30/6/17

Το Ντάες σε μπελάδες, καθώς ο συριακός στρατός φτάνει στη νότια ύπαιθρο της Ντέιρ εζ-Ζορ

Δαμασκός, Συρία (23:45) - Αφού έμειναν ανέγγιχτα από το 2014, τα εδάφη που ελέγχει το Ντάες στο κυβερνείο Ντέιρ εζ-Ζορ, βρίσκονται τώρα υπό την απειλή των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων οι οποίες επιδιώκουν να τερματίσουν τη μακρόχρονη πολιορκία επί της επαρχιακής πρωτεύουσας.

Σε αντίθεση με τις συνεχείς αναφορές που έγιναν σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ο Αραβικός Συριακός Στρατός (ΑΣΣ) πρέπει ακόμα να απελευθερώσει τη πόλη της Hamimah που είναι υπό τον έλεγχο του Ντάες παρότι σημειώνονται σταθερές επιτυχίες γύρω από το σταθμό άντλησης Τ2 στα νότια του κυβερνείου του Ντέιρ εζ-Ζορ. Ωστόσο, οι συγκρούσεις συνεχίζονται στην περίμετρο της Hamimah, όπου τα κυβερνητικά στρατεύματα έχουν αρχίσει μια επίθεση μεγάλης κλίμακας.

Υπό τη δίοικηση του Ταξίαρχου Ραφίκ Shahadeh,  ο ΑΣΣ έχει αναπτύξει στοιχεία των 1ου, 4ου, 11ου και 18ου μεραρχιών παράλληλα με τους Ρεπουμπλικανούς Φρουρούς και της εκπαιδευμένης από τη Ρωσία 5η Λεγεώνας για να ηγηθεί μιας στρατιωτικής εκστρατείας που επιδιώκει να προχωρήσει μέσα στις εσωτερικές γραμμές του ισλαμικού κράτους, σκουπίζοντας κάθε τζιχαντιστή που θα αντισταθεί.

Σε υποστήριξη της εκστρατείας υπό τη ηγεσία του ΑΣΣ, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ξένων παραστρατιωτικών σωμάτων, όπως η Χεζμπολάχ, οι Μονάδες λαϊκής κινητοποιήσης (PMU), η Kata'ib αλ-Ιμάμ Αλί, η Harakat Al-Nujaba, οι δυνάμεις 313, η Liwa Al-Quds και η Liwa Fatemiyoun.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή κοντά στο Al-Masdar News, περίπου 50.000 φιλο-κυβερνητικά στρατεύματα σταθμεύουν σε όλο το πεδίο μάχης ανατολικά της Χομς από τα οποία περίπου το 80% είναι Σύροι.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη, νέες αναφορές εμφανίστηκαν που αφήνουν να εννοήσουν ότι η στρατιωτική φρουρά των ΗΠΑ και οι συμμαχικές συριακές αντάρτικες δυνάμεις φέρονται ότι θα εκκενώσουν τον θύλακα της αλ-Τανφ για να ενωθούν με τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF) στην επαρχία της Χασάκα.

Παρ 'όλα αυτά, η στρατιωτική πηγή είπε στο AMN ότι τα αμερικανικά στρατεύματα δεν ήταν ακόμα στο στάδιο να εγκαταλείψουν την περιοχή και κάλεσε τις φήμες αναληθείς. 
Ωστόσο, οι αμερικανικές δυνάμεις μπορεί σύντομα να εγκαταλείψουν την παρουσία τους στη νότια Συρία, μετά που ο  ΑΣΣ απέκοψε τη πρώτη γραμμή μετώπου τους με το Ντάες  νωρίτερα αυτό το μήνα, και στη συνέχεια κατέλαβε περίπου 100 χιλιόμετρα εδάφων υπό τον έλεγχο τουΝτάες κοντά στα σύνορα με το Ιράκ μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.