταση δέχεται την "κατηγορία" ότι αντιγράφει το ΠΑΣΟΚ του 1974 "με υπερηφάνεια", και ουσιαστικά κατηγορεί το σημερινό ΠΑΣΟΚ ότι ενώ έπρεπε να κάνει το ίδιο, αυτό δεν το κάνει.

    Αυτά λέει το άρθρο με μία στοιχειώδη πολιτική ανάγνωση.

    Γιατί όμως τα λέει αυτά ; Εδώ βρίσκεται όλο το ζουμί και όχι στο άρθρο αυτό καθ΄ εαυτό.

    Στο Τσίρκο των ορφανών της Κεντροαριστεράς, δηλαδή των ανεπάγγελτων τέως υπουργών και λοιπών οικονομισάριων της εποχής Σημίτη και μετά, αλλά και των νεόκοπων αερολόγων της μπουγάδας, υπάρχει μία ατμόσφαιρα πανικού λόγω της αναμενόμενης πολιτικής περιθωριοποίησης τους αν και εφόσον η ΝΔ δεν πάρει κάποια ουσιαστική πρωτοκαθεδρία στις επόμενες εκλογές. Τότε το μαγαζί που προσπαθούν να στήσουν, ζεύοντας το κάρο μπροστά από το άλογο, έχει πιθανότητες με τις ελάχιστες των εδρών του να "συνεισφέρει" μερικούς υπουργούς και να διασωθεί η ανησυχούσα πλέμπα (και ο Κυριάκος).

    Εδώ ακριβώς έρχεται το άρθρο και προτείνει ουσιαστικά στο ΠΑΣΟΚ να θυμηθεί το παρελθόν του και όχι το Βενιζέλειο άγος, και φυσικά σε μία τέτοια περίπτωση το επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα έχει και σαφώς διαφορετική σύνθεση.

    Βέβαια η πρόταση είναι σαφής, αλλά επιγραμματική. Ούτως η άλλως τις λεπτομέρειες της έχει αναλάβει ο Λαλιώτης.

    Αυτά λέει το άρθρο για την επόμενη μέρα, και όχι για τα Αγγλικά του Τσίπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επόμενη μέρα με ανεπάγγελτους σαλταδόρους της εξουσία και της καρέκλας, πολιτικούς απατεώνες και ψεύτες.
      Να τα λες αυτά Ντιμίτρι, μην ντρέπεσαι.
      Κοίτα το βίντεο.
      Γελάει ο κόσμος μαζί μας,μα φτύνουν, δεν βρέχει.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Καλεντερίδη

      δεν έχω κανένα λόγο να ντρέπομαι για αυτά που γράφω.

      Όμως αυτά που γράφω για το καζάνι που σιγοβράζει στο ΠΑΣΟΚ, και το ανακάτεμα που προσπαθεί να κάνει το άρθρο είναι μία ψυχρή ανάλυση της πραγματικότητος και εκεί πρέπει να μείνουμε. Και δεν σας βλέπω να σχολιάζετε την ουσία των όσων γράφω.

      Επί τη ευκαιρία δεν είμαι καθόλου βέβαιος αν τελικά η θεία Φώφη θα συμπορευτεί με το Σημιτιστάν και δεν θα υποκύψει τελικά στην γοητεία του Τσίπρα. Ίδωμεν.

      Το να συζητάμε για τα Αγγλικά του Τσίπρα, με αφορμή το συγκεκριμένο άρθρο πιστεύω είμαστε μακράν εκτός θέματος.

      Μην ξεχνάτε ότι τώρα ετοιμάζεται το σκηνικό των μεθεπόμενων εκλογών, οι οποίες ως γνωστόν θα γίνουν με απλή αναλογική.

