28/6/17

Τα δικαιώματα τα αποκτάς, όταν τα κερδίσεις ! Ποτέ πριν.

Αυτό που με τρελαίνει με τους Ελληνες, είναι η απόλυτη άγνοια στοιχειωδών οικονομικών.
Η κυβέρνηση έχει μόνο δυο πηγές εσόδων. Τους φόρους και τα δάνεια. Και μόνο τρεις γενικές περιοχές εξόδων. Την συντήρηση του κράτους στην κάθε μορφή, τις κρατικές επενδύσεις, και την αποπληρωμή των δανείων που έχει λάβει.
Όταν τα Έσοδα-Έξοδα είναι ένας αρνητικός αριθμός, γ….σε τα.
Όταν είναι θετικό ή μηδέν, όλα καλά.
Ποσο μυαλό χρειαζεται για να καταλάβουμε πως μια καλη κυβέρνηση είναι αυτη που κρατάει χαμηλά την συντήρηση του κρατους για να μπορει να επενδύει πολλά, να πληρώνει λίγα σε αποπληρωμή δανείων, και να βαζει λιγους φορους, ετσι ωστε να εξισορροπεί την εξίσωση ;;;;; καθε αλλος τρόπος οδηγεί μαθηματικά σε κριση…
Στην χωρα μας λενε οι καραγκιοζηδες πως οι άνθρωποι είναι πανω απο τα νούμερα. Η ηλίθια έκφραση που βρήκε η αριστερά και οι λαϊκιστές της κεντροαριστερας (αλλα χρησιμοποιησε και η δεξιά κατα κόρον) για να πουλάνε αριστεριλα στο πόπολο… για να μπορούν να κρύβουν την ανευθυνότητα τους. Γιατι δεν βρέθηκε ενας ηγέτης γαμώτο μου που να έχει τα κότσια να πει στο λαο την μοναδική αλήθεια : Κοινωνική πολιτική κάνεις με πλεονάσματα οχι με δανεικά, και αρα θα δουλέψετε για να τα δημιουργησετε και θα τα ξοδέψετε ορθολογικά!!!
Γιατί πάντα αυτός ο λαός πιστεύει τους ψεύτες; Γιατί δεν μπορεί να σκεφτεί ότι τα δικαιώματα τα αποκτάς, όταν τα κερδίσεις ! Ποτέ πριν.
  


19 σχόλια:

  1. καλή η εξίσωση , σωστά τα συμπεράσματα , λάθος οι ευθύνες. Δηλαδή λάθος πιστεύεις ότι στην Ελλάδα είναι άλλο πράμα η αριστερά και άλλο η δεξιά , ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΜΑ απλά λένε άλλα όταν κυβερνάν.
    Στη χώρα μας υπάρχει παραμόνο μονο η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ - ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.
    Τώρα ένα λες ότι τα κρατικά λεφτα οι αριστεροί θα τα δώσουν σε προσλήψεις απλά δες ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑΝ .
    Η ΝΔ εσχάτως λέει ότι τα λεφτα θα τα δίνει (όπως και έκανε ) στους πλούσιους για να επενδύσουνε -ντεμέκ- αλλά οιφτούνοι τα στέλνανε στην ελβετία και μπατίρισαν .
    Αστα Παναγιώτη μου , άστο σ΄αυτούς που ξέρουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. //...Κοινωνική πολιτική κάνεις με πλεονάσματα οχι με δανεικά, και αρα θα δουλέψετε για να τα δημιουργησετε και θα τα ξοδέψετε ορθολογικά!!!//

