13/10/16

Σταύρος Καλεντερίδης*: Το "δέλτα" - Τι είναι, τι πρεσβεύει, τι επιδιώκει

«Από τη στιγμή που ξεκινήσει η κοινωνική αλλαγή τίποτα δεν μπορεί να την ανατρέψει. Δεν γίνεται να αφαιρέσεις τη γνώση από κάποιον που έχει μάθει να διαβάζει. Δεν γίνεται να ταπεινώσεις κάποιον που αισθάνεται υπερηφάνεια. Δεν μπορείς να καταπιέσεις τους πολίτες που δεν φοβούνται πια. Έχουμε δει το μέλλον και το μέλλον μας ανήκει»
- Cesar Chavez
Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα. Αριστερόστροφους, δεξιόστροφους, ακραίους, μετριοπαθείς και μέτριους. Κόμματα, σωτήρες, συμμαχίες, λυκοφιλίες, νέα πρόσωπα και αρχαία. Ειδικούς, ανειδίκευτους, λαϊκιστές και τεχνοκράτες. Το αποτέλεσμα ήταν πάντοτε το ίδιο και ήταν πάντοτε εναντίον μας.
Λένε πως έχουμε αυτούς που μας αξίζουν. Πως εμείς τους ψηφίσαμε και πως είμαστε και εμείς συνυπεύθυνοι. Μας στοχοποιούν με μια ενοχική προπαγάνδα η οποία μας οδηγεί στο αδιέξοδο και μας στρέφει τον έναν εναντίον του άλλου. Αν φταίει κάποιος, τότε φταίει το πολιτικό μας σύστημα. Το ίδιο σύστημα που αναδεικνύει μόνο του τους πολιτικούς υποψηφίους με το γνωστό «χρίσμα» το οποίο μάλλον έχει επιβιώσει από άλλον αιώνα. Το ίδιο σαθρό πολιτικό σύστημα στο οποίο το 20% των φερόμενων αντιπροσώπων μας δεν τους ψηφίζουν καν οι πολίτες (12 βουλευτές επικρατείας και 50 βουλευτές-μπόνους πρώτου κόμματος), και στο οποίο προΐσταται ένα κυβερνών κόμμα που κατά την τελευταία εκλογική διαδικασία έλαβε την υποστήριξη μόλις του 19,43% των ψηφοφόρων! Το ίδιο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που εξισώνει τη λευκή ψήφο με την άκυρη προς όφελος του και υποκλέπτει την ψήφο των πολιτών που στηρίζουν κόμματα τα οποία δεν κατορθώνουν να μπουν στη βουλή.
Ξέρουμε λοιπόν τι δεν χρειαζόμαστε. Γνωρίζουμε που δεν πρέπει να βασιστούμε για να βρεθεί η λύση. Η αναζήτηση ωστόσο δεν θα είναι μεγάλη καθώς αυτοί που περιμέναμε είμαστε εμείς οι ίδιοι. Προσπαθούν να μας πείσουν πως είμαστε αδρανείς, αδιάφοροι και αμέτοχοι. Στην πραγματικότητα το ίδιο το σύστημα μας κρατάει αιχμάλωτους και μας καθιστά αδύναμους να αντιδράσουμε, ενώ η κάθε προσπάθεια μας για συμμετοχή είτε γίνεται ελεγχόμενα (εκλογές) είτε ματαιώνεται και ακυρώνεται από τους κομματικούς μηχανισμούς και τα στημένα τους παιχνίδια.Αυτό που μένει είναι να πάρουμε την κατάσταση για πρώτη φορά στα χέρια μας. Ελεύθερα και ακηδεμόνευτα. Ξαναγράφοντας τους κανόνες του παιχνιδιού. Αυτό είναι το «δέλτα».
