19/8/17

"Soviet Story" (ελληνική αφήγηση)

14 σχόλια:

  1. Σάββα στο Blog μου έβαλα συνδέσμους για τις ταινίες Κατύν και Γκουλάγκ (the way back)
    Δύσκολο να τις βρεις γιατί σβήνονται..

    https://pilitouromanou.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικό!
    Aν κάποιος καλόπιστα αμφέβαλλε για τον κοινό παρονομαστή τής βίας και τής ολοκληρωτίστικης κτηνωδίας , που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μαύρος και κόκκινος ολοκληρωτισμός διαφέρουν μόνο στο χρώμα, μπορεί καλόπιστα , έστω και από το video που αναρτάται εδώ , να βεβαιωθεί για την βασιμότητα τής εξίσωσης:
    Και ο κουμμουνισμός όπως μέχρι σήμερα εφαρμόστηκε και ο φασισμός/ναζισμός είναι το ίδιο απάνθρωπα ολοκληρωτικά συστήματα κτηνώδους βίας που διαφέρουν μόνο στο χρώμα (κόκκινο ή μαύρο). Αλλά και αυτό φαίνεται μόνον όσο υπάρχει φώς, μιάς και το σκοτάδι εξισώνει τα χρώματα και εξαφανίζει τις διαφορές τους: στον ερεβώδη ζόφο τής κτηνώδους βίας ως επικρατούντος νέου παρόντος, καμιά σημασία δεν έχει πιά, αν στο παρελθόν ξεκίνημα του άρχισε ως κόκκινο ή ως μαύρο. Το σκοτάδι σαν επικρατήσει καταργεί τα χρώματα και τις διαφορές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Κριτων.
      Σωστο σχολιο αλλα αυτοι ειναι ικανοι να σου αντιπαραθεσουν τις 50 αποχρωσεις του μαυρου.

      Διαγραφή
    2. @ Κρίτων Καππαδόκης θα συμφωνήσω, σήμερα που φένεται να έχει επικρατήσει το σκοτάδι του νεοφιλελευθερισμού, όντως δείχνουν εξαφανισμένες οι διαφορές των χρωμάτων, η καταπολέμηση κάθε ακραίας (φαινομενικής ή πραγματικής) ιδεολογίας γίνεται μόνο με την επικράτηση κανόνων σεβαστών και κατοχύρωσης των δικαιωμάτων και των ελευθεριών για τα οποία πολέμησαν οι γενιές που νίκησαν τις ιδεολογίες αυτές. Σήμερα όμως όλα αυτά αμφισβητούνται πρωτίστως από τον επελαύνοντα νεοφιλελευθερισμό, έτσι οι ακραίες ιδεολογίες (εντός ή εκτός εισαγωγικών το ακραίες) αποτελούν απάντηση για πολλούς σε όλη αυτή την κατάσταση, αυτό διαρκώς θέλουν όλοι να το παραγνωρίζουν...

      Διαγραφή
  3. Ο σοσιαλισμός ως εγκληματικός κύκλος ιδεολογικής ακρότητας εμπεριέχει και τον ναζισμό και τον κομμουνισμό. Το πως η Ευρώπη γλύτωσε από τα νύχια τους με την ακατανόητη απόφαση του χίτλερ να επιτεθεί στη σοβιετική ένωση, αποτελεί το μεγαλύτερο μυστήριο εκείνου του πολέμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Andpik εξαιρετικό το βίντεο. Όμως κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς φιλοναζί από τους σταλινοτσολιάδες, για τα αποκαλυπτήρια που κάνεις.
    Εδώ πρόσβαλλαν με αυτόν τον χαρακτηρισμό χώρα της ΕΟΚ. Σε εσένα θα κολλήσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. And yet our Euro Parliament members refuse to vote on the 23rd of August. What's wrong with them.
    Outstanding video Adpik.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο δυτικος κοσμος και οι δυτικοι κομουνιστες δεν γνωριζουν το μεγεθος των εγκληματων που εγιναν στη σοβιετικη ενωση.Ειναι τεραστιο...
    Οι παρακατω ιστοτοποι δεν ειναι ταινιες και ντοκιμαντερ μονο,αλλα η αληθινη ιστορια γραμμενη με αιμα απο ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΟΛΟΓΙΟ των ρωσσων που δεν ακολουθησαν το ΚΚΣΕ και την επανασταση.Ειναι ενα μικρο δειγμα ερευνας για να καμαρωσουν οι κομουνιστολατρες τον απολυτο τρομο και το μεγεθος της εγκληματικοτητας που καθιερωσαν ο Σταλιν ο Λενιν και η παρεα τους.Δυστυχως ειναι στα ρωσσικα μονον, αλλα αξιζει να ενοιξετε τις ιστοσελιδες και θα δειτε το αλφαβηταρι των ονοματων.

