17/5/18

Πρόεδρος Τσεχίας για αξιωματούχους της Πρίστινα: είναι "narco-mafia"!

Ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, χαρακτήρισε τους αξιωματούχους του Κοσσυφοπεδίου ως «ναρκο- μαφιόζους που χρηματοδοτούνται από εγκλήματα πολέμου».
Ο Ζέμαν το είπε αυτό όταν επισκεπτόταν μια πόλη στην ανατολική περιοχή της χώρας και αφού έλαβε ένα δώρο από Σέρβο υποστηρικτή του εκεί.
Ο άνδρας, ο οποίος ζει στο Γιακαρτόβισε, έδωσε στον πρόεδρο ένα μπουκάλι λικέρ ως ευγνωμοσύνη για τη συνεχή άρνησή του να συναντηθεί με αξιωματούχους του Κοσσυφοπεδίου και να διορίσει Τσέχο πρέσβη στην Πρίστινα.

Το δημοσίευμα επικαλείται την ιστοσελίδα «ParlamentniListy.cz», η οποία είναι φιλορωσική.

«Ας το δεχθώ, αυτό είναι κάτι σαν το μπράντυ», δήλωσε ο Ζέμαν, ευχαριστημένος με το δώρο αφού είναι γνωστό ότι είναι λάτρης των καλών ποτών και πρόσθεσε:

«Μιλώ πάντα για αυτούς τους αντιπροσώπους (του Κοσσυφοπεδίου) είναι μια Ναρκοτικο- Μαφία που χρηματοδοτείται από εγκλήματα πολέμου, αυτό νομίζω αρκεί», είπε.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι «παρόλο που οι συχνές επισκέψεις του Ζέμαν σε διάφορες περιοχές της Τσεχικής Δημοκρατίας συνοδεύονται συνήθως από μικρές διαμαρτυρίες, όπου οι Τσέχοι κρατούν κόκκινες κάρτες, διαμαρτυρόμενοι επειδή ντρέπονται για τον πρόεδρό τους, που τους απομακρύνει από τους δυτικούς συμμάχους και τους ωθεί στην αγκαλιά της Ρωσίας.

Πάντως για πρώτη φορά στην Γιαντροκόβισε δεν υπήρξε κανείς διαδηλωτής…

(Στοιχεία από b92.net, SManalysis)
--
The Hellenic Information Team

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.