31/1/17

Αντιπρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CHP: Εξευτελισμός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων η βόλτα των στρατηγών στα Ίμια

(Φωτ.: ulusalkanal.com.tr)
Πυρά εκ των έσω για το «επετειακό» σόου που έστησαν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στα Ίμια, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ και των αρχηγών των Επιτελείων. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Ενγκίν Αλτάι επέκρινε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ενγκίν Αλτάι: Αυτές οι κινήσεις μοιάζουν σαν πρόσκληση στις εθνικιστικές ψήφους ενόψει του δημοψηφίσματος.
«Με την παρέλαση των στρατηγών με “πλάκα τα γαλόνια” στα Ίμια, στα οποία είχαμε αποβιβάσει [σ.σ. το 1999] δέκα κομάντο μόνιμους υπαξιωματικούς, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν κερδίζουν κύρος», είπε χαρακτηριστικά.
Ο βουλευτής του CHP έκανε λόγο για «τουριστική βόλτα στο Αιγαίο» που θέτει σε αμφισβήτηση το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων. «Επί πλέον αναρωτιέμαι εάν ο ΓΕΕΘΑ και οι έπαρχοι [σ.σ. καϊμακάμηδες] θέλουν να συμμετέχουν ως πολιτικά πρόσωπα στο δημοψήφισμα. Ο αρχηγός πρέπει να αποκαλύψει στους πολίτες και στην κοινή γνώμη τι κρύβεται πίσω από αυτές τις κινήσεις», ανέφερε.
Ακόμα, σχολιάζοντας το διάταγμα Τραμπ για το μπλόκο στην είσοδο μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, κατηγόρησε τον Ταγίπ Ερντογάν και τα υψηλόβαθμα στελέχη του AKP για περίεργη σιωπή. «Περιμένουμε από την κυβέρνηση να τηρήσει μια έντιμη και περήφανη στάση», κατέληξε. 

1 σχόλιο:

  1. Ο βουλευτής του CHP έκανε λόγο για «τουριστική βόλτα στο Αιγαίο»...εγω θα ελλεγα αβλαβη διευλευση με την εννοια οτι δεν υπηρχε απολυτως καμμια απειλη γιαυτους απο μερους της Ελλαδος...γιατι δεν κανουν τουριστικη βολτα με τις λιμουζινες τους στο Τουρκοκρατουμενο Κουρδισταν η στην Αλ Μπαμπ...τι φοβουνται τα παλικαρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.