17/6/17

Σύλληψη των δημοσιογράφων της τουρκικής τηλεόρασης στη Σαουδική Αραβία

  • Ρόλο διαμεσολαβητή στην κρίση του Κόλπου με το Κατάρ επιχειρεί να αναλάβει η Τουρκία. Από την πρόσφατη επίσκεψη Τσαβούσογλου στο Κουβέιτ (φωτ.: EPA / Raed Qutena)
Μια σοβαρή εξέλιξη επισκίασε την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Σαουδική Αραβία, η οποία έγινε για να αναχθεί η Τουρκία σε ρόλο διαμεσολαβητή στην κρίση με το Κατάρ, αφού όμως προηγουμένως η Τουρκία φάνηκε έτοιμη να στείλει στρατεύματα, παίρνοντας φανερά το μέρος του Κατάρ.

Η Σαουδική Αραβία, αφού πριν από τέσσερις μέρες αρνήθηκε να δεχτεί τον Τσαβούσογλου, όταν του έδωσε την άδεια να επισκεφθεί τη χώρα, του επεφύλασσε μια άλλη έκπληξη.
Οι Αρχές του κράτους συνέλαβαν το συνεργείο της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης, που πήγε στην Σαουδική Αραβία με ειδική βίζα, για να καλύψει την επίσκεψη Τσαβούσογλου.
Μετά τη σύλληψή τους έγιναν ενέργειες από την τουρκική πρεσβεία του Ριάντ και το προξενείο της Τζέντα και τελικά, μετά από κράτηση δέκα ωρών, αφέθησαν ελεύθεροι. Πάντως με τη σύλληψη η Τουρκία έλαβε το μήνυμα για τη στάση της στο θέμα του Κατάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.