24/6/17

Η «αποβολή» του Δαρβίνου από το σχολείο

Η θεωρία αυτή αποτελεί τη βάση όλων των βιολογικών επιστημών. Χωρίς αυτήν, λένε οι ειδικοί, απλώς ο κόσμος μας δεν είναι κατανοητός. Γιατί, λοιπόν, οι Ελληνες μαθητές δεν τη διδάσκονται; Ο λόγος για τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών μέσω της φυσικής επιλογής, η οποία σχεδόν 150 χρόνια μετά τη διατύπωσή της από τον Δαρβίνο και πολλές δεκαετίες μετά την υιοθέτησή της από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, παραμένει εξοβελισμένη από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναφορά σε αυτήν γίνεται μόνον στο τελευταίο κεφάλαιο του εγχειριδίου Βιολογίας της Γ΄ Γυμνασίου, το οποίο συνήθως δεν διδάσκεται λόγω έλλειψης χρόνου, καθώς και στο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου της Γ΄ Λυκείου Γενικής Παιδείας, το οποίο όμως... μυστηριωδώς εξαιρείται κάθε χρόνο από την εξεταστέα ύλη και κατά συνέπεια η διδασκαλία του παραλείπεται.
«Είναι σαφές ότι η Εξέλιξη δεν διδάσκεται στο ελληνικό σχολείο», τονίζει στην «Κ» ο κ. Μάνος Παπαδάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Βιοεπιστημόνων που, εδώ και χρόνια, πραγματοποιεί εκστρατεία «ένταξης» του Δαρβίνου στο σχολείο. «Δεν είναι ότι δεν διδάσκεται ένα κεφάλαιο της Βιολογίας, όπως π.χ. το αναπνευστικό σύστημα. Η Εξέλιξη είναι η ενοποιητική μας θεωρία, η ραχοκοκαλιά της Βιολογίας». Είναι σαν να μη διδάσκεται στη Χημεία το περιοδικό σύστημα, λένε οι βιολόγοι. Σαν να αφαιρείται από τη Φυσική η νευτώνεια θεωρία· σαν να μη διδάσκονται τα παιδιά ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ηλιο.
Για τη συνέχεια kathimerini

19 σχόλια:

  1. Η θεωρία του Δαρβίνου έχεις καταρριφθεί.Ο άνθρωπος δεν προέρχεται απο τον Πίθηκο αλλα ειναι Δημιούργημα του Θεού.Η Καθημερινή Διευθυντή έχει τον Παπαχελά, τον εκπρόσωπο της Νέας Τάξης στη χώρα μας.ο παππούς του ήταν στη Στοά Ησίοδο, για αυτόν γνωρίζουμε μόνο ότι έχει σχέσεις με τον Soros. Φοιτητής ήταν στην ΚΝΕ και μετά σπούδασε στην Αμερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "..Ο άνθρωπος δεν προέρχεται απο τον Πίθηκο αλλα ειναι Δημιούργημα του Θεού.."

      Όντως. Κι ακόμα βαράει το κεφάλι Του.

      Διαγραφή
    2. Ίσως από τον πίθηκο να προέρχονται οι Κομμουνιστές

      Διαγραφή
  2. "Η θεωρία αυτή αποτελεί τη βάση " ακριβός έτσι είναι τα πράγματα είναι μια θεωρία μη τεκμηριωμένη επιστημονικά με εκατοντάδες πειράματα που έχουν γίνει βάση αυτής της θεωρίας και πάντα αποδεικνύετε το αντίθετο δηλαδή η "Δημιουργία"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι επιστήμονες προέβησαν τώρα τελευταία σε ένα πείραμα με βάση την θεωρία του Δαρβίνου: Πως εξελίχθηκε ο HOMO GRECOUS PASOKOUS στην εποχή μας... Αλλά δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε κάποιο πόρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι τελευταίες έρευνες καταλήγουν οτι εξελίχθηκε σε HOMO GRECOUS SYRIZAIOUS! Αυτό είναι το πιο εξελιγμένο είδος!!!!