    Και αφού δεν υπάρχουν δουλειές για να δουλέψουμε, πώς θα δημιουργήσουμε τα πλεονάσματα ρε θείο;;;

    http://seisaxthia-epam.blogspot.jp/2017/06/12.html#more
    12 Μαθήματα Σύγχρονης Οικονομικής Θεωρίας για Μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και,φυσικά,αγαπητέ κ.ΣΕΡΒΟ,"η καλή κυβέρνηση που κρατάει χαμηλά τη συντήρηση του Κράτους"το κάνει και με το μάζεμα όλων των φόρων και όλων των νόμιμων εσόδων,αυτό δεν ξεχάσατε να πείτε;
    Διότι,εδώ στο Ελλαδιστάν μας,δεν μαζεύτηκαν ποτέ οι φόροι και οι εισφορές και τα τέλη και και και,διαφωνείτε;για να δούμε κι εμείς οι χαζοί,τέλος πάντων πώς πάει ο ισολογισμός του Κράτους.Εσοδα/Εξοδα,καθαρά πράματα και ύστερα διάλογος και συζήτηση,ευρύτατη για το τί θα αλλάξει και τί όχι.Οταν παύουν οι αγορές (αυτοί οι καλοί άνθρωποι)να μας δανείζουν κι εμείς είμαστε--λόγω Σημίτη,Κωστάκη,Γιωργάκη και κάθε Σκατάκη που ακολουθεί--εντελώς ξεβράκωτοι απέναντί τους,τότε πες εσύ τις εξυπνάδες σου να σου πω τις δικές μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι επιλογές μας είναι δύο.
    Ή δανεικά ευρώ ή εθνικό κρατικό νόμισμα που τυπώνεις εσύ και χωρίς να το χρωστάς.
    Εννοείται ότι πριν, διαγράφεις μονομερώς και με τον προβλεπόμενο ΝΟΜΙΜΟ τρόπο το σύνολο του χρέους σου.
    Διαλέγεις και παίρνεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Εννοείται ότι πριν, διαγράφεις μονομερώς και με τον προβλεπόμενο ΝΟΜΙΜΟ τρόπο το σύνολο του χρέους σου<

      Ποιος είναι ο προβλεπόμενος και νόμιμος αυτός τρόπος, με τον οποίο διαγράφεις το σύνολο του χρέους σου;

      Διαγραφή
    2. @Nativist

      Νόμιμη διαγραφή χρέους κάνει μία χώρα υπό ΔΥΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ προυποθέσεις.

      1) Οταν ισχύουν οι όροι που θέτει το Διεθνές Δίκαιο και
      2) Οταν το ζητήσει η νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.

      Στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει ο δεύτερος όρος. Και έτσι δεν γίνεται η διαγραφή.

      Σε δεκάδες περιπτώσεις όπου υπήρξαν και τα δύο, είχαμε μονομερείς διαγραφές χρέους χωρών με τελευταίες της Αργεντινής, της Ισλανδίας και του Πουέρτο Ρίκο (Μάιος 2017)

      Η Νεότερη Ελλάδα το έκανε 5 φορές και υπό διαφορετικά πολιτικά καθεστώτα με τελευταία φορά (δικτατορία Μεταξά) όταν πέτυχε την διαγραφή του χρέους που είχε προς το Βέλγιο. Με τα τεράστια χρήματα που εξοικονομήθηκαν τότε από την διαγραφή, μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα το Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλήσεων.
      Αν αναζητήσεις με τις σωστές λέξεις/κλειδιά, θα βρεις στα ελληνικά και σε άλλες γλώσσες, ΟΛΕΣ τις πληροφορίες που θέλεις.

      Διαγραφή
    3. 1) Ισχύουν για μάς οι όροι που θέτει το Διεθνές Δίκαιο;
      2) Η κυβέρνηση που έχομε δεν είναι νόμιμη;

      Μήπως, λοιπόν, δεν υπάρχει ο πρώτος όρος; Διότι διαφορετικά θα το είχαν ζητήσει. Ποιος ο λόγος να μην το ζητούν;

      Τα πράγματα δεν είναι όπως τα λες και πουθενά δεν υπήρξε ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ διαγραφή χρέους. Αυτή έγινε, στο βαθμό που έγινε, κατόπιν αποφάσεως διεθνούς δικαστηρίου, ή συμβιβασμού με κάποιους χρεώστες (περίπτωση Αργεντινής).

      α) Πουέρτο Ρίκο

      β) Στην Ισλανδία χρεοκόπησαν οι τράπεζες και όχι το κράτος, Δηλαδή, έχομε μία περίπτωση εντελώς αντίθετη μ' αυτήν τής Ελλάδας. Μην συγκρίνεις μήλα με τομάτες, επειδή και τα δύο είναι κόκκινα.

