20/6/17

Η Αυστραλία ανέστειλε τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, μετά τη κατάρριψη του συριακού πολεμικού αεροπλάνου και τη ρωσική απάντηση

Australia Suspended Airstrikes In Syria, Refers To US Downing Of Syrian Warplane And Russian Response
Η Αυστραλία ανέστειλε προσωρινά τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία μετά από τη κατάρριψη ενός συριακών στρατιωτικού αεροπλάνου και τη ρωσική αντίδραση για το συμβάν.
Την Κυριακή, ένα  πολεμικό αεροπλάνο των ΗΠΑ κατέρριψε ένα συριακό πολεμικό αεροπλάνο Su-22 στην περιοχή νοτίως της Τάμπκα στην επαρχία της Ράκκα. Ο συνασπισμός υπό αμερικανική ηγεσία κατηγόρησε την συριακή Πολεμική Αεροπορία ότι βομβάρδιζε τους μαχητές των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF) στην περιοχή. Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός περιγράφεται ως αναληθής από πηγές της αντιπολίτευσης και των SDF.

Τη Δευτέρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι σταματά όλες τις αλληλο- επικοινωνίες με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του μνημονίου για τη πρόληψη περιστατικών στο συριακό ουρανό. Το υπουργείο πρόσθεσε ότι από τώρα η ρωσική πυραυλική άμυνα θα παρακολουθήσει οποιοδήποτε αεριωθούμενο του Συνασπισμού υπό την αμερικανική ηγεσία, δυτικά του ποταμού Ευφράτη.

Την Τρίτη, το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας είπε σε μια δήλωση ότι «Ως προληπτικό μέτρο, οι επιχειρήσεις αεροπορικών επιδρομών της αυστραλιανής αμυντικής δύναμης (ADF) σταμάτησαν προσωρινά».
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «προσωπικό της ADF παρακολουθεί στενά την εναέρια κατάσταση στη Συρία και η απόφαση για την επανάληψη των αεροπορικών επιδρομών της ADF στη Συρία θα γίνει εν ευθέτω χρόνω». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.