      Διαγραφή
  4. Ἡ ὑπόθεσις κάποιας ἐξελίξεως, σέ κάποια εἴδη, καί δή κατώτερα, ὅπως βακτήρια, εἶναι μία ἐπιστημονική ὑπόθεσις. Μέρος της ἔχει ἀποδειχθῆ καί μέρος της ὄχι.
    Ἀλλά ἄλλο αὐτή ἡ ὑπόθεσις, καί ἄλλο ἡ "θεωρία τῆς ἐξελίξεως". Πρόκειται γιά θρησκευτικό δόγμα ἀντίπαλο στήν πίστη σέ Θεό Δημιουργό. Ὁ ὅρος πού ὑποτιμητικά χρησιμοποιεῖται, ἀπό τούς ὀπαδούς τῆς θρησκείας τῆς ἐξελίξεως, κατά τῆς πίστεως στόν Θεό-Δημιουργό, εἶναι "δημιουργισμός".
    Τό θρησκευτικό δόγμα τῆς ἐξελίξεως, εἶναι αὐτό πού ζητοῦν ὁρισμένοι νά διδάσκεται στά παιδιά.
    Ὁ δέ ἀνωτέρω ἀρθρογράφος εἶναι πολύ κακῶς πληροφορημένος καί σχεδόν παραπληροφορρεῖ: Τό ἀντιχριστιανικό αὐτό δόγμα πράγματι διδάσκεται στά παιδιά. Ἄς μήν ἀνησυχεῖ λοιπόν.
    Μένει μόνο νά διδαχθοῦν τό δόγμα (τῆς Σαηεντόλοτζυ), ὅτι προερχόμαστε διά τῆς ἐξελίξεως ἀπό....ἐξωγήϊνους!
    Ἄς μήν ἀνησυχεῖ, ὅμως. Δέν φεύγουμε ἀπό τήν..."ἐξελιγμένη Δὐση". Μένουμε λόγῳ τῶν πολιτικῶν μας πού δέν καταλαβαίνουν παρά μόνο ἀπό ἐντολές, χάριν τῆς ...ἐξελίξεώς τους.- Ἀπό ἀνθρώπους σέ ἐνεργούμενα.
    - Ποῦ στηρίζονται οἱ μετρήσεις γιά...ἑκατομμύρια ἔτη "ἐξελίξεως τῶν εἰδῶν", ὥστε νά μήν καταπέσῃ ὡς χάρτινος πύργος ἡ "θεωρία τῆς ἐξελίξεως"; Σέ ἄλλες ἐπιστημονικές ὑποθέσεις, μόνο πού ἡ ἀξιοπιστία τους εἶναι ἀκόμη πιό ἀμφίβολη, ἀφοῦ ἄλλοτε προϋποθέτουν τό ζητούμενον (τήν ἐξέλιξη) , καί ἄλλοτε στηρίζονται σέ ἀσήμαντη χρονικῶς παρατήρηση φαινομένων. Δέν μπορεῖς νά συμπεράνεις π.χ. πόση ἐνέργεια ἐξέπεμψε ὁ ἥλιος ἐπί 1 ἤ 2 ἑκατομμυρια χρόνια, ἐπειδή γνωρίζεις πόση ἐνέργεια ἐκπέμπει τά τελευταῖα 100 χρόνια. Τό ἴδιο καί ὡς πρός τήν ραδιενέργεια. Τόσο ἀπλό! Ἀλλά, ἄλλα θέλει ἡ ...."θεωρία τῆς ἐξελίξεως". Εἴπαμε: Εἶναι μία θρησκευτική ἀντίληψη, διαβρωτική τῆς πίστεως στόν Θεό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Replace in the above photo, the word "species" by the word "individuals", and you will heave a common truth, a true statement, but too common to suggest any theory.
    There is however no basis at all, in that this which is true of individuals, should be turned to prove that equally applies on species.
    A sophism, so to say.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η "θεωρία" του Δαρβίνου έχει μείνει μόνο ως ...θεωρία. Δεν αποδυκνείεται στην πράξη. Τόσες δεκαετίες ερευνών δεν έχουν κατορθώσει ακόμη να αποκαλύψουν τους "ενδιάμεσους κρίκους" του ανθρώπου, παραδείγματος χάριν. Πολύ εύστοχο ήταν αυτό που είχε γράψει ένας βρετανός βιολόγος (δεν θυμάμαι το όνόμά του): "Όλη η ιστορία της εξέλιξης των ανθρώπινων απολιθωμάτων χωράει σε ...ένα και μόνο φέρετρο"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προς Πυλη Ρωμανου,ερωτημα,εισαι κανονικος ανθρωπος η κατι αλλο? Απο που γραφεις ?απο Αγιο Ορος? Τιαλλο θα ακουσουμε ακομη εν ετει 2017!!! Και εν πασει περιπτωση,εαν δεν εισαι προβοκατορας,αυτο το ιστολογιο τι θες και το παρακολουθεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό είναι να μην μπερδεύεται η θρησκεία με την επιστήμη. Η θρησκεία είναι για ζητήματα ψυχής και η επιστήμη για να εξηγεί τον κόσμο. Το να απορρίπτει κάποιος που επιστημονικά είναι άσχετος ,την εξέλιξη , είναι τουλάχιστον γραφικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό εἶναι νά μήν χωρίζεται ἡ ὀρθη περί Θεοῦ πίστη, ἀπό τήν ἐπιστήμη.
      Τόν χωρισμό θρησκείας καί ἐπιστήμης, εἰσήγαγε ὁ Φράνσις Μπέϊκον, καί ὁμοφυλόφιλος καί δωροδοκηθείς ὡς δικαστής, δηλαδή ἕνας διεφθαρμένος ἄνθρωπος.
      Αὐτός "φιλοσοφώντας, πῶς θά γίνῃ κραταιά ἡ Μεγάλη Βρετανία, σκέφθηκε ὅτι δέν χρειάζεται τήν πίστη στόν Θεό ἡ ἐπιστήμη. Ἀλλά χωρίς πίστη στόν ἀληθινό Θεό, καταρρέει ὅλη ἡ ὀντολογία πού ἀνταποκρίνεται στήν πραγματικότητα. Ἀντικαθίσταται ἀπό ἀνοησίες.
      Μέ ἀποτέλεσμα, τελικά νά καταρρέῃ καί ἡ ἐπιστήμη.
      Ἀντικαθίσταται ἀπό "θέλω νά πιστεύω ὅτι..." (βλ.καί "θεωρία τῆς ἐξελίξεως", καί ἄλλα πολλά...)
      Αὐτό πού ἔχει πάθει ὁ δυτικός πολιτισμός σήμερα.