      γ) Κάνεις λόγο για "νόμιμη" κυβέρνηση. Ποια θα ήταν "παράνομη"; Μήπως τού Μεταξά; Την περίπτωση Μεταξά, την γνωρίζω, αν και υπάρχουν κάποιες ενστάσεις, ως προς την ακρίβεια των γεγονότων. Εδώ η πρωτότυπη απόφαση τού Διεθνούς Δικαστηρίου, από το οποίο εκδίκασε την υπόθεση.

      δ) Ποιες είναι οι άλλες τέσσερις φορές, που η Ελλάδα διέγραψε χρέος της "υπό διαφορετικά πολιτικά καθεστώτα"; Θα ήθελα να τις μάθω, διότι δεν τις γνωρίζω και ούτε τις βρίσκω πουθενά.

      Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ διαγραφή χρέους δεν υπάρχει. Δικαστική απόφαση, ή συμβιβασμός.-

      Διαγραφή
    4. 1) Ναι, ισχύουν!
      2) Ναι, αυτή που έχουμε τώρα, είναι η κυβέρνηση που μπορεί να προχωρήσει στην διαγραφή. Ξέρεις να υπάρχει κάποια άλλη νόμιμη κυβέρνηση;

      Η οποία όμως δεν ζητά την διαγραφή διότι έχει συμφωνήσει με τους δανειστές, να μην την ζητήσει. ΕΤΣΙ, της έχουν επιτρέψει να γίνει κυβέρνηση.
      Γιατί αυτοί ενδίδουν; Διότι δεν είναι πατριώτες αλλά εξουσιομανείς και διότι κρύβουν σκελετούς στην ντουλάπα τους. Εχουν ομολογήσει και οι ίδιοι ότι εκβιάστηκαν και εκβιάζονται. Τι άραγε τους κάνει εκβιάσιμους;
      Η κάθε χώρα έχει οικονομία με δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ετσι, χώρες με μεγέθη και οικονομίες που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους (π.χ. Ισλανδία/Αργεντινή) διέγραψαν μονομερώς τα χρέη τους. Γιατί εμείς πρέπει να έχουμε τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτές;
      Παράνομο είναι όχι μόνο το χρέος που έγινε με παράνομο τρόπο αλλά και αυτό που έγινε με νόμιμο αλλά η χώρα δεν μπορει να το αποπληρώσει. Οταν η κυβέρνηση έχει να διαλέξει μεταξύ της αποπληρωμής ή της επιβίωσης των πολιτών, διαλέγει το δεύτερο και είναι νόμιμο ακόμα και εάν ο δανεισμός έγινε νόμιμα.
      Στην Ελλάδα ο δανεισμός έγινε ΚΑΙ με δόλο, ΚΑΙ υπάρχει αδυναμία αποπληρωμής του. Επομένως, η απαίτηση των δανειστών είναι διπλά παράνομη.
      Στην Ισλανδία, όταν οι τραπεζίτες με τους δικούς τους πολιτικούς έφαγαν τα χρήματα των πολιτών και θέλησαν να φορτώσουν την ζημιά στο κράτος (δηλαδή στους πολίτες), ο Πρόεδρος που δεν ήταν του ιδίου φυράματος με τους δικούς μας πολιτικούς, άφησε τις τράπεζες να πτωχεύσουν. Για να λειτουργήσει η οικονομία, στην θέση τους άνοιξαν άλλες χρησιμοποιώντας τις υποδομές των παλιών. Οι παλιές μπήκαν σε εκκαθάριση και έτσι βρέθηκε όλο το κλεμένο χρήμα. Οσοι ενεπλάκησαν, πέρασαν από δίκες.
      Νόμιμες με την νομική έννοια και όχι την πολιτική, είναι όσες κυβερνήσεις αναγνωρίζονται ως τέτοιες από τον ΟΗΕ.
      Ούτε επι Μεταξά, ούτε επί Παπαδόπουλου υπήρχαν άλλες κυβερνήσεις που να διεκδικούν αυτές την νομιμότητα.
      Η Ελλάδα κήρυξε πτώχευση πέντε φορές και συγκεκριμένα το 1827, το 1832, το 1843, το 1893 και το 1932. Αυτή τώρα είναι η έκτη.
      Γκουγκλάροντας θα βρεις τις λεπτομέρειες.
      Δεν είμαι εδώ για να κάνω την γραμματέα.

