29/6/17

Μπορεί να λέμε ό,τι θέλουμε για τους Γερμανούς, αλλά... Χαστούκι της Γερμανίας στον Ερντογάν: Δεν μπορείς να κάνεις ομιλία στη Γερμανία

  • Συγκέντρωση υπέρ του Ερντογάν στη Γερμανία, 2016 (φωτ.: EPA / Henning Kaiser)
Ένα κανονικό χαστούκι αποτελεί η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αναφορικά με την πρόθεση του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν να μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών του στη Γερμανία, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του εκεί στις 7-8 Ιουλίου, για τη συμμετοχή του στη Σύνοδο των G-20. Ο Γερμανός αξιωματούχος, μιλώντας για το θέμα είπε: «Η παρουσία του Ερντογάν σε εκδηλώσεις εκτός προγράμματος της Συνόδου των G-20, για να μιλήσει στο κοινό, λαμβανομένων υπ’ όψιν των συνθηκών που επικρατούν στις γερμανοτουρκικές σχέσεις, δεν θα ήταν κάτι που θα επιθυμούσαμε».
Ο Γκάμπριελ ανακοίνωσε ότι ο Ερντογάν υπέβαλε στη γερμανική κυβέρνηση επίσημο αίτημα για να παραστεί σε εκδήλωση Τούρκων της Γερμανίας στο Αμβούργο, το οποίο απορρίφθηκε.
Τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι Τούρκοι ζήτησαν από αρκετές αίθουσες την άδεια να διοργανώσουν εκδήλωση για τον Ερντογάν, παίρνοντας από όλες αρνητική απάντηση.
Για το θέμα μίλησε και ο Μάρτιν Σουλτς: «Ξένοι πολιτικοί που τσαλαπατούν τις δικές μας αξίες στις χώρες τους, δεν μπορούν να διοργανώνουν στη Γερμανία προβοκατόρικες εκδηλώσεις. Δεν θέλω να διοργανώσει και να μιλήσει σε εκδήλωση στη Γερμανία ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, που έχει φυλακίσει την αντιπολίτευση και τους δημοσιογράφους στην Τουρκία».

1 σχόλιο:

  1. Η Γερμανια ειναι σοβαρο κρατος που προασπιζει τα συμφεροντα της.Μπραβο τους!Εμεις σαν κρατος ξεπουληθηκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.