Το δέλτα είναι η πρώτη πολιτική, υπερκομματική εκστρατεία, που στόχο έχει την αλλαγή ολόκληρου του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας, την κάλυψη του κενού δημοκρατίας που υπάρχει και την αναζήτηση οριστικών λύσεων στα προβλήματα των πολιτών.
Το θεσμικό οικοδόμημα του δέλτα στηρίζεται σε 10 μεταρρυθμίσεις - αντίδοτο στην παρακμή των κομμάτων, του πολιτικού συστήματος και της «κομματικής δημοκρατίας». Πρόκειται για 10 ιδέες «κοινής λογικής», που θεωρούνται κοινώς και ευρέως αποδεκτές μεταξύ των οποίων είναι:
• Το τέλος στο διορισμό και τον έλεγχο των δικαστικών από τους πολιτικούς
• Η απόλυτη ανεξαρτησία δήμων και περιφερειών
• Η υποχρεωτικά δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων
• Η κατάργηση της ασυλίας και των προνομίων των βουλευτών και υπουργών,
και η αντιμετώπιση λοιπών συστημικών παθογενειών που συνδέονται με φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής αλλά και απαξίωσης του πολίτη.
Πάνω απ΄όλα όμως το δέλτα προωθεί τη Δημοκρατία, στη συμμετοχική και ενισχυμένη της μορφή κατά την οποία ο πολίτης βρίσκεται στο επίκεντρο με ουσιαστική συμμετοχή στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. Μιλάμε δηλαδή για μια πολιτική επανάσταση.
Ξεκινάμε συγκεντρώνοντας υποστηρικτές από όλη την Ελλάδα. Η αύξηση των υποστηρικτών θα οδηγήσει σε ανάλογη κλιμάκωση της πολιτικής μας πίεσης προς το πολιτικό σύστημα, με προσέγγιση βουλευτών και αξιωματούχων για την προώθηση ιδεών και πρακτικών «κοινής λογικής» στη χώρα. Στην περίπτωση που τελικά το σύστημα δεν «ενδώσει», και κατόπιν συγκέντρωσης σημαντικής πολιτικής δύναμης μέσω υποστηρικτών, το δέλτα θα καταλήξει στη δημιουργία πολιτικού φορέα ικανού να εκφράσει τους υποστηρικτές του.
Πρώτη εκδήλωση και παρουσίαση του δέλτα την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο ιστορικό κτίριο του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα (οδός Σταδίου & Κολοκοτρώνη). Event στο Facebook.
Μπες στο www.todelta.gr , γίνε εθελοντής ή υποστηρικτής του δέλτα και πρωταγωνίστησε στην πολιτική μας επανάσταση!
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείς να επικοινωνείς μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: connect@todelta.gr
Μην στέκεσαι άλλο αμέτοχος. Δημιούργησε τη νέα εποχή.
*Ο Πολιτικός επιστήμονας, διεθνολόγος και επικοινωνιολόγος

