17/6/17

Ο νούμερο ένα εχθρός της Ελλάδας

Βασίλης Βιλιάρδος

Η πρωσική πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης, με εκτελεστή τον κ. Σόιμπλε, φοβάται τρία πράγματα όσον αφορά την Ελλάδα, εάν τυχόν αποκτήσει έναν ικανό, εθνικά υπερήφανο, αξιοπρεπή και θαρραλέο ηγέτη: (α) την ελεγχόμενη στάση πληρωμών εντός της Ευρωζώνης με δική της πρωτοβουλία, (β) την εκούσια έξοδο της από τη νομισματική ένωση μετά από νομικές διαδικασίες και συντεταγμένες διαπραγματεύσεις δύο ετών, καθώς επίσης (γ) τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας της αφού εγκαταλείψει το ευρώ, γνωρίζοντας ότι η χώρα έχει τις προϋποθέσεις για να τα καταφέρει.
Σύμφωνα τώρα με την βαθειά ριζωμένη αντίληψη της, όταν φοβάται κανείς ένα πράγμα πρέπει να προσπαθήσει να το εμποδίσει με κάθε τρόπο – έχοντας ο ίδιος την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αυτό σημαίνει ότι, θα ήταν σωστό να αντιστρέψει την παραπάνω σειρά – δηλαδή, να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, να χρεοκοπήσει ανεξέλεγκτα και να καταρρεύσει εντελώς η οικονομία της, οπότε να λειτουργήσει ως παράδειγμα προς αποφυγή για όλες τις υπόλοιπες χώρες.

Ιδίως για την Ιταλία και την Ισπανία, αλλά και για τη Γαλλία, η επιστροφή των οποίων στο εθνικό τους νόμισμα θα ήταν ότι καλύτερο για την οικονομία τους – ενώ ειδικά όσον αφορά την Ιταλία, θα δημιουργούσε έναν σημαντικό ανταγωνιστή για τη γερμανική βιομηχανία, όπως συνέβαινε πριν από την ίδρυση της Ευρωζώνης.
Ως εκ τούτου, ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι εξαιρετικά μεγάλος, πιθανότατα όταν λήξει η τρίτη δανειακή σύμβαση – ενώ έως τότε η πρωσική κυβέρνηση θα έχει εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο της οικονομίας της, ενδεχομένως με το «διορισμό» μίας πιο φιλικής κατοχικής κυβέρνησης, καθώς επίσης την υποδούλωση της στο διηνεκές ως ένα de facto προτεκτοράτο. Ήδη άλλωστε τα άτομα της είναι τοποθετημένα στα βασικά ελληνικά υπουργεία, στη γραμματεία δημοσίων εσόδων, στην εθνική στατιστική υπηρεσία, στην Τράπεζα της Ελλάδας κοκ. – ενώ δικοί της ελεγκτές καταγράφουν τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων εντός και εκτός της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων του εξωτερικού.
Επομένως η Ελλάδα θα πρέπει να ανακτήσει αμέσως την πρωτοβουλία των κινήσεων, επαληθεύοντας τους φόβους της Γερμανίας με τη σωστή σειρά τους – δρομολογώντας τις ενέργειες που έχουμε ήδη περιγράψει, χωρίς να σκεφθεί το κόστος (ανάλυση). Μοναδική της ελπίδα όμως για να συμβεί κάτι τέτοιο, μετά τις αλλεπάλληλες κυβιστήσεις της κυβέρνησης μετά το 2015, είναι το ξύπνημα των ελίτ από τον ύπνο του δικαίου – από την ψευδαίσθηση πως στους ίδιους δεν θα συμβεί τίποτα, όταν ευοδωθούν τα σχέδια της Γερμανίας.
Δυστυχώς δεν φαίνεται να γνωρίζουν πόσο αχόρταγη και πόσο άπληστη είναι η πρωσική πλευρά αυτής της χώρας, ούτε ότι δεν εμπιστεύεται ποτέ τους ηττημένους, πόσο μάλλον τους προδότες – παρά το ότι έχει αποδειχθεί πολλές φορές από την ιστορία της, η οποία είναι επαχθέστερη από ποινικό μητρώο. Ακόμη χειρότερα, πολλοί από εκείνους που θεωρούνται ως οι ελίτ της πατρίδας μας θαυμάζουν τη γερμανική ισχύ και οργάνωση – όπως άλλωστε συνέβαινε κατά τη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων ή αργότερα, με το δήθεν γερμανικό θαύμα.
Παράλληλα πιστεύουν πως η Ελλάδα είναι η μοναδική υπεύθυνη για την αποτυχία των μνημονίων, λόγω της κακής εφαρμογής τους – ενώ οι Γερμανοί θέλουν το καλό μας και θα μας αναγκάσουν να διορθώσουμε τα μεγάλα σφάλματα μας, με αποτέλεσμα να γίνουμε μία πραγματικά ευρωπαϊκή χώρα, ισότιμη τους!
Εκτός αυτού νομίζουν πως η γερμανική απειλή που διαφαίνεται καθαρά στον ορίζοντα, αποτελεί μία από τις πολλές ιστορίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν για τους εκάστοτε ισχυρούς του πλανήτη – οπότε δεν δίνουν καμία σημασία. Ευχόμαστε βέβαια να έχουν δίκιο, αλλά δεν το πιστεύουμε – έχοντας αντίθετα την άποψη πως θα καταλάβουν μεν το τραγικό λάθος τους, αλλά τότε θα είναι πολύ αργά για να το επανορθώσουν.
Υστερόγραφο: Αρκετοί ξεχνούν πως είμαστε ήδη εκτός της ΕΕ λόγω των ελέγχων κεφαλαίων, με το ένα πόδι εκτός της Ευρωζώνης αφού είμαστε η μοναδική χώρα που δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα αγοράς παγίων της ΕΚΤ (QE) και χωρίς καμία κεντρική τράπεζα, ούτε νομισματική πολιτική – οπότε η Ελλάδα βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα ενώ οι Πολίτες της, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης και των ελίτ, αντιμετωπίζονται ως «παρίες» τρίτης διαλογής. Έχουμε δηλαδή όλα τα μειονεκτήματα μίας νομισματικής ένωσης χωρίς κανένα πλεονέκτημα – οπότε είναι θαύμα το πως επιβιώνουμε, αφού κανένα άλλο κράτος στον πλανήτη δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει υπό αυτές τις συνθήκες.

