30/6/17




1 σχόλιο:

  1. Τετριμμένη η έκφραση αλλά και εδώ σε αυτή την περίπτωση πηγαίνει "γάντι", όπου δηλαδή κάποιοι βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο και άλλοι το βλέπουν μισογεμάτο. Διότι το δικό μου "ποτήρι" είναι μάλλον μισο - γεμάτο κάπως έτσι:

    Σε αυτήν την χώρα παρότι όλοι μας πληρώνουμε πέρα από κάθε σύνηθες γήϊνο όριο υπερβολικούς φόρους, παρ' όλα αυτά έχουμε σχεδόν μηδενικές αντιπαροχές από ένα κράτος προς τους άμοιρους πολίτες του (μέχρι και ο Σουρής το έγραφε ***).

    Για παράδειγμα και πάντοτε σε σύγκριση με τους φόρους που πληρώνουν άλλοι δυτικοί πολίτες στα κράτη τους και τις αντιπαροχές που αυτοί έχουν, τα εξαθλιωμένα νοσοκομεία μας καθώς και πολλά υπό κατάρρευση εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα μαρτυρούν πόσοι φόροι ρουφιούνται σε ένα βαθύ πηγάδι. Ένας μισθός στην Ελλάδα από τη στιγμή που μπαίνει στην τσέπη apriori και από χέρι ενώ έχει φόρο προστιθέμενης αξίας το 20% (ενώ στα 1000 € δηλαδή ήδη το κράτος έχει βάλει στο χέρι του τα 200, ωστόσο επιμένει να φορολογεί το σύνολο των 1000 που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει σαν φόρος το 50%. Πρόσθεσε και ΕΝΦΙΑ και δημοτικά τέλη επι των ακινήτων και φόρων κτλ επάνω σε αυτά, και βάλε φόρους μεταβίβασης κτλ κτλ, και βάλε για δρόμους κτλ τέλη κυκλοφορίας και υπέρμετρη φορολογία στα καύσιμα κτλ, αλλά και διόδια για να έχουμε συν τα προηγούμενα και καλούς δρόμους που εν τέλει τους κατασκευάζουμε εμεις οι πολίτες από την φορολογία και που επιπλεον το οδόστρωμα τους μάλλον μοιάζει με πεδίο βολής πυροβολικού

    Σε ότι αφορά την άδεια από την πολεοδομία η οποία ασφαλώς σκοπό έχει ένα χοντρο επι πλέον χαράτσωμα, αρκεί να αφηγηθώ εν τάχει τι συνέβη με μία συγγενή ελληνοαμερικανίδα 2ης γενιάς που αφού εν Ελλάδι κληρονόμησε ένα οικόπεδο στο χωριό του πατέρα της, όταν έμαθε ότι για να χτισει έπανω στο οικοπεδο της χρειαζόταν άδεια που θα της την έδινε ένα υπαλληλίσκος, άδεια και μάλιστα "χρυσοπληρωμένη" αφού αναφώνησε "oh my god" γιατι επάνω στο οικόπεδο μου πρέπει να πληρώσω για να μου δώσει κάποιος άδεια; Τελικά ακόμα τρέχει να ξεφύγει πιο μακριά από εδώ, όπως το οραματιζεστε εσεις, κάπου στο Ιλλινόϊς.

    Επίσης κύριε Δοξιάδη μου, Γνωρίζω πολλούς που κατόπιν δημοκρατικών "5" δίνουν άδειες πολεοδομίας ή και διπλώματα οδήγησης κτλ, αλλά κανέναν με "ολιγαρχικόν" 10 και με πολλούς ''''' που να συμμετέχει σε τετοιες νομενκλατούρες.

    Αποφασίστε λοιπόν τι θέλετε!!! Θέλετε πολλούς φόρους (πανω και από τους μεγαλύτερους στον κόσμο που υπάρχουν;) για να συντηρούνται οι πολλοί με δημοκρατικά "5" χορηγούντες άδειες, και ασφαλώς χωρίς καθόλου παροχές, ή θέλετε λίγους φόρους που απλά θα ανταποδίδουν το 100% τους πίσω στους πολίτες;

    ***
    Ποιος είδε κράτος λιγοστό
    σ’ όλη τη γη μοναδικό,
    εκατό να εξοδεύει
    και πενήντα να μαζεύει;
    (προφανώς εσείς θέλετε να ισοσκελίζει αυτά που ξοδεύει)

    Να τρέφει όλους τους αργούς,
    νά ‘χει επτά Πρωθυπουργούς,
    ταμείο δίχως χρήματα
    και δόξης τόσα μνήματα;
    (και προφανώς και εδω ως φαίνεται θελετε περισσότερους φόρους για να θρέφονται περισσότεροι αργοί (αργομισθοι) και πάνω από 7 πρωθυπουργοί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.