44 σχόλια:

  1. Ήρθε η ώρα να συνδυαστεί το ΄Οραμα με τον Ρεαλισμό, όχι απλά για να βγούμε από την Κρίση, αλλά για να μπορέσουμε να χτίσουμε και να θεμελιώσουμε την κοινωνία για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές. Ο Κόσμος χρειάζεται ένα κίνητρο και μια ώθηση, γιατί αυτή τη στιγμή έχει συμβιβαστεί με ό.τι του παρουσιάζουν ως δεδομένο και αναπόφευκτο. Είναι σκληρό, αλλά η γενιά μου (οι σημερινοί 25-30αρηδες) θα πρέπει να "θυσιαστεί" για να φτιάξει την Κοινωνία, την Οικονομία και την Πολτική πραγματικότητα για τους επόμενους. Μόνο όταν το συνειδητοποιήσουμε θα μπορέσουμε να περάσουμε αυτό το δύσκολο Μονοπάτι. Η Ελλάδα χρειάζεται, αυτή τη στιγμή μια νέα ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ, όχι με επεκτατικές - εδαφικές βλέψεις, αλλά πολιτισμικά, οικονομικά και εκπαιδευτικά. Οφείλουμε υπό αυτήν την έννοια να ενώσουμε όλο τον ελληνισμό και όχι μόνο τον ελλαδικό χώρο. Τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά αυτό από μόνο του είναι ένα τεράστιο κίνητρο, για να δούμε εν τέλει, αν μπορούμε να φανούμε στο ελάχιστο αντάξιοι της Ιστορίας, και των ένδοξων προγόνων μας.
    Με το Βλέμμα στο αύριο, με Πυξίδα το χτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα κομματα στην υποδουλη Ελλαδα ηταν και ειναι σιωνιστικες συμμοριες. Δημιουργουνται και εξαφανιζονται απο το ΚΙΣ. Οι αρχηγοι των συμμορων ειναι επιλογη αυτων των υποχθονιων ανθρωπων του ΚΙΣ. αν δεν ξεβραϊσουμε το πολιτικο μας συστημα, προκοπή δε βλεπουμε. Οσον αφορα εσενα ραγια, οταν ριχνεις την ψηφο σου στον ξαδερφο ή στον κολλητο σου, το καθαρμα που ειναι στην αρχηγια ψηφιζεις. Ο "δικος" σου, στην πραγματικότητα ειναι ο νεροκουβαλητης του... Ξυπνα γα.. το κερ.. μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας εύχομαι ολόψυχα καλή πορεία στον πόλεμο που ξεκινάτε, για την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποτέ καμιά κυβέρνηση , κανένα κοινοβούλιο ( από την ίδρυση της πρώτης αστικής δημοκρατίας και εντεύθεν - ακόμα και τα σόβιετ ) δεν μπόρεσε να ανατρέψει όλα αυτά που κάνουν τον λαό να υποφέρει (φτώχεια-αδικία-γραφειοκρατία κλπ) κάποιοα από αυτά κατακτήθηκαν ΜΟΝΟ με λαϊκή εξέγερση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σταυρο, θα εχει και catering? Ποντιακη λυρα ποιος θα παιξει;
    Α, ξεχασα να φωναξεις και το τρελο- Ναξακη...Ο Ζουραρις εχτες επαιξε Chopin στους τροφιμους του Μαξιμου..Η χωρα ειναι ενα απεραντο τρελοκομειο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αποδεικνύεις με το αγενέστατο σχόλιό σου.

      Διαγραφή
    2. Προς τι η ειρωνεία σου; Από που πηγάζει και πώς νομιμοποιείται;
      Πιθανολογώ πως τροφοδοτείται όχι από έλλειψη πνεύματος αλλά από πίστη σε κάτι είτε κομματικό είτε ιδεολογικό, ξεκάθαρα όμως φαύλο, το οποίο αν δεν σε πρόδωσε ακόμα, νομοτελειακά θα το κάνει στο μέλλον. Καταλαβαίνω και διαβλέπω πως ελλείψει αντιπροτάσεων στα αυτονόητα του δέλτα, το σύστημα θα καταλήξει σε ειρωνείες και διαβολές - θα δείξει με άλλα λόγια το πραγματικό και άσχημο πρόσωπο του. Ωστόσο είναι ακόμη πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο. Υπομονή..

      Διαγραφή
  6. Ολοψυχα ευχομαι καλη επιτυχια στη προσπαθεια σας.
    Δεν θα είναι ευκολος αγώνας Γιατί Δυστυχώς στην Ελληνική κοινωνία εχει εδραιωθει η αναξιοκρατια και ο φιλοτομαρισμος το οποίο διαπιστωνεται καθημερινά.
    Προσωπική αποψη ειναι ότι της εξυγιανσης προηγείται η εκκαθάριση της κοινωνίας (μαζεμα του κλεμενου δημοσιου χρήματος και Τιμωρία των ληστων) οπως γινεται η απολυμανση του αγρου πριν τη σπορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. • Η απόλυτη ανεξαρτησία δήμων και περιφερειών
    Δηλαδή θα μπορέσει ο κάθε περιφερειάρχης να ανακηρύξει την περιφέρεια του ως ανεξάρτητη χώρα;;; Αν ναι, σωθήκαμε!!! Μη σας χάσουμε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν γράφουμε δημόσια έχουμε και ευθύνη να είμαστε σοβαροί ειδάλλως μπορεί να κατηγορήσουμε έστω και άθελα μας κόσμο ο οποίος επιθυμεί απλά να προσφέρει.