20 σχόλια:

  1. Ευριπίδης Μπίλλλης
    Από τις ορθές Ελληνικές λογικές όχι κατοχικές φωνές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, δεν σας φταίει ο Wolfgang Schäuble! Ότι παθαίνετε, από ΕΛΛΗΝΑ το παθαίνετε! Και στο κάτω - κάτω, αν θέλετε να μιλούμε και ρεαλιστικά, ο Schäuble είναι ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ που ενεργεί για το συμφέρον της ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. Εγώ αν ήμουν στη θέση του και έπρεπε να ξεζουμίσω έναν υποτελή λαό αποτελούμενο από αγράμματους και αΠαίδευτους μαμελούκους (για το ΣΥΜΦΕΡΟΝ της Πατρίδας μου της Ελλάδας), θα ήμουν πολύ πιο σκληρός και πολύ πιο αδίστακτος. Για αυτό το λόγο και πάλι καλά να λέτε που ο (οποιοσδήποτε ξένος) Schäuble σας συμπεριφέρεται με φιλεσπλαχνία…

      Για ότι ζείτε, για όλα τα δεινά που βιώνετε και όλα όσα πρόκειται εσείς και τα παιδιά σας να ζήσουν στο προσεχές μέλλον, ΔΕΝ σας φταίνε οι «κακοί ξένοι που σας ζηλεύουν και σας φθονούν», ούτε η «κακιά η ώρα», ούτε το κακό το ριζικό σας. ΕΣΕΙΣ ο ίδιος φταίτε (στο μέτρο που αναλογεί για τις δικές σας προσωπικές ευθύνες και τις επιλογές που έχετε κάνει στη ζωή σας) και η νέο-Ελληνοραγιαδίστικη νοοτροπία που έχουμε ΟΛΟΙ μας.

      Ότι σου συμβαίνει, ΕΛΛΗΝΑΣ το έχει επιτρέψει! Θέλετε να ακούσετε και το ακόμη καλύτερο: ΑΥΤΟΝ τον Έλληνα που σας έχει φέρει στην κατάντια αυτή, ΕΣΕΙΣ του δώσατε το δικαίωμα να το κάνει. Και όχι μόνο μία φορά, αλλά πολύ περισσότερες, τα τελευταία, 30, 40, 50 χρόνια. «Μόκο» λοιπόν και «ρούφα τα’ αυγό σου» Ελληνάκο νέο-ραγιά χριστιανοταλιμπάν πρώην ΠΑΣΟΚε και νυν δήθεν πατριώτη που επί δεκαετίες γλεντοκοπούσες ως ο «τζίτζικας» του παραμυθιού, που μια ζωή τα «έγραφες όλα» εκεί που δεν πιάνει μελάνι, που ψήφιζες Σιμήτη αφού είχες ήδη φάει τα Ίμια χωρίς χρήση λιπαντικής γέλης και ζητοκραύγαζες σαν ούγκανος για το Olympics 2004. Φάε τώρα μνημόνιο ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ, μέχρι να σβήσει το Σύμπαν!

