9/12/15

Ο υπερασπιστής των γενοκτόνων προγόνων του, Νταβούτογλου, κατηγορεί τη Ρωσία για απόπειρα εθνοκάθαρσης των ενόπλων πρακτόρων της


REUTERS/OSMAN ORSAL
O πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, αφού ηττήθηκαν στρατιωτικά οι πράκτορές της, που εξόπλισε και υποστηρίζει στη Συρία, τώρα έρχεται να καταγγείλει τη Ρωσία για απόπειρα εθνοκάθαρσης. Δειλοί, ανέντιμοι και μπαμπέσηδες, όπως πάντα στην ιστορία οι Τούρκοι!
Για απόπειρα εθνοκάθαρσης της βόρειας συριακής επαρχίας της Λαττάκειας κατηγόρησε τη Ρωσία ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.
Στην επαρχία, η οποία αποτελεί προπύργιο της αλαουϊτικής μουσουλμανικής μεινότητας από την οποία προέρχεται ο Σύρος πρόεδρος και η οποία αποτελεί παρακλάδι του σιιτικού Ισλάμ, ζουν επίσης και χιλιάδες Σύροι Τουρκομάνοι, φύλο συγγενές προς τους Τούρκους.
Τα χωριά των Τουρκομάνων, σουνιτών μουσουλμάνων οι οποίοι αντιτίθενται στο καθεστώς Άσαντ, αποτελούν εδώ και εβδομάδες στόχο των ρωσικών βομβαρδισμών, με τη Ρωσία να κατηγορείται ότι στοχοποιεί και αμάχους.
«Η Ρωσία προσπαθεί να εκκαθαρίσει εθνικά τη βόρεια Λαττάκεια, αναγκάζοντας όλους τους Τουρκομάνους και γενικά τους σουνίτες μουσουλμάνους οι οποίοι δεν διάκεινται ευμενώς προς το καθεστώς. Θέλουν να εκκαθαρίσουν εθνικά την περιοχή ώστε να προστατευτούν το καθεστώς, αλλά και οι ρωσικές βάσεις σε Λαττάκεια και Ταρτούς», τόνισε ο κ. Νταβούτογλου, μιλώντας σε εκπροσώπους ξένων μέσων ενημέρωσης.

4 σχόλια:

  1. Ο Νταβουτογλου,
    γονος και απογονος τουρκομογγολων, θεωρητικος καινοσταλγος μιας νεας τουρκο-οθωμανικης φαδιστικης δικτατοριας
    αδυνατη να αντιληφθει την επερχομενη διαλυση, το τελος
    του νοετουρκικου μεγαλοιδεατισμου. Αυτο ηδη θα ειχε επελθη αν οι Ελληνες ειμασταν ΕΛΛΗΝΕΣ, Τωρα θα γινει με αλλα μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Νταβουτογλου φοβαται
    φοβαται για πολλα. Ακομη και μη τυχον του παρουν αλλοι την αποκλιστικοτητα των γενοκτονιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως μπορεις να τους παρεις τη δοξα; Εχουν την αποκλιστικοτητα των περισσοτερων γενοκτονειων. Φιλης + Ρεπουση δεν τις ... ειδαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.