      Διαγραφή
  7. It is sad that Tsipras was even able to form a Party and have a 5%, 9% or whatever percentage of followers he has now.
    That statement does not blindly justify that all other parties are able to get Greece out the mess it is now. However, Syriza has done absolutely NOTHING to improve Greece.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το θέμα είναι αν ο ένας κατσαπλιάς μπορεί να παρασύρει και να τάξει τα περισσότερα ή αν εμείς όταν ρίχνουμε αυτή την καταραμένη ψήφο σκεφτόμαστε -έστω- το μέλλον των παιδιών μας.
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!! Μας αξίζει και ο "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" και ο "θα καταργήσω τα μνημόνια με ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ" και ο "ΖΑΠΠΕΙΟΣ".
    Τουλάχιστον έχω την συνείδησή μου ήσυχη ότι από μένα ΔΕΝ νομιμοποιήθηκαν (όχι ότι λέει τίποτα αυτό, βαυκαλισμός είναι) μέσα από το νόθο και σαπρό σύστημα της βουλευτοκρατικής λαίλαπας που μαστίζει τον τόπο μας κοντά 200 χρόνια τώρα.
    ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΨΗ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ω! Ποια φαιδροτης . Ο λαοπλανος λαικιστης αμοραλιστης σοσιαλιζον ηγετης ως μηλον της εριδος μεταξυ αντιπαλων. Η μιζερια μας δεν εχει πατο.Ρε μνημονια μεχρι νασβησει ο ηλιος (πουλενκαι στο χωριο μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. My fellow Greeks.
    Let us face it, none of them was and is a great leader.None of them made Greece bigger and richer. The only time Greece had real economic expansion was during the years of the dictatorship. However, we paid the price for that economic prosperity with the destruction of our democracy and the national tragedy in Cyprus.
    Dr Robert Athanas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παντως επειδη ειμαι λιγο παλιος και εχω ζησει ολη τη πολιτικη διαδρομη απο το 1967 ως σημερα θα παρατηρησω
    1) ο ανδρεας ειχε απο τη δεξια και την ακροδεξια ακριβως την ιδια αντιμετωπιση που εχει σημερα ο τσιπρας
    2)ανδρεας και τσιπρας ειχαν και εχουν την ιδια αντιμετωπιση απο τις εφημεριδες δεξιας και ακροδεξιας δηλ ακραιοι χαρακτηρισμοι,υβρεις,συκοφαντιες,σεναρια απο αστεια εως τουλαχιστον ιταμα που σε πολλες περιπτωσεις ηταν και ειναι εναντια στα συμφεροντα της χωρας
    3)ανδρεας και τσιπρας αντιμετωπισαν και αντιμετωπιζουν ετεροκλητες συμμαχιες δεξιας και ακροδεξιας με κεντρα του εξωτερικου που δρουν κατα των συμφεροντων της χωρας.
    Προσοχη.δεν συγκρινω.ειναι ανευ σημασιας η συγκριση.λογια του αερα δηλαδη.θα πω ομως το εξης.
    Μηπως δεξια και ακροδεξια πρεπει να αντιμετωπισουν διαφορετικα τα πραγματα?μηπως η στειρα αντιπαραθεση υπονομευει αυτους τους ιδιους πολιτικους χωρους?μηπως δηλ απλα συσπειρωνει τους πολιτικους αντιπαλους τους?
    Συμπερασμα
    Μηπως αυτη η δεξια και αυτη η ακροδεξια που εχουμε και που πορευονται αδιαλειπτως στα ιδια ολισθηρα μονοπατια ειναι το πραγματικο προβλημα της χωρας?
    Το να θεωρουν τους εαυτους τους πατριωτες και αποκλειστικους νομεις της εξουσιας ειναι καρκινωμα για τη χωρα που τρωει επι δεκαετιες τα σωθικα της και υπονομευει τα παντα.
    Κυριοι σοβαρευτειτε.ειστε υπερβολικοι και ακραιοι.
    Η χωρα εχει αναγκη μια σοβαρη αντιπολιτευση και οχι αυτο το τσιρκο -κυριολεκτω σ αυτο-που παρακολουθουμε.
    Σοβαρευτειτε.
    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χώρα έχει ανάγκη από πραγματικούς πατριώτες, αριστερούς ή δεξιούς δεν έχει σημασία.
      Οι πολιτικοί απατεώνες και οι ψεύτες είναι το πρόβλημα της χώρας.
      Κανένα σπίτι, σε χέρια τραπεζίτη, για παράδειγμα.
      Να το λες και να το εννοείς και όχι να εξαπατάς το λαό!
      Τέτοια αθλιότητα δεν ξαναέζησε ΠΟΤΕ ο τόπος.
      Τόσο ψέμα και τέτοια απάτη.
      ΠΟΤΕ

