4/8/16

Δείτε στο βίντεο γιατί έγινε το πραξικόπημα και γιατί έχει "ξεφύγει" ο Ερντογάν - Έρχεται ο απλήρωτος λογαριασμός!!!


του Σάββα Καλεντερίδη
Η περιοχή Σενκάλ είναι οι "άγιοι τόποι" των Γεζιντί, των Κούρδων που διατηρούν την πατρώα θρησκεία, πριν τους επιβληθεί με το ξίφος και μάχαιρα το Ισλάμ.
Οι Κούρδοι και κυρίως το ΡΚΚ, έχει ως στόχο να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, ούτως ώστε ο Κουρδικός λαός να απομακρυνθεί από το Ισλάμ και να επιστρέψει στην πατρώα θρησκεία, αφού σχεδόν όλοι ξέρουν και οι περισσότεροι ομολογούν ότι το Ισλάμ είναι η κύρια αιτία που το Κουρδικό έθνος υπέστη πολυδιάσπαση και δεν κατόρθωσε να αποκτήσει ποτέ δικό του ανεξάρτητο κράτος.
Το κράτος το οποίο χρησιμοποιεί το Ισλάμ ως εργαλείο ελέγχου, αφομοίωσης και υποδούλωσης των Κούρδων περισσότερο από τα άλλα τρία (Ιράν, Ιράκ, Συρία), είναι η Τουρκία.
Η Άγκυρα, ο στρατός και ο Ερντογάν γνωρίζουν ότι χωρίς το Ισλάμ, χάθηκε μια για πάντα το Κουρδιστάν.
Γι' αυτό θεωρούν ως τεράστια απειλή το ενδεχόμενο οι Κούρδοι της Τουρκίας να επιστρέψουν στην πατρώα τους θρησκεία και να γίνουν Γεζιντί.
Αυτός είναι και ο λόγος που ανέθεσαν στους τζιχαντιστές του Ι.Κ., αμέσως μετά την κατάληψη της Μοσούλης, να επιτεθούν στην περιοχή Σενκάλ, να καταστρέψουν τα μνημεία και τους "αγίους τόπους" των Γεζιντί, για να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο ενίσχυσης αυτής της θρησκείας ανάμεσα στους Κούρδους.
Στα πλαίσια της επίθεσης, η συμφωνία Ερντογάν-Ι.Κ. ήταν να εξανδραποδιστεί το σύνολο των Γεζιντί από την περιοχή, πράγμα που το είδαμε να γίνεται πράξη, με χιλιάδες νεκρούς και πολλές χιλιάδες παιδιά, κορίτσια και γυναίκες να αρπάζονται και να γίονται δούλες του σεξ, ανάμεσα κυρίως στους αξιωματούχους του Ι.Κ.
Η κατάσταση θα είχε οδηγηθεί σε ολοκηρωτική γενοκτονία, αν δεν επενέβαιναν οι αντάρτες του ΡΚΚ, οι οποίοι συνεργάστηκαν για πρώτη φορά με τις ΗΠΑ, για να προλάβουν την ανθρωπιστική κρίση και να σώσουν από το θάνατο δεκάδες χιλιάδες Γεζιντί που είχαν καταφύγει στο όρος Σενκάλ.
Έκτοτε, οι αντάρτες του ΡΚΚ είναι στην περιοχή, η οποία πλέον έχει απελευθερωθεί και  με τη βοήθεια των πεσμεργκά της Αυτόνομης Διοίκησης του Κουρδιστάν.
Όμως η συμβολή του ΡΚΚ δεν σταμάτησε εκεί.
Βοηθά τους Γεζιντί να αυτοοργανωθούν πολιτικά και στρατιωτικά, για να είναι σε θέση μόνοι τους να προστατέψουν τον εαυτό τους.
Ηδη, έχουν οργανωθεί οι δομές ενός Καντονιού των Γεζιντί, εξέλιξη που βγάζει από τα ρούχα τους τους Τούρκους και τον Ερντογάν, ενώ προκαλεί δυσφορία και στην Αυτόνομη Διοίκηση του Κουρδιστάν.
Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί η άριστη οργάνωση και εκπαίδευση του στρατού των Γεζιντί, που μετρά δυο χρόνια ζωής.
Τις 3 Αυγούστου ορκίστηκαν 350 νεοεκαπιδευμένοι στρατιώτες του στρατού των Γεζιντί, ο οποίος απαρτίζεται από μονάδες ανδρών, τις Μονάδες Αντίστασης του Σενκάλ (YBŞ), και γυναικών, τις Μονάδες Γυναικών του Σενκάλ (YJŞ).
Η ορκωμωσία έγινε με αφορμή την μαύρη επέτειο της γενοκτονίας των Γεζιντί, που έγινε τις 3 Αυγούστου 2014, για την οποία κύρια ευθύνη φέρει ο Ερντογάν και η παρέα του.
Δείτε το βίντεο της ορκομωσίας.

14 σχόλια:

  1. Ἴσως, εἰδικῶς οἱ Γιεζιντί Κοῦρδοι, νά εἶναι εἰδωλολάτρες, ὅπως εἴπανε τά διεθνῆ μέσα ἐνημερώσεως, μᾶλλον μέ τήν ἔννοια ὅτι παρέμειναν εἰδωλολάτρες ἀπό τήν ἀρχαιότητα, ἐκεῖ στά ὀρεινά τους. Γιά τήν "θρησκεία" πού προκρίνει τό ΠΚΚ, καί γιατί, δέν χρειάζονται περισσότερα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββα ρωτάω από απλή περιέργεια. Ασχολείσαι τόσο πολύ με το θέμα έχοντας άμεση και προσωπική γνώση του Τουρκικού κράτους. Προέρχεσαι δε από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων μας με την όποια γεωστρατηγική γνώση.

    Σε ρωτάει κανείς από τον κρατικό μηχανισμό; Ζητάει κανείς την γνώμη σου;

    Στο λέω γιατί σε αντιδιαστολή με την Δούρου η οποία έκανε μια βόλτα στην Τουρκία και ονομάστηκε Τουρκολόγος δεν σε βλέπουμε να είσαι αναμεμιγμένος με τους κύκλους χάραξης πολιτικής της χώρας. Και εάν δεν γίνεται δεν είναι καλό για την χώρα.

    Ακόμη θυμάμαι που είχες γράψει εδώ ότι μετάφρασες πριν χρόνια το επιχειρηματικό πλάνο της Τουρκίας και κανείς κυβερνητικός δεν ενδιαφέρθηκε να απλώσει χέρι να το πάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. r+w
      κακώς ρωτάς, γιατί κανείς απ' αυτούς δεν ενδιαφέρεται για το καλό της πατρίδας.
      Αυτούς τους ενδιαφέρει η εξουσία και το κόμμα.
      Υπάρχει όμως και η άλλη διάσταση.
      Δεν είμαι και τόσο εύκολο παιδάκι.
      Να το ξέρεις αυτό.

      Διαγραφή
    2. Θυμάμαι με νοσταλγία τον συγχωρεμένο τον Νεοκλή Σαρρή. Αυτός κι' αν ήξερε την Τουρκιά από την καλή κι' από την ανάποδη. Σαν τώρα ηχούν στ' αυτιά μου μια ομιλία του, να "πετάει" που και που μια τούρκικη λέξη. Μας εξήγησε ότι μερικοί από τους παρευρισκόμενους σε μερικά δυσκολεύονται να κατανοήσουν κι' έτσι τους διευκολύνει ... Αν τον χρησιμοποίησε η ελληνική πολιτεία για σύμβουλο ? διαβάστε την απάντηση του Σάββα.

      Διαγραφή
  3. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρων να καταλαβαίναμε τι λέει ο Αξιωματικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό θα ήταν,όταν βάζετε βίντεο,να είναι μεταγλωττισμένο,γιατί αλλοιώς δεν έχει ουσία,αφού δεν το καταλαβαίνει κανείς.Κατά τα λοιπ' έξοχο άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανδρέα, δύσκολο έως αδύνατο.
      Όμως έστω και έτσι, βγαίνουν συμπεράσματα.

      Διαγραφή
  5. Η φυσική ύπαρξη του ερντογάν πλέον είναι συνδεμένη με την εξουσία, αν απομακρυνθεί τότε για πολλούς λόγους θα έρθει η εξοντωσή του.
    Αρα θα κάνει ότι μπορεί για να είναι ισόβιος δικτάκτορας .
    Σενάριο που το εχουμε ξαναδεί,ας φερθούμε έξυπνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος ξέρει εκει στο ανάκτορο τι υπόγειες διαδρομές και τι λαβυρινθοι έχουν κατασκευαστεί για την "κακιά ώρα". Έχει και κάτι δις στο εξωτερικό. Αν πέσει πολιτικά, θα εξαφανιστεί, δεν θα κάτσει να τον φάνε σαν τον Σαντάμ που τον βγάλανε από τρύπα.

      Διαγραφή
  6. τραγελαφικό, το να κόπτεται για την ανασύσταση του Κουρδικού έθνους μέσα σε ένα ενιαίο κράτος κάποιος που κάποτε έβαλε το λιθαράκι του για την απομάκρυνση αυτού του ονείρου. ο σιωπών δοκεί συναινείν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Unknown
      το πιο τραγικό είναι ένας ανώνυμος να λέει κάτι χωρίς να παραθέτει στοιχεία και να κρύβεται σαν αρουραίος στο λαγούμι του.
      Βγες από τα λαγούμι σου, παράθεσέ τα επιχειρήματά σου και αν δεν πάρεις απαντήσεις, να συνεχίσεις να εκτοξεύεις κατηγορίες.
      Σε περιμένω.

      Διαγραφή
  7. Γιατι προκαλεί δυσφορία στην Αυτόνομη Διοίκηση του Κουρδιστάν το οτι έχουν οργανωθεί οι δομές ενός Καντονιού των Γεζιντι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ελέγχεται από του ΡΚΚ και αυτό ενοχλεί το KDP το κόμμα του Μπαρζανί, που θεωρεί το Σενκάλ δική του επαρχία, παρότι ανήκει στην περιφέρεια νινευί-Μοσούλης.

      Διαγραφή
  8. Μου κάνουν μεγάλη εντύπωση 2 στοιχεία.
    Το πρώτο είναι η ισότιμη θέση των γυναικών, πράγμα αδιανόητο για μουσουλμάνους. Οι γυναίκες μάλιστα δείχνουν περήφανες και χαρούμενες για την προσφορά τους αυτή στο έθνος τους. Να θυμίσω τι αντιδράσεις προκλήθηκαν εδώ όταν προτάθηκε να υπηρετούν και οι Ελληνίδες στις ένοπλες δυνάμεις.
    Το δεύτερο είναι ότι οι Κούρδοι διαθέτουν εθνική αυτογνωσία και υψηλό εθνικό φρόνημα, παρότι δεν διαδασκόντουσαν ποτέ την μητρική τους γλώσσα και ιστορία στα σχολεία. Υπηρχαν περίοδοι που τους απαγόρευαν με σκληρές διώξεις να μιλάνε την γλώσσα τους. Άλλωστε ποτέ δεν είχαν εθνικό κράτος
    Και βεβαίως συντελέστηκε προσπάθεια για βίαιη ενσωμάτωσή τους στην Τουρκία, με εργαλείο το Ισλάμ.
    Σάββα πως εξηγείς εσύ, ότι κατόρθωσαν να διατηρήσουν την εθνική τους αυτοσυνειδησία, στο διάβα των αιώνων παρά την κατασταλτική - γενοκτονική, σε βάρος τους πολιτική από Τουρκία και τα άλλα κράτη της Μέσης Ανατολής;
    Τι ήταν αυτό που τους κράτησε όρθιους εθνικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.