      Σε αντίστοιχο πνεύμα με την ανάρτηση σου Κωνσταντίνε και για να δεις το πόσο σοβαρό ακούγεται το σχόλιο σου θα μπορούσα να σου πω πως ναι αυτό που πρεσβεύουμε είναι η δημιουργία 13 νέων χωρών μέσα στην Ελληνική επικράτεια...

      Για τους υπόλοιπους που επιθυμούν να καταλάβουν τα αυτονόητα που πρεσβεύει το δέλτα, μπορούν απλά να διαβάσουν εδώ: http://todelta.gr/local-government/

      Διαγραφή
  8. Αυτο σημαινει αναθεωρηση του Συνταγματος και ποσες αλλαγες θα γινουν. Σε ποια κατευθυνση? Ποιο κομμα θα προσπαθησει να συνταξει κατι το δημοκρατικο αν το καταστατικο του δεν το προβλεπει? Θα ειναι κομμενο και ραμμενο....σε ποια μετρα? Απο τον λαο στον Λαο? Απο το κομμα του 19% που κυβερνα σημερα? Θα υπαρξουν αθλιοι πολιτικαντιδες που θα εχουν βλεψεις στον καρβανα των Περιφερειων? Ποσοι Δημαρχοι θα πανε φυλακη εφ οσον δεν υποσχεται το συνταγμα την μη παραγραφη αδικηματων? Αξιοκρατια ισον Παιδεια !! Ποια Παιδεια....των καταληψιων και συνδικαλιστων της δεκαετιας 80 και 90? Για ποια Δικαστικη εξουσια μιλαμε οταν δεν υπαρχει Συνταγματικο Δικαστηριο τυπου Γερμανιας....ενω η Γερμανια δεν εχει....Συνταγμα, αρα κανεουν οτι θελουν χωρις να το επιβαλλει η πολιτικη, γι αυτο το λογο τρεμουν τους Δικαστες στην Γερμανια. Ειναι ανεξαρτητοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως όλα όσα αναφέρεις καλύπτονται από τις 10 προτάσεις μας

      http://todelta.gr/

      Διαγραφή
  9. Θα συμφωνήσω με τον Κωνσταντίνο! Θα ήθελα τον απόλυτο οικονομικό έλεγχο των δήμων και περιφερειών από το κράτος και την απαγόρευση των δανείων από ένα ποσό και πάνω εκτός και αν παίρνουν έγκριση από το 51% των δημοτών με ψήφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σας εύχομαι και΄γώ ολοψυχα καλή πορεία.
    Ελπίζω η πολιτική αυτή επανάσταση για εκδημοκρατισμό του πολιτικού συστήματος να πλαισιωθεί απο ένα συνολικό όραμα για την παιδεία και τον ελληνισμό που θα αρδεύει απ΄ τον πλούτο της πνευματικής μας παράδοσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να ευχηθώ καλή επιτυχία.
    Τις παραπάνω παρατηρήσεις τις έχουν κάνει πολλά πολιτικά πρόσωπα.Δεν μπορούν να γίνουν πραγματικότητα για τους λόγους που έγραψε ο αντιπροοδευτικός.
    Αν βρείτε έναν τρόπο να μη συμμετέχουν οι πολιτικοί, οι δικαστικοί, οι εκπαιδευτικοί, οι προεδροι επιμελητηρίων, σε Στοές, λέσχες, Ροταρυ κλπ κερδίσατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να γίνουν πραγματικότητα γιατί αυτοί που τις υποστήριξαν είχαν ίδιον όφελος και συμφέρον για να μην πραγματοποιηθούν. Εμείς απλά δεν έχουμε.

