20/6/17

Το πρόβλημα είναι η Τουρκία


Τι ήταν η συνέντευξη του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, χθες σε μεγάλο αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι; Κατά τη συνήθη και προσέγγιση προφανώς παρέμβαση στα εσωτερικά της Αλβανίας και ωμή καθοδήγηση του δικτύου των συντηρουμένων απ’ το δίκτυο των ιμάμηδων ανά τη χώρα ενόψει των εκλογών. Σαφή παρότρυνση για προσανατολισμό της ψήφου προς τον υποτακτικό του Έντι Ράμα. 
Τούτο δεδομένου και του καναλιού (Top Chanel) απ’ το οποίο μεταδόθηκε το σουλτανικό διάγγελμα.
Πέραν τούτων όμως η συνέντευξη κατέδειξε και την ουσία του προβλήματος της Αλβανίας και την εγκάρσια γραμμή που διαπερνά την κοινωνία της ειδικά τα τελευταία χρόνια.
Ο Έντι Ράμα επέλεξε ψες να υποδείξει στον αλβανικό λαό ότι ο «ισχυρός» υποστηρικτής του είναι ο Ερντογάν. Και το είχε ανάγκη αυτό ώστε να εξισορροπήσει τις εντυπώσεις απ’ την υποδοχή του Προέδρου του ΔΚ και της αντιπολίτευσης εν γένει Λιουλζίμ Μπάσα στο Λευκό Οίκο λίγες μέρες προ των εκλογών. Εδώ έγκειται η μεγάλη αντίθεση της αλβανικής πραγματικότητας.
Η πολιτική τάξη δείχνει διχασμένη και η κυβέρνηση σε πλήρη αντιδιαστολή με τη δεδηλωμένη βούληση του αλβανικού λαού για ευρωπαϊκή προσέγγιση και ολοκλήρωση.
 Οι ΗΠΑ όχι μόνο ως η ισχυρότερη δύναμη παγκοσμίως αλλά υποστηρικτής της ένταξης της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και κηδεμόνας της γενικότερα για την σταδιακή σταθεροποίηση των δημοκρατικών θεσμών, επιχείρησαν (δυστυχώς κεκτημένο δικαίωμα τους) να στείλουν ένα μήνυμα στον αλβανικό λαό για την ανάγκη αποστασιοποίησης απ’ την σημερινή κυβέρνηση.
 Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο ώστε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ να εμφανίζεται δημοσίως με αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια χώρα, μεσουράνησης μάλιστα της προεκλογικής περιόδου.
Για τη συνέχεια Pelasgos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.