      Διαγραφή
  2. Νομιζω οτι ο μεγαλυτερος εχθρος της Ελλαδας ειναι ο κακος μας εαυτος,αφου μας αρεσαν παντα οι λαικιστες που μας εταζαν παροχες,βολεματα και "καλη"ζωη.Τωρα δε με την κριση,θυμηθηκαμε και το ψιλοξεχασμενο χομπι μας:τον διχασμο.Ο κ.Σοιμπλε και οι υπολοιποι ξενοι πολιτικοι,προασπιζουν τα συμφεροντα των χωρων τους.Οι δικοι μας τι εκαναν ολα αυτα τα χρονια της μεταπολιτευσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1)Το καθεστώς των Μνημονίων στην Ελλάδα, θυμίζει χώρα υπὀ ολοκληρωτικό κομμουνιστικό καθεστώς. Το κράτος και οι τράπεζες είναι χρεοκοπημένες, η οικονομία σακατεμένη, οι φόροι βαρύτατοι και τα εισοδήματα πενιχρά.
    Capital controls, δημευτικοί φόροι ακινήτων, εξωφρενικές ασφαλιστικές εισφορές, αγορά ακινήτων ανύπαρκτη και ο ιδιωτικός τομέας σε πλήρη κατάρρευση.
    Με τό κράτος συνεχώς να ψάχνει για νέους απίστευτους τρόπους για να αρπάξει τα λεφτά των πολιτών, ώστε να πληρώσει τις ατέλειωτες υποχρεώσεις του.
    2)Εξωτερικά είμαστε περικυκλωμένοι από εχθρούς που συνεχώς μας απειλούν. Στα ανατολικά μας έχουμε τους Τούρκους, στα βόρεια μας τους Αλβανούς και Σκοπιανούς, και στα δυτικά μας τους τοκογλύφους δανειστές μας.
    Επιπλεόν εσωτερικά η χώρα μας έχει υποστεί εποικισμό από εκατομμύρια αλλόθρησκους αλλοδαπούς, μία σοβαρότατη απειλή για την ενότητα και επιβίωση του Ελληνικού Έθνους.
    Οι άθεοι, ανήθικοι και ψεύτες πολιτικοί μας δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να βάζουν συνεχώς νέους φόρους και να ζητιανεύουν στα Ευρωπαϊκά σαλόνια, λέγοντας κάθε φορά πως δήθεν σώζουν την χώρα!
    3)Οι εχθροί μας κάνουν την δουλειά τους, προωθούν τα συμφέροντα των κρατών τους και των λαών τους εις βάρος μας.
    Ο χειρότερος εχθρός μας δεν είναι ο Σόϊμπλε, ούτε ο Ερντογκάν. Είμαστε εμείς οι ίδιοι, που από αδιαφορία, οκνηρία και ιδιοτέλεια αφήσαμε την χώρα μας να φθάσει σε αυτό το χάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός από τις διαπιστώσεις μήπως να μας έλεγες και κάποια λύση;
      Αν αύριο σε κάναμε πρωθυπουργό, τι θα έκανες πρώτο, τι δεύτερο, τι τρίτο κλπ;
      Ή πιστεύεις ότι δεν υπάρχει λύση οπότε να πάμε να πνιγούμε ομαδικώς;
      Αν είναι έτσι, ξεκίνα πρώτος και θα σε ...ακολουθήσουμε!

      Διαγραφή
    2. Α)Τίς διαπιστώσεις δεν τις κάνω σήμερα, αλλά εδώ και πολλά χρόνια.
      Θυμάμε τον πατέρα μου, για την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου:
      "Αυτόν τον βάλανε για να μας καταστρέψει την χώρα"
      Καταχρεώσε την χώρα μας με ατέλειωτα δάνεια για ψηφοθηρικές παροχές, με αντάλλαγμα την τεράστια ανοχή του κόσμου στα εγκλήματα τους.
      Στην συνέχεια Κ. Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να αναστρέψει την κατάσταση, ο Σημίτης με τα SWAPS μας έβαλε στο ευρώ, ο Καραμανλής δεν πρόσεξε και τον έβγαλαν από την μέση, και οι υπόλοιποι μας έβαλαν σε καταστάσεις Οικονομικής Κατοχής, "Μνημονίων".
      Β)Κιτσάρα παίζεις σκάκι? Αυτό το παιχνίδι είναι χαμένο.
      Όχι πρωθυπουργός, αλλά ούτε κλητήρας του υπουργείου Οικονομικών δεν θα ήθελα να είμαι.
      Λίγο πρίν από την Μικρασιατική Καταστροφή ψάχνανε για Αρχηγό του Ελληνικού στρατηγείου της Μικράς Ασίας. Ο καλύτερος επιτελικός αξιωματικός Ι.Μεταξάς αρνήθηκε, όπως και άλλοι, και στο τέλος βρήκαν τον απόστρατο αξιωματικό και εντελώς ακατάλληλο για την θέση Χατζανέστη...
      Γ)"Λύσεις" βεβαίως πάντα υπάρχουν. Γιά αρχή λοιπόν:
      1)Μετάνοια και επιστροφή στον Θεό, από ηγεσία και λαό. Απαγόρευση των εκτρώσεων. Ποινικοποίηση της μοιχείας. Κατάργηση των "συμφώνων συμβίωσης". Η Κυριακή να παραμείνη αργία.
      2)Άμεση επιστροφή, από την Ελλάδα στην πατρίδα τους, των μουσουλμάνων μεταναστών, εξαιρουμένων των πραγματικών προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές.
      3)Κατάργηση εκατοντάδων γραφειοκρατικών νόμων που παραλύουν την οικονομική δραστηριότητα.
      4)Συγκρότηση πραγματικού αντιμνημονιακού Οικονομικού και Νομικού επιτελείου για την αντιμετώπηση της εξόδου από το ευρώ και την καταγγελία των Μνημονίων.
      Δ)Οι λύσεις θα έχουν κόστος, αλλά και η διαιώνιση της σημερινής κατάστασης θα έχει πολύ μεγαλύτερο. Θα ματώσουμε οπωσδήποτε, σε κάθε περίπτωση.
      Ο Άγιος Παϊσιος είπε πως δεν θα αποφύγουμε την πείνα και τον πόλεμο.
      Με μετάνοια λοιπόν και προσευχή, να παρακαλέσουμε τον Θεό να μας δώσει κατάλληλους ηγέτες με φώτιση, ώστε να αντιμετωπίσουν τις πολύ δύσκολες καταστάσεις που ζούμε και που θα έλθουν.
      Όσον αφορά τον απλό Έλληνα πολίτη, ο καθένας μας ωφείλη να μην απελπίζεται, να διορθώσει τον εαυτόν του και να συμβάλλει, κατά το μέτρο των δυνατοτήτων του, στην σωτηρία της πατρίδος μας και του έθνους μας.

