29/6/17

Πρώτη βολή όπλου λέιζερ από επιθετικό ελικόπτερο AH-64 Apache

Όπλο λέιζερ υψηλής ισχύος που είχε τοποθετηθεί σε επιθετικό ελικόπτερο AH-64 Apache για πρώτη φορά εντόπισε, στόχευσε και χτύπησε στόχο εδάφους, σε δοκιμή που πραγματοποιήθηκε από τη Raytheon και τον US Army Apache Program Management Office, σε συνεργασία με τη US Special Operations Command στον χώρο δοκιμών Γουάιτ Σαντς στο Νέο Μεξικό.
Όπως τονίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, ήταν η πρώτη φορά που ένα πλήρως ενσωματωμένο σύστημα λέιζερ σε ατρακτίδιο έπληξε με επιτυχία στατικό στόχο από ελικόπτερο, σε μια ποικιλία υψομέτρων, ταχυτήτων και φάσεων πτήσης, αποδεικνύοντας τη βιωσιμότητα των επιθέσεων με όπλα λέιζερ από ελικόπτερα Apache.
Το σύστημα, στο πλαίσιο δοκιμών που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, ανίχνευσε και έπληξε στόχο σε απόσταση 1,4 χλμ, χρησιμοποιώντας για τους σκοπούς της στόχευσης μια ειδική παραλλαγή του Multi-Spectral Targeting System της Raytheon- έναν προηγμένο, ηλεκτροοπτικό υπέρυθρο αισθητήρα, ο οποίος συνδέθηκε με το λέιζερ. Τα δεδομένα που προέκυψαν από το τεστ- περιλαμβανομένων της επίδρασης των δονήσεων από τη λειτουργία του έλικα, της σκόνης και του αέρα που κινούνταν προς τα κάτω, θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη και διαμόρφωση μελλοντικών όπλων λέιζερ.
Τα πλεονεκτήματα της εγκατάστασης όπλων λέιζερ σε επιθετικά ελικόπτερα είναι πολλά, μεταξύ των οποίων η καταστροφή «βαρέων» στόχων όπως οχήματα (κάτι για το οποίο σήμερα χρειάζεται εκτόξευση αντιαρματικού πυραύλου ή συνεχόμενα εύστοχα πυρά από το πυροβόλο) με υψηλή ακρίβεια, χωρίς να χρειάζονται πυρομαχικά.
Ναυτεμπορική

3 σχόλια:

  1. Στο πεπρωμένο σου να δίνεις σημασία
    και να προσέχεις πώς βαδίζεις στη ζωή
    ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΑΣΑΙ(παντοιοτρόπως)ΑΛΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ
    και κάποιος παίζει τη δική σου την ψυχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο πεπρωμένο σου να δίνεις σημασία
    και να προσέχεις πώς βαδίζεις στη ζωή
    ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΑΣΑΙ(παντοιοτρόπως)ΑΛΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ
    και κάποιος παίζει τη δική σου την ψυχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενα "βημα" εμπρος στις μελλοντικες αιματοχυσιες !.
    Τα πλεονεκτηματα του η ελαφρια φορητικοτητα ( αναλογα με τον δεδομενο αριθμο κιλοβατωρων του καθε συστηματος βεβαια), η χειρουργικη στοχευση (=μειωση παραπλευρων
    θυματων και ζημιων), και το αστειρευτο των αναχορηγιων.
    Βεβαια ενδιαφερον εχει το πως θα υπερκεραστει η, ασαφης σχετικα, αντιρρηση του ΟΗΕ (1995), αλλα αυτος ειναι, ως γνωστον, ο ασθενης κρικος στην ιστορια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.