      Διαγραφή
  12. Η Εκκλησία είχε βγάλει μια απόφαση τη δεκαετία του 60, οι Ρόταρυ να μην μπορούν να γίνουν Αναδοχοι.Δυστυχώς η Εκκλησία έχει αλωθεί με τη μέθοδο των Υποτροφιών από το Βατ ικανό δηλαδή το Σιωνισμό (Τράπεζα Ροτσιλντ).Αρκεί να ψάξετε ποιοι έχουν πάρει υποτροφία.Τα βιογραφικά τους υπάρχουν στο διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι προθέσεις "ακούγονται" αγνές και οι πολιτικές επιδιώξεις θετικές. Ειδικά αφού προέρχονται από άτομα που αποδεδειγμένα έχουν πατριωτικό "υποβαθρο". Νομίζω όμως πως χρειάζεται μεγαλύτερη συγκεκριμενοποίηση για το τι ακριβώς πρεσβεύει ο νέος πολιτικός φορέας και ποιες είναι οι θέσεις του επί συγκεκριμένων ζητημάτων. Καθώς γενικόλογα πολιτικά επιχειρήματα του τύπου "η υποχρεωτικά δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων" έχουν ακουστεί κατ'επανάληψη στο παρελθόν, και μάλιστα από εντελώς φαύλους ή δημαγωγικούς πολιτικούς φορείς. Οπότε ίσως θα έπρεπε οι επικεφαλεις του Δέλτα, να προβούν στην ενεργή παρουσίαση των (συγκεκριμένων) θέσεών τους κατά την διαδικασία της πολιτικής "άγρας". Έχουν τα μέσα να το κάνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ unknown Paris Eleytheriadis
      Παρακαλούμε όπως ολοκληρώσατε τη καταχώρηση του ονόματος σας

      Διαγραφή
    2. Η λεπτομερής παρουσίαση θα γίνει στην εκδήλωση αυτή την Παρασκευή όπως αναγράφεται και στο άρθρο.

      Μέχρι τότε μπορείτε να ενημερωθείτε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας όπου βρίσκεται και η διακήρυξη του δέλτα και οι 10 ιδέες "κοινής λογικής" (μπορείτε να τις επιλέξετε από την αρχική σελίδα και να τις διαβάσετε αναλυτικά)

      http://todelta.gr/

      Διαγραφή
  14. Εύχομαι να σας κυριεύσουν η ορμή του Παπαφλέσσα, η στρατηγική του Κολοκοτρώνη και τα οράματα του Βενιζέλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να ευχηθω με τη σειρα μου καλή επιτυχία! Υποστηρίζω απόλυτα την προσπάθεια και έστω και από μακριά ακόμα τουλάχιστον θα ήθελα να συνδράμω αν και όπου μπορώ. Και πάλι καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επιτέλους μια πολιτική κίνηση χωρίς γραφικούς, χωρίς πολιτικά τελειωμένους και χωρίς πολιτευόμενα γνωστά γερόντια της μεταπολίτευσης που απλά ψάχνουν βουλευτικό εφαπαξ!Kαλό κουράγιο σε όλους σας.Εύχομαι να καταφέρετε με την πολιτική σας πράξη να ξεριζώσετε τον καρκίνο του ρουσφετιού που ακόμα καλά βαστάει σε καθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής..Πραγματικά εύχομαι ολόψυχα καλή τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτή είναι μια από τις ελάχιστες κινήσεις που έχουν δει το πρόβλημα. Μακάρι να ακολουθήσει συνεργασία και με άλλες προσωπικότητες που λένε παρόμοια. Καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό που δεν βλέπω καλά είναι η πλήρης αυτονόμηση δήμων. Ναι, αν υπάρχει ένα σοβαρό έλεγχο να τους κάνει φύλλα και φτερά τους λογαρισμούς τους. Μόνο η Δημήτρης Τσουκαλάς στην Ανάβρα έφερε ανάπτυξη και το νόμο στο δήμο του, πήρε όλα τα διαθέσιμα κονδύλια από ΕΕ και τα επένδυσε σωστά. Όλοι σχεδόν οι άλλοι δήμοι βγήκαν άχρηστοι και απατεώνες. Χωρίς σκληρό πολίτευμα δεν θα γίνει χώρα η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο ο έλεγχος από την πολιτεία που επιβάλλεται, και άλλο η επιρροή των αποφάσεων και η κηδεμονία των δήμων από τα κόμματα και το υδροκέφαλο κράτος. Η Αθήνα δεν είναι η χώρα. Πρέπει να περάσουμε σε πραγματική πολιτική αποκέντρωση ισχύος και ενδυνάμωση των Δήμων καθώς αυτή είναι η αληθινή πολιτική επανάσταση και Δημοκρατία