      Διαγραφή
    3. @ Fotis V,

      Ενώ οι διαπιστώσεις σου έχουν μία λογική δομή στην αρχή, στο τέλος το πας εκεί που σε βολεύει. Για παράδειγμα, ενώ μέχρι τη μέση του κειμένου σου ο λόγος έχει μία συνοχή και πάνω κάτω κάθε λογικός και σκεπτόμενος Έλληνας θα μπορούσε να συμφωνήσει μαζί σου, όταν προς το τέλος προτείνεις ως λύση για να βγει η Πατρίδα από την οικονομική κρίση την «ποινικοποίηση της μοιχείας», την «μετάνοια και επιστροφή στον Θεό» κλπ, τα πράγματα πήραν άλλη τροπή. Όταν μάλιστα ανέφερες υποτιθέμενες προφητείες, ήμουν πλέον σίγουρος πως βαδίζουμε στη Ζώνη του Λυκόφωτος. Να σου θυμίσω πως καμία «προφητεία», καμιάς «θρησκείας», ποτέ (!!!) εδώ και χιλιάδες χρόνια, δεν έχει επαληθευτεί ή αποδειχτεί με επιστημονικά δεδομένα. Η οποιαδήποτε «προφητεία», οποιασδήποτε «θρησκείας» αποτελεί περισσότερο ευσεβή πόθο για εκπλήρωση φαντασιώσεων παρά οτιδήποτε άλλο. Θεωρώ δε πιο πιθανό να έχει συμβεί στην πραγματικότητα η ιστορία με την κοκκινοσκουφίτσα ή τα τρία γουρουνάκια, παρά τα όσα ορμηνεύουν οι προφήτες (οι οποίοι, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, προβλέπουν πάντα «κακό» - ίσως επειδή με τον φόβο, τσιμπάνε πιο εύκολα τα υποψήφια θύματα και τα πελατάκια).

      Για να συνοψίσουμε:

      Εάν είμαστε τυχεροί ως Έλληνες και ορθοποδήσουμε κάποτε, δεν θα γίνει ούτε με την «επιστροφή στον Θεό», ούτε με τα κομποσχοίνια, ούτε με το ξεμάτιαγμα και την περιφορά αποσυντεθιμένων πτωμάτων σε εντατικές νοσοκομείων με την ελπίδα να θεραπευτούν οι ετοιμοθάνατοι και να «άρουν τον κράββατον τους».

      Εάν είμαστε τυχεροί ως Έλληνες και ορθοποδήσουμε κάποτε, θα το πετύχουμε με Ελληνική Παιδεία και όχι θρησκοληπτική κατήχηση και αντίληψη που συναγωνίζεται σε μεθόδους τους Ταλιμπάν. ΚΑΝΕΙΣ και ΠΟΤΕ δεν πέτυχε με νηστεία, προσευχή και «κυρ ελέησον» (χμμμ αυτό το λένε και «πέσε πίτα να σε φάω»). Όταν αποφασίσουμε ως κοινωνία να χρησιμοποιήσουμε το ΜΥΑΛΟ μας και την ΕΥΦΥΪΑ μας, τότε ίσως και να πάμε μπροστά. Όσο στηρίζουμε τις ελπίδες μας σε λιβανιστήρια και σκοταδισμό, «κλάφ’ τα Χαράλαμπε»!

      Εάν είμαστε τυχεροί ως Έλληνες και ορθοποδήσουμε κάποτε, δεν θα γίνει ούτε με την ποινικοποίηση των εκτρώσεων εκτός κι αν θέλετε να δημιουργήσετε στρατιές από 13χρονες και 14χρονες μάνες (σας σοκάρω;). Τις εκτρώσεις, μπορείτε να τις μειώσετε ή και να τις εξαλείψετε ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ με το να διδάξετε στον ξαναμμένο έφηβο γιόκα σας και την επίσης ξαναμμένη έφηβη πριγκιπέσσα σας να ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ. Για να γίνει αυτό (και λαμβάνοντας υπ όψη ότι οι εφηβικές ορμόνες όχι μόνο δεν ελέγχονται, αλλά όταν καταπιέζονται, αντιδρούν με εξαιρετικά απρόβλεπτο τρόπο), θα ΠΡΕΠΕΙ να διδάσκονται την σεξουαλική αγωγή στα σχολεία για να γνωρίζουν εκ των προτέρων το «τι» και το «πως», ώστε να μην χρειαστεί να αργότερα να καταφύγουν σε εκτρώσεις. Πάρτε το απόφαση, τα χρόνια έχουν αλλάξει - εάν οι περισσότεροι/ρες από εσάς είδατε χαρά στα 20φεύγα σας, τα σημερινά παιδιά δεν είναι τόσο παρθένα όσο θέλουμε εμείς οι γονείς να φανταζόμαστε. Φροντίστε λοιπόν να τα θωρακίσετε τουλάχιστον με ΓΝΩΣΗ (αφού δεν μπορείτε να πάτε κόντρα στην ανθρώπινη φύση και τις εφηβικές ορμές), παρά να τα στείλετε «αδιάβαστα» και να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε πιο οδυνηρές καταστάσεις. Όταν λοιπόν ξεκαβαλικέψετε από το συννεφάκι της ασχετοσύνης σας και αντιληφθούν οι ρασοφόροι μάγιστροι που σας γεμίζουν κενές περιεχομένου ελπίδες, ότι οι εκτρώσεις ΔΕΝ αντιμετωπίζονται με απαγορεύσεις, τότε ίσως και να υπάρξει βελτίωση. Μα τι λέω; Να αποδεχθούν οι σκοταδιστές «μάθημα σεξουαλικής αγωγής στα Ελληνικά σχολεία»; Δεν ποντάρω καλύτερα να πολιτογραφηθεί Έλληνας ο Σόϊμπλε;

      Διαγραφή
    4. Ο Λόγος του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα

      Αποτελεί την πνευματική παρακαταθήκη του Γέρου του Μωριά προς τη νέα γενιά. Εκφωνήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1838 στην Πνύκα και πρωτοδημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 1838 στην αθηναϊκή εφημερίδα «Αιών».

      ...
      Εις τον τόπον, τον οποίον κατοικούμε, εκατοικούσαν οι παλαιοί Έλληνες, από τους οποίους και ημείς καταγόμεθα και ελάβαμε το όνομα τούτο. Αυτοί διέφεραν από ημάς εις την θρησκείαν, διότι επροσκυνούσαν τες πέτρες και τα ξύλα. Αφού ύστερα ήλθε στον κόσμο ο Χριστός, οι λαοί όλοι επίστευσαν εις το Ευαγγέλιό του, και έπαυσαν να λατρεύουν τα είδωλα. Δεν επήρε μαζί του ούτε σοφούς ούτε προκομμένους, αλλ' απλούς ανθρώπους, χωρικούς καί ψαράδες, και με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος έμαθαν όλες τες γλώσσες του κόσμου, οι οποίοι, μολονότι όπου και αν έβρισκαν εναντιότητες και οι βασιλείς και οι τύραννοι τους κατέτρεχαν, δεν ημπόρεσε κανένας να τους κάμη τίποτα. Αυτοί εστερέωσαν την πίστιν.
      Οι παλαιοί Έλληνες, οι πρόγονοί μας, έπεσαν εις την διχόνοια και ετρώγονταν μεταξύ τους, και έτσι έλαβαν καιρό πρώτα οι Ρωμαίοι, έπειτα άλλοι βάρβαροι καί τους υπόταξαν. Ύστερα ήλθαν οι Μουσουλμάνοι και έκαμαν ό,τι ημπορούσαν, δια να αλλάξη ο λαός την πίστιν του. Έκοψαν γλώσσες εις πολλούς ανθρώπους, αλλ' εστάθη αδύνατο να το κατορθώσουν. Τον ένα έκοπταν, ο άλλος το σταυρό του έκαμε.
      ...
      Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος. Όλα τα έθνη του κόσμου έχουν και φυλάττουν μια Θρησκεία. Και αυτοί, οι Εβραίοι, οι όποίοι κατατρέχοντο και μισούντο και από όλα τα έθνη, μένουν σταθεροί εις την πίστη τους.
      ...
      Την ημέρα της ζωής μας θέλει διαδεχθή η νύκτα του θανάτου μας, καθώς την ημέραν των Αγίων Ασωμάτων θέλει διαδεχθή η νύκτα και η αυριανή ήμερα. Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε· και, δια να γίνη τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την καλλιέργεια του Θρόνου και την φρόνιμον ελευθερία.
      ...
      https://www.sansimera.gr/articles/565

      Διαγραφή
    5. @ Fotis V,

      Ο Γέρος του Μοριά, είχε επίσης πει ότι «ο Θεός είχε βάλει την υπογραφή του και δεν μπορούσε να την πάρει πίσω», αλλά δεν νομίζω να ήταν τόσο αφελής να πίστευε στα αλήθεια πράγματα που δεν υπήρχαν - το να ηγείσαι ενόπλων τμημάτων και γενναίων ανδρών που ίσως πεθάνουν υπό τις διαταγές σου, πολλές φορές απαιτεί και λίγο παραμύθι αναλόγως τι έχουν ανάγκη να ακούσουν οι άνδρες για να τονώσουν το ηθικό τους και να πέσουν με ορμή στη μάχη. Το να χρησιμοποιεί κανείς τεχνάσματα (όπως πολλές φορές πρέπει να κάνει ένα στρατιωτικός ηγήτορας) για να κρατά ψηλά το ηθικό και την λύσσα των ανδρών του εμπλέκοντας την «Θεία παρέμβαση» προς όφελος «μας», δεν σημαίνει ότι πιστεύει κιόλας τις σαχλαμάρες ή τα τηρεί πιστά - μην γελιόμαστε, πόλεμος ήταν! Τέλος, μιλώντας για τον Γέρο του Μοριά, θα ήταν καλύτερο να μην αναφέρουμε μικρές λεπτομέρειες σχετικές με… καλογριές (ταγμένες στο Θεό και τον όρκο παρθενίας ντε) κλπ. Καταλαβαινόμαστε νομίζω!

      Ο καθένας ερμηνεύει τον λόγο του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα κατά πως τον βολεύει - και από την πολλή ερμηνεία, χάνει το βασικό νόημα. Ποιο είναι το νόημα; ΠΑΤΡΙΔΑ! Μα, θα πει κάποιος, «ο Κολοκοτρώνης είπε για τον Χριστό, και το Ευαγγέλιό»! Ναι, αγαπητέ, είπε για «τον Χριστό, και το Ευαγγέλιό», επειδή ΕΚΕΙΝΗ την εποχή ΔΕΝ υπήρχε πιο δυνατός δεσμός να δέσει μεταξύ τους, τους Έλληνες φουστανελάδες. Δεν υπήρχε ΚΑΝ η έννοια της ενιαίας Πατρίδας και η «θρησκεία» χρησιμοποιήθηκε ως η πιο αποτελεσματική κόλλα για να ενώσει υπό μία σκέπη τις εν όπλοις δυνάμεις του Έθνους. Τι περίμενες δηλαδή να πει σε μαχητές που ξεκοίλιαζαν Τούρκους με το ίδιο μαχαίρι που γδέρναν τα κατσίκια; Ή μήπως δεν επέτρεπε την λαφυραγωγία και τις βαρβαρότητες; ΠΟΛΕΜΟΣ ήταν, τι περίμενες; Αν εστιάζεις αποκλειστικά στις λέξεις του Κολοκοτρώνη και όχι το νόημα που κρύβουν, θα χάσεις το τρένο για το μέλλον επειδή θα παραμείνεις προσκολλημένος σε ρήσεις που αν ακουγόταν σήμερα ίσως να ήταν διαφορετικές. Με την ίδια ακριβώς λογική, το γεγονός ότι οι παππούδες μας φορούσαν φουστανέλες και «χαλούσαν» τον Τούρκο με αυτοσχέδια μαχαίρια και χειροποίητα εμπροσθογεμή τυφέκια με μηχανισμό «Carlo e figli», δεν σημαίνει ότι πρέπει το σημερινό ΕΤΑ να παρατήσει τα Μ-4 και τον ρουχισμό Nomex (επειδή δεν τα ανέφερε ο Κολοκοτρώνης) και να υιοθετήσει στυλ με τσιγκελωτό μουστάκι, ντουλαμά και φέρμελη.

      Διαγραφή
    6. Τον Οκτώβριο του 1838 η Ελλάδα ήταν ελεύθερη.
      Ο Κολοκοτρώνης δεν είχε κανένα λόγο να λέει πράγματα που να μην πίστευε, όπως ισχυρίζεσαι.
      Και δεν ήταν μόνο ο Κολοκοτρώνης.

      1. “………και βρίζουν, οι πουλημένοι εις τους ξένους και τους παπάδες μας, όπου τους ζυγίζουν άναντρους και απόλεμους. Εμείς τους παπάδες τους είχαμε μαζί εις το κάθε μετερίζι, εις κάθε πόνον και δυστυχίαν. Όχι μόνο για να βλογάνε τα όπλα τα ιερά, αλλά και αυτοί με ντουφέκι και με γιαταγάνι, πολεμώντας ωσάν λεοντάρια. Ντροπή, Έλληνες!!” Μακρυγιάννης
      2. ” Η ημέρα της Επανάστασης, την οποίαν επιθυμούσαν οι πατέρες μας να την ιδούν, έφθασε…….δια να λάμψη πάλιν ο Σταυρός και να λάβει πάλιν η Ελλάς…..την ελευθερίαν της….Ό,τι κι’ αν εκάμαμε ήτο έμπενευσις και έργο της Θείας Πρόνοιας” Άνθιμος Γαζής
      3.″Την επανάστασιν εκίνησαν και ενεψύχωσαν οι κληρικοί….άνευ των οποίων ο λαός δεν ήθελε κινηθή……” Εμμανουήλ Ξάνθος
      4.Είναι καιρός να κρημνίσωμεν απ’ τα νέφη την ημισέληνο και υψώσωμεν το σημείον, δι’ ου πάντοτε νικώμεν, λέγω το Σταυρόν, και ούτω να εκδικήσωμεν την πατρίδα και την ορθόδοξον ημών πίστιν από τα ασεβή των ασεβών καταφρόνησιν” Αλεξ. Υψηλάντης
      5.” Μόνο του Ευαγγελίου η διδαχή εμπορεί να σώση την αυτονομίαν του Γένους. Οι Έλληνες επολέμησαν όχι μόνο υπέρ πατρίδος, αλλά και υπέρ πίστεως” Αδαμάντιος Κοραής

      https://panagiaalexiotissa.blogspot.gr/2015/03/1821_25.html

      Διαγραφή
    7. @ Fotis V,

      Το σήμα που έστειλε ο Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος Γιάννης Στάγκας τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996 προς της μονάδες του Στόλου, έκλεινε με την εξής φράση: «…KALH TYXH KAI O UEOS MAZI SAS…». Αυτό δεν σημαίνει πως ο Α/ΓΕΝ είχε συνάψει συμφωνία με τον «Θεό», ή ότι ο «δικός μας ο Θεός» (λες και τον αγοράσαμε ή τον έχουμε υπάλληλο) είναι καλύτερος από τον Θεό των «άλλων» ή ότι όταν αρχίσουν να πέφτουν βλήματα εκατέρωθεν, θα μπει μπροστά ο «Θεός» να τα σταματήσει ή να αλλάξει τις τροχιές τους. Αυτό που έκανε ο Α/ΓΕΝ, ήταν να δώσει θάρρος στα πληρώματα και να τους πείσει για το Δίκαιο του Αγώνα τους χρησιμοποιώντας ΚΑΙ τον Θεό – όπως ακριβώς θα έκανε κάθε στρατιωτικός ηγήτορας.

      Ας είμαστε σοβαροί. Η κάθε θρησκεία, είναι απλά μία εκούσια κοροϊδία του ίδιου μας του μυαλού. Καμία θρησκεία δεν σώζει στα αλήθεια, καμία δεν είναι πιο «αληθινή», πιο «γνήσια» ή πιο «ισχυρή» από τις άλλες και κανένας «Θεός» δεν πρόκειται να σε ακούσει (πόσο μάλλον να σου απαντήσει κιόλας) όσο κι αν τον παρακαλέσεις. Αν οι θρησκείες και όσα πρεσβεύουν ήταν αληθινά και πράγματι λειτουργούσαν στην πράξη, τότε δεν θα χρειαζόμασταν πχ γιατρούς να χειρουργούν τους ασθενείς αφού θα αρκούσε ένας παπάς και λίγο θυμιατό και θα ξεμπερδεύαμε. Ούτε μνημόνια θα είχαμε αφού οι παπάδες θα κάνανε παράκληση (ΟΚ, είναι μερικοί γραφικοί που το έχουν ήδη κάνει) και ο φανταστικός τους φίλος από «εκεί ψηλά» θα έκανε «ντα» τον κακό Σόϊμπλε και θα γεμίζαμε χρήμα και πάλι (ίσως όχι άρτους και ιχθύες, αλλά και τα 500ευρα καλά θα ήταν). Αν η «μετάνοια», η «προσευχή» και η «νηστεία» ήταν πράγματα φυσιολογικά, θα τα συναντούσαμε και στη Φύση. Επειδή όμως είναι ανθρώπινες «εφευρέσεις» για την ευκολότερη χαλιναγώγηση των ηλιθίων από ευφάνταστους μάγους, τα συναντούμε μόνο στις περιπτώσεις που λίγοι επιτήδειοι, ελέγχουν τον νου των πολλών.

      Με λίγα λόγια. Το ότι ο Γέρος του Μοριά και ΠΟΛΛΟΙ αγωνιστές του ’21 αναγνώρισαν την καθοριστική ΣΥΝΔΡΟΜΗ του κλήρου στον Αγώνα, δεν σημαίνει πως τα παραμυθάκια για ανέγγιχτες εγκύους, αναστημένους με τρύπες και προφητείες που ορμηνεύουν καταστροφές, λιμούς και καταποντισμούς έχουν λογική βάση – απλώς η θρησκεία (όπως είπα και νωρίτερα) ήταν μία πολύ δυνατή κόλλα, που ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ λειτούργησε καταλυτικά (ίσως ακόμη και με φόβο) στην συνοχή των δυνάμεων στον αγώνα και αργότερα στην δημιουργία του νεότερου Ελληνικού κράτους. Και ο Antoine de Saint-Exupéry πολέμησε ως αεροπόρος στον Β’ ΠΠ, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να θεωρεί την ιστορία του «μικρού πρίγκιπα» ως τον ακρογωνιαίο λίθο της νίκης των Συμμάχων.

      Διαγραφή
    8. Είσαι για λύπηση.

      Ένας ακόμη ζωντανός νεκρός.

      Και φυσικά δεν είσαι Έλλην.

      Διαγραφή
    9. Ο mkane19 έγραψε: «...Είσαι για λύπηση. Ένας ακόμη ζωντανός νεκρός. Και φυσικά δεν είσαι Έλλην...». Και κάπως έτσι, είχε ξεκινήσει ο εμφύλιος πόλεμος, επειδή κάποιοι νόμισαν πως ήταν πιο «πατριώτες» και πιο «Έλληνες» από κάποιους άλλους.

      «…Τι; Δεν πιστεύεις στον Θεό / Αλλάχ, σε ‘προφήτες’, ‘αγίους’ και λοιπούς μάγους; Δεν είσαι δικός μας και σου αξίζει να πεθάνεις…» Και κάπως έτσι, ξεκίνησαν εμφύλιοι που κατέστρεψαν λαούς, επειδή κάποιοι βλακέντιοι συναγωνίστηκαν με κάποιους άλλους ακόμη πιο ηλίθιους για το ποιου «θεός» είναι πιο cool, πιο μάγκας και πιο «ένας και μοναδικός».

      Μπράβο mkane19! Να διαβιβάσεις τα θερμά μου συγχαρητήρια στον κατηχητή σου που κατάφερε δια της θρησκοληπτικής πλύσης εγκεφάλου, να μετατρέψει ένα νοήμον ον σε αμοιβάδα. Θα σου ζητούσα να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέπτη και να αναρωτηθείς τι διαφορά έχει ο τρόπος σκέψης σου από αυτόν των τζιχαντιστών… αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος πως θα μπορούσες να διαχειριστείς την συμβουλή με τρόπο επωφελή για εσένα.

      Διαγραφή
  4. Δηλώνεται : "....δρομολογώντας τις ενέργειες που έχουμε ήδη περιγράψει, χωρίς να σκεφθεί το κόστος...."
    Ας εξετάσουμε όμως ΜΟΝΟΝ ένα παράγοντα τον της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ τι συνεπάγεται η διατυπούμενη πρόταση.
    Η ενέργεια που χρειάζεται η χώρα περιλαμβάνει την ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΗ για τα νοικοκυριά, Νοσοκομεία,Τραίνα, Αρδεύσεις και.... την των ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για την κίνηση ΙΧ, φορτηγών Δημοσίας και ιδιωτικής χρήσεως (μεταφορές προϊόντων...)Αεροπλάνων, Πλοίων για τα νησιά μας, παραγωγή Ηλεκτρικής ενέργειας (Νησιά και οχι μόνον ειδικά μετά το Αμύνταιο).
    Τι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να υπολογίσουμε?
    Το ανείπωτο κόστος των ζωών μας??
    Καταλαβαίνεται τι προτείνεται,
    Να αλληλοσκοτωθούμε.
    Να υποψιάζεται ο οποιοσδήποτε ότι έχετε θέρμανση και να μπουκάρει ( αφού έχει θέρμανση θα .....).
    Να βλέπει ότι κινήστε με ΙΧ και να σας κατεβάζουν κάτω και να το "κοινονικοποιούν"
    Να..... Να....
    Είστε σοβαροί όλοι σας με αυτά που προτείνετε ( δεν είστε και ο μόνος, απλώς πίστευα ότι εσείς ήσασταν σοβαρός) στον αδαή πολίτη ??
    Θα γίνει το σύγχρονο ολοκαύτωμα, θα δούμε ότι δεν μπορεί να φανταστεί ο νους μας. Έλεος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ας σταματήσω εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ τώρα πεθαίνει ένα ολόκληρο Έθνος σε slow motion.

      Ανθρωπίνως σωτηρία δεν υπάρχει.

      Ο Θεός ας μας βοηθήσει, γιατί δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ένας Ηγέτης εντός Ελλάδος ικανός να βγει μπροστά για να ακολουθήσει ο Λαός.

      Τώρα αυτά που γράφεται ότι την ευθύνη την έχουμε εμείς, χρειάζονται δύο για να χορέψεις ταγκό, και οι ναζιστές γερμανοί έχουν την δολοφονία Κρατών στο DNA τους

      Διαγραφή
    2. Κι αν δεν υπάρχει ηγέτης; Σε όλη την Ευρώπη κατά κοινή ομολογία, δεν υπάρχουν ηγέτες αλλά δεν υπάρχουν ούτε capital controls ούτε συσσίτια, δουλεύουν οι θεσμοί. Αυτό χρειαζόμαστε, κι αν στείλει ο Θεός καναν ηγέτη (!!) καλοδεχούμενος αλλά ενδιάμεσα κάτι πρέπει να κάνουμε.

      Διαγραφή
  5. Ο αρθογράφος για πολλοστή φορά αναλύει ορθά και με λίγες κουβέντες την σημερινή κατάσταση στην χώρα, φέρνοντας σε άβολη αμηχανία όλους τους υποτακτικούς του Δ΄ Ράιχ που πλασσάρονται ως πολιτικοί που μας σώζουν από τα χειρότερα.

    Το ενθαρρυντικό είναι ότι οι πρόθυμες και καλοζωισμένες γραφίδες εξαφανίζονται αμέσως από το προσκήνιο μόλις εμφανίζονται παρόμοια άρθρα, αδυνατώντας να κάνουν κριτική και περιορίζονται στο γνωστό μοτίβο της καταστροφολογίας από το ενδεχόμενο της εθνικής αφύπνισης και διεκδίκησης της ανεξαρτησίας μας.

    Ο αρθογράφος είναι από τους ελάχιστους που αναφέρεται στην αναγέννηση του Γερμανικού Φασισμού αν και στην εποχή μας δεν θα έπρεπε να λέγονται Ναζί (National-soZIalismus) αλλά Σεντού (Christlich Demokratische Union Deutschlands) εκτός βέβαια αν προτίθεται στο εγγύς μέλλον να αλλάξουν όνομα στο κόμμα.

    Ίσως τότε που οι λέξεις θα έχουν και ακριβές νόημα, οι ενταύθα μετατρέψουν και το γνωστό σλόγκαν σε "Μένουμε Γερμανία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελπίζω αν γίνουν όλα αυτά που προτείνεται κύριε Βιλιαρδε εσείς να βρίσκεστε εντός Ελλάδος. Μην παριστάνεται τον αυτοεξοριστο, όπως έκαναν κάποιοι επι Χούντας. Γιατί σε περίπτωση που δεν καταλάβατε αυτό που προτείνεται, ζητάτε την απόλυτη καταστροφή και κτηνωδία με αποτέλεσμα άμεσο την Χούντα. Και ολα αυτά για να μην περάσει το σχέδιο των Γερμανών. Πραγματικά με ξεπερνάει ο συλλογισμός σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πώς γίνεται όσοι χαρακτηρίζουν τον Γερμανό ΥπΟικ "εχθρό της Ελλάδος" να συμφωνούν με τις προτάσεις του επί του πρακτέου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο εχθρος της Ελλαδος βρισκεται ΠΑΝΤΑ εντος των τειχων.
    Οι κερκοπορτες και οι Θερμοπυλες απο μεσα ανοιξαν παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.