      Διαγραφή
    5. @ νατιβιστ
      >β) Στην Ισλανδία χρεοκόπησαν οι τράπεζες και όχι το κράτος, Δηλαδή, έχομε μία περίπτωση εντελώς αντίθετη μ' αυτήν τής Ελλάδας. Μην συγκρίνεις μήλα με τομάτες, επειδή και τα δύο είναι κόκκινα.<

      Ατυχές το παράδειγμα σου. Δεν χρεοκόπησε το κράτος διότι ο πρόεδρος τους αρνήθηκε να καλύψει τη χρεοκοπία των τραπεζών, παρότι έτσι ήθελε η κυβέρνηση. Αν το δεχόταν, είναι προφανές ότι θα χρεοκοπούσε το ισλανδικό κράτος.

      Στην Ελλάδα του 2008, πριν καλά καλά να εμφανιστεί η κρίση, η τότε κυβέρνηση Καραμανλή διέθεσε το ποσό των 28 δισ. ευρώ για κάλυψη των τραπεζών, το ξέχασες ή θα πρέπει πάλι να παίξουμε το παιγνίδι με τα λινκς που τόσο αγαπάς.
      Πόσες φορές έγινε το ίδιο και μετά -και συνεχίζεται!;

      Εσύ μπλέκεις -με πιο σκοπό;- τις κόκκινες ντομάτες με τα πράσινα άλογα.

      Διαγραφή
    6. 1) Αν ισχύουν (πού το ξέρεις;), τότε γιατί ούτε αυτή η κυβέρνηση, ούτε οι προηγούμενες (όλες νόμιμες ήσαν), δεν προχωρούν σε συμβιβασμό, ή δικαστικό αγώνα;

      2) >Η οποία όμως δεν ζητά την διαγραφή διότι έχει συμφωνήσει με τους δανειστές, να μην την ζητήσει. ΕΤΣΙ, της έχουν επιτρέψει να γίνει κυβέρνηση<
      Αυτό έρχεται σε ευθεία αντίφαση με τα παραπάνω που γράφεις, για "νόμιμη" κυβέρνηση. Καμμία νόμιμη κυβέρνηση δεν εκλέγεται παρά από τούς Έληνες πολίτες, όπως και αυτή που έχομε τώρα. Συνεπώς, τι πάει να πει "της έχουν επιτρέψει να γίνει κυβέρνηση"; Ποιος και προπαντός πώς; Και πώς αποδεικνύεται η συμφωνία με τούς δανειστές; Ο καθένας γράφει ό,τι παραμύθια θέλει.

      3) Εξακολουθείς να επιμένεις στην φράση "διέγραψαν μονομερώς τα χρέη τους", ενώ σού απέδειξα ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ. Δεν το κατάλαβες, ή δεν διαβάζεις προσεκτικά;

      4)>Παράνομο είναι όχι μόνο το χρέος που έγινε με παράνομο τρόπο αλλά και αυτό που έγινε με νόμιμο αλλά η χώρα δεν μπορει να το αποπληρώσει<

      Παράνομο είναι το χρέος που έγινε από μη εκλεγμένη κυβέρνηση, δι όφελος των κυβερνώντων, χωρίς ο λαός να ωφεληθεί τίποτε απ' αυτό. Βλέπε προσφυγή ΗΠΑ κατά Ισπανίας για το χρέος τής Κούβας προς την δευτέρα. Τότε χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ιστορία ο όρος "Odious debt" (απεχθές χρέος). Αλλά, ενώ εγώ συνεχίζω να παραθέτω στοιχεία και συνδέσμους, κάνοντας τον κόπο να τούς βρω, εσύ, ως συνήθως, συνεχίζεις να γράφεις χωρίς το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο, πράγμα που με κάνει να διερωτώμαι, αν έχει νόημα ο διάλογος μαζί σου.