    Αν αφιερωσει καποιος μονο πεντε λεπτα στο google translate με ενα απλο copy-paste θα καταλαβει την αληθεια. ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΗΣΤΕ επανω στα αρχικα γραμματα και θα δειτε τις λιστες με τα θυματα απο τα επισημα αρχεια της NKVD,η KGB οπως κακως την ξερουμε στη ΔΥΣΗ.

    Αυτα τα στοιχεια εχουν δοθει στη δημοσιοτητα τα τελευταια χρονια,απο την ιδια την υπηρεσια, με παραπομπες στο φακελλο του καθε θυματος και την περιοχη εκτελεσης.Εκατομυρια Ρωσσοι εμαθαν μετα απο δεκαετιες γιατι τελικα ηταν ενοχοι οι προγονοι τους...Συχνα θα δει καποιος οτι ολοκληρες οικογενιες εκτελουνταν μαζι.

    Απλα να αναφερω οτι αυτες οι δυο ιστοσελιδες ειναι ενα προχειρο δειγμα.Υπαρχουν και αλλες επισημες σελιδες/φορουμ οπου οι απογονοι θυματων ανταλασσουν πληροφοριες.Ειναι τοσες πολες οι λιστες οπου οι ταξινομησεις των θυματων γινονται οχι μονον κατα γεογραφικη περιοχη/περιφερεια αλλα κατα κατηγορια θυματων οπως πολιτης/ιερεας/στρατιωτικος η χρονικη περιοδο εγκληματων η κατα ειδος τιμωριας οπως θανατος, φυλακιση, εκτοπιση κλπ.

    Αν υπαρχουν ανθρωποι που εχουν σει τις λιστες με τα θυματα και νομιζουν οτι μπορουν να αμφισβητισουν τα στοιχεια του ιδιου του Ρωσσικου κρατους και να πουν καποιο αλλο αφηγημα, εκτος απο την αληθεια της γενοκτονιας του Ρωσσικου λαου απο τους ηγετες του, σημαινει οτι ειναι αμετανοητοι,ανοητος και δεν εχουν ανθρωπια μεσα τους.

    ...Ευτυχως η Ρωσσικη κοινωνια αλλα και οι αλλοι λαοι που επαθαν τοσα πολλα απο τις ανθρωπιστικες/σοσιαλιστικες δικτατοροες αιμοσταγων καθαρματων, προσπαθουν να γυρισουν σελιδα και να επουλωσουν τα τραυματα τους με αρωγο την Ορθοδοξια,η οποια μετα απο 73 χρονια σκληρων διωγμων οπως κλεισιμο εκκλησιων/ διωγμο χριστιανων/εκελεσεις ιερεων κλπ , ανθει.


    http://lists.memo.ru/index.htm
    http://www.pmem.ru/index.php?id=22

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άνθρωποι που - εν έτει 2017 - έχουν ανάγκη από οπτικοακουστικό υλικό για να καταλάβουν τί εστί κομμουνισμός είναι καταδικασμένοι να ξαναζήσουν την Ιστορία.

    Εύγε για τη σκέψη Andpik.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Παναγιωτης Μπαλακταρης.
      Σκεψου να εβλεπες και με τα ματια σου πολλα απο τα 'ευτυχισμενα αφηγηματα' του τοτε υπαρκτου οπως πολλοι ναυτικοι τοτε.
      Θα σου πω μονο το εξης : φορτωναμε στην Κωνσταντζα κατεψυγμενα χοιρινα για την Κουβα και οι εργατες που τα φορτωναν μεχρι να τα ντανιαρουν εκοβαν απο το παγωμενο σαν σιδερο χοιρινο,μπουκιες που τις πιπιλαγαν μεχρι να λοιωσουν στο στομα και να 'γευτουν' ετσι την γευση του κρεατος.

      Διαγραφή
  8. Ναζισμός/σταλινισμός, οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο. Έχοντας ενσαρκώσει την πιο ακραία αντιδραστική προς την κοινωνία μορφή του πολιτικού συστήματος (της εκλόγιμης μοναρχίας) και αφού έσκισαν τα μνημόνια και χόρεψαν με νταούλια τις αγορές οι κύριοι αυτοί στρέφονται πλέον στο κομματικό τούς ακροατήριο επαναφέροντας την "προοδευτική" αριστερή ατζέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο μεγαλύτερος τραγέλαφος όμως είναι οι ΑΝΕΛ που για χάρη της καρέκλας καταπίνουν εδώ και δυόμισι χρόνια οτι δεν καταπινεται αμάσητο...

    http://www.thetoc.gr/politiki/article/anataraxi-se-suriza---anel-me-aformi-sunedrio-gia-ton-kommounismo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.