      Διαγραφή
    2. Και γιατί απο τη στιγμή που Επιστήμη και Θρησκεία ειναι διαφορετικά πράγματα, όλοι ασχολούνται με την κατάργηση της Θρησκείας ή τον Οικουμενισμό και την Πανθρησκεία;

      Γιατί αν φύγει απο τη μέση η πνευματικότητα της Θρησκείας και δη της Ορθοδοξίας γίνεσαι συνεπής υλιστής, ισοπεδωμένος Κομμουνιστής.

      Η Νέα Αυτοκρατορία του Πούτιν
      έχει ακριβώς την αντίθετη διαδρομή. Αναστήλωση 30.000 Εκκλησιών επί Πατριάρχη Αλέξιου και μετατροπή των Κομμουνιστών σε Πατριώτες

      Διαγραφή
  9. Νομίζω οτι οι ορθόδοξοι Χριστιανοί τα έχουν λύσει αυτά τα προτενσταντικα διλλήματα περι διμιουργισμου και εξέλιξης. Δείτε τι απαντούν οι μητροπολίτες Αττικής και Λεμεσού. Απαντούν λοιπόν οτι δεν εχει σημασια, άλλο εξετάζει το δόγμα μας και άλλο η επιστήμη. Δεν υπάρχει διαφορά λοιπόν. Τι σημασία έχει ποιά μέθοδο χρησιμοποίησε ο Θεός για να δημιουργήσει τον κόσμο; και τι όφελος θα είχε για τον άνθρωπο να μπει ο δημιουργισμος στος γραφες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Σπινόζα κατέληξε ότι η φύση και ο Θεός είναι το ίδιο. Στο ίδιο μπορούμε να καταλήξουμε και εμείς. Τι διαφορά υπάρχει ανάμεσα στην δημιουργία του κόσμου από τον Θεό και στην δημιουργία του από την ενέργεια. Από εκεί και πέρα υπάρχουν νόμοι. Υπάρχει αιτιοκρατία. Τα πράγματα έχουν εξήγηση. Υπάρχει η επιστήμη. Στον γιατρό Πάμε, Δεν μένουμε στις προσευχές. Ο καθένας Στο είδος τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο Θεός γιατρεύει, και πολύ πάνε πρώτα στον Θεό αλλά τι σχέση έχει το ένα με το άλλο η λάθος θεωρία του Δαρβίνου με την υγεία;

      Διαγραφή
  11. Ο Σπινόζα ήταν Μασόνος και Εβραϊκής καταγωγής.
    Οπότε εξηγείται το μένος του, για τον Χριστιανισμό.Η μήπως έγραψε εναντίον της Τορά και της Καμπάλα και δεν το ξέρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούμε απόλυτα μαζι σας, Ο θΕΌΣ δημιούργησε το Σύμπαν.Δεν είναι το Σύμπαν Θεός-αυτά τα λέει ο Σπινόζα και τα σταυραδέλφια του οι ειδολολάτρες που αποδίδουν θεικές ιδιότητες σε υλικές μη ένζωες υποστάσεις.
      Τέλος στό δικό μας περιβάλον δείχνει να υπάρχει αιτιοκρατία ,ωστόσο υπάρχει μεγάλος αριθμός φαινομένων που ξεπερνούν την αλυσίδα αιτιατού -αποτελέσματος.Γιατροί εναφέρονται σε αυτά τα γεγονότα και τα ονομάζουν και αυτοί Θαύματα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.