      5) >Οταν η κυβέρνηση έχει να διαλέξει μεταξύ της αποπληρωμής ή της επιβίωσης των πολιτών, διαλέγει το δεύτερο και είναι νόμιμο ακόμα και εάν ο δανεισμός έγινε νόμιμα<
      Κι αν οι δανειστές δεν συμφωνήσουν, όπως έγινε με πολλούς απ' αυτούς τής Αργεντινής, που δεν δέχτηκαν μείωση τού χρέους κι ακόμη τής κλάνουν κατασχέσεις; Ποιος θα τούς υποχρεώσει; Δεν μού λες, καταλαβαίνεις καθόλου τι γράφεις;


      Το χρέος που έγινε νόμιμα, αλλά η χώρα αδυνατεί να πληρώσει, όπως την Ελλάδα, δεν είναι παράνομο, γι αυτό οδηγεί τελικά στην πτώχευση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την χρεώστρια. Πού είναι ο δόλος και πράσσειν άλογα; Τα έπαιρνε ο Παπανδρέου και αγόραζε ψήφους με διορισμούς. Ποιος δόλος και ποια παρανομία και τρίχες κατσαρές;

      Δεν σε ρώτησα πότε κήρυξε πτώχευση η Ελλάδα, αυτό το ξέρω, αλλά πότε διέγραψε μονομερώς χρέος, όπως αφήνεις να εννοηθεί στην τελευταία παράγραφο τού σχολίου σου 5:11 π.μ. Μήπως δεβ ξέρεις τι λες (το πιθανότερο);

      Το ποιος κάνει εδώ μέσα την ... "γραμματέα" είναι νομίζω πασιφανές και δεν χρίζει σχολίων.

      Κιτσάρα, άλλα τα μάτια τού λαγού κι άλλα τής κουκουβάγιας.

      Διαγραφή
    7. >Δεν χρεοκόπησε το κράτος διότι ο πρόεδρος τους αρνήθηκε να καλύψει τη χρεοκοπία των τραπεζών, παρότι έτσι ήθελε η κυβέρνηση<

      Εγώ δεν είπα γιατί δεν χρεοκόπησε το κράτος, αλλά απλώς ότι δεν χρεοκόπησε. Εσύ εξηγείς τον λόγο. Συνεπώς, καθόλου ατυχές το παράδειγμά μου;

      Άνευ νοήματος και η δεύτερη παράγραφος, ως απλώς επεξηγηματική τού γεγονότος. Είπα εγώ πουθενά το αντίθετο; Ίσα-ίσα.

      Δεν μπλέκω, όπως βλέπεις, τίποτε.

      Διαγραφή
    8. @ νατιβιστ
      Η Αργεντινή διέγραψε μονομερώς και χωρίς κάποιο διεθνές δικαστήριο να την καταδικάσει, το 70% του χρέους της ενώ μπορούσε να το διαγράψει ολόκληρο.
      Το 30% που βλακωδώς δέχθηκε να διαπραγματευτεί, ήταν αυτό που την οδήγησε πάλι σε χρεωκοπία.
      Αν σε έχω δανείσει 100 ευρώ και δεχθώ να μου χρωστάς 30, αλλά στην τσέπη σου έχεις 5 για κανα σουβλάκι, πάλι χρεωκοπημένος είσαι...
      Μιλώντας για διαγραφή χρέους χωρών αναφέρομαι σε ντόπερμαν και λυκόσκυλο που πάντως είναι και τα δύο σκυλιά.
      Ο νόμος που αναφέρεται σε ανθρώπους δεν κάνει διάκριση εάν ένας είναι ψηλός ή κοντός, λευκός ή μαύρος, ξανθός ή κοκκινομάλης, ούτε αν είναι καραφλός ή με μαλλιά. Ούτε αν ζει σε βίλα ή κοτέτσι. Κατά τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζει το διεθνές δίκαιο τις χώρες. Γι΄αυτό στον ΟΗΕ έχει μια έδρα η Κίνα, μία και το Κιριμπάτι.
      Η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου που δικαίωσε την Ελλάδα έναντι του Βελγίου (επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ο καθηγητής Γιούπης) και που υπάρχει στην διεθνή βιβλιογραφία αποτέλεσε νομικό προηγούμενο που ισχύει ακόμα για να διαγράψουν και άλλες χώρες το παράνομο χρέος που τους είχε ή έχει επιβληθεί.
      Και ένα δωράκι στους θαυμαστές του αείμνηστου Κων. Μητσοτάκη. Αργότερα ως υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου ο μακαρίτης, λέγοντας ότι η διαγραφή του χρέους από την κυβέρνηση Μεταξά ήταν παράνομη και ...άδικη έναντι των Βέλγων, ξαναφόρτωσε το διεγραμμένο χρέος στην Ελλάδα και δόσεις του πληρώνουμε ακόμα και σήμερα. Λέτε να πήρε από τους δανειστές τίποτα εκατομμύρια σε προμήθειες κάτω από το τραπέζι; Μπα, δεν νομίζω. Το έκανε, λέει, για να μη μας πούνε μπαταχτσήδες. Το ίδιο παραμύθι που χρησιμοποιούν και σήμερα για να τα οικονομάνε κάθε φορά που πληρώνουμε μια δόση.
      Αυτός είναι ο πατριωτισμός τους.