      Διαγραφή
    2. @ Αρνητης.
      Επειδη και εγω ειμαι πολυ παλιος (72) και μπορει να εχω αλτζχαιμερ,θυμισε μου τις εφημεριδες της δεξιας και ακροδεξιας οπως επισης και τις εφημεριδες,τηλεορασεις,περιοδικο τυπο κλπ.που προσκειντο στο ΠΑΣΟΚ.
      Ευχαριστω.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνω σαββα.γνωριζεις ομως και εσυ και απο την υπηρεσια σου οτι ειναι αλλο το θελω και αλλο το γιγνεσθαι.για τη δικη μου λογικη το ζητημα ειναι να μην υπαρχει δολος.αν υπαρχει τοτε εχουμε θεμα.αν δεν υπαρχει εχουμε απειρια κακο υπολογισμο αναντιστοιχια λογων πραξεων.

      Διαγραφή
  12. Την ώρα που δεν ξέρομε αν θα υπάρχει αύριο Ελλάδα, που η γη δωρίζεται σε λαθρομετανάστες, βαφτισμένους σε "πρόσφυγες", δηλαδή η χώρα μας εποικίζεται κυρίως από μουσουλμάνους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, κοιτάξτε με κάθεστε και ασχολείσθε...

    Άξιοι τής μοίρας μας είμαστε. Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Under Karamanlis senior, Greece was kept poor but not hungry and bankrupt. Under Pasok, , with its uncontrolled overspending, all factors were put in force that led to Greece's bankruptcy,humiliation and hunger. Karamanlis the younger, Andreas' son and Alexis with their memoranda surrendered Greece to international financial crooks and they buried Greece for the next 100 years. People wake up.
    Greece deserves better and more. Do not expect to resurrect Greece with those who buried it in the first place. It is time for dynamic and revolutionary changes to get Greece back on its feet.

    Dr. Robert Athanas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τό θέμα μέ τίς οικογένειες πολιτικών στην χώρα μας είναι ότι πάντα έπαιρναν τήν έγκριση [καί τήν ανάλογη στήριξη] τού ξένου παράγοντα γιά νά βγάλουν κάποιον πρωθυπουργό. Τώρα τό πόσο πατριώτες μπορούσαν νά είναι στό πλαίσιο τών δεσμεύσεων που είχαν δώσει, είναι ένα σημαντικό ερώτημα που μόνο αναλύοντας τίς προθέσεις πρίν, καί τίς πράξεις μετά, μπορείς νά βγάλεις κάποιο συμπέρασμα. Τό πείραμα τής "πρώτη φορά αριστερά", πήρε έγκριση γιά έναν πολύ σημαντικό λόγο, τό ξεφτυλισμό καί τήν εξαφάνιση μιάς διαιωνιζόμενης αριστερίστικης ιδεολογίας, που πάντα φάνταζε σάν τόν μπαμπούλα καί τόν κριτή τών πάντων, καί που θά μπορούσε κάποτε νά βγάλει τό πολιτικό σύστημα από τήν ες αεί εξάρτηση από τόν ξένο παράγοντα. Μέ τόν ανδρέα ξεφτυλίστηκε ο "σοσιαλισμός", καί μέ τόν αλέξη η "αριστερά".Άρα από εδώ καί πέρα όλα τά πρόβατα θά σπρωχτούν πρός κεντρο-δεξιά συστήματα μέ ελάχιστες διαφορές τού ενός από τό άλλο, καί άρα όλα καλά καί ελεγχόμενα. Τελικά στό ερώτημα αν μπορεί νά υπάρξει πατριώτης πρωθυπουργός, η απάντηση είναι όχι, από τό υφιστάμενο πολιτικό σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.