16/6/17

Το παζλ με τα Σκόπια

Η συζήτηση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, με τον Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΪ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Η νέα κυβέρνηση στα Σκόπια δεν βιάζεται να ανοίξει το θέμα του ονόματος στις σχέσεις με την Αθήνα, πολύ περισσότερο, να συζητήσει θέμα αλλαγής του. Θα ήταν σαν να ήθελε να αυτοκτονήσει. Ο νεαρός, αλλά έμπειρος διπλωμάτης το είπε καθαρά. Να μπούμε στο ΝΑΤΟ με το ακρωνύμιο FYROM και μετά να συζητήσουμε με την Αθήνα για την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης.
Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση Ζάεφ δεν έχει δείξει ότι έχει διαφορετική θέση από εκείνη της φόρμουλας της διπλής ονομασίας: ένα όνομα, το συνταγματικά κατοχυρωμένο «Δημοκρατία της Μακεδονίας», δηλαδή, για όλο τον κόσμο και το εσωτερικό και ένα άλλο, το οποίο θα συμφωνηθεί μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας, το οποίο θα χρησιμοποιείται στις σχέσεις των δύο χωρών. Αυτή είναι και η «κόκκινη γραμμή» των Σκοπίων στη διαπραγμάτευση και αν ο Ζάεφ, υπό τις υφιστάμενες συνθήκες, αποτολμήσει ένα βήμα πίσω, χωρίς να κάνει το ίδιο και η Αθήνα από τη δική της «κόκκινη γραμμή», θα γίνει αμέσως ο «εθνικός μειοδότης» και θα πέσει την άλλη μέρα.

Για τη συνέχεια kathimerini

3 σχόλια:

  1. το αρθρο της σχολης εθνομηδενιστων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Ελλάδα ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ από τα ΣΚΟΠΙΑ ,πέραν του ονόματος που δεν πρέπει να εμπεριέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,και ΑΛΛΑΓΗ του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ τους (απόφαση του συμβουλίου όλων των κομμάτων η οποία ακολουθείται μέχρι σήμερα από το ΥΠΕΞ).Και αυτό διότι το Σύνταγμα του κρατιδίου αναφέρει ότι τα ΣΚΟΠΙΑ εκτείνονται και στην Μακεδονία μας.Περιμένουμε λοιπόν από όλο το κοινοβούλιο μας,ΑΡΝΗΣΗ στις ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ του κρατιδίου αυτού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελα σιγά-σιγά να το κλείνουν το μαγαζί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.