      Διαγραφή
  19. Διάβασα προσεκτικά τις δέκα μεταρρυθμίσεις που προτείνετε.
    Δεν είδα πουθενά να κάνετε λόγο γιά πλήρη θεσμικό διαχωρισμό των εξουσιών.
    Θα μπορούσατε να αναφερθείτε στους τρόπους με τους οποίους θα επιτευχθεί αυτό;
    Ομοίως, θα σας πρότεινα να εξετάσετε την κατάργηση της μυστικότητας της ψήφου, εις ότι αφορά το περιεχόμενο της 10ης μεταρρύθμισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν φτιάχνουμε νέο Σύνταγμα, προτείνουμε πολιτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Και αυτό το αναφέρω καθώς προσωπικά το έχω κάνει (http://bit.ly/1dnWyms). Ωστόσο, οι σχετικές με τη διάκριση των εξουσιών ιδέες του δέλτα είναι η 1η και η 3η.

      Κατόπιν προώθησης και εφαρμογής των 10 ιδεών του δέλτα, να είστε σίγουρος πως θα ακολουθήσουν και άλλες

      Διαγραφή
  20. Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία. Μακάρι ο λαός μας να έχει γίνει σοφότερος μετά από 40 χρόνια κοροϊδίας και 7 σχεδόν χρόνια πειραμάτων στην πλάτη του. Προσωπικά όμως αμφιβάλω αν ο Έλληνας έχει ακόμη την ωριμότητα να σκεφτεί συλλογικά, πάνω από το στενό προσωπικό του συμφέρον. Δυστυχώς όσο τα κόμματα δρουν πελατειακά και η ανεργία καλπάζει πάνω από το 30% ο Έλληνας δεν θα αλλάξει. Θαύματα όμως πάντα γίνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σταυρο:

    Δεν ειμαι θαμωνας της ιστοσελιδας γιατι δυστυχως η ελλειψη λογικης, αναιδεια και προσωπικες επιθεσεις κυριαρχουν. Βλεποντας τον ενθουσιασμο σου ομως, σου ευχομαι να επιτυχεις. Ειναι αξιεπαινη η προσπαθεια για να καθαρισει η πολιτικη.

    Η επιλυση των προβληματων ομως ειναι παρα πολυ μεγαλυτερο προβλημα και δεν ερχεται με απλο ξεπλυμα της διαφθορας:

    (α) “Κοινη λογικη” δεν υπαρχει. Απλη λογικη υπαρχει, αλλα το προβλημα ειναι οτι η πλειοψηφια των ανθρωπων δεν την καταλαβαινουν. Η δημοκρατια δεν ειναι υποθεση αριθμων, προυποθετει ανθρωπους και ευφυεις και πολιτισμενους (οι αρχαιοι Ελληνες τα ειχαν και τα δυο) - και ο ορισμος του πολιτισμου διαφερει απο εθνος σε εθνος… Οταν λες “εμεις” ποιους περιλαμβανεις; …

    (β) Τα προβληματα μας δεν ειναι μονο αποτελεσμα της απεραντης διαφθορας και ανικανοτητας. Ειναι ισως κυριως αποτελεσμα οργανωμενων συμφεροντων, μεγαλων δυναμεων και εχθρων που θελουν την καταστροφη του ελληνισμου σαν εθνος και κρατος. Η (ανυπαρκτη) κοινη λογικη και ενα οσο-αγνο-και-να-ειναι δημοκρατικο πολιτευμα ειναι αστειοτητες μπροστα σε αυτες τις δυναμεις. Ο λογος ειναι απλος: οι ανθρωπινη φυση κυριαρχειται απο παθη και ελαττωματα και αυτες οι δυναμεις εχουν καταστησει τον ελεγχο τους επιστημη. Ποσοι εχουν περασει απο αυτο τον τοπο εκτελωντας διατεταγμενη υπηρεσια, καταφερουν την καταστροφη και μετα βολευονται κατω απο την προστασια αυτων που τους εστειλαν.

    (γ) … Το σπουδαιοτερο… το οποιο πολυ θα ηθελα να το απαντησεις ξεκαθαρα και χωρις υπεκφυγες. Θελεις απλα να δημιουργησεις ενα “ευνομουμενο κρατος” η θελεις να δημιουργησεις ενα ευνομουμενο ελληνικο κρατος; … Αν θες το πρωτο, ειναι οχι μονο πανευκολο, αλλα ειναι εγγυημενο οτι θα γινει πραγματικοτητα και ερχεται με πολυ γοργους ρυθμους… παρα πολλοι εχουν τον ιδιο σκοπο και τα σχεδια τους προχωρουν πιο γρηγορα απ’ οτι και ο πιο (απ)αισιοδοξος μπορουσε να φανταστει…

    Αν θες ομως να δημιουργησεις ενα ελληνικο κρατος, τοτε δεν εχεις καν αγγιξει οχι μονο την ουσια αλλα ουτε την επιφανεια του θεματος… Το ερωτημα ειναι πως θα ειναι η θα γινει το κρατος αυτο ελληνικο; …

    Το να εχεις καθαρο στοχο ειναι παντα απαραιτητο.

    Αν η απαντηση σου περιλαμβανει “νερομενους” ορισμους του τι εστι ελληνικο κρατος, τοτε να εισαι σιγουρος η προσπαθεια δεν θα εχει κανενα αποτελεσμα. Τουναντιον, ισως θα διευκολυνεις και θα επιταχυνεις τις διαδικασιες που σκοπο εχουν να καταστρεψουν τον ελληνισμο, με το να τους προσφερεις τα μεσα να εδραιωσουν τη νεα τους ταξη πραγματων με την επικυριαρχια των αλλοδαπων.

    Αν πραγματι οραματιζεσαι ενα ελληνικο κρατος, τοτε ας εξηγησεις πως θα το καταφερεις…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α) Και όμως οι 10 ιδέες του δέλτα είναι πολιτικές αλλαγές που έπρεπε να είχαν γίνει χρόνια. Είναι προτάσεις που επικοινωνιακά τουλάχιστον υποστηρίζουν και διάφοροι πολιτικοί και προτάσεις που είναι αυταπόδεικτες

      β) Θα κάνει μια εξαιρετική εισήγηση σχετικά ο πατέρας μου αύριο στην παρουσίαση με τίτλο "Ιστορικο-γεωπολιτική θεώρηση του φαινομένου "Ελλάδα 1828-2016", την οποία σε καλώ να παρακολουθήσεις

      γ) Από τη διακήρυξη του δέλτα: "Υπερασπιζόμαστε την Ελλάδα, με αγάπη και εθνική υπερηφάνεια για την ιστορία μας αλλά και για το μέλλον που θέλουμε να δημιουργήσουμε."

      Ό,τι κάνει το δέλτα το κάνει υπέρ της Ελλάδας και των πολιτών της. Για μια Ελληνική πολιτεία, όχι μισαλλόδοξη, όχι μισόδημος, υπέρ των πολιτών της και όχι των συμφερόντων.

      Αντιλαμβάνομαι τις ανησυχίες σου αλλά να σε καθησυχάσω λέγοντας σου πως σε μια πραγματική Δημοκρατία, οι πολίτες ελεύθερα και ακηδεμόνευτα θα διαχειριστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν ή προκύψουν (οικονομικά, δημογραφικά, κτλ) με τον καλύτερο τρόπο, εκπλήσσοντας μας όλους. Στόχος μας δεν πρέπει να είναι να προκαθορίσουμε τις αποφάσεις των πολιτών αλλά να δημιουργήσουμε τις συνθήκες να αποφασίζουμε οι ίδιοι για τις μοίρες μας και για τη χώρα.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ βαδίζεις σε λάθος δρόμο. Η πολιτική επανάσταση δεν μπορεί να έρθει με διορθώσεις της δημοκρατίας αλλά με έξοδο από αυτήν. Εδώ και τρία χρόνια αγωνίζομαι για το αριστοκρατικό πολίτευμα που βασίζεται στο καποδιστριακό καθεστώς. Σε αυτό θα πρέπει να προσανατολιστείτε και όχι στην σαχλοδημοκρατία που θεοποιεί την μάζα...Σε προκαλώ σε δημόσιο διαλογο όπου θες για να σου αποδείξω σε σένα και σε όσους ακολουθούν το κίνημα αυτό πως αρμενίζετε στραβά....Ιδού και τηλεοπτική μου παρουσιά για το αριστοκρατικό πολίτευμα https://www.youtube.com/watch?v=XIUdegRn7GU

      Διαγραφή
    3. Κύριε Καραμαδούκη.
      Κατ αρχάς, αν και τοποθετείς τον εαυτό σου στους αρίστους, είσαι αγενέστατος, χαρακτηρίζοντας το εγχείρημα νέων παιδιών σαχλαμάρα.
      Δεύτερον, ποιας σου είπε ότι εσύ είσαι ανάμεσα στους άριστους.
      Σου έχει περάσει από το μυαλό ότι αν επικρατήσουν κάποιοι άριστοι, με βάση αυτά που πρεσβεύεις, μπορεί να μη σε κατατάξουν στους αρίστους;
      Και με ποια λογική μιλάς για τους αρίστους, αν δεν είσαι αποδεδειγμένα τέτοιος;

      Διαγραφή
  22. Σταύρο,

    Για το κεφάλι σου δεν ανησυχώ, είναι Ποντιακό :)
    Το στομάχι πρόσεξε διότι θα πρέπει να "καταπιείς" πολλά. Ακόμα δεν μιλήσατε και κάποιοι άρχισαν ειρωνείες, βλακείες κτλ. Όχι μόνο εδώ αλλά και σε άλλες δημοσιεύσεις του ιστολογίου για "το δέλτα". Βαλκανοταλιμπάν.
    Καλός ή κακός είναι ο δικός μας λαός και εμείς όλοι είμαστε από ένα μικρό κομμάτι του ο καθένας.

    Οι 10 ιδέες ακούγονται πολύ καλές. Περιμένω την παρουσίαση όπως φαντάζομαι κι άλλοι φίλοι του ιστολογίου και πολίτες αυτής της χώρας.

    Καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συγχαρητήρια....
    Βιαστείτε όμως γιατί σε λίγο δεν θα υπάρχουν Έλληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εξαιρετικές οι "10 προτάσεις".
    Σε μεγάλο βαθμό θα συνέβαλαν στην βελτίωση του πολιτικού συστήματος και την επακόλουθη βελτίωση της Εθνικής μας Πορείας.
    Το πρόβλημα είναι πως θα προωθηθούν/υλοποιηθούν αποτελεσματικά.
    Η προσπάθειά σας πάντως με κάνει πιο αισιόδοξο για το μέλλον του Ελληνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη στρατηγική: http://todelta.gr/participate/

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.