16/8/17

Οι Βρυξέλλες θέλουν να περιορίσουν τις κινεζικές εξαγορές

Η Κομισιόν θέλει να ενισχύσει τις διαδικασίες ελέγχου των εξαγορών από ξένους επενδυτές. Ανησυχία Γάλλων για κινεζικές επενδύσεις σε στρατηγικούς τομείς. Αλλάζουν στάση και οι Γερμανοί. Τι ισχύει στις ΗΠΑ.
Oι Βρυξέλλες θα ζητήσουν πιο αυστηρό σκανάρισμα των εξαγορών ευρωπαϊκών επιχειρήσεων από ξένες οντότητες, καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες ανησυχίες για την άνοδο των κινεζικών επενδύσεων στους τομείς ενέργειας, υποδομών και μεταποίησης του μπλοκ.
O πρόεδρος της Κομισιόν Zαν-Κλωντ Γιούνκερ, θα ανακοινώσει σε ομιλία του το Σεπτέμβριο μέτρα για τις ελλείψεις που εμφανίζει το οπλοστάσιο της Ε.Ε. σε σχέση με τις ΗΠΑ και άλλες μεγάλες οικονομίες όσον αφορά τον ενδελεχή έλεγχο εξαγορών από το εξωτερικό σε στρατηγικούς τομείς, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τις συζητήσεις.
Το ζήτημα έχει ανέβει στην πολιτική ατζέντα της Ε.Ε. λόγω των αυξανόμενων φόβων ότι η Κίνα μπορεί να αποκτήσει τεχνολογική υπεροχή εξαγοράζοντας ευρωπαϊκή τεχνογνωσία την ώρα που περιορίζει τον ρόλο των Ευρωπαίων επενδυτών στην εγχώρια αγορά της.
Τη Δευτέρα, οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν έρευνα για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, στην πρώτη εμπορική δράση κατά της Κίνας από την κυβέρνηση Τραμπ, εξαιτίας παρόμοιων ανησυχιών.
Ως τώρα, μόλις 13 από τα 28 κράτη της Ε.Ε. έχουν επίσημα συστήματα για τον έλεγχο εξαγορών και άλλων επενδύσεων ώστε να αξιολογούν αν αποτελούν απειλή στην εθνική ασφάλεια ή στην κυβερνητική πολιτική.

Για τη συνέχεια eURO2dAY

1 σχόλιο:

  1. Τι έκανε λέει; Προσπαθούν να αναχαιτίσουν τον "δράκο" οι Βρυξελλιώτες Ευρωπαίοι ιθύνοντες; Χμ...από δύσκολο έως αδύνατο μάλλον, αλλά θεωρούν όμως πως έχουν βρει τη λύση ωστόσο, επιχειρώντας να εξομοιώσουν το επίπεδο της εργατικής τάξης στην Ευρώπη με εκείνο της Κίνας, το ζήτημα είναι όμως τι κάνουν οι Ευρωπαίοι για όλο αυτό; Μάλλον κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.