      Διαγραφή
    9. //γιατί ούτε αυτή η κυβέρνηση, ούτε οι προηγούμενες (όλες νόμιμες ήσαν), δεν προχωρούν σε συμβιβασμό, ή δικαστικό αγώνα;//
      Ειπαμε: διότι είναι δοσιλογικές. Θα υπήρχαν κυβερνήσεις Τσολάκογλου, Ράλλη κλπ χωρίς την έγκριση των ναζί;
      Μην κοιτάς που τώρα γίνεται η ίδια δουλειά με εκλογές και χωρίς γερμανικό στρατό στην Ελλάδα. Υπάρχει και η πιό ύπουλη, η οικονομική κατοχή που βιώνουμε η οποία μπορεί μακροχρόνια να έχει χειρότερες συνέπειες. Εκτός βέβαια από μερικούς που δεν το έχετε πάρει χαμπάρι.
      Αν σε δανείσω 100 ευρώ και στα ζητήσω ενόσω ξέρω ότι έχεις μόνο 10 για να φας να μην πεθάνεις, η απαίτησή μου καθίσταται παράνομη. Ξύπνα βασίληηηηη!!!

      Διαγραφή
    10. @ νατιβιστ
      Ε βέβαια πάντα δίκιο έχεις.
      Μόνο που δεν θέλεις -ή δεν μπορείς- να καταλάβεις τον άλλον.
      Είναι σαφές ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις επέλεξαν να σώσουν τις τράπεζες φορτώνοντας τις ζημιές τους στο Κράτος, και αυξάνοντας το δημόσιο χρέος της.
      Είναι όμως δημόσιο χρέος για να κατατάξουμε το πρόβλημα ως τέτοιο;

      Διαγραφή
    11. @ Κριστιάν Ακκυριά

      Εφ' όσον το κράτος το φορτώθηκε, μετετράπη από ιδιωτικό σε δημόσιο χρέος. Τι δεν καταλαβαίνεις;

      @ Κιτσάρας

      Το μόνο σωστό που γράφεις στα δύο παραπάνω σχόλιά σου, είναι ότι όντως η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, με υπουργό Συντονισμού (όχι οικονομικών) τον Μητσοτάκη, ανέλαβε ξανά το χρέος. Η ευθύνη είναι του πρωθυπουργού, όχι του υπουργού, ο οποίος δεν ενεργεί αυτόνομα. Η Αργεντινή, επί προεδρίας Kirchner, διαπραγματεύτηκε το σύνολο τού χρέους και πέτυχε μείωση κατά ~ 70% με την σαφή βοήθεια κι επιρροή των ΗΠΑ. Διάβασε καλύτερα.



      Διαγραφή

    12. Τώρα σε δικαιολογώ να τα θέλεις όλα έτοιμα, αφού ούτε τα στοιχειώδη δεν μπορείς να βρεις από μόνος σου.
      Γεώργιος Παπανδρέου πρωθυπουργός και Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
      Στέφανος Στεφανόπουλος Υπουργός άνευ Χαρτοφυλακίου και Αντιπρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου
      Γεώργιος Μαύρος Υπουργός Συντονισμού
      Πέτρος Γαρουφαλιάς Υπουργός Εθνικής Αμύνης
      Σταύρος Κωστόπουλος Υπουργός Εξωτερικών
      Πολυχρόνης Πολυχρονίδης Υπουργός Δικαιοσύνης
      Ιωάννης Τούμπας Υπουργός Εσωτερικών
      Κωνσταντίνος Μητσοτάκης Υπουργός Οικονομικών
      Γεώργιος Β. Μελάς Υπουργός Εμπορίου
      Ιωάννης Ζίγδης Υπουργός Βιομηχανίας
      και πάει λέγοντας...
      Πόσο έλεγχο είχε ο γεροπαπανδρέου φάνηκε όταν αποστάτησαν οι υπουργοί του με πρώτο τον ακατονόμαστο.
      Υπουργός (απο)Συντονισμού ο μακαρίτης υπήρξε στην κυβέρνηση Κων. Καραμανλή μετά την μεταπολίτευση.
      Το ότι ήταν δικό του έργο η ανάληψη του διαγραμμένου χρέους προκύπτει από το γεγονός ότι αυτός ήταν ο εισηγητής που έφερε το ζήτημα στο υπουργικό συμβούλιο και ανέλαβε με τους συνεργούς του να το διεκπαιρεώσει στην συνέχεια. Το έχει καυχηθεί και σε συνεντεύξεις του. Ο μεν Γέρος πέθανε σχετικά φτωχός, ο δε Μητσοτάκης έχει αφήσει και για τα τρισέγγονά του, χωρίς να έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του.
      Ποιός άραγε λες να τα άρπαξε από τους βέλγους;

      Στην Αργεντινή διέγραψαν μονομερώς το 70% του χρέους και μαλακωδώς διαπραγματεύτηκαν το υπόλοιπο 30%. Η απόφαση του αμερικανού δικαστή να κατασχεθεί στην Γκάνα όπου βρισκόταν το εκπαιδευτικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Αργεντινής, βασίστηκε σε απαιτήσεις αμερικανών επενδυτών/κορακιών και αφορούσε στο 70% του χρέους και όχι στο 30% αφού για αυτό το τμήμα υπήρχε ρύθμιση.



      Διαγραφή
    13. //Εφ' όσον το κράτος το φορτώθηκε, μετετράπη από ιδιωτικό σε δημόσιο χρέος. Τι δεν καταλαβαίνεις;//
      Χωρίς να είμαι συνήγορος του Κριστιάν, σου λέω ότι όπως μας φόρτωσαν το χρέος, έτσι και θα το ξεφορτωθούμε όταν ξεφορτωθούμε αυτούς που μας το φόρτωσαν. Και αυτή την φορά δεν θα πάνε σπίτι τους να τρωνε τα κλεμένα, αλλά θα δικαστούν όλοι και τότε θα δούμε ποιός, πού, πότε και πόσα άρπαξε. Μετά, δημεύσεις και Κορυδαλλός για παραθέρισμα!

      Διαγραφή
  5. Τα κράτη δεν είναι επιχειρήσεις. Υπάρχει κράτος που έσοδα-έξοδα=θετικός αριθμός? Το θέμα είναι να είναι διαχειρίσιμα τα ελλείμματα. ¨οσον αφορά τους φόρους, σε όλα τα αναπτυγμένα κράτη που έχουν σπουδαίο κοινωνικό κράτος (σκανδιναβικές χώρες, Γερμανία, Ολλανδία κλπ) σου παίρνουν το σκαλπ με τους φόρους. Ειδικά στις σκανδιναβικές χώρες, γίνεται μεγάλη αναδιανομή πλούτου. Συμφωνώ δε ως προς το ότι για να αναδιανείμεις τον πλούτο, πρέπει πρώτα να τον παράγεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ψάχνετε ηγέτη να σας πει την αλήθεια και να μπορεί να ισορροπίσει τα οικονομικά της Ελλάδος; Κάτι σουργελα το βάλανε ισόβια...